merhabalar ben 2 yıla yakın süredir reflüyüm. endoskopi çektirdikten sonra doktor ilaç yazdı (proton pompası intihibitörü) 1 ay süreyle onu kullandım. tabi o arada süt'ün reflü'de içilmemesi gerektiğini bilmediğimden dolayı ilacı bıraktıktan sonra da reflüm geçmedi. ilaç kullandığım sürede her gün 1 bardak süt içiyordum. bu arada bende reflü belirtisi, ilk olarak geçmeyen öksürük olarak başladı. daha sonra ise ağzıma acı su gelmeye başladı. ilacı bırakınca reflü geçmeyince ben de başka çözümler aramaya başladım. ve çözümü yazacağım...
ilk olarak aktara gittim ve Kudret Narı Macunu (Nival)'nu tavsiye etti. olumlu etki edeceğini düşünmesemde 8 ay kadar önce 1 kavanoz kullandım. sonucuna şaşırmıştım, acı su gelmesi durmuştu ve öksürüğümde baya bi azalmıştı. bittikçe tekrar aldım ve kullandım ''kudret narı macununu her yemekten yarım saat önce yiyordum'' toplam 3 veya 4 kavanoz bitmişti. reflüm çok belirsizleşmeye başlamıştı. o sevinçle biraz biraz reflü yasaklarını delmeye başladım. hergün çikolata yiyordum, cips, siyah çay vb...
2-3 ay kadar böyle devam ettim yine rahatsızlığım yoktu. hatta ayda 2 kez kola içiyordum, kola bile rahatsızlık vermiyordu. bu arada kudret narı macununu da tamamen bırakmamıştım, artık sadece kahvaltıdan önce yiyordum. böyle devam ettim... son zamanlarda maden suyu içmeye başlamıştım. sanırım maden suyunun etkisi çok kötü oldu reflü açısından.
yasakları azar azar deldiğim için 1 yıldır gelmeyen acı su 1 hafta önce ağzıma geldi. moralim doğal olarak bozuldu. şimdi 1 kutu daha ilaç (proton pompası inhibitörü) kullanmaya karar verdim. aynı zamanda kudret narı macununu da her yemekten yarım saat önce kullanıyorum. bekleme aşamasındayım yeni birşey olursa yazarım tekrar..
bir de reflü yasaklarından bahsetmek istiyorum. herkesin bildiğinin aksine birşeyden daha bahsetmek istiyorum ''SÜT MAMÜLLERİ''. bunlar reflü'yü aşırı derecede kötü yönde etkiliyor bilginiz olsun. ''süt, yoğurt, beyaz peynir, sütlaç vb...'' benim tavsiyem bunları tüketmeyin. diğer yasaklardan bahsetmeme gerek yok herhalde. herkes biliyordur.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ NOKTALAR:
1. faktör yasak yiyecekler
2. faktör ise stres
3. yatmadan 4 saat önce yiyecek ve içecek tüketilmeli
4. yemekle birlikle içecek tüketilmeli. yemekten 10 veya 15 dakika sonra su içilmeli. yemekten önce de su içilmemeli.
5. mide doldurulmamalı, tam doyana kadar yemek yenmemeli. çorbalardan uzak durulmalı.
6. dar kıyafetler giyilmemeli.
7. yatağınızın baş tarafı yükseltilmeli veya iki yastıkla yatılmalı.
8. ve bilinmeyen faktör ''SÜT MAMÜLLERİ'' yasaktır.