Rusça öğrenmeye çalışanlar buraya :)

Виздоравливайте!

Я учила идти / ходить/ ехать/ ездить трудно и смешанный :confused:

Выздоравливайте! Большое спасибо дорогая,да очень смешанный , постоянно надо практика:)

привет дорогая
Ben de vardım , bir Rus'a aşık olduğum gibi kendi basıma alfabeyi öğrendim, hatta kursa gittim A1 sertifikası aldım. Ama zamanla hem Ruscadan hem benim Rustan soğudum, ikisini de bıraktım.
Ama geçen aylarda tatil için kiril alfabesi olan bir ülkeye gittim, sukrettim zamanında öğrendiğim azıcık ruscaya. Alfabeyi okuduğum için metroda-yollarda falan kaybolmadim, şirin şirin Rusça konuştuğum için tanıştığım herkes beni çok sevdi falan :)
Ben de biraz daha dil öğrenmeye ve ağustos ayında bayram tatilinde moskova-petersburga gitmeye karar verdim. Biletler pahalli olursa da Ukrayna ve moldavaya:KK50:
Davay davay

Şimdilik tek yaptığım skypedan tatilde tanıştığım arkadaşla okuma pratiği yapmak. Okumam daha bir düzelince sohbet edecek kadar- fiilleri falan ezberleyecegim. Şimdilik hedefim bu.
Ha bu arada elimde kurstan kalma birkaç kitabımın PDF versiyonu var. Eğer ihtiyacı olan varsa whatsapptan mailden falan atabilirim.

Добро пожаловать дорогая!
Ahh demek rus sevgili yaptın kendine bari dili iyice öğrenip öyle soğusaydın ya adamdan :)
Ne güzel bayram tatilin şimdiden hazır , ben evliyim ve çocuklu :) bende çok istiyorum rusyaya gitmeyi moskovaya özelliklede s. Petersburga okuduğum klasiklerde olduğu için daha çok orayı görmek istiyorum bakalım banada birgün nasip olur inşallah.
Bu arada nickinede bayıldım bayan matruşka :)

Странно: tuhaf,acayip
Сочинение; kompozisyon
Умение; kabiliyet,yetenek
Свекровь; kayınvalide
Крышка; kapak

Здравствуйте дорогая!
Моя зуб болит
Çektiler bugün de sabahtir bitkinim bı baş dönmesi yorgunluk var ( bunu Rusça nasıl yazacağımı bilemiyorum:))

Здравствуйте дорогая!
Моя зуб болит
Çektiler bugün de sabahtir bitkinim bı baş dönmesi yorgunluk var ( bunu Rusça nasıl yazacağımı bilemiyorum:))

Выздоравливайте! Diş çektiler nasıl söylenir bende bilmiyorum zor yerden sormuşsun :) elimdeki kaynaklardan bakıp öğreneyim yazarım.

Ты как? Как жизнь? Почему ты устала?

Жизнь,очень быстро происходит,с детьми уставаю:) у меня ещё есть дочь,она подростка:)

Вот пришла:))

Головокружение: baş dönmesi

Gelelim diş çektirmeye rusçada" удалить"kaldırmak anlamında ama biz diş çektirdik diyoruz onlar ise kaldırdık kullanıyorlar bu durumda "удалила зуб" dememiz gerekiyor yanılmıyorsam :)

Вот пришла:))

Головокружение: baş dönmesi

Gelelim diş çektirmeye rusçada" удалить"kaldırmak anlamında ama biz diş çektirdik diyoruz onlar ise kaldırdık kullanıyorlar bu durumda "удалила зуб" dememiz gerekiyor yanılmıyorsam :)
Sen soyluyorsan yanilmiyorsundur :))

Пока сорок до июле:) летом буду сорок один год но я чувствую себя молодая :KK70:например:28
Maşallah maşallah sizden aldığım enerjiye göre ye bence de 28 falan hatta yaşıt bile olabiliriz bende 24 :KK48: bu hissettiklerimi Rusça soyleyemezdim:KK39:

Пломба; dolgu
Коронка; kaplama
Десна; diş eti
Кариес; diş çürüğü
Зуб мудрости; yirmi yaş dişi
Нерв; sinir
Корень; kök
Зубной налёт; diş taşı
Лечение корня; kanal tedavisi
Пиорея; diş eti hastalığı

Maşallah maşallah sizden aldığım enerjiye göre ye bence de 28 falan hatta yaşıt bile olabiliriz bende 24 :KK48: bu hissettiklerimi Rusça soyleyemezdim:KK39:

:rapci:70 ede gelsem kendimi genç hissedecegim sanırım ,Sanada maşallah canım ты очень молодая :KK19:

Пломба; dolgu
Коронка; kaplama
Десна; diş eti
Кариес; diş çürüğü
Зуб мудрости; yirmi yaş dişi
Нерв; sinir
Корень; kök
Зубной налёт; diş taşı
Лечение корня; kanal tedavisi
Пиорея; diş eti hastalığı
Замечательно! Keşke önceden sorsaydim size bugün dişçide çok lazım olurdu bana :KK45:

X