• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh ikizi/ Bir elmanın yarısı mısınız ?

Bak o rutini kırma olayına uyum yoksa olmayabilir, boğulursun.
Benim adam düz bir adam, arkadaşlığımızda bildiğin serseri idi ki benim gönlüm bu yönüne kaynadı aşık oldum.
Evlendik, adam 2 seneye kadar ev erkeğine dönüştü, huzur adamı oldu, aile insanı çıktı o pçin içinden affedersin. Üzerine de çocuk olunca, baba rolünü de giyince iyice duruldu. Ancak ben rutinden baygınlık geçiren bir kadınım, ara ara (onun da belli düzeni olmak kaydıyla) düzenden çıkmak isterim. İşte bu noktada ben çekerim, eşim katılır. İtiraz etmez. Hani atlıyor muyuz motora oğlanı gece annemlere bırakıp, sahile parlatmaya mı gideceğiz, gideriz.
Katılım önemli.

Tavla oynamaktan hazzetmem, eşim bayılır ve yense de yenilse de sapıtır, pis esprilere bağlar. Ancak o eğleniyor diye oynarım onla.
Böyle bir şey.
Tavla olayina cok güldüm. Arada bende pislisiyorum oyle :D
Her sey bunlada kalmiyor sanirim ya eski erkek arkadasim tam kafamda ki erkekti olmadi sürmedi. Sanirim ben de eninde sonunda dümdüz bir adama varacağım:)

Iste hayalim bu:KK200: her sey ayni olacak diye bi sey yok tabi. Hayatta aldigim zevkleri onla yasamak daha cok mutlu kilar beni. Ayda yılda bir kuralim soframizi oturalim icelim muhabbetimizi edelim. Sabah kahvelerimiz olsun dirdir etmesin icme su sigarayi diye. Ah ah:dua:
insallah bulursunuz onu
biz esimle tanistigimiz aksam gece 3 e kadar takildik , surekli konusuyoduk hic bir dk bile susmadik ve cogunlukla dediklerimiz "aaa bende " "hadi canim bende aynisini severim" seklindeydi :)
ertesi gun cikmaya basladik 6 ay sonra da evlendik ve iyi ki karsilasmisiz diyorum
bende bana benzemeyen biriyle mutlu olamiyorum cunku :)
ve en xok da ilk tanistik masaya oturdum baktim sigara paketi duruyor onunde ohh be nihayet benim gibi tutturen bir erkek demistim

Tipki benim gibi olursa tabikide bende sıkılırım, benim deginmek istediğim noktalar film zevkleri mesela ben yabanci film izlerken o klasik türk komedi izlemesin. Ben iciyorsam o da benimle icsin. Balkonda cikalim kahve sigara icelim dedikodu yapalım. Arkadaslarimda mesela benim böyledir. Kendi tarzimda esimde boyle olsun istiyorum. Dinimiz ayni olsun siyasi görüşümüz ayni olsun diye bi istegim tabikide yok. Onemli olan benim zevk ile yaptigim seylere oda eslik etsin:)
ozaman oyle birine asik olmaya bakicaksin :)) gonlunce biriyle birlikte olmani dilerim.

Biz sevgilimle çocukluktan beri birlikteyiz, 8 yıl oldu. Aşırı aşırı zıtızdır. Ben beyaz diyorsam o siyah der. Ben romantik filmleri seviyorsam o macera/polisiye filmleri sever, müzik zevkimizde çok ayrıdır. Hatta ben aslan burcuyum o boğa burcu, bu iki burç birbirinden nefret eder. Hala nasıl anlaşabildiğimizi çözebilmiş değilim çünkü garip bir şekilde çok iyi anlaşıyoruz:)) Ama onunla ne yaptıysam, ne izlediysem,ne dinlediysem vallahi billahi o kadar güzel ve huzurlu ki.. mühim olan o kişiyle huzuru,sevgiyi,güveni yakalayabilmek.. farklılıklar illa ki olacaktır, bu da bunun tatlı bir yanı diye düşünüyorum. İnşaallah kalbine göre birisi çıkar karşına ve sıcacık musmutlu bir yuvan olur:)

Tavla olayina cok güldüm. Arada bende pislisiyorum oyle :KK70:
Her sey bunlada kalmiyor sanirim ya eski erkek arkadasim tam kafamda ki erkekti olmadi sürmedi. Sanirim ben de eninde sonunda dümdüz bir adama varacağım:)

Onun da tatlı bir uyuzluğu oluyor. Bir o kadar sinire basan yönü de.
Bu sevgi ile ilintili; zaten bire bir aynı huylarda karakterlerde olmak imkansız, en basitinden kadın-erkek farkımız var.
Ancak işte o zıtlığın ayırmasından fazla bir çekimi varsa, o ilişki oluyor. Ancak zıtlıklar kabul eşiğini geçiyorsa olmuyor.
Bazen yalnız hissederim kendimi en başta da belirttiğim gibi, ancak öbür tarafını düşününce ben bana çok benzeyen biri ile yapamazdım. Bir kere tartışmalarımız savaşa dönerdi, baştan birimizin zeytin dalı uzatması gerekirdi. Eşim bunu yapabilen biri. Nerede alttan alması gerektiğini bilir ve beni savaşa itmez. Gibi gibi...

İnan uzuuun uzun yazabilirim ilişkimizin dinamiğini ama anlaşıldı diye düşünüyorum.
Dengeli kalabilmek önemli ilişki içinde, dengeyi verecek huylar olmalı.
Ancak Serdar Ortaç ve Yerli Komedi dedin beni benden aldın, bi erkekte direkt soğuma sebebim şahsen onlar :D
Ha eşimin Serdar dinlediğini de duydum, oturup Maskeli Beşleri izlediğini de gördüm... Ancak aynı zamanda atıyorum The Catafalque dinlediğini ve Natural Born Killers'a bayıldığını da gördüm :))

Birinde çeşitliliği barındıran bir düzlük var, birinde düpedüzlük.
Onu iyi ayırt et derim.

Henüz evli değilim. Biz aşırı zıt değiliz, farklılıklarımız var ama zıt değiliz. Bir de ben mesela onun sevdiği benim sevmediğim filmi izleyebilirim şikayet etmem. O da öyledir. O yüzden çok da problem olmuyor. Onun dışında, hayat görüşü, siyasi görüş, inanç , eğitim ve aile yapısı olarak benzeriz. Benim için bunlar önemliydi.

Canm bizde esimizle zit kutuplarz ama zamnla birbirimizn sevdigi seylere alisip saygi duyuyorz bizm icn ole cok buyuk bi sorn yasamadk

Onun da tatlı bir uyuzluğu oluyor. Bir o kadar sinire basan yönü de.
Bu sevgi ile ilintili; zaten bire bir aynı huylarda karakterlerde olmak imkansız, en basitinden kadın-erkek farkımız var.
Ancak işte o zıtlığın ayırmasından fazla bir çekimi varsa, o ilişki oluyor. Ancak zıtlıklar kabul eşiğini geçiyorsa olmuyor.
Bazen yalnız hissederim kendimi en başta da belirttiğim gibi, ancak öbür tarafını düşününce ben bana çok benzeyen biri ile yapamazdım. Bir kere tartışmalarımız savaşa dönerdi, baştan birimizin zeytin dalı uzatması gerekirdi. Eşim bunu yapabilen biri. Nerede alttan alması gerektiğini bilir ve beni savaşa itmez. Gibi gibi...

İnan uzuuun uzun yazabilirim ilişkimizin dinamiğini ama anlaşıldı diye düşünüyorum.
Dengeli kalabilmek önemli ilişki içinde, dengeyi verecek huylar olmalı.
Ancak Serdar Ortaç ve Yerli Komedi dedin beni benden aldın, bi erkekte direkt soğuma sebebim şahsen onlar :KK70:
Ha eşimin Serdar dinlediğini de duydum, oturup Maskeli Beşleri izlediğini de gördüm... Ancak aynı zamanda atıyorum The Catafalque dinlediğini ve Natural Born Killers'a bayıldığını da gördüm :))

Birinde çeşitliliği barındıran bir düzlük var, birinde düpedüzlük.
Onu iyi ayırt et derim.
Iliski dinamiginize imrenmedim degil :D anlattiklarinizi gayet net algiladim. Cok sevimli bir evliliginiz var gibi duruyor disardan. Umarim benimde oyle olur

İyi akşamlar hanımlar, bir kaç haftadır kafama takılan genel bir konu var ve burda konu açmak istedim. Etrafıma baktığımda kimi çok aşık olarak yahut aman bundan daha iyisini mi bulacağım mantığıyla insanlar evleniyor.
Bazen düşünüyorum ruh eşim olmayan bir adamla aynı evde yaşayamam sanırım. Burda bazen denk geliyorum '' saygı olunca her şey halloluyor '' diye.
Birinin ilgisi var bana karşı fakat ben '' aman müzik zevkimiz bile uyuşmuyor napcam onla'' diyorum. Evlilikte bu denli konularda uyum ne kadar önemli ? Ya da zıt kişilerle evlenip seviyorum iyi biri ama uyumsuz olduğumuz için mutsuzum diyen var mı ?
Mesela ben alkol ve sigara kullanıyorum, eşimin bunları kullanmaması bile benim için sorun teşkil eder sanırım. Balkona çıkıp kahvelerimizi alıp bir sigara içemeyeceksek ne anlamı var ki diyorum :)
Kamu spotu araştırması gibi oldu konu farkındayım ama gelecek yorumlarla içinde bulunduğumu şekillendirmek istiyorum :) Teşekkür ederim.

Bundan yıllar önce bir yazı okumuştum, bir elmanın iki yarısı olmak evlilik için tehlikelidir diyordu. Çünkü kötü huylarda birbirine benziyor o zaman. Eşimle elmanın iki yarısı değiliz ama çok iyi anlaşırız. Sevgi varsa, saygı varsa, anlayış varsa o evlilik yürür. Beşinci yıla gireceğiz yakında çok şükür devam ediyoruz, huzurluyum ve mutluyum. Sorunsuz rüya gibi bir hayat yok öyle bir şey beklemiyorum. Eşimle benzemek istemezdim kendimden bir tane daha çekemem:) farklılıklar güzeldir birbirinin eksiğini kapatmak için

Ben eşimle uyumlu değilim. Ne yaptığım işi anlıyor ne neden yaptığımı anlıyor. Düz bakıyor olaylara, ben çok detaylandırıyorum her şeyi. 10 adım ilerisini düşünerek hareket ediyorum, fazla kuralcıyım. Eşim öylesine yaşıyor sanki hayatı. Sıkıntı oluyor mu, evet oluyor. Ancak benim gibi bir insanla olsam hayat geçmezdi. Beni rahatlatacak karakterde olmalıymış karşımdaki insan. Sayesinde umursamamayı hatta az acı çekmeyi bile öğrendim denebilir.

İyi akşamlar hanımlar, bir kaç haftadır kafama takılan genel bir konu var ve burda konu açmak istedim. Etrafıma baktığımda kimi çok aşık olarak yahut aman bundan daha iyisini mi bulacağım mantığıyla insanlar evleniyor.
Bazen düşünüyorum ruh eşim olmayan bir adamla aynı evde yaşayamam sanırım. Burda bazen denk geliyorum '' saygı olunca her şey halloluyor '' diye.
Birinin ilgisi var bana karşı fakat ben '' aman müzik zevkimiz bile uyuşmuyor napcam onla'' diyorum. Evlilikte bu denli konularda uyum ne kadar önemli ? Ya da zıt kişilerle evlenip seviyorum iyi biri ama uyumsuz olduğumuz için mutsuzum diyen var mı ?
Mesela ben alkol ve sigara kullanıyorum, eşimin bunları kullanmaması bile benim için sorun teşkil eder sanırım. Balkona çıkıp kahvelerimizi alıp bir sigara içemeyeceksek ne anlamı var ki diyorum :)
Kamu spotu araştırması gibi oldu konu farkındayım ama gelecek yorumlarla içinde bulunduğumu şekillendirmek istiyorum :) Teşekkür ederim.
hayir zit kutuplariz aksine

Cok uç olsaydı mutlu olmazdım diye düşünüyorum. Yani benim tercihim olmazdi gibi :)

Biz sevgilimle ilk basta pek birbirimize benzemiyorduk, zevkler falan... ama simdi o bana benzemeye başladı :D

Babing senin iliski yoluna girmedi mi ya yeniden deniyodunuz?

Bazı özelliklerimiz cok benziyor bazıları cok zıt. Benim dediğim olsun diye inatlaşmayız bu sebeple sorun yasamıyoruz.
Bazı minik konularda zıtlıklar işe yarıyor ama.
Mesela ben ekmeğin yumusak tarafını yerim o sert tarafını. Ben yumurtanın sarısını severim o beyazını. Kuru pasta aldıgımızda ben tuzluları yerim o şekerlileri:KK48:

10 yıllık evliyim.eşime aşığım.abartmıyorum gerçekten aşığım görünce heycanlanirim o kadar.
daha bugün öğrendim ki oda konuşurken arkadaşına nasihat etmiş. biliyor musun mutlu evliliğin sırrı eşine aşık olmak demiş.
zit kutuplar birbirini ceker ve bence bu bir dengedir doğada.
ortak belli noktalar olur ve orada buluşulur.
önemli olan zitlari terslikleri güzellikle ortak noktaya baglamak.
benimle aynı özellikleri taşıyan bir adamla evli olmak istemezdim.
muhtemelen esim de kendi gibi biriyle asla mutluluğu yakalamazdi.

Iliski dinamiginize imrenmedim degil :KK70: anlattiklarinizi gayet net algiladim. Cok sevimli bir evliliginiz var gibi duruyor disardan. Umarim benimde oyle olur

Dışarıdan öyledir :D :D
Ters düştüğümüz yönlerle bir araya geldiğimiz insanları eğlendiriyoruz, Karagöz-Hacivat izler gibi oluyorlar.
Tabi biz bize sert kavgalar da yaşamadık diyemem, çocuktan sonra bilhassa... Ama evlilikler içinde olağan şeyler, belli bir sınırı geçmedikçe.
Hayırlısı olsun hakkında, sevdiğin adamı çekiyorsun zaten, hani gözüne batmıyor, batsa da çok batmıyor :D
Bu bize has bir şey değil, evliliklerin geneli böyle, tuz-biber de var, şeker-şerbet de...
Sevgi olsun, şefkat olsun, eh cinsellik de iyi olsun tamam işte. ^_^

Cok uç olsaydı mutlu olmazdım diye düşünüyorum. Yani benim tercihim olmazdi gibi :)

Biz sevgilimle ilk basta pek birbirimize benzemiyorduk, zevkler falan... ama simdi o bana benzemeye başladı :KK70:

Babing senin iliski yoluna girmedi mi ya yeniden deniyodunuz?
Canım olmadı ya oturtamadık hayirlisi buymus demek ki hem beynimde hem kalbimde bitti keske olsa demiyorum yollarini gozlemiyorum yani :)

Dışarıdan öyledir :KK70: :KK70:
Ters düştüğümüz yönlerle bir araya geldiğimiz insanları eğlendiriyoruz, Karagöz-Hacivat izler gibi oluyorlar.
Tabi biz bize sert kavgalar da yaşamadık diyemem, çocuktan sonra bilhassa... Ama evlilikler içinde olağan şeyler, belli bir sınırı geçmedikçe.
Hayırlısı olsun hakkında, sevdiğin adamı çekiyorsun zaten, hani gözüne batmıyor, batsa da çok batmıyor :KK70:
Bu bize has bir şey değil, evliliklerin geneli böyle, tuz-biber de var, şeker-şerbet de...
Sevgi olsun, şefkat olsun, eh cinsellik de iyi olsun tamam işte. ^_^
Cinsellik cok ayri bi yerde benim için. Cok önemli akrep burcuyum bide onceliklerimin ilk sirasinda cinsellik bile gelebilir yani. Gerisi uyum sevgi saygi. Ama rutin sessiz bi evlilik istemezdim ben. Sizin gibi hacivat karagöz olmayı tercih ederim :D

Biz esimle ilk evlendigimiz yillar cok farkliydik... ama zamanla aynilaslaya basladik.. muzik zevklerimiz ayni olmasada onun sevdigi tarzi onunla dinlemeyi seviyorum.. ben kitap okurum o okumazdi, artik o da okuyor.. yemek zevkimiz de oyle.. damak tadlarimiz cok farkliydi artik ortaya karisik ortak bir damak tadimiz var

Ayni olmaktansa farkli olmayi tercih ederim.. zamanla sevgi aynilastiriyor zaten

Back