Rusça öğrenmeye çalışanlar buraya :)

Ama повторяем şimdiki zaman oluyor geçmiş zamanı kullanırsan повторяли olmalı.

Nedeni şöyle моя dişi önüne aldığı sıfat onunla eşleşiyor красив "ая"eğer erkek olsaydı o zaman мой красив"ый "olacaktı sonuna aldığı eklere dikkat edersen daha anlaşılır olduğunu göreceksin, yani sıfatları kişi zamirlerine göre çekimlemiş oluyorsun.
Şimdi я и моя подруга dediğin zaman otomatikman çoğul olmuş oluyor повторяю tekil yani ben ,bu yüzden sonuna "ем" eklemelisin yani повторяем. Umarım anlatabilmişimdir.
Çok anlaşılır oldu teşekkür ederim :)

Çok anlaşılır oldu teşekkür ederim :)

Rica ederim Canım, bir faydam olursa ne mutlu bana :) bu arada benimde hatalarım mutlaka oluyordur algıların açık olsun farkettiğin anda düzeltmeni rica ediyorum.
Şimdi bugün yine 1 fiil koyacağım ,haftaya hiç fiil koymayacağım, şöyle yapalım diye düşündüm sende onay verirsen , haftaya her güne şimdiye kadar koyduğumuz fiillerden 1 tane cümle içinde kullanalım ne dersin ?

Уже : artık
Завтрак:kahvaltı
Мир: barış
Мечта: hayal
Бархат: kadife

Глогол

Hissetmek/sezmek ; ( по) чувсвовать

Şimdiki zaman;

Я чувствую - почувствую
Ты чувствуешь - почувствуешь
Он/она чувствует - почувствует
Мы чувствуем - почувствуем
Вы чувствуете - почувствуете
Они чувствуют - почувствуют

Geçmiş zaman ;

Er: чувствовал
Diş: чувствовала

Emir kipi:
Чувствуй (те)
Почувствуй (те)

Gelecek zaman;

Буду чувствовать
Будешь чувствовать
Будет чувствовать
Будем чувствовать
Будете чувствовать
Будут чувствовать

Сегодня хорошоя погода, моя дочка и я гуляли на улице.
Я 2 часа роботала русский язык

Film türleri
Исторические: tarihi
Триллер: korku
Боевики: aksiyon
Приключенческий: macera
Документальные: belgesel.

Kitap türleri
Поэзия (стихи): şiir kitabi
Научно-популярная литература: popüler bilim kitapları
Психологическая: psikoloji jitabi
Религиозная: dini kitap
Учебники: ders kitabı

Film türleri
Исторические: tarihi
Триллер: korku
Боевики: aksiyon
Приключенческий: macera
Документальные: belgesel.

Kitap türleri
Поэзия (стихи): şiir kitabi
Научно-популярная литература: popüler bilim kitapları
Психологическая: psikoloji jitabi
Религиозная: dini kitap
Учебники: ders kitabı

Bunla bugün öğrendiğim şeyler arasındaydı unutmayayim diye yazayım hemen dedim:)

Молодец!! Замечательно!

Я заболела, у меня была грип :KK1: поэтому я не написала .

привет дорогая
Ben de vardım , bir Rus'a aşık olduğum gibi kendi basıma alfabeyi öğrendim, hatta kursa gittim A1 sertifikası aldım. Ama zamanla hem Ruscadan hem benim Rustan soğudum, ikisini de bıraktım.
Ama geçen aylarda tatil için kiril alfabesi olan bir ülkeye gittim, sukrettim zamanında öğrendiğim azıcık ruscaya. Alfabeyi okuduğum için metroda-yollarda falan kaybolmadim, şirin şirin Rusça konuştuğum için tanıştığım herkes beni çok sevdi falan :)
Ben de biraz daha dil öğrenmeye ve ağustos ayında bayram tatilinde moskova-petersburga gitmeye karar verdim. Biletler pahalli olursa da Ukrayna ve moldavaya:KK50:
Davay davay

Şimdilik tek yaptığım skypedan tatilde tanıştığım arkadaşla okuma pratiği yapmak. Okumam daha bir düzelince sohbet edecek kadar- fiilleri falan ezberleyecegim. Şimdilik hedefim bu.
Ha bu arada elimde kurstan kalma birkaç kitabımın PDF versiyonu var. Eğer ihtiyacı olan varsa whatsapptan mailden falan atabilirim.

привет дорогая
Ben de vardım , bir Rus'a aşık olduğum gibi kendi basıma alfabeyi öğrendim, hatta kursa gittim A1 sertifikası aldım. Ama zamanla hem Ruscadan hem benim Rustan soğudum, ikisini de bıraktım.
Ama geçen aylarda tatil için kiril alfabesi olan bir ülkeye gittim, sukrettim zamanında öğrendiğim azıcık ruscaya. Alfabeyi okuduğum için metroda-yollarda falan kaybolmadim, şirin şirin Rusça konuştuğum için tanıştığım herkes beni çok sevdi falan :)
Ben de biraz daha dil öğrenmeye ve ağustos ayında bayram tatilinde moskova-petersburga gitmeye karar verdim. Biletler pahalli olursa da Ukrayna ve moldavaya:KK50:
Davay davay

Şimdilik tek yaptığım skypedan tatilde tanıştığım arkadaşla okuma pratiği yapmak. Okumam daha bir düzelince sohbet edecek kadar- fiilleri falan ezberleyecegim. Şimdilik hedefim bu.
Ha bu arada elimde kurstan kalma birkaç kitabımın PDF versiyonu var. Eğer ihtiyacı olan varsa whatsapptan mailden falan atabilirim.
Здравствуйте дорогая:)
Ya çok güzel bildiklerinizden buraya da yazarsanız sevinirim :) PDF lerin içinde metinler de var mı kısa kısa diyalog gibi ben isterim PDF lerden :)

PDF dediğim A1 ve a2 seviyesine yönelik kitaplar yani. Herşey var, cinsiyetlere göre sıfatlar, çeşitli zamirler, konuşma örnekleri,alıştırmalar... Tek sorun Rusça Rusça .yani hiç bilgisi olmayan olayı anlayamayabilir, ama onun da çözümü konu başlıklarını yazıp başka sitelerde öğrenmek,sonra dönüp kitaptan devam etmek.
Numaranı yazarsan WhatsApptan gonderebimirn istediğin zaman

PDF dediğim A1 ve a2 seviyesine yönelik kitaplar yani. Herşey var, cinsiyetlere göre sıfatlar, çeşitli zamirler, konuşma örnekleri,alıştırmalar... Tek sorun Rusça Rusça .yani hiç bilgisi olmayan olayı anlayamayabilir, ama onun da çözümü konu başlıklarını yazıp başka sitelerde öğrenmek,sonra dönüp kitaptan devam etmek.
Numaranı yazarsan WhatsApptan gonderebimirn istediğin zaman
Rusçam var yani öğreniyorum okuyup yazabiliyorum

X