Ruh ikizi/ Bir elmanın yarısı mısınız ?

Biz eşimle çok zittik tanıştığımızda. Ben metal dinlerdim o arabesk. Ben barlara giderdim o yurttan çıkmayı sevmezdi. Ben gece eve geç gitmek isterdim o eve hemen dönmemi. Ben protein ağırlıklı beslenirdim o karbonhidrat ağırlıklı. Ben kahve cay severdim o süt sahlep, o adrenalin severdi ben her şeyden korkardım. O cesurdu ben çekimser. Ben dominanttim o daha sakindi. O çok zekiydi ben daha saftım. O düzenliydi , ben aşırı dağınık biriydim. Ben çok müsrif o fazla tutumlu, ben uyumayı severdim o 5 saat uykuyla yaşardı vb.... Artırabilirim seçenekleri.

Simdi de %50 %50 olduk. İkimiz de uçlardan arındık ve birbirimize eşitlendik. 10. Yılımız bitti ve kavgalar kıyametler geçmişte kaldı. Yaşlanınca benim gölgem olacak ben de onun enerjisi olacağım.

Önemli olan %100 saygı

Canım olmadı ya oturtamadık hayirlisi buymus demek ki hem beynimde hem kalbimde bitti keske olsa demiyorum yollarini gozlemiyorum yani :)

Oh o zaman iyiki bitmis desene, her şerde bi hayır oluyo galiba :)

Sen içinin kıpırdadığı insana yönel babing, ve iyi bi insan olduguna emin oldugun. Diger ortak yönler falan bisekilde oturtulur :)

Oh o zaman iyiki bitmis desene, her şerde bi hayır oluyo galiba :)

Sen içinin kıpırdadığı insana yönel babing, ve iyi bi insan olduguna emin oldugun. Diger ortak yönler falan bisekilde oturtulur :)
Biri var ama pekte icim kipirdamiyor yahu. Olumlu yonler var isi güç evi v.s ama bunlarada bakıp bi yola cikilmaz ki. Biraz mantikla gitmeye çalışıyorum ama her mantigimla hareket etmeye çalıştığımda pisman oluyorum b.ka batiyorum çünkü.

Kesinlikle uyumlu olduğun insanla daha mutlu oluyorsun. Bir elmanın iki yarısı gibi olmaz bu mümkün değil, elbette farklılıklar olacak.

Genel anlamda uyum sağladığın insanla evlenmelisin. Zevklerinizden tut fikirlerinize kadar farklılık gösteriyorsa aranızdaki iletişim bu uyum değildir ve bence çok zorlar seni...

Örneğin eşimle bir vitrine baktığımızda ikimizinde beğendiği şey aynıdır. Yada bir şey alıcaz diyelim ikimizde aynı fikirde yürürüz o x ben y demem. Zevkler fikirler uyum önemli...

Peki ikinizden biri birgün ruh eşini bulsa fikirleriniz değişir mi ya da hiç düşünüyor musunuz ruh eşimle ilişkim nasıl olurdu diye ? Cinsellik dışında samimi ve ikinizi de tatmin eden paylaşımlarınız oluyor mu ? Ben de benzer bir durumdayım, birbirimizi tanımaya çalışmak çok keyifli ama asla tam olarak anlayamayacağız ya da asla derin şeyler paylaşamayacağız gibi geliyor. İlişkimin yüzeysel sohbetler, iki tarafı da tam tatmin etmeyen etkinlikler, sadece uzun yılları birlikte geçirmekten kaynaklanan yakınlıktan ibaret olmasından korkuyorum.

Yorumlamaya devam ettim konu içinde, bakabilirsiniz. Ruh eşinden ziyade dengesiz (Kimi zaman sinirli kimi zaman eğlenceli) bir dengemiz var eşimle aramızda.
Ruh eşi olarak ise, bilmiyorum. Ben ben gibi biriyle anlaşamazdım diyorum ki şöyle bir durum da var "Ruh ikizim miydi?" bilmiyorum çünkü sevgililik gibi bir olaya girmedik kendisi ile; bana çok benzeyen hatta doğum günlerimizin ay-gün farkına kadar iki katı sayılar böyle acayip tesadüflerimiz olan (Bir hafta ara ile habersiz aynı yerde bulunmak aynı şarkıyı keşfetmek gibi) bir arkadaşım vardı. Şiir-şair konusunda aynı satıra kadar beğenimiz olan biri idi, aramızda çekim de vardı elbette ancak aynı inat huyumuzdan birbirimize tekmeyi bastık amiyane tabiriyle. Olamazdık sanırım. Olsaydık da tüketir, yer bitirirdik birbirimizi çünkü alttan almazdık bazı konularda gibime geliyor.

Eşim ise beni sinirlendirip-sakinleştiren bir adam ve her ne kadar ben kadar derin olamasa da (Ben de onun ilgisi dahilinde sığ kalsam da), çoğu yönden birbirimizi çözmüş olsak da, bir ufak bilinmezliğin keşfi var hep aramızda. O da beni çekiyor.
Mesela doğumdan sonra bi anımız oldu baya büyük bir kavga yaşadık, her sözünü ezber bilirim neredeyse, nerede ne söyleyecek filan bellidir yani. Ama öyle bir yerden bir şey dedi ki, beni ağlattı "Seni çok seviyorum" dedirterek. Bu ayrı bir şey. Bin ruh eşine değişemem. Ya da bilmiyorum, odur benim ruh ikizim belki ama aynadaki, ters yansımam gibi.
Sevgiyi tarif etmeye çalıştım sanırım şu an :/...
Duygusallaştım yav ben gidiyom

Son düzenleme:
Aynılık tekdüzeliği,farklılık hareketi getirir.
Eşimle aynı değiliz,mesela ben de sigara ve alkol(şimdilik alamasam da) kullanıyorum eşim kullanmıyor ama hiç dert etmedik şu ana kadar.
Müzik zevklerimiz,film zevklerimiz,damak tatlarımız bile ayrı ama çok şükür hiç sorun yaşamayız.Bazen o bana ayak uydurur bazen ben ona... Böylece hem yeni şeyler deneyimlemiş oluruz hem de ikimiz de keyiflerimizden mahrum kalmayız. Aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri yapsaydık muhtemelen mutsuz olurdum çünkü çabuk sıkılan biriyim ben.Benimle birebir aynı düşünüp hisseden biri benim için cazip değil.

Eşim yabancı müzik dinler ben yerli
O acayip yemek seçer ben herşeyi yerim
O titiz ben rahat
O disiplinli ben gevşek
O sakin ben heyecanlı
O ağır ben hareketli
Ruh eşi değiliz de mutluyuz

Normalde hoşlandığım karakter sorulsa tam tersini tarif ediceğim biriyle beraberim. Ben de onun için aynı şekildeyim.

Gram ortak noktamız yok. Cinsellik ve sevgi dışında. Dandik dizilerdeki abartılmış zıt tiplemeler gibiyiz.

O sporcu eline kitap almaz, ben kitap kurdu entel.
O gevşek ben detaycı, hatta anksiyete bozukluğu sahibi.
O oturularak yapılan her aktiviteden nefret eder aktivite olsun, spor, paintball, bilardo vs. Ben aktivite düşmanı üşengeç.
Sanatla işim olmaz entel işi der ben sanat aşığı, tiyatro sinemada sergi müzeden çıkmayan.
O maç dışında bir şey izlemez ben ne bulursa izleyen sinefil.

Daha aklıma geldikçe artırabilirim bunları.
Neden beraberiz, çünkü kadınla erkeğin birlikteliğinin çimentosu cinselliktir.
Ha ama siyasi görüş, yaşam görüşü, eğitim düzeyi gibi farklılıkları kaldıramazdım. Kırmızı çizgilerim bunlar.

Biz de uyumsuzuz cogu konuda
Eşim sevgili iken beni baya kandırmıs :)
Herseyimiz benzerdi
Evlendik dolu farklı yonumuz cıktı
Sevgimiz olmasa bu farklılıklar sorun yaratırdı bence
Tek ortak yanımız giyim zevkimiz
Araba sevgimiz
İkimizin de merhametli
Olusu
Duygusal olusu
Ve evcimen olmamız
Baska birsey yok

İnsanın doğum günü nikah günü ölüm günü değişmezmiş. Aynı gün doğduk aynı gün evlendik aynı gün ölürmüyüz Allah bilir. İkiz gibiyiz yani gayette mutluyuz. Her zevkimiz aynı böylece herşeyi birlikte yapıyoruz.

Ruh eşi olmayi sadece ortak alışkanlıklara zevklere sahip olmak olarak goruyorsunuz. Halbuki bu kucuk bir kismi. Yani evlenirseniz de mantik evliligi gibi birsey olmus olur. Risk almak istemesiniz de zıtlıklar iyidir

Ruh eşi olmayi sadece ortak alışkanlıklara zevklere sahip olmak olarak goruyorsunuz. Halbuki bu kucuk bir kismi. Yani evlenirseniz de mantik evliligi gibi birsey olmus olur. Risk almak istemesiniz de zıtlıklar iyidir
Heh sanirim öyle, eski sevgilimle zevklerimiz uyumluydu ama olmadi mesela hatta o yola girerken tam kafa dengim yahu diye girmistim sonra asik oldum ee tabi bunlar yaninda zit ozelliklerimizde vardi ben hiperaktif cocuksu o daha olgun oturakli gibi. Ortak şeylerimiz oldugu halde devami gelmedi. Simdi biri var olur gibi istesem ama ben A o Z o kadar zittiz. Olur mu diyorum mesela. Artik yastan dolayi kafam gelecege yonelikte calisiyor. Ayni evin icinde mutlu olur muyum keyif alir miyim.

Öf bende ortak zevkimiz uyumlu olan biriyle olmak istiyorum

Evet ben uyum olmazsa olmaz diyorum.Şahsen bende de olmuyor,hani evlilik gibi ciddi bir karar için konuşmuyorum,sıradan bir ilişkide bile o farklılıklar gözüme batıyor,kafamda büyüyor.

Tabi ikiz olalım,sürekli aynı düşünelim demiyorum ama ortak bir nokta olmalı en azından.Ortak bir konu,ortak bir zevk.Her şey aynı olmasa da olur hatta birkaç şey farklı olsun da ben A derken o Z diyorsa olmuyor bence.

Kimisi de tam tersi,zıtlıklardan hoşlanıyor,ben uyum insanıyım.Oturup 2 çift laf edebilmeliyim sevdiğim konu ile,sevdiğim müzik ile ilgili.Karşımdaki suratıma tip tip baktıktan sonra,cık,benlik değil.

Karakterlerimiz, zevklerimiz, hobilerimiz hep farklı.
Hayata bakış acimiz, değerlerimiz, sınırlarımız aynı...
Ve olmazsa olmaz ten uyumu ve çekimin olması..

Olmazsa olmaz temel seyler var bana göre.
Onlarda ortak nokta yakalayıp geri kalan sürpriz olsun diye düşündüm hep.
Sonuc, olmazsa olmazlarım hariç geri kalan her şeyde farklıyız :)
Bir elmanın iki yarısı fikri tamamlama açısından benim hoşuma gitmiyor.
Puzzle parçası daha makul bana göre.
Bir resmi tamamlayacak kadar ortak nokta bana yeterli.
Aynımı arayacak kadar megaloman değilim sanırım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…