Run missi Run!

Jillianin 7 gününü geride bıraktım bugün de yapinca 8 olmus olcak ama hic yapasim gelmiyo hic sevkim kalmadı :KK43:

Ay kız niye???? 7 gün yapmışsın ne güzel.
Ama şunu söyleyeyim ben aralıksız 7 gün boyunca yapmıyorum. 5 gün hafta içi yapıyorum haftasonu ise yürüyüş ve kafama göre egzersiz. Her gün aynı hareketleri yapmak dediğin gibi sıkıcılaşabilir bi de farklı dene istersen :KK66:

Egeliler grubu yapalım o zaman burayı :)) merhabalar hoşgeldiniz.

Haftasonu menüde çıntar vardı, özlemişsinizdir eminim. Misss gibi kavurmasını yapıp yedik yetmedi ertesi güne yumurtalı yapıp :) Ege bambaşka, mutfağı hele!

Severim cnm sevmem mi hiç. ...
Neyse sana afiyet olsun..
Ben de yaza goturcem borulceleri fasulyeleri. ..

Kemik yapım inceymiş güya bi tablo eklemiştim ya önceki sayfalarda öyle diyo. Ama bana göre benim yapım senin dediğin gibi bence de:/ Zaten çok incecik olmak gibi bi derdim yok ama biraz incelsem fena olmaz yaa :KK66:
Bugün okul başladı malum. ..
Arkadaşlar zayiflamissin dediler çok hoşuma gitti...
O yüzden biraz daha devam ediyorum Diyetime ve sporuma. ..

Dışarıda lapa lapa kar yağıyor. ...☺☺☺

dışarıda lapa lapa kar yağıyor demiştim ve hala yağıyor...
onun için yarını kar tatili yaptılar...

Ama jillianin programı 30 günlük program ve 10ar gün yapmak üzere 3 seviyeden oluşuyor bu durumda her gün yapmamız gerekmez mi?
Cumartesiden bugüne evde olmadığım için diyet miyet kalmadı. Evden uzakta güçlü kalamiyorum :KK43: kizartmadir hamurisidir kektir cikolatadir aldi basini yürüdü. Ne suyuma dikkat ettim ne cayima. Ve bugun tartildigimda 59.5 oldugumu gördüm. 1.5 kilo almışım hemen 4 günde. Uzerine bir de kendime pantalon almaya çıkıp denedigim pantalonlardan o sarkik kocaman popomun nasil çirkin bir görüntü oluşturduğunu görünce... iyice koptum depresyona girdim ya. Off :'( vucudumu nasıl toparliycam. Bu 30 day challenge programlari hakkaten ise yarar ki acaba.ben nedense terletmeyen antrenmanin yararli gelmedigini düşünüyorum niyeyse sacma tabi ama..

Ama jillianin programı 30 günlük program ve 10ar gün yapmak üzere 3 seviyeden oluşuyor bu durumda her gün yapmamız gerekmez mi?
Cumartesiden bugüne evde olmadığım için diyet miyet kalmadı. Evden uzakta güçlü kalamiyorum :KK43: kizartmadir hamurisidir kektir cikolatadir aldi basini yürüdü. Ne suyuma dikkat ettim ne cayima. Ve bugun tartildigimda 59.5 oldugumu gördüm. 1.5 kilo almışım hemen 4 günde. Uzerine bir de kendime pantalon almaya çıkıp denedigim pantalonlardan o sarkik kocaman popomun nasil çirkin bir görüntü oluşturduğunu görünce... iyice koptum depresyona girdim ya. Off :'( vucudumu nasıl toparliycam. Bu 30 day challenge programlari hakkaten ise yarar ki acaba.ben nedense terletmeyen antrenmanin yararli gelmedigini düşünüyorum niyeyse sacma tabi ama..

30 gün değil de 40 gün yapmış olursun sen de jillianı :KK66:

Güzel bir plan uygulamanı öneriyorum tatlım, ve mutlaka disiplin!

Bizler hepimiz kendi kendimizin diyetisyenleriyiz çünkü. Kimse bize dur veya devam et demiyor, bu tamamen bize bağlı bi olay.

Dukan abi bak ne diyor ama illa bi dürten olsun diyorsan :))

AoCRVlgCQAACUSS.jpg

Eveeeeet yeni bir sabah! Günaydın!

Muzlu smoothie ile güne merhaba!
Ara öğünümü şu an yapıyorum, yani bu satırları yazarken :) Bir avuç fındık bir adet kuru incir!

Bu arada ben mart ayında spor salonuna gideceğim sanırım. Hatta sanmıyorum, kesin gitmeyelim! Yaza şurda bi şey kalmadı, nişanlımın geliş tarihi de öne alınacak sanırım. Yani haziranda değil de nisan-mayıs gibi gelecek. Ee o arada bi de benim lise arkadaşımın düğünü var. Yıllardır görüşmediğimiz dostlar bir araya geleceğiz. Aooovv şimdiden stres oldum! :rolleyes: Sakinn missi sakiiiiiiiiin.

Evet evet ben spor salonuna yazılıcam! Bu havaların düzeleceği de yok hem eve tıkıldım kaldım istediğim performansı alamıyorum! :KK59:

c081b7ef06dc9999af58a74ae04f1099.jpg

Dünyanın en sevimli, en rahat ve en güçlü etkiye sahip hareketi bu sanırım! <3 Aşığım bu harekete! popoşlar sıkılaşıyor baldırlar yanıyor ohh! ama bi rahatlama sonrasında böyle bi şey olamaz <3

Basenlerinden müzdarip hanımlara şiddetle tavsiye olunur. Ben akşamları evde 5x30 sn şeklinde yapıyorum! Bazen uzatıyorum tabi ama kısalttığım olmuyor :-*

10425855_760932940655538_1774626921815628560_n.jpg

Öğlen yemeği bu güzel hava eşliğinde köfte ekmek oldu. Yani diyet miyet hikaye. Bile isteye çıkılan bu güzel dağ manzarası elbette kendi kadar güzel bi menü ile süslenecekti. Hele ki kara hasret bi yerde yaşıyorsanız kar nerede ise oraya gidersiniz. Bakınız Yılanlı Dağı ( 1600 m)

Günaydın!

Dünün acısı bugün çıkıyor! Miss gibi dağ havası eşliğinde yenen köfte ekmek sonrası bugün sebze-meyve günü!

Sabah 3 kivi!

Öğlen için yanıma bir tabak haşlanmış brokoli ve sarmısaklı yoğurt getirdim.

Akşama menü henüz belli değil, o da hafif bi şeyler olur.

Önümüzdeki günlerde kivi detoksu yapmayı planlıyorum. İnstagramdaki bi çok kişi bu detoksu uyguluyor. Gün içinde kivi+yumurta. Hepsi bu. Tabi bir günlük sadece! Sanırım şeyda coşkuna ait bi program bu.

Gelelim neymiş bu kivi, diyette ve sağlıkta yeri neredeymiş onu görelim:

*C, E, B2 ve A vitaminleri ile bakır ve fosfor, yönünden zengin kivi, kanser oluşumunu ve kabızlığı önlüyor, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.

*Kivi tat olarak hem tatlı, hem ekşiyi bir arada bulunduran özel bir meyvedir. Potasyum ve magnezyum vitaminlerini barındırır. Kivinin içinde seratonin maddesi bulunur. Seratonin, bildiğiniz üzre mutluluk hormonudur. Ve bu vitamin stresi azaltır, mutluluk verir. Özellikle kivide bulunan ve karaciğer yağlanmasını engelleyen inositol, kan şekerini düzenler ve depresyon riskini azaltır ve kabızlığa iyi gelir.

bu arada ben yıllardır kiviyi yanlış şekilde yermişim meğer, doğrusu şu şekilde yenirmiş:

Kiviyi yemenin en doğru yolu!

Kiviyi yumurta yer gibi yerseniz neredeyse tüm vitaminlerini ve minerallerini içinde tutmuş olursunuz. Dilimlenmiş yani bıçak değmiş meyvelerde vitamin kaybı bilinen bir durumdur. Bu nedenle kiviyi dik tutarak tepesinde ufak bir kesik açıp içini çay kaşığı ile rafadan yumurta yer gibi yiyebilirsiniz.

Bu şekilde yediğinizde kabuğuna en yakı yerlerdeki meyveden de yararlanabilecek ve tam vitamini almış olacaksınız.

kiwi-heart.png

Slm missipipi
Günlüğünü okudum biraz canım. Zayıflama çalışırken bi taraftanda öğretici olman ne güzel.
Kivi detoxunu ilk defa duydum. Kiviyide çok severim ama bende yanlış yediğimi öğrendim sayende.
Anladığım kadarıyla baya araştırma yapıyorsun. Peki kara buğday hakkında bi bilgin varmı canım?
Ben araştırdım sma pek elle tutulur bişey bulamadım?

Slm missipipi
Günlüğünü okudum biraz canım. Zayıflama çalışırken bi taraftanda öğretici olman ne güzel.
Kivi detoxunu ilk defa duydum. Kiviyide çok severim ama bende yanlış yediğimi öğrendim sayende.
Anladığım kadarıyla baya araştırma yapıyorsun. Peki kara buğday hakkında bi bilgin varmı canım?
Ben araştırdım sma pek elle tutulur bişey bulamadım?

Merhabalar!

Teşekkür ederim desteğin için PembeSima,

Kara buğday hakkında evet bilgim var ancak ben nedense biraz eski kafalı olduğum için ailemden gördüğüm gelenekle beslenmeyi tercih ediyorum. Yani kara buğday yerine bulgur yemeyi. Şeyda Coşkun diyetlerinde sık rastladığımız kara buğdayın artık marketlerde karşılaşıyorum ki eriştesi, krakeri bile çıkmış! Elbette ki bu tercihtir. Yani kullanıp kullanmamak. Ama yağını ve tuzunu minimum ölçüde tutarak öğlen yenilen bi kaç kaşık bulgur pilavının zararlı olacağını düşünmüyorum.

44f46d356e2873158022f7dce26615ec.jpg

Ay yüzüme vurma biliyorum! :63:

Bugün, yarın, şu, bu derken iyice elimi eteğimi çektim mattan. Ok tamam sağlıki nedenler de sebep oldu buna ama bunlar sadece ve sadece BAHANE be missi! Ne tablolara uyuldu, ne öğünlere, Jillian kollarını göğsünde bağlamış sert sert bana bakıyor. :KK47:

Benimse gözüm fıldır fıldır ve tek bakmadığım yer tartı! Ha tabi birde bu run missi run konu başlığı. Sanırım buraya yediğim pideleri, götürdüğüm muhteşem pastaları yazamazdım değil mi ama :KK43:

Bilmem bu kaçıncı söz verişler falanlar filanlar ama artık sistemli bir şekilde başlanmalı.
Olmuş mart ayının 10u! Yaza ne kaldı şurda be?! Doğruca fitnessa yazılıyorum böyle olmayacak.
Disiplin şart! Parayı bayınca salonlara tıpış tıpış gidersin artık missi!

02-07-2014-16-43-31omni.jpg

Bi de bu çıkmış. Omni diyeti?

İçeriği şöyle:

Süre – 2 hafta
Tekrar – ayda 1
Vereceğiniz kilo – 6 kg.

Omni diyet sağlıklı bir beslenme biçimidir. Bu diyette aç kalınmaz.
Bu diyetin etkisini görebilmek için 2 hafta uygulamalısınız. Diyetin yanı sıra her gün 30 dakika spor yapmalısınız.
Omni diyette süt ve süt ürünleri yer almaz, sebep olarak yaptıkları şişkinlik gösterilir. Soya ve ürünleri de yasaktır aynı şekilde rafine şeker de.
Omni diyet derin dondurulmuş etleri de yasaklar – taze kesilmiş olmalı.

Müsaade edilen yiyecekler
Taze sebze ve meyveler, kuru yemiş /doğal halinde/, fasulye ve mercimek, tahıl, ton balığı ve somon balığı, taze ve kurutulmuş bitkiler, kırmızı et.

Omni diyet örnek 1 günlük liste:
Kahvaltı: Lahana salatası, taze kırmızı ve yeşil biber,soğan ve sarımsak, 1 bardak şekersiz yeşil çay.
Ara: Taze sebze veya meyve suyu.
Öğle: Büyük bir porsiyon – domates, salatalık, biber, soğan salatası.
Ara: Bir avuç kuru yemiş.
Akşam: Izgara pirzola, Tatlı patates ve brokoli püresi.

Yiyeceklerin bir gramı yoktur önemli olan doygunluk hissi gelince bırakmanız.

Yazar diyetin ilk 14 gün içinde yeni gıdaların tadı alışmak ve sağlıksız diyetler biriken toksinleri kaldırmak olacağını savunuyor. Gıda takviyeleri, özellikle balık yağı tavsiye edilir. İlk iki hafta içinde, size önerilen gıda en önemli beş kurallara uygun olmalıdır:

En az haftada iki kez yeşil sallamak içmek.
Ağırlıklar kullanılarak her hafta fazladan bir egzersiz yapın.
Size ne yemek hesabını vermek birisi ve nasıl gelişir bulun.
Kendinizi detoks için haftada iki kez saunaya gitmek.
Pratik şükran: sizin için müteşekkir olduğunu beş şeye her gün düşünüyorum.

Gıdalar İzin: sebze, kepekli tahıllar, fındık, çim beslenen sığır kırmızı et, organik kökenli, organik tavuk, ton balığı, vahşi somon, organik yumurta, hindistan cevizi yağı, kakao, mercimek, fasulye, Stevia, xylitol, baharatlar, otlar, buğday çimi , kenevir, badem sütü, hindistan cevizi sütü, yeşil çay, vanilya ekstresi.

Eğer paleo diyet aşina iseniz, muhtemelen bazı benzerlikleri fark edeceksiniz, ama bu diyet diyet sonraki seviye gibi görünüyor. Doğal gıdalar tercih edilir ve tatlılar ve süt dışlamak gerekir, ve tatlı bir şey için özlem eğer bir taze meyve sallamak goji, fıstık ezmesi ya da organik bitter çikolata bir kare ile elma birkaç dilim tadını çıkarabilirsiniz. İki hafta sonra, mutfak istek tamamen kaybolur ve doğal, daha az yemek eğilimindedir.

% 70 bitki ve % 30 protein ile diyeti sınırlaması kulağa hoş geliyor. Ama şu koyulaştırarak belirtttiğim yerlere ben gelemiyorum! DARAL GELİYOOOOR! goji, stevia, vanilya ekstresi, buğday çimi, zart zurt. Dukanı da böyle besinler yüzünden terk etmiştim vakti zamanında.

Ben omniyi minniye evirip çevirip kendime uygun hale getireceğim sanırım :KK53: zira yoğurtsuz sütsüz bir hayat düşenmiyorum!

yoğurt ve süt olmadan olmamalı bencede, bayanız ve kemik erimesi diye bi gerçek var. diyetleri sorgulaman çok hoşuma gitti. diyetinde başarılar canım

yoğurt ve süt olmadan olmamalı bencede, bayanız ve kemik erimesi diye bi gerçek var. diyetleri sorgulaman çok hoşuma gitti. diyetinde başarılar canım

Katı ve tek tip diyetlere karşıyım, sorgulamam bu yüzden sanırım, beğenmenize sevindim :) şimdi sandoloz sakızını araştırıyorum, bilginiz var mıdır bilmiyorum. aktarlarda satılıyormuş, yağ yakıyormuş, tok tutuyormuş vs. sanırım alıp deniycem :KK59:

Eheheh utancımdan giremedim valla canım. Diyet yapmıyorsam burada da işim yok diye düşündüm. Ama başlıyorum bu sefer tam anlamıyla :KK66: Senin durumlar nasıl? Kilo değişimi?
Ben 63,5 ile başladım şu an 60,6 ile devam ediyorum bakalım bazen kaçıyor arada bazen bi gaza geliyorum filan:) seni takip edicem bırakma buraları:)

X