Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar pazartesi günü bana da kbb profesoru bogaz reflusu tanısı koydu hatta bogazın bayagı kotu durumda bunu hep faranjitle karistiriyorlar dedi ben cok cay kahve iciyordum yasaklandı.ve bir liste verdi hemen hemen hersey yasak ayrıca sabah ac karna icilen bir hap ve surup verdi birde tanflex fısfıs verdi.simdilik uyguluyorum.bogazımda mukus yani balgam hissi var orda birikti cikmiyor gıcık ediyor dedim oyle hissedilir dedi baska bir sey solemedi ama iki gundur o balgamı yavastan sokuyorum:S koskoca profesor ama agzından laf alamadık yani. benim merak ettigim bogaz reflusu olan arkadaslar yazmamıslar hic bu uc ay sonra duzelirsin dedi doktor ama bu listeye omur boyumu uyucam? bu ilaclari omur boyu mu icicem? hic ben oldum diyipte sonra kurtuldum cok sukur diyen yok mu? moralim sifir :/
kızlarrrrr benim de birşeyler yedikten sonra boğazıma doğru gaz geliyordu hep ve yatınca da bazen kötü kokulu gaz geliyordu bazen de şişkinlik hissediyordum 2 yıldır falan vardı ama aşırı olmadığı için gitmemiştim ama en ufak bir şey yedikten sonra bile boğazıma doğru gaz gelmesinden çok rahatsız oldum artık ve bugün doktora gittim yaşım küçük olduğu için endoskopiye gerek yok dedi 3 tane ilaç verdi gaviscon şurup protonex ve debridat. ama bana sanki çok fazla ilaç vermiş gibi geldi ya acaba çok aşırı şikayetim var falan mı sandı çünkü boğazımda yanma falan olmuyordu midemde ağrı da yok . bu ilaçlar benim tedavim için ideal midir sizce kızlarrr bi fikriniz var mı?? 1 ay kullan dedi tedavi aşamasında alkol kullanma dedi yanii bu ilaçlardan sonra sorunlarım geçer demek oluyor değil miii?? şurup neyse de protonex de neyse ama debridat ı günde 3 kez dedi bana mı fazla geldi yoksa etrafımdaki insanlar aşırı tepki verdiği için onlardan mı etkilendim
ilaçlar fazla değil canımcığım. tedavi güzel ben de kullandım çok çok sıkıntılı değilse siz de çok çok stresli değilseniz, eğer mide fıtığınız ya da başka ciddi anatomik sıkıntın yoksa tedavi olursun. ama mide fıtığı ya da hiatus hernisi varsa ilerde hep sıkıntı yaratır ameliyat olman gerekebilir. ilaçlarını hiç kimseye sorma kulaktan dolma tavsiyeler bekleme. sağlık çalışanlarının en sevmediği şey budur. geçmiş olsun dileklerimle
çok çok stresli değilim ama stresliyim bazen çok stresli de oluyorum zaten ailemde de var reflü ama inşallah tedavi olurum teşekkür ederim..
Streste inanın ailesel bazı aileler gergin olur. Az ve sık yiyin. Akşam bi saatetn sonra yemek yemeyin meyveyi yemekten hemen sonra dğil 1-2 saat sonra yiyin gaz yapan ve hazmı zor yiyecekleri az tüketin inanın rahatlayacaksınız. Ama gerçekten şiddetli boyuttaysa gastroya gitmenizi öneririm. Biz dayımı yeditepede ümit akyüz hocaya götürdük harika bir doktordu. İleri reflüsü var ameliyat şart dedi biyopsi sonucu da pek iyi gelmedi. Reflü cerrahisi nissen fundiplikasyonu tekniğiyle laparoskopik yapılıyormuş. Herrkes yapamazmış. Sonra bize doktor hasan altunu önerdi araştırdık. Obezite ve reflü cerrahisinde eski çalıştığı hastanede hemşire ve doktorlara tanıdık aracaılığıyla soruşturduk inanılmaz hastası varmış şehir dışından gelen hastalarından geçilmezmiş dediler. Biz de bulduk ameliyat olduk valla 2 günde taburcu etti dayım hep dua eder. Sağolsun Hasan Altun hocam
bende de reflü var malessef ne zaman çok azda olsa baharatlı bir şey yesem yada fazla şekerli bir şey yesem daha ağzımdaki lokmayı yutarken iki göğsümün arasında bir sızı oluyor ve çok canım yanıyor resmen yanık acısı gibi sızlıyor ve bu yediklerime dikkat etsem bile 1 hafta 10 gün devam ediyor eğer yine farketmeden dokunucak bir şey yersem yine tekrarlıyor ayrıca şöyle bir durumda olmaya başladı iki göğsümde adet dönemimdeki hassaslaşıp acayip acıyor bu durumu yaşarken. Hiç böyle bir şey yaşayan var mı acaba? ben o eğer tahrişse kapansın diye çok bitkisel şeyler uyguladım halada yapıyorum mesela kantaron yağı vs. içiyorum ama pek bir faydasını görmedim ilaçlarda geçirmedi yediğime içtiğime o kadar dikkat ediyorum ki hayatımdan çok şeyi çıkardım ama bazen mecbur kaldığımda azda olsa yersem böyle oluyor Allah korusun çok panik yapan bir insanım aklıma hep onun büyüyüp yara olup kötü bir hastalığa yol açma ihtimali geliyor, böyle bir sorun yaşayan oldu mu ya da ona çare bulabilen?
Doğal yollardan annem dahil bir çok arkadaşım yaşam kalitesini arttırdı bazıları da iyileşti ancak maalesef ne modern tıp ne de alternatif tıp ile herkes sağlığına kavuşamıyor Propolis ve arı sütünün sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılışı ile ilgili bir çok araştırma mevcut internet üzerinden sizde araştırabilirsiniz. Örnek olarak annemi verebilirim propolis ona çok iyi geldi ve şu an onun için diğer etkilerinden dolayı vazgeçilmez bir şey. Aloe vera da bu gibi hastalıkların tedavisinde çok iyi sonuçlar veriyor o kadar çok insana tavsiye ettim fayda gördüler ama gel gelelim nadiren olan yan etkilerden mide bulantısı ve ishal gibi etkiler annemde ortaya çıktı dolayısıyla ona kullandıramadım.
cevabınız için çok teşekkür ederim. aloe verayı yabancı sitelerde de çok okudum, probolisi daha önce denemiştim o zaman reflüm yoktu mide mikrobu için denemiştim kısmen iyi gelmişti, ama arı sütünü ilk kez duydum size şunu sorucam bu önerileriniz mide de ki iltihap yara yani gastrit ve ülser tarzı için mi öneriyorsunuz? yoksa reflü içinde geçerli midir çünkü reflü bunlardan apayrı bir şey benim amacım mide asidini ilaçsız olarak azaltmak
Rica ederim. Propolis tek başına midedeki enfeksiyonel durumlar yani ülser, gastrit gibi hastalıklar için tek başına yeterlidir ancak bir süre düzenli kullanılmalıdır. Aloe vera da reflü için tek başına mide asit seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur arı sütü ile desteklendiğinde daha iyi sonuçlar verir. Bu arada alkali ve asidik yiyecekler konusuna da dikkat etmende fayda var.
hımm anladım zaten yiyeceklerime çok dikkat ediyorum ama kurtulamadım bir türlü bide bunu deneyim bakalım
bende de reflü var malessef ne zaman çok azda olsa baharatlı bir şey yesem yada fazla şekerli bir şey yesem daha ağzımdaki lokmayı yutarken iki göğsümün arasında bir sızı oluyor ve çok canım yanıyor resmen yanık acısı gibi sızlıyor ve bu yediklerime dikkat etsem bile 1 hafta 10 gün devam ediyor eğer yine farketmeden dokunucak bir şey yersem yine tekrarlıyor ayrıca şöyle bir durumda olmaya başladı iki göğsümde adet dönemimdeki hassaslaşıp acayip acıyor bu durumu yaşarken. Hiç böyle bir şey yaşayan var mı acaba? ben o eğer tahrişse kapansın diye çok bitkisel şeyler uyguladım halada yapıyorum mesela kantaron yağı vs. içiyorum ama pek bir faydasını görmedim ilaçlarda geçirmedi yediğime içtiğime o kadar dikkat ediyorum ki hayatımdan çok şeyi çıkardım ama bazen mecbur kaldığımda azda olsa yersem böyle oluyor Allah korusun çok panik yapan bir insanım aklıma hep onun büyüyüp yara olup kötü bir hastalığa yol açma ihtimali geliyor, böyle bir sorun yaşayan oldu mu ya da ona çare bulabilen?
Deneyin tabi bu şekilde tedavi olanlar oldu. Ancak sonuç itibariyle her insanda aynı şekilde sonuçlar alınmayabilir bunu da unutmayın.
Arkadaşım ben nette okumuştum su içmenin reflüye iyi geldiğini. Ben işyerimde 1.5 lt ye yakın su içiyorum. Tabi sıcak ve baharatlı şeylerden uzak duruyorum. Bana iyi geldi. Ama düzenli olarak hergün içeceksin. Su inanki herşeye deva...
onu bende okumuştum ama 4 litre olarak okumuştum ve tabi ki 4 litre içmeyi başaramadım ama bende çok su içiyorum su asidi seyreltip azaltıyormuş ve ayrıca yemek borusuna çıkan asidin yemek borusuna verdiği zararı orayı yıkayarak azaltıyormuş
Aynen öyle ki zaten dahilen aloe vera jel kullanımının yanında bol su içilmesi ile sinerjistik bir etki yaratarak mide asidi en aza indirgeniyor.