Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

bendede reflü var endoskopi olmuştum hatta reflü ve midede mikrop olduğu çıkmıştı geçen sene bu zamanlar ilaç kullanmıştım bayadır iyiydim ama bir haftadır yine kötüyüm hele bugün reflü mahvetti beni ama doktor bana sürekli bi ilaç vermedi
bu karışımın tadı nasıl ben öyle her tada açık bi insan değilimde neye benziyor acaba

kızlar ender saraç anlatmış bunu bi programda belki geçmişte arkadaşlar yazmıştır tam bakamadım
2 tatlı kaşığı rezene tohumu
3-4tatlı kaşığı sarı leblebi
ve eğer varsa bir parçada kaya şekeri havanda dövüp bi çorba kaşığı için
üstüne rezene çayı veya ılık su için midenizi rahatlatıcak demiş
özellikle ramazanda bunu yapın hem tokta tutuyomuş
sanırım bendede reflü var ama dr gitmeye korkuyorum hap yutamıyorumda:KK1:
geçmiş olsun allah acil şifa versin hepimize:KK16:

kızlar doktorlar şikayete göre ilaç veriyo ama bu çözüm değil mutlaka endoskopi yaptırıp öyle ilaç kullanın :21:
benimde yaptırmam lazım ama hep erteliyorum korkudan:18:

selam kızlar ben kayınvalideme dr araştırmak için bağlandım fakat bir kaç okuduğum yazıda süt önerilmiş. Reflü veya mide rahatsızlığı olan hastaya kesinlikle süt içmemesi söylenir. nedeni: süt ilk başta rahatlatır. Fakat daha sonra gaz ve mide asiti olarak geri döner. nedeni de sütün kesilme olayıdır. sütten olabildiğiniz kadar uzak durun dr tavsiyesi olmadan da hiç bişey kullanmayın. Ve artık reflü ameliyatı var. Ben kayın valideme reflü ameliyatı için dr önerilerine bakmak istedim. Artık ameliyatı da çok basit mide kapakçığının üst kısmına kelepçe takıyorlar ve mide kapakçığının yukarıya çıkması engellerniyor. Mide asidinin yukarıya çıkmasını engellemek için geceleri yüksek yastık deneyin ve bitkisel olarak da papatya çayı rahatlatıcıdır.Yazdıklarım inş faydalı olur. Bunlar dr tavsiyesi ile yazılmıştır. herkese geçmiş olsun.

süt ülseri olana kötü gelirken reflüsü olanı rahatlatırmış
bnede öyle biliyorum
son üç posttur da ben yazıyorum komik oldu:KK1:

benimde yaklaşık 4 senedir reflü ve gastrtm var ve ne kadar tedavi gördüysem banamısın demedi doktorda beni ömür boyu gaviscona mahkum etti :KK43:

ben 4-5 ay önce ağrı kesiciler yüzünden mide kanaması geçirdim(az kanamadı).endoskopi yapıldı fakat ciddi bişe çıkmadı.reflü ve mide sonunda tahriş göründü. kanama için yara olması şart değil mi sizce? hala midemle ilgili şikayetlerim var. sanırım başka doktora gidip görünmem gerekiyor?

Bir doktor aksam 6' dan sonra hic birsey yemeyeceksin dedi baska bir doktor da az ve sık yiyeceksin 2,3 saatte bir atıstıracaksın dedi. Gece uyuyamayan birisi olarak gece atıstırsam dogru olur mu? Acıkmasam bile kazıntı oluyor midemi uzun süre ac bırakmam normal olmaz diye biliyorum ama gece yemek te zararlı kilo problemi yasamak ta istemiyorum 2 kiloyu bile zorla vermis biri olarak ne yapmam gerektigini bilmiyorum!!!:26:

arkadaşlar bende de yeni reflü başladı,endoskopi yaptırdım birde midemde antral gastrit ve helikobakter diye bir mikrop çıktı. bendede mide bulantısı var ayrıca dilimde çok hassaslaştı acıyor yanma var gibi buda reflüdenmi oluyor acaba sizdede oluyormuydu?

arkadaşlar, önceki sayfada reflünün çözümünü yazdım ( başarı şansı %90 ) ömür boyu hap kullanmak ve sürekli diyet yapmak külfetinden kurtulmak için denemeye değer diye düşünüyorum. ayrıca whiteice67 ve aliceinriot isimli arkadaşlar bu karışımı kullanacaklarını söylemişlerdi. sonucu burada paylaşırlarsa memnun oluruz

Son düzenleme:
karanfil18 ulusta tesadüf başka bi aktara girmiştim o öyle bir karışım verdi kullandım 1 kavonoz pek bi etkilemedi en kısa zamanda se4nin söylediğin yerden alıcam coştu yine sonuçları yazarım elbette sizlere

merhabalar ben 2 yıla yakın süredir reflüyüm. endoskopi çektirdikten sonra doktor ilaç yazdı (proton pompası intihibitörü) 1 ay süreyle onu kullandım. tabi o arada süt'ün reflü'de içilmemesi gerektiğini bilmediğimden dolayı ilacı bıraktıktan sonra da reflüm geçmedi. ilaç kullandığım sürede her gün 1 bardak süt içiyordum. bu arada bende reflü belirtisi, ilk olarak geçmeyen öksürük olarak başladı. daha sonra ise ağzıma acı su gelmeye başladı. ilacı bırakınca reflü geçmeyince ben de başka çözümler aramaya başladım. ve çözümü yazacağım...

ilk olarak aktara gittim ve Kudret Narı Macunu (Nival)'nu tavsiye etti. olumlu etki edeceğini düşünmesemde 8 ay kadar önce 1 kavanoz kullandım. sonucuna şaşırmıştım, acı su gelmesi durmuştu ve öksürüğümde baya bi azalmıştı. bittikçe tekrar aldım ve kullandım ''kudret narı macununu her yemekten yarım saat önce yiyordum'' toplam 3 veya 4 kavanoz bitmişti. reflüm çok belirsizleşmeye başlamıştı. o sevinçle biraz biraz reflü yasaklarını delmeye başladım. hergün çikolata yiyordum, cips, siyah çay vb...
2-3 ay kadar böyle devam ettim yine rahatsızlığım yoktu. hatta ayda 2 kez kola içiyordum, kola bile rahatsızlık vermiyordu. bu arada kudret narı macununu da tamamen bırakmamıştım, artık sadece kahvaltıdan önce yiyordum. böyle devam ettim... son zamanlarda maden suyu içmeye başlamıştım. sanırım maden suyunun etkisi çok kötü oldu reflü açısından.

yasakları azar azar deldiğim için 1 yıldır gelmeyen acı su 1 hafta önce ağzıma geldi. moralim doğal olarak bozuldu. şimdi 1 kutu daha ilaç (proton pompası inhibitörü) kullanmaya karar verdim. aynı zamanda kudret narı macununu da her yemekten yarım saat önce kullanıyorum. bekleme aşamasındayım yeni birşey olursa yazarım tekrar..

bir de reflü yasaklarından bahsetmek istiyorum. herkesin bildiğinin aksine birşeyden daha bahsetmek istiyorum ''SÜT MAMÜLLERİ''. bunlar reflü'yü aşırı derecede kötü yönde etkiliyor bilginiz olsun. ''süt, yoğurt, beyaz peynir, sütlaç vb...'' benim tavsiyem bunları tüketmeyin. diğer yasaklardan bahsetmeme gerek yok herhalde. herkes biliyordur.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ NOKTALAR:
1. faktör yasak yiyecekler
2. faktör ise stres
3. yatmadan 4 saat önce yiyecek ve içecek tüketilmeli
4. yemekle birlikle içecek tüketilmeli. yemekten 10 veya 15 dakika sonra su içilmeli. yemekten önce de su içilmemeli.
5. mide doldurulmamalı, tam doyana kadar yemek yenmemeli. çorbalardan uzak durulmalı.
6. dar kıyafetler giyilmemeli.
7. yatağınızın baş tarafı yükseltilmeli veya iki yastıkla yatılmalı.
8. ve bilinmeyen faktör ''SÜT MAMÜLLERİ'' yasaktır.

proton pompası inhibitörü (panto, lansor vs) ve yasaklar = cayır cayır yanmayan, rahat bir yemek borusu :)

merhabalar ben 2 yıla yakın süredir reflüyüm. endoskopi çektirdikten sonra doktor ilaç yazdı (proton pompası intihibitörü) 1 ay süreyle onu kullandım. tabi o arada süt'ün reflü'de içilmemesi gerektiğini bilmediğimden dolayı ilacı bıraktıktan sonra da reflüm geçmedi. ilaç kullandığım sürede her gün 1 bardak süt içiyordum. bu arada bende reflü belirtisi, ilk olarak geçmeyen öksürük olarak başladı. daha sonra ise ağzıma acı su gelmeye başladı. ilacı bırakınca reflü geçmeyince ben de başka çözümler aramaya başladım. ve çözümü yazacağım...

ilk olarak aktara gittim ve Kudret Narı Macunu (Nival)'nu tavsiye etti. olumlu etki edeceğini düşünmesemde 8 ay kadar önce 1 kavanoz kullandım. sonucuna şaşırmıştım, acı su gelmesi durmuştu ve öksürüğümde baya bi azalmıştı. bittikçe tekrar aldım ve kullandım ''kudret narı macununu her yemekten yarım saat önce yiyordum'' toplam 3 veya 4 kavanoz bitmişti. reflüm çok belirsizleşmeye başlamıştı. o sevinçle biraz biraz reflü yasaklarını delmeye başladım. hergün çikolata yiyordum, cips, siyah çay vb...
2-3 ay kadar böyle devam ettim yine rahatsızlığım yoktu. hatta ayda 2 kez kola içiyordum, kola bile rahatsızlık vermiyordu. bu arada kudret narı macununu da tamamen bırakmamıştım, artık sadece kahvaltıdan önce yiyordum. böyle devam ettim... son zamanlarda maden suyu içmeye başlamıştım. sanırım maden suyunun etkisi çok kötü oldu reflü açısından.

yasakları azar azar deldiğim için 1 yıldır gelmeyen acı su 1 hafta önce ağzıma geldi. moralim doğal olarak bozuldu. şimdi 1 kutu daha ilaç (proton pompası inhibitörü) kullanmaya karar verdim. aynı zamanda kudret narı macununu da her yemekten yarım saat önce kullanıyorum. bekleme aşamasındayım yeni birşey olursa yazarım tekrar..

bir de reflü yasaklarından bahsetmek istiyorum. herkesin bildiğinin aksine birşeyden daha bahsetmek istiyorum ''SÜT MAMÜLLERİ''. bunlar reflü'yü aşırı derecede kötü yönde etkiliyor bilginiz olsun. ''süt, yoğurt, beyaz peynir, sütlaç vb...'' benim tavsiyem bunları tüketmeyin. diğer yasaklardan bahsetmeme gerek yok herhalde. herkes biliyordur.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ NOKTALAR:
1. faktör yasak yiyecekler
2. faktör ise stres
3. yatmadan 4 saat önce yiyecek ve içecek tüketilmeli
4. yemekle birlikle içecek tüketilmeli. yemekten 10 veya 15 dakika sonra su içilmeli. yemekten önce de su içilmemeli.
5. mide doldurulmamalı, tam doyana kadar yemek yenmemeli. çorbalardan uzak durulmalı.
6. dar kıyafetler giyilmemeli.
7. yatağınızın baş tarafı yükseltilmeli veya iki yastıkla yatılmalı.
8. ve bilinmeyen faktör ''SÜT MAMÜLLERİ'' yasaktır.

yazdıklarınız çoğu çok doğru ama ben yoğurdun reflüyü tetiklediğini düşünmüyorum, az yağlı yoğurtlar mide içeriğini tamponlar yani asiditesini düşürür hemde, o yüzden her yemeğin yanında bir kase az yağlı yoğurt çok fayda getirecektir

kızlar banada doktor reflüsün dedi endoskopi falan istemedi ama.bende yemek borum yanmıyor yada agzıma kötu tat gelmıyor tek şikayetım midem aşırı yanıyor yanmaya başladığında bazen kasılıo canım acıyor midemde bulanıyor ama bi türlü çıkartamıyorum. şu anda opagis içiyorum her sabah aç karnına öneriniz var mı yemeklerıme dıkkat ettım ama değişen bişi yok turşu çok severdım acı falan kestim hepsini bakalımmm artık umarım iyi olurum :KK43:(

bi de öksürük şikayetlerinizi yazmışsınız bendede var öksürük sanki sigara içiyormuşum gıbı kuru kuru astım başlangıcı var ondandır dıye dusunuyordum :S endoskopiden korkuyorum ama yaptırcm gibi görünüyor :S off :KK43:

arkadaşlar reflüden dolayı geniz akıntısı sorunu yaşayan var mı?özellikle boğaz reflüsünden dolayı?

arkadaşlar reflüden dolayı geniz akıntısı sorunu yaşayan var mı?özellikle boğaz reflüsünden dolayı?

Slm bendede reflu var ve asiri derecede genizakintim var bide bogazimda surekli biseyvar takinti hissi var yutkunurken takiliyo surekli moralim cok bozuluyo benim gibi olupta gecen varmi

slm kızlar bende son bir aydır kuru öksürük var ayrıca midemde arasıra hafif yanmalar oluyor ... birde nefes alırken bazen tıkanıyorum, ara sırada önceden boğazımda yumruk gibi takılma hissi vardı.... acaba reflü ile alakalı olabilirmi???? geniz akıntısı deseniz 6-7 senedir var ...reflü olupta bu sorunları yaşayan varmı acaba .... intte birsürü şey okuyor insan psikolojisi bozuluyor :KK43:

benimde reflüm vardı artı bide mide fıtığım
yediklerim ağzıma geliyodu midem ve yemek borum hatta gırtlağım cayır cayır yanıyodu

20 gün önce nissen fundoplikasyon amliyatı oldum
artık ağzıma hiç bi yediğim gelmiyo yanmamda olmuyo çok rahatladım yanma olmadan yaşamak çok güzelmiş

arkadaşlar benimde midemde aşırı derece şişlik var cok tuhaf bişekilde ve cok sert sürekli geğiriyorum yediklerim bogazıma takılıyo gibi oluyo
acaba reflüyle alakası olabilirmi midemin bu kadar cok şiş olması beni cook korkutuyor lütfen yardım edin bilen arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim

X