Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ayrıca gelinlik illa beyazmı olacak. eskiden osmanlıda gelinlik kırmızıymışYani kız kocasıyla birlikte oldu diye, beyaz gelinliği beyaz, kuşağıda kırmızı olmaktan çıkıyormu...Onları haketmemiş mi oluyor anlamını yitiriyor derken. Hemcinsler böyle düşünürse, erkek müsvetteleri kendini bir halt sanıyor işte. Bence bekar dul herkes beyaz gelinliği ve kırmızı kuşağı sonuna kadar hakediyor çünkü o bir kadın....Bu dünyada ki en değerli varlıklarız biz...
bana görede sız epey ilerlemişsiniz maşallah......herkesın kendı düşüncesi....benım nezdımde gelınlık saflıktır temızlıktır kurdelalında anlamı ozeldır
Ne olur kurdele konusuna girmeEvet resmi nikah:) ne bileyim düğün için evden çıkarken faln kurdele bağlıyorlar ya yanlış bi şey yapmıym dedim:)
Yani kız kocasıyla birlikte oldu diye, beyaz gelinliği beyaz, kuşağıda kırmızı olmaktan çıkıyormu...Onları haketmemiş mi oluyor anlamını yitiriyor derken. Hemcinsler böyle düşünürse, erkek müsvetteleri kendini bir halt sanıyor işte. Bence bekar dul herkes beyaz gelinliği ve kırmızı kuşağı sonuna kadar hakediyor çünkü o bir kadın....Bu dünyada ki en değerli varlıklarız biz...
Çok şeker. Yaşınız mı küçük?
Sizi aynı evde başa başa bırakabiliyorsa sevişebilme ihtimalinize aileler bile OK vermiş yani.
Ama nikahınız çok az kişi şahitliğinde olduysa siz evli gibi hissetmiyor olabilirsiniz. Ben de düğün hiç umarsam mesela, ama nikah dediğine epey seyirci olmalı gibi geliyor. Hani evli olduğunu cümle alem bilecek.
he he, bence de sizi yalnız bırakmasınlar, ateşle barut, mazaallah,boomaileler bunu tahmin ediyordur ever.mesela bizimkiler bizi başbaşa bırakmıyorlar.olacakları tahmin ediyorlar
Benım gibi aynı şeyı dusunen ınsanların hepsı bayağı bır ilerlemiş demekki,sembolik şeylere anlam yüklemeyin.
bencede.Ne olur kurdele konusuna girme
bana görede sız epey ilerlemişsiniz maşallah......herkesın kendı düşüncesi....benım nezdımde gelınlık saflıktır temızlıktır kurdelalında anlamı ozeldır
kadının kocası dedıgınız gbı....ne demek haketmemek....resmı nıkah var ortada....ama dugun anlamını yıtırıyor....kuşakta komık kalıyor
ayrıca gelinlik illa beyazmı olacak. eskiden osmanlıda gelinlik kırmızıymış
benim arkadaşlarım 2ci evliliklerini yaptılar ikiside gelinlik giydi. çokta güzel oldular.
sadece zar ve ılk evlılık meselesı olsaydı gelınlık
tecavuze ugrayanlarda gelınlık gıyemez ozaman töbe töbe kurdeleyle bakın ben nasıl bakıreyım ne kadar bakıreyım dıye kendını ıspatlamak zorunda olanları anlamıyorum
gıder bekaret raporumu davetıyeye bastırırım daha mantıklı
ısteyen takar ısteyen takmaz
ısteyen gelınlık yerıne elbıse gıyer
ısteyen sıyah gelınlık gıyer yahu
valla ben evlılıgımın 10. yılında esımle nıkah tazeleyıp bembeyaz bı elbıseyle yıne eglence yapcam mesela coluk cocugumla ?
kadının kocası dedıgınız gbı....ne demek haketmemek....resmı nıkah var ortada....ama dugun anlamını yıtırıyor....kuşakta komık kalıyor
evet beyaz gelinlik bizim adetlerimizde, geçmişimizde yok, batı özentisi dermiş eskiler ona...ayrıca gelinlik illa beyazmı olacak. eskiden osmanlıda gelinlik kırmızıymış