Rolleri değiştik. Bu kez anne benim, mevzu da "Annemin Mürüvveti"

birden annenin babandan boşanıp mutlu bir hayat kurduğunu düşündüm
oda adam olur veya olmaz
o iki geri kafalı insanın ne bu dünyada nede öte dünyada yeri yok
annen kurtulur umarım onlarda
bak annen onlara bakmasın diye elden ayaktan düşmesinlerde kadın onlardan kurtulsun diye
dua ettim he
bi dava vardı 80 li yaşlarında bi çift mahkemede hakimin sorusuna
hakim neden bu zaman a kadar beklediniz demiş
onlarda çocukalrın büyümesini bekledik demiş

O adamla anneniz arasinda nasil bir samimiyet olusmus ki adam bu cesareti bulabilmis. Kocasindan memnun olmadigindan mi bahsetmis anneniz veya teyzeniz mi bahsetmis bu durumdan o adama bilemedim.

Adama asla guvenmeyin derim. Evli bir kadina boyle bir teklifle gelmek cok asagilayici bir durum. Ama kesinlikle bosanmali anneniz babanizdan.

Dinimizde bosanmanin gunah oldugu soylenmis. Yok oyle bir sey. Sorgulamadan inanmayin. Bosanmak helaldir. Kur'an'da sikca gecer ve helal oldugu belirtilir. Dolayisiyla gunah gibi bir sey demek sacmaliktan ote degil. Su da var ki kitapta sevmediginiz karilariniza eziyet etmeyin baskasini sever iseniz bosadiginiz kariniza haklarini verin ve evliyken sevdiginiz diger kadinla evlenin gibi seyler de yazar. Yani baskasina asik olup bosanmak da haktir. Ayni sey kadin icin de gecerli tabii ki.

Her neyse babaniz hicbir sadakati hak etmiyor. Bu ayri. Anneniz babanizi birakip o adamla evlense babaniz hak ettigini bulmayacak anneniz cirkin bir sey yapmis olacak kendi adina. Cunku adam hic guvenilir degil bana kalirsa.

Eré wallah bélomebit¿;-)

Anneniz ilk once kendisini o baban ve babaanenden kurtarsin bodansin. Bir muddet kafasini dinlesin bekar olarak ... Bu adamla teyzeniz belliki uzun suredir tanisiyorlar ve bu adam duzgun bir adamki teyzenize karsi bi yanlisi olmamis ... Eger bu adamla evlilik dusunurse teyzenizede bahseder teyzenizde zaten yanlis bi adamsa kardesini uyarir tekrar bi hatali evlilik yapmamasi icin

Sevmek ayip degil evliyken srvmekde ayip degil ama evli kalarak sevmek bana gore olmaz o yuzdeb o adami seviyorsa biran once bosansin o adamla evlensede evlenmesede baskasini severken babanizla evli kalmasi uygun degil... Her nekadar babaniz annenize cektirmiste olsa aldatilmayi haketmiyor

Bir de konuya soyle bakalim.

Diyelim bunu okuyan... sen yemek yapmayan, temizlik yapmayan, suratsiz bir kadinsin. Esin senden daha once bosanmak istedi ama olmadi. Sonra karsisina bekar ya da dul bir kadin cikti. Aklini celdi. Sonuc olarak evlisin bu akil celmedir.

Boyle bakinca ne akil celme ve de aklin kaymasi mantikli ve etik gelmiyor. Uzgunum.

Buraya asla açılmaması gereken bir konu, şimdi anneni yerin dibine sokacaklar.

Böyle hikayeler beni hep tedirgin eder. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var işin ucunda. Dikkatli adımlar atsın anneniz. Yarın öbürgün tek başına ayakta durabilecekse boşansın babanızdan, ondan boşanıp bununla evlencem diye böyle bir adım atmasın. İşler ters giderse yine olan ona olur.

Kıyamam ya aynı benim annem gibi şeyler cekmis. Benim Annem bosanali yıllar oluyor suan biriyle beraber evlenemiyor kardeşim ergenlik te olduğu için :) öyle üzülüyorum ki zaten yıllarca bizim için katlandı kaç yaşına geldi ne kadar ömrü var hala bizim için bekliyor. Senden Başka çocukları var mı ? Adam kesin boşanmış dimi karisindan. toplum baskısını düşünmeyin eğer istemiyosa ayrilsin kim ne derse desin 3 gün sonra unutulmuyor mu sanki. Ama tedbirli yaklasmakta fayda var. başkası olsa da olmasa da boşansin yani anneniz değmez uğraşmaya yıllarca cekmis zaten. Annemin aşık olduğunu düşündüm bi an çok mutlu oldum :)

Bence bosansin annen, mutlu olmak icin neyi bekliyor, mezara girmeyi mi?

hayat kisa, zaman hizli akiyor, mutlu olma firsati az, bunu en iyi annenin bilmesi gerek.

Bosanip bu adama gitsin.

Yukarda ama o adam icin bosanacak jibjbibibi demisler, birakin ya, kadin gun yuzu gormemis, elalem ne deri mi taksin ? Mutlu etmeyen kocayi bosamak hak, karisi baskasi icin terk edecekse de adam gibi davranip haketmeyeymis kardesim.

Ayrica ben baskasi icin ayrilmaya/bosanmaya karsi degilim, baska birine asik olup da evli kalmanin mantigi nedir yani ? Elalem ne der de cok fifiydi, sevmediginiz biriyle ayni yataga girerken her gece, o ne demesinden cok korktugunuz elalem sizi mutlu etmek icin ne yapabilir acaba?

2. kez yaziyorum, mutluluk madem ayagina gelmis, aptal olup firsati kacirmasin.

Bu herif olmasa da istemese de bosansin. Ne cekiyor bu herifi de ,anasini da? Adam olmayan birini cekmek sinav degil, eziyet ve akilsizlik. Bosanmaya imkanin varken cekmeye devam etmek gupegunduz delilik. Bir de karsina sevdigin biri cikinca , kusura bakma ama ben evliyim demek bence bile bile kendini mutsuzluga mahkem etmek, yazik, gunah.

Son düzenleme:
yazım ve dil bilgibe, ayrıca anlatımına hayran oldum.

Annen bu adamla birlikte artık, cinsel tarafı olayı çok değiştirmez. Gel gitler olmuş istanbuldayken yaşananlar olmuş yaşanan yaşanmış. Memlekete dönünce görüşülmeye devam edilmiş. 'yoksa' bu kadar gel-aşık oldumlar- evlenirimler olmazdı.

Annenin baban mı? bu adam mı? die soruyorsun ya, Bence annen bu 2. adam durumu gün yüzüne çıkmadan boşansın, boşanırkende kendi ayaklarının üzerinde duracak temelleri sağlam atsın. Sebebi adamın bu kadar sürede evlenmeye hazır olması. bende bi güven problemi yarattı. eğer sen annen için bu adama razıysan ve hazırda bi sevgilin yoksa annen daha fazla beklemesin. yeniden evlilik ve yeni tanıştık durumları zaten zaman alacaktır. Ayrıca adamın cocuk ve ailesi duruma nasıl bakıyor. İster istemez miras v.b. sorunlar olacaktır. Siz maddi beklenti içine girmeden başta bu konuyu konuşun ve bi şey talep etmeyin ki yanlış anlaşılmasın

Kadın işkence çekmiş resmen aldatma diyen var.

Ne aldatması ya?

Babaanneniz iğrenç bir insanmış, siz de görüşmeyin anneniz de. Anneniz de babanızdan ne olursa olsun boşansın.

Bu adam veya bir başkası, kendisine işkence yapılma ihtimali daha düşük olur.

Umarım mutlu olur, lütfen kararlarını sadece kendisini düşünerek almasını sağlayın.

Kadın hayatını harcamış zaten.

Anneniz Bencede yıllarca kötü bir evliliğe tahammül etmeye çalışmış bir kadın olarak artık Mutluluğu hak ediyor
Babanız da annesiyle otursun

Yemek yapmak, temizlik yapmak zorunlu değil.

Yalnız şiddet uygulamamak, işkence yapmamak, aç bırakmamak zorunlu.

Kıyas kabul etmez.

sizi anneniz okutuyormus,
siz de calısın, ablanız da calıssın, kendi yagınızla kavrulun.
her seyin farkındasınız zaten.
anneniz bu eziyete son verip artık boşansın.

diger adama guvenip adım atmayın ama sakın.
yoksa o begenmedigi kocasına tıpış tıpış geri dönmek zorunda hisseder.

ayrılınca hala o kisiyle gönülleri varsa evlenirler mi yoksa birbirlerini gormezler mi bilemem, bu onların kararı zaten.
o konuda da karısmamanızı tavsiye ederim.

annen o kocayı boşasın bu adamla evlensin...o babanda babaannede şok yaşatsın..ben olsam yapardım valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…