arkadaşlar benimde midemde aşırı derece şişlik var cok tuhaf bişekilde ve cok sert sürekli geğiriyorum yediklerim bogazıma takılıyo gibi oluyo
acaba reflüyle alakası olabilirmi midemin bu kadar cok şiş olması beni cook korkutuyor lütfen yardım edin bilen arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim
arkadaşlar reflüden dolayı geniz akıntısı sorunu yaşayan var mı?özellikle boğaz reflüsünden dolayı?
canım akıntı ben de oluyor çok fazla ama faranjitimden mi reflüden mi bilemiyorum. Boğaz reflüsü nasıl teşhis oluyor.
bu arada az önce şikayetlerimi yazmıştım benzer mi şikayetlerimiz?
(Kızlar merhaba bir kaç ay önce mide şikayetleriyle hastahaneye gittim. Endoskopiye girdim ve gastrit teşhisi koyuldu. Ayrıca midemde helikobakter pilori adlı bakteri varmış zaten gastritte bundan kaynaklanıyormuş. doktor 4 tane ilaç verdi, kullandım. Çok zor bir süreçti yan etkiler falan bir de her ilacın özelliği farklı oluyor kimi aç karna kimi tok karna, kimi günde 4 kimi günde 3,2 vs. Neyse Bu antibiyortik tedavisi sonucu üre nefes testine girdim ve test sonucum negatif çıktı yani bakteri kaybolmuştu. doktor tamam bir daha gelmene gerek yok dedi ama şikayetlerim devam ediyor yediklerine dikkat et falan dedi.
Yediklerime dikkat ediyorum ama şikayetlerim hiç düzelmedi. Bende ağrı olmuyor fazla bazen çok stres yaptığımda oluyo bazen de acıktığımda. Şişlikten de çok rahatsızlık duymuyorum. Daha çok mide ve boğaz yanmasından şikayetçiyim. Bir de sabahları kalktığımda ağzımda iğrenç bir tat oluyor ve midem bulanıyor ama asla kusma hissi olmuyor sadece doygun ve bulantılı bir mide ve boğazda ve ağızda iğrenç bir tat.
Bu belirtilere bakınca acaba reflü de mi var diyorum. Boğaz reflüsü falan? ama doktor öyle bir şey söylemedi aynı hastahanede (devlet hastahanesi) bir başka doktora denk gelmiştim o da boğazla ilgili bir konu varsa kbbye gidin dedi. Gittim kronik faranjit falan dedi ama ben zaten faranjitimi biliyorum faranjitli olduğum bir döneme denk geldi heralde ondan.
Daha önce Hacettepede kbb'de ameliyat olmuştum ve tedavi sürecimde ve ameliyatımda çok memnun kalmıştım. Ama bu hastahaneden pek memnun kalmadım. Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Hastahane ve doktor önerisi verebilir misiniz? Özellikle devlet hastahanesi olursa sevinirim. Özele de bi nebze zorlayabilirim belki şartlara göre.
Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden )
100 gr zerdeçal
50 gr ısırgan tohumu
50 gr damla sakızı
50 gr polen
2 adet kudret narı
1300 gr bal
bunlar karıştırılıp günde 5 öğün 1 tatlı kaşığı yenecek. bittikten sonra bi tane daha yaptırın en az 2 kavanoz yeyin. günde 1 kere kavanoz karıştırılacak yoksa otlar yukarı bal aşağı iner homojenlik bozulur. demir kaşık kesinlikle kullanılmayacak, tahta veya plastik kaşık ile yenecek ve karıştırılacak.
not: damla sakızı, limon tuzu gibi bi şey. un haline getirilecek ve bu şekilde karıştırılacak, diğer otlarla birlikte çektirin, hepsi un haline gelsin. en son olarak da kudret narlarını karışıma ekleyin. kudret narı zeytin yağı eklenmiş kavanozlarda muhafaza ediliyor .....
bu hastalığı çeken bilir, ben çektim ve daha sonra allahın izniyle kurtuldum
tek isteğim dualarınız, bunların hepsini Allah rızası için yazdım
benimde reflüm vardı artı bide mide fıtığım
yediklerim ağzıma geliyodu midem ve yemek borum hatta gırtlağım cayır cayır yanıyodu
20 gün önce nissen fundoplikasyon amliyatı oldum
artık ağzıma hiç bi yediğim gelmiyo yanmamda olmuyo çok rahatladım yanma olmadan yaşamak çok güzelmiş
Arkadaşlar pazartesi günü bana da kbb profesoru bogaz reflusu tanısı koydu hatta bogazın bayagı kotu durumda bunu hep faranjitle karistiriyorlar dedi ben cok cay kahve iciyordum yasaklandı.ve bir liste verdi hemen hemen hersey yasak ayrıca sabah ac karna icilen bir hap ve surup verdi birde tanflex fısfıs verdi.simdilik uyguluyorum.bogazımda mukus yani balgam hissi var orda birikti cikmiyor gıcık ediyor dedim oyle hissedilir dedi baska bir sey solemedi ama iki gundur o balgamı yavastan sokuyorum:S koskoca profesor ama agzından laf alamadık yani. benim merak ettigim bogaz reflusu olan arkadaslar yazmamıslar hic bu uc ay sonra duzelirsin dedi doktor ama bu listeye omur boyumu uyucam? bu ilaclari omur boyu mu icicem? hic ben oldum diyipte sonra kurtuldum cok sukur diyen yok mu? moralim sifir :/
yapmaz mi uyuz hastalık yapıyor gıcık bir sey takılmıs gibi yalancı geniz akıntısıymış o kızlar doktor oyle dedi.canım akıntı ben de oluyor çok fazla ama faranjitimden mi reflüden mi bilemiyorum. Boğaz reflüsü nasıl teşhis oluyor.
bu arada az önce şikayetlerimi yazmıştım benzer mi şikayetlerimiz?
(Kızlar merhaba bir kaç ay önce mide şikayetleriyle hastahaneye gittim. Endoskopiye girdim ve gastrit teşhisi koyuldu. Ayrıca midemde helikobakter pilori adlı bakteri varmış zaten gastritte bundan kaynaklanıyormuş. doktor 4 tane ilaç verdi, kullandım. Çok zor bir süreçti yan etkiler falan bir de her ilacın özelliği farklı oluyor kimi aç karna kimi tok karna, kimi günde 4 kimi günde 3,2 vs. Neyse Bu antibiyortik tedavisi sonucu üre nefes testine girdim ve test sonucum negatif çıktı yani bakteri kaybolmuştu. doktor tamam bir daha gelmene gerek yok dedi ama şikayetlerim devam ediyor yediklerine dikkat et falan dedi.
Yediklerime dikkat ediyorum ama şikayetlerim hiç düzelmedi. Bende ağrı olmuyor fazla bazen çok stres yaptığımda oluyo bazen de acıktığımda. Şişlikten de çok rahatsızlık duymuyorum. Daha çok mide ve boğaz yanmasından şikayetçiyim. Bir de sabahları kalktığımda ağzımda iğrenç bir tat oluyor ve midem bulanıyor ama asla kusma hissi olmuyor sadece doygun ve bulantılı bir mide ve boğazda ve ağızda iğrenç bir tat.
Bu belirtilere bakınca acaba reflü de mi var diyorum. Boğaz reflüsü falan? ama doktor öyle bir şey söylemedi aynı hastahanede (devlet hastahanesi) bir başka doktora denk gelmiştim o da boğazla ilgili bir konu varsa kbbye gidin dedi. Gittim kronik faranjit falan dedi ama ben zaten faranjitimi biliyorum faranjitli olduğum bir döneme denk geldi heralde ondan.
Daha önce Hacettepede kbb'de ameliyat olmuştum ve tedavi sürecimde ve ameliyatımda çok memnun kalmıştım. Ama bu hastahaneden pek memnun kalmadım. Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Hastahane ve doktor önerisi verebilir misiniz? Özellikle devlet hastahanesi olursa sevinirim. Özele de bi nebze zorlayabilirim belki şartlara göre.
Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden )
canim ben 3 ay kullandım sabah hapını bogaz reflusu icin diyete de biraz uydum cikolataya uyamadim en sevdigim sey.duzeldi ses kısıklıgı ve bogaz agrısı ama o geniz akıntısı gibi olan sey gecmiyor ve beni deli ediyor.umarim bir yolu vardır.ogrenirsen bana da yaz olur mu:)Merhabalar..
Yaklaşık 20 gündür devam eden öksürük ve ses kısıklığı,boğazda yanma problemleri ile uğraşıyorum..Bu süre zarfında KBB uzmanına birkaç defa gittim...Ses telimde ödem olduğunu söyledi ve tek kullanımlık bir kortizon iğnesi yazdı...Tabi ki faydası olmadı...İğneyi de anlamsız yere olmuş oldum..Sonra başka bir Kbb uzmanına gittim..İyi de bir doktordur..Öksürük için asist yazdı...Ses telimde hafif bir tahriş olduğunu fakat bu ses kısıklığını yapacak boytta olmadığını söyledi..Öksürük geçmeyince beni Göğüs hastalıklarına yönlendirdi..Gögüs hastalıkları uzmanı film istedi..Sorun yok dedi...Bunu KBB uzmanına belirttim...Tamam dedi ilaçları kullan geçmezse gel..Tabi ki öksürük arttı geçmedi...Tekrar gittim...Bir anlam veremedi..Bu arada ben reflü olabilir mi dedim..Sanmıyorum dedi..Yine bir tane mide ilacı yazıyorum sabahları al dedi..Almama rağmen öksürük düzelmedi.sesim biraz açıldı...Bu arada geniz akıntısı,gıcık oluyordu...
Tekrar gittim ve anlaşılmaz bir durum dedi..Sinüzit tomoğrafisi yazdı..Çektirdim..Sonucu aldım ama salı günü göstereceğim...Neyse bu arada bende KBB hastanesinden ses hastalıkları uzmanı olan bir doçente randevu aldım...Ayrıntılı endoskopik incelemede,boğaz reflüsü olduğumu söyledi...Nexium yazdı..Sabah akşam aç karnına alıyorum iki gündür...Ayrıca ses telimde kist olduğunu söyledi,sesi yanlış kullanmadan dolayı..Bu arada ben öğretmenim ve bu sene 1. sınıfları okutuyorum,sesimde zorlandı epey..Çözüm ameliyat dedi ve sonrasında ses terapisi,eğitimi almam gerekiyormuş!!! Neyse ben ameliyat olmayı düşünmüyorum ameliyat dedi diye.İnşallahda mecbur kalmam...Sesim şuanda daha iyi..Konuşmuyorum,15 gün tatildeyiz şuan..Sesimi dinlendiriyorum ve bol su içiyorum..
Kısacası boğaz reflüsü de ses kısıklığını tetiklemiş.Kesilmeyen özellikle geceleri beni uyutmayan gıcık öksürüğün ve geniz akıntısı,boğazımda yapışıp kalmış balgam hissi ,boğazımı temizleme isteği bu rahatsızlıktan kaynaklıymış...İLacı en az 1 ay kullanın dedi..
Salı günü KBB uzmanına gidip doktorun teşhisini söyleyeceğim...Boğaz reflüsünü pekçok doktorun bilmediğine eminim...
İnşallah ilaç iyi gelirde boğazımdaki rahatsızlık hissinden kurtulurum..Öksürük hafifledi biraz...Geniz akıntısı ve boğazda birikme hisside geçer inşallah....
Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar...
Selam kızlar cok uzun bir süredir bende de bu sikayetler var. Yemek yedigimde cok sık olurdu ama bazen durup dururken midemde bir madde varmıs gibi hissederdim su icsem siskinlik yapardı bogazıma kadar suyla dolu olurdum sanki.
Yemeklerden sonra ne kadar az yersem yeyim yanmalar olurdu bogazıma kadar. Aynı zamanda asırı sekilde gazım olurdu. Doktora gittim gasrtit reflü ddedi. İlac kullandım ama hic etkisini görmedim endoskopi'den korkuyorum. Söyle birsey de var ne kadar midem bulansa da kusamıyorum ben. bilmiyorumkismile
arkadaşlar benimde midemde aşırı derece şişlik var cok tuhaf bişekilde ve cok sert sürekli geğiriyorum yediklerim bogazıma takılıyo gibi oluyo
acaba reflüyle alakası olabilirmi midemin bu kadar cok şiş olması beni cook korkutuyor lütfen yardım edin bilen arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim