Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

reflü değildir bence tabi doktor değilim bilemem ama değil gibi
yinede bi doktora giderseniz iyi olur belki başka bişeydir.

benim reflüm daha farklıydı midemde şişlik değilde çok fala yanma ve yediklerim geri geliyordu

Kızlar merhaba bir kaç ay önce mide şikayetleriyle hastahaneye gittim. Endoskopiye girdim ve gastrit teşhisi koyuldu. Ayrıca midemde helikobakter pilori adlı bakteri varmış zaten gastritte bundan kaynaklanıyormuş. doktor 4 tane ilaç verdi, kullandım. Çok zor bir süreçti yan etkiler falan bir de her ilacın özelliği farklı oluyor kimi aç karna kimi tok karna, kimi günde 4 kimi günde 3,2 vs. Neyse Bu antibiyortik tedavisi sonucu üre nefes testine girdim ve test sonucum negatif çıktı yani bakteri kaybolmuştu. doktor tamam bir daha gelmene gerek yok dedi ama şikayetlerim devam ediyor yediklerine dikkat et falan dedi.

Yediklerime dikkat ediyorum ama şikayetlerim hiç düzelmedi. Bende ağrı olmuyor fazla bazen çok stres yaptığımda oluyo bazen de acıktığımda. Şişlikten de çok rahatsızlık duymuyorum. Daha çok mide ve boğaz yanmasından şikayetçiyim. Bir de sabahları kalktığımda ağzımda iğrenç bir tat oluyor ve midem bulanıyor ama asla kusma hissi olmuyor sadece doygun ve bulantılı bir mide ve boğazda ve ağızda iğrenç bir tat.

Bu belirtilere bakınca acaba reflü de mi var diyorum. Boğaz reflüsü falan? ama doktor öyle bir şey söylemedi aynı hastahanede (devlet hastahanesi) bir başka doktora denk gelmiştim o da boğazla ilgili bir konu varsa kbbye gidin dedi. Gittim kronik faranjit falan dedi ama ben zaten faranjitimi biliyorum faranjitli olduğum bir döneme denk geldi heralde ondan.

Daha önce Hacettepede kbb'de ameliyat olmuştum ve tedavi sürecimde ve ameliyatımda çok memnun kalmıştım. Ama bu hastahaneden pek memnun kalmadım. Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Hastahane ve doktor önerisi verebilir misiniz? Özellikle devlet hastahanesi olursa sevinirim. Özele de bi nebze zorlayabilirim belki şartlara göre.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden

arkadaşlar reflüden dolayı geniz akıntısı sorunu yaşayan var mı?özellikle boğaz reflüsünden dolayı?

canım akıntı ben de oluyor çok fazla ama faranjitimden mi reflüden mi bilemiyorum. Boğaz reflüsü nasıl teşhis oluyor.

bu arada az önce şikayetlerimi yazmıştım benzer mi şikayetlerimiz?

(Kızlar merhaba bir kaç ay önce mide şikayetleriyle hastahaneye gittim. Endoskopiye girdim ve gastrit teşhisi koyuldu. Ayrıca midemde helikobakter pilori adlı bakteri varmış zaten gastritte bundan kaynaklanıyormuş. doktor 4 tane ilaç verdi, kullandım. Çok zor bir süreçti yan etkiler falan bir de her ilacın özelliği farklı oluyor kimi aç karna kimi tok karna, kimi günde 4 kimi günde 3,2 vs. Neyse Bu antibiyortik tedavisi sonucu üre nefes testine girdim ve test sonucum negatif çıktı yani bakteri kaybolmuştu. doktor tamam bir daha gelmene gerek yok dedi ama şikayetlerim devam ediyor yediklerine dikkat et falan dedi.

Yediklerime dikkat ediyorum ama şikayetlerim hiç düzelmedi. Bende ağrı olmuyor fazla bazen çok stres yaptığımda oluyo bazen de acıktığımda. Şişlikten de çok rahatsızlık duymuyorum. Daha çok mide ve boğaz yanmasından şikayetçiyim. Bir de sabahları kalktığımda ağzımda iğrenç bir tat oluyor ve midem bulanıyor ama asla kusma hissi olmuyor sadece doygun ve bulantılı bir mide ve boğazda ve ağızda iğrenç bir tat.

Bu belirtilere bakınca acaba reflü de mi var diyorum. Boğaz reflüsü falan? ama doktor öyle bir şey söylemedi aynı hastahanede (devlet hastahanesi) bir başka doktora denk gelmiştim o da boğazla ilgili bir konu varsa kbbye gidin dedi. Gittim kronik faranjit falan dedi ama ben zaten faranjitimi biliyorum faranjitli olduğum bir döneme denk geldi heralde ondan.

Daha önce Hacettepede kbb'de ameliyat olmuştum ve tedavi sürecimde ve ameliyatımda çok memnun kalmıştım. Ama bu hastahaneden pek memnun kalmadım. Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Hastahane ve doktor önerisi verebilir misiniz? Özellikle devlet hastahanesi olursa sevinirim. Özele de bi nebze zorlayabilirim belki şartlara göre.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden )

ben okmeydanı sk ya gidiyorum çokta memnunum eğer gitmek istersen doktor ismide verebilirim ameliyatımıda okmeydanında oldum çok memnun kaldım

Merhabalar

Benimde son 4-5 gündür yemek borumda yanma oluyordu fakat talcid falan içip hallediyordum bugün çok aşırı derecede oldu 3-4 tane talcid aldım 2 tane soda içtim banamısın demedi az önce lansor içtim artık kulaklarıma kadar yanmaya başladım. Acaba reflümü oluyorum yoksa geçiçi birşeymidir. Erkek arkadaşımda da mide fıtığı ve reflü var o ameliyat olacak bana söylediği kilo vermem ve yediklerime dikkat etmem. Geçsin diye bekliyimi yoksa hemen doktora gideyim mi bilemedim :26:

1 aydır göğsümde yanma ,ağzımın içinde yanma vardı.kanser olduğumu düşündüm.dr. a gittim geniz akıntın var ve daha önce hiç reflü tanısı konud mu dedi.reflüye benziyrop deyip ilaç yazdı ama içim yanıyor.çok kötü bir durum.

birde bu yazıyı okuyunca sigara kanser reflü bağlantısı bi tuhaf oldum.daha yeni doğum yaptım sayılır psikolojim hala oturmadı.sigarayı da bıraktım ayrıca.öleceğim korkusu oldu doğumdan sonra.
inşallah ilaçlarla iyileşir

selam arkadaşlar benim de yaklaşık bir haftadır midemde yanma var. Bide mideyle ağzım arasında bi koku var. Aynı aç kalınca kokar ya öyle bir koku. Yemek yediğim halde geçmiyor ve gün boyu rahatsız ediyor. Dr reflü olabilir dedi. sizde de böyle şikayetler oldu mu acaba ? bu kokudan nasıl kurtulabilirim ((

Bu yöntemi uygulayan oldu mu arkadaşlar? Etkili oldu mu acaba?

Bendede mide fıtıgı ve pangastrit mevcut.1 sene önce endoskopi olmuştum bi süre ilaç kullandım ama şikayetler geçmedi.Bu hafta endokobim var.İnşallah ilaçlarla aşılabilecek durumum vardır.Çünkü 1 senedir hayatım zahir oldu resmen. LOLO siz hangi şehirdesiniz.Benimde amaliyat durumum olabilir.

Arkadaşlar pazartesi günü bana da kbb profesoru bogaz reflusu tanısı koydu hatta bogazın bayagı kotu durumda bunu hep faranjitle karistiriyorlar dedi ben cok cay kahve iciyordum yasaklandı.ve bir liste verdi hemen hemen hersey yasak ayrıca sabah ac karna icilen bir hap ve surup verdi birde tanflex fısfıs verdi.simdilik uyguluyorum.bogazımda mukus yani balgam hissi var orda birikti cikmiyor gıcık ediyor dedim oyle hissedilir dedi baska bir sey solemedi ama iki gundur o balgamı yavastan sokuyorum:S koskoca profesor ama agzından laf alamadık yani. benim merak ettigim bogaz reflusu olan arkadaslar yazmamıslar hic bu uc ay sonra duzelirsin dedi doktor ama bu listeye omur boyumu uyucam? bu ilaclari omur boyu mu icicem? hic ben oldum diyipte sonra kurtuldum cok sukur diyen yok mu? moralim sifir :/

Merhabalar..

Yaklaşık 20 gündür devam eden öksürük ve ses kısıklığı,boğazda yanma problemleri ile uğraşıyorum..Bu süre zarfında KBB uzmanına birkaç defa gittim...Ses telimde ödem olduğunu söyledi ve tek kullanımlık bir kortizon iğnesi yazdı...Tabi ki faydası olmadı...İğneyi de anlamsız yere olmuş oldum..Sonra başka bir Kbb uzmanına gittim..İyi de bir doktordur..Öksürük için asist yazdı...Ses telimde hafif bir tahriş olduğunu fakat bu ses kısıklığını yapacak boytta olmadığını söyledi..Öksürük geçmeyince beni Göğüs hastalıklarına yönlendirdi..Gögüs hastalıkları uzmanı film istedi..Sorun yok dedi...Bunu KBB uzmanına belirttim...Tamam dedi ilaçları kullan geçmezse gel..Tabi ki öksürük arttı geçmedi...Tekrar gittim...Bir anlam veremedi..Bu arada ben reflü olabilir mi dedim..Sanmıyorum dedi..Yine bir tane mide ilacı yazıyorum sabahları al dedi..Almama rağmen öksürük düzelmedi.sesim biraz açıldı...Bu arada geniz akıntısı,gıcık oluyordu...

Tekrar gittim ve anlaşılmaz bir durum dedi..Sinüzit tomoğrafisi yazdı..Çektirdim..Sonucu aldım ama salı günü göstereceğim...Neyse bu arada bende KBB hastanesinden ses hastalıkları uzmanı olan bir doçente randevu aldım...Ayrıntılı endoskopik incelemede,boğaz reflüsü olduğumu söyledi...Nexium yazdı..Sabah akşam aç karnına alıyorum iki gündür...Ayrıca ses telimde kist olduğunu söyledi,sesi yanlış kullanmadan dolayı..Bu arada ben öğretmenim ve bu sene 1. sınıfları okutuyorum,sesimde zorlandı epey..Çözüm ameliyat dedi ve sonrasında ses terapisi,eğitimi almam gerekiyormuş!!! Neyse ben ameliyat olmayı düşünmüyorum ameliyat dedi diye.İnşallahda mecbur kalmam...Sesim şuanda daha iyi..Konuşmuyorum,15 gün tatildeyiz şuan..Sesimi dinlendiriyorum ve bol su içiyorum..

Kısacası boğaz reflüsü de ses kısıklığını tetiklemiş.Kesilmeyen özellikle geceleri beni uyutmayan gıcık öksürüğün ve geniz akıntısı,boğazımda yapışıp kalmış balgam hissi ,boğazımı temizleme isteği bu rahatsızlıktan kaynaklıymış...İLacı en az 1 ay kullanın dedi..

Salı günü KBB uzmanına gidip doktorun teşhisini söyleyeceğim...Boğaz reflüsünü pekçok doktorun bilmediğine eminim...

İnşallah ilaç iyi gelirde boğazımdaki rahatsızlık hissinden kurtulurum..Öksürük hafifledi biraz...Geniz akıntısı ve boğazda birikme hisside geçer inşallah....

Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar...

Son düzenleme:
benim midemde hem yara var. hem de reflü var. eflüm o kadar kötüki ayakkabılarımı bağlamak için bile eğildiğim an o acıyı hissediyorum.çiğ hiçbirşey yiyemiyorum.hele bir sinirleneyim o zaman ben bitiyorum.adetliyken mesela daha fazla azıyo.geceleri uykudan uyandırıyo.ben endoskopi çektirdim.Losencılıs reflüsü. (tabi ben ismini okuduğum gibi yazdım böyle yazılmıyo :) ) bu varmış bnde. bir ton ilaç kullandım. yine de geçmedi. en son lansor kullandımki hala kullanıyorum.ama hala da geçmedi. reflü için de ya karbonat yutuyoum.ya da reni şurubu içiyoum.o da bir müddetliğine geçiyo..

ya reflü çok yemek yiyince ağıza getiriyormu bugün yemeği çok kaçırmışım bütün yediğim ağzıma geliyor çok kötü oldum bide biraz hızlı yedim reflüm vardı ama bu son zamanlar oluyor çok yediğimde ağzıma gelmeye başladı...

Stresli bir insan olmam mideme yetmiyormuş gibi birde gastrit ve reflüm de var. Asitli içecekler,çikolata,portakal,mandalina,kızartma,domates,salça..vs yememem gerekiyor ama dinleyen kim Başta ilaç kullandım sonra endoskopi falan yaptırdım yine aynı.Yemek yedikten sonra hemen yatmamak gerekiyor en az 2 saat geçmeliymiş,eğilmemek gerekiyor. Lansor da kullandım rennie duo'da hatta gaviscon da . ama yok yani asitli bir şey içtiğim zaman en çok,rahatsız oluyorum. Aşırı yemek yiyince ağrım oluyor.

bende de reflü sıkıntısı. ama en kötüsü de ağız kokusu yapıyo bende. siz de bu sorun var mı? varsa neler yapıyosunuz kızlar? artık çok rahatsız oluyorum.

yapmaz mi uyuz hastalık yapıyor gıcık bir sey takılmıs gibi yalancı geniz akıntısıymış o kızlar doktor oyle dedi.

canim ben 3 ay kullandım sabah hapını bogaz reflusu icin diyete de biraz uydum cikolataya uyamadim en sevdigim sey.duzeldi ses kısıklıgı ve bogaz agrısı ama o geniz akıntısı gibi olan sey gecmiyor ve beni deli ediyor.umarim bir yolu vardır.ogrenirsen bana da yaz olur mu:)

Reflü tedavisi oldun mu?

Reflü tedavisi oldunmu?

reflüm var öksürük ve ses kısıklığı yaşıyorum 3 yıldır arar tedavilerle geçiyor son gittiğim eczacı immunatın meyen kökü ekstresini önerdi deneyen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…