• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh ikizi/ Bir elmanın yarısı mısınız ?

Evet ben uyum olmazsa olmaz diyorum.Şahsen bende de olmuyor,hani evlilik gibi ciddi bir karar için konuşmuyorum,sıradan bir ilişkide bile o farklılıklar gözüme batıyor,kafamda büyüyor.

Tabi ikiz olalım,sürekli aynı düşünelim demiyorum ama ortak bir nokta olmalı en azından.Ortak bir konu,ortak bir zevk.Her şey aynı olmasa da olur hatta birkaç şey farklı olsun da ben A derken o Z diyorsa olmuyor bence.

Kimisi de tam tersi,zıtlıklardan hoşlanıyor,ben uyum insanıyım.Oturup 2 çift laf edebilmeliyim sevdiğim konu ile,sevdiğim müzik ile ilgili.Karşımdaki suratıma tip tip baktıktan sonra,cık,benlik değil.
Biri var suan ama belli değil gecen oturduk konusuyoruz x bi sanatcidan bahsediyoruz. Ne kadar saçma değişik bir kadın sanatida cok kotu bence dedim. Aa niye oyle diyosun gayet iyi ben cok seviyorum dedi. Ay bana bir soguma geldi anlatamam :D ortak bir tane bile bi sey olmaz mi ya. Aman cok büyük konusmayayim da kendimi nikah masasinda bulurum sonra :D

Olmazsa olmaz temel seyler var bana göre.
Onlarda ortak nokta yakalayıp geri kalan sürpriz olsun diye düşündüm hep.
Sonuc, olmazsa olmazlarım hariç geri kalan her şeyde farklıyız :)
Bir elmanın iki yarısı fikri tamamlama açısından benim hoşuma gitmiyor.
Puzzle parçası daha makul bana göre.
Bir resmi tamamlayacak kadar ortak nokta bana yeterli.
Aynımı arayacak kadar megaloman değilim sanırım :))
Yahu bende istemem benim fotokobim olmasını. Ben dipte yasiyosam o enerjisiyle beni çıkartsın. Olaylara fazla buyuk tepki veren bir yanim var benim mesela oda daha umursamaz olsun. Karsimda ki kiside benim gibi olursa bu hayat cekilmez ki. Habire depresyon stayla:D
Olmaz ise olmazlarim şöyle benim içki icebilsin bir ortam da yahut basbasayken bir kadeh bir seyler icebilmeliyiz. Dinledigimiz muzikler izledigimiz filmler uyumlu olsun ki muhabbet edebilelim o ankara ben konya olmayalim yani. Ortak zevklerimiz uyumlu olsun onun haricinde siyasi görüş din mezhep tarzı seylere cok takilmiyorum tabi uc noktalar haricinde. Belirli bi siyasi gorusu olmayabilir yahut bir dini vs. Benim beklentim hayatta zevk ile yaptigim seyleri onla beraber iken sıkılmadan yapabilmek

Biri var suan ama belli değil gecen oturduk konusuyoruz x bi sanatcidan bahsediyoruz. Ne kadar saçma değişik bir kadın sanatida cok kotu bence dedim. Aa niye oyle diyosun gayet iyi ben cok seviyorum dedi. Ay bana bir soguma geldi anlatamam :KK70: ortak bir tane bile bi sey olmaz mi ya. Aman cok büyük konusmayayim da kendimi nikah masasinda bulurum sonra :KK70:

Kendim için söyleyeyim,bir tanesinden ayrıldım çünkü kafamda büyüdü bu farklılıklar.

Mesela müzik bana göre olmazsa olmazlardan.Çünkü sürekli müzik dinlerim boş vakitlerimde,ee karşımdaki kişinin de benzer bir zevki olsun,bir kulaklığımı onunla paylaşayım isterim açıkçası.Tamam aynı olamaz da her zevk,ama belli şeyler vardır her insanın karşıdan da ''aa sende de mi öyle'' demek istediği.Kimisinde bir düşünce,kimisinde bir hobi bilemiyorum.

En zıt ciftlerdeniz sanırım :) ben çok inatçıyım ,dediğim dedik .. eşimde de var ama benim kadar değil .. heee şunu da üzülerek belirtmeliyim ki , evde son sözü eşim söyler " tamam hayatım " , benden daha çıt çıkmaz :D

Kendim için söyleyeyim,bir tanesinden ayrıldım çünkü kafamda büyüdü bu farklılıklar.

Mesela müzik bana göre olmazsa olmazlardan.Çünkü sürekli müzik dinlerim boş vakitlerimde,ee karşımdaki kişinin de benzer bir zevki olsun,bir kulaklığımı onunla paylaşayım isterim açıkçası.Tamam aynı olamaz da her zevk,ama belli şeyler vardır her insanın karşıdan da ''aa sende de mi öyle'' demek istediği.Kimisinde bir düşünce,kimisinde bir hobi bilemiyorum.
Benimde tam sekilde böyle. Bi dönem eski sevgilimle tekrar denemeye çalıştık. Arabada bir sarki açmıştım ona. Sonra bana mesaj atmisti "lanet olasica seyi niye bana dinlettin, bağımlısı oldum" diye. Sonra bir kez daha üzüldüm kaçırdığıma. Hahaha:D

En zıt ciftlerdeniz sanırım :) ben çok inatçıyım ,dediğim dedik .. eşimde de var ama benim kadar değil .. heee şunu da üzülerek belirtmeliyim ki , evde son sözü eşim söyler " tamam hayatım " , benden daha çıt çıkmaz :KK70:
Ya bu farkliliklar tabiki illa olacak yoksa hayat cekilmez benim beklentim ortak zevkler. Kahve icmeyi sevsin yabanci dizi izlesin mukellef icki sofrasi kursun gibi gibi:)

Ya bu farkliliklar tabiki illa olacak yoksa hayat cekilmez benim beklentim ortak zevkler. Kahve icmeyi sevsin yabanci dizi izlesin mukellef icki sofrasi kursun gibi gibi:)
Amma taktın içkiye hee .. o içmese bile kadehini doldurur ,önüne mezeni koyar , ne var yani :))

Kahveye eşlik etmeyecek erkek yoktur herhalde ,olmadı çaya hayır demez kanımca :D illaki ortak noktalar bulunuyor ..mesela eşimle müzik zevkimiz hiç uyuşmaz ama Karadeniz müziklerinde deli gibi coşup horona kalkıyoruz .birkaç defa trafiğin ortasında araçtan inip horon tepmisligimiz, milleti de kışkırtıp horona cekmisligimiz, trafiği felç edip küfür yemisligimiz falan da vardır yani :))

Yahu bende istemem benim fotokobim olmasını. Ben dipte yasiyosam o enerjisiyle beni çıkartsın. Olaylara fazla buyuk tepki veren bir yanim var benim mesela oda daha umursamaz olsun. Karsimda ki kiside benim gibi olursa bu hayat cekilmez ki. Habire depresyon stayla:KK70:
Olmaz ise olmazlarim şöyle benim içki icebilsin bir ortam da yahut basbasayken bir kadeh bir seyler icebilmeliyiz. Dinledigimiz muzikler izledigimiz filmler uyumlu olsun ki muhabbet edebilelim o ankara ben konya olmayalim yani. Ortak zevklerimiz uyumlu olsun onun haricinde siyasi görüş din mezhep tarzı seylere cok takilmiyorum tabi uc noktalar haricinde. Belirli bi siyasi gorusu olmayabilir yahut bir dini vs. Benim beklentim hayatta zevk ile yaptigim seyleri onla beraber iken sıkılmadan yapabilmek

Mesela eşim inanılmaz gündem takip eder.
Sanırım yayınlanan bütün tartışma programlarını biliyorum ve moderatörlerin hepsini tanıyorum desem yalan olmaz :)
Ben sevmem. Ama neredeyse haftanın 3-4 günü 3-4 saat ayırırız.
O fantastik film/kitap sevmez.
Ben bayılırım.
Ben artistik buz pateni izlemeyi severim, o tenis.
En en en buyum farkımız uyku.
Ben günde 5-6 saat uyuyorum, o 10.
Fırsatını bulsa 15 bile uyur :)
Ama problem olmuyor , ben zaten yalnızlığı severim. O uyurken kendi başıma takılmaya vakit kaldığına memnunum.
Mesela başkası için bu büyük problem olabilir :)

Zıt kutuplar birbirini çeker olay bu ;)

Benzerlik ve farkliliklar muhakkak olur, ancak aslolan bunin hangi konularda oldugu bence. Mis ben yabanci muzik severim, esim daha klasik muzik tarzi. Ama bu aramizda soruna sebep olmadi. Ben uyumayi, yatak keyfi yapmayi severim, esim gunesle beraber kalkmayi, ama bu da sorun olmadi cunku ortayi buluyorsunuz, ya da zaten farkinda olmadan benzesiyorsunuz.

Ama evlilige, ese karsi beklentiler farkliysa misal, o buyuk sorun. Planlarinda asla cocuk olmayan bir adamla hic bir cocuk isteyen kadin yapamaz, ya da mutlu olamaz.

Epey yazasim geldi ayol, ne guzel konu olmus :)))

Mesela eşim inanılmaz gündem takip eder.
Sanırım yayınlanan bütün tartışma programlarını biliyorum ve moderatörlerin hepsini tanıyorum desem yalan olmaz :)
Ben sevmem. Ama neredeyse haftanın 3-4 günü 3-4 saat ayırırız.
O fantastik film/kitap sevmez.
Ben bayılırım.
Ben artistik buz pateni izlemeyi severim, o tenis.
En en en buyum farkımız uyku.
Ben günde 5-6 saat uyuyorum, o 10.
Fırsatını bulsa 15 bile uyur :)
Ama problem olmuyor , ben zaten yalnızlığı severim. O uyurken kendi başıma takılmaya vakit kaldığına memnunum.
Mesela başkası için bu büyük problem olabilir :)

Acaba dedim ben mi yazdim bunu ama degilmis :)

Esimle damak tadimiz disinda hicbir konuda ortak degiliz. Benim beyaz gordugumu o siyah görür. O derece farkliyiz. Ama sevgi ve saygi olduktan sonra aşılmayacak seyler degil. Ortak yolu bulamasan bile sevdigini o sekilde kabullendiginde artik seni rahatsiz etmiyor sana zit gelen seyler. Mesela esim dis fircalayan birisi degil. Fircalamiyor yani adam napiyim, sevgiliyken de boyleydi. Cok cabaladim ama sonra saldim, rahatsiz olmuyorum dis fircalamamasindan. Ben sinemaya gitmeyi cok severim, esim nefret eder. Eskisen ben her hafta gidersim tek de olsam. Simdi sadece sevdigim filmlere gidiyorum arada. Eskisi gibi sık gitmedigim icin de artık benimle gelmeyi tercih ediyor her ne kadar salonda uyusada :) esim misafiri cok sever, gelmeyi de gitmeyi de. Ben de hic sevmem, ama esim icin tabiki gittigim de oluyor eve misafir aldigim da oluyor. Zamanla kabulleniyorsun ve anlasabiliyorsun. Mesela ickine sigarana karışmazsa, sen balkonda sigara icerken o da yaninda oturmaya cikarsa gayet de anlasirsiniz. Ama bunu yapabilmeniz icin sevgi cok onemli. Esim en sevmedigim seyi bile yapacak olsa sanirim onu destekler yaninda dururdum.

İyi akşamlar hanımlar, bir kaç haftadır kafama takılan genel bir konu var ve burda konu açmak istedim. Etrafıma baktığımda kimi çok aşık olarak yahut aman bundan daha iyisini mi bulacağım mantığıyla insanlar evleniyor.
Bazen düşünüyorum ruh eşim olmayan bir adamla aynı evde yaşayamam sanırım. Burda bazen denk geliyorum '' saygı olunca her şey halloluyor '' diye.
Birinin ilgisi var bana karşı fakat ben '' aman müzik zevkimiz bile uyuşmuyor napcam onla'' diyorum. Evlilikte bu denli konularda uyum ne kadar önemli ? Ya da zıt kişilerle evlenip seviyorum iyi biri ama uyumsuz olduğumuz için mutsuzum diyen var mı ?
Mesela ben alkol ve sigara kullanıyorum, eşimin bunları kullanmaması bile benim için sorun teşkil eder sanırım. Balkona çıkıp kahvelerimizi alıp bir sigara içemeyeceksek ne anlamı var ki diyorum :)
Kamu spotu araştırması gibi oldu konu farkındayım ama gelecek yorumlarla içinde bulunduğumu şekillendirmek istiyorum :) Teşekkür ederim.

Bazı temel konularda bence de kesinlikle uyum olmalı. Mesela benim için siyasi görüşü, dini, hayata bakış açısı, espri anlayışı, aynı şarkılardan zevk alabilmek önemli detaylar. Ama bunun haricinde bazı farklılıklar yok mu, elbette var ve onlar da renklilik oluyor. Ama temel konularda ayrılık bence zor. Çevremde böyle evlenip zor yürüten, keşke daha uygun biriyle evlenseydim diyen çok var.

Amma taktın içkiye hee .. o içmese bile kadehini doldurur ,önüne mezeni koyar , ne var yani :))

Kahveye eşlik etmeyecek erkek yoktur herhalde ,olmadı çaya hayır demez kanımca :KK70: illaki ortak noktalar bulunuyor ..mesela eşimle müzik zevkimiz hiç uyuşmaz ama Karadeniz müziklerinde deli gibi coşup horona kalkıyoruz .birkaç defa trafiğin ortasında araçtan inip horon tepmisligimiz, milleti de kışkırtıp horona cekmisligimiz, trafiği felç edip küfür yemisligimiz falan da vardır yani :))
En son ki gorustugum cocuk şarap tipasini bana actirinca bayagi taktim mevzuya be hahahah:D
Ya tabi ki oyle bende yabanci dinlerim sert muzikler ama bunun yaninda erik dalinda da oynamasini bilirim yani:D

Önemli olan mutlu musunuz ? Mesela ben rock dinlerken esimin serdar ortac şarkısı soylemesini kaldiramam sanırım:KK70: bu denli uyumsuzluk sanki beni karsimdakinden sogutur. Cok genc oldugum icin belki de bu konulara takiliyorum bilmiyorum fakat genel anlamda yasamayi eğlenmeyi tabiri caizse cozutmayi cok seviyorum. Iki sise sarap alsin gelsin icelim icelim s.calim. bunu yapamayacak adamla kendimi mutsuz hissederim gibi. Ama bakiyorum benim gibi dusunen insalara simdi cok zit kisilerle evli yahut nisanli. Bende mi boyle olucam diye tirsiyorum:)

galiba olacaksın.
ben perşembe başlayıp pazar sabahı 10 da başlayan early bird clublarindan çıkmazdım. içkinin dibini amsterdam in köprüsünü öpmüş kadınım. şimdi geldim 30 yaşıma cumartesi geceleri kahve kupasında max. bir kırmızı şarap kendimi dvd izlerken buluyorum. filmin sonunu genelde getiremem.

sırt çantasında tatil yapan kadın, şimdi altin günü yapıyor :) muahha, insan yasaya yasaya doyuyor zaten.

eşle uyuma gelince: ben rock o pavarotti dinler. mutluyum.huzurluyum. sevince hayat çok güzel ya...
not: sigara içmiyor....ben bir paketi yerim yani

galiba olacaksın.
ben perşembe başlayıp pazar sabahı 10 da başlayan early bird clublarindan çıkmazdım. içkinin dibini amsterdam in köprüsünü öpmüş kadınım. şimdi geldim 30 yaşıma cumartesi geceleri kahve kupasında max. bir kırmızı şarap kendimi dvd izlerken buluyorum. filmin sonunu genelde getiremem.

sırt çantasında tatil yapan kadın, şimdi altin günü yapıyor :) muahha, insan yasaya yasaya doyuyor zaten.

eşle uyuma gelince: ben rock o pavarotti dinler. mutluyum.huzurluyum. sevince hayat çok güzel ya...
not: sigara içmiyor....ben bir paketi yerim yani
30lu yaslara gelince cok degisecegimi düşünüyorum bende. Simdi uckur peşindeyum gezeyim tozayim takilayim:D O zaman ki isteklerim daha farkli olur gibi belkide aman dumduz adam olsun cekemem entel dantel diyecegim bilemem hayat bu :D

30lu yaslara gelince cok degisecegimi düşünüyorum bende. Simdi uckur peşindeyum gezeyim tozayim takilayim:KK70: O zaman ki isteklerim daha farkli olur gibi belkide aman dumduz adam olsun cekemem entel dantel diyecegim bilemem hayat bu :KK70:

öyle oldu bende. 20li yaşlarda mesela solcu takılardım...
mesleğim ne biliyormusun? dünyanın en büyük industri firmasında avukatim.
eminim marx takla atıyor şuanda

Mantik evliligi mi ask evliligimi diye soruyorsan.
Elbette ki ask.
Tamam askin o ilk tutkusu heyecani gidiyor ama sarildiginda iyi hissediyorsan guldugunde kizgin olsanda guluyorsan ne bileyim dus jelinin kokusunu asinaysan ayni yerlere gitmek eğlenmek keyif veriyorsa kisaca ask yerini sevgiye birakiyorsa oluyor o is.
Mantikla nereye kadar.bir yerde tikanir tolerans biter karsimda yemek yerken elinin agzinun hareketi bana batan biri ile neyin mantigini yapabilirim

Biz eşimle tıpatıp aynıyız. Sanırım onu Benden başkası çekemezdi Benide ondan başkası :KK8:
İyi yönde de kötü yönde de... Eşler en fazla 5 yıl sonra birbirine benziyor konuşmaları alışkanlıkları sevdiği sevmediği şeyler.... eşim yüzünden sigaraya başladım o benm yüzümden hayatta yapmam dediği şeyleri yaptı.. bi kavgada eşime verdiğim cevap 2 gün snra bi kavgada bana aynı cevabı veriyor...

Back