Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

Selam kızlar cok uzun bir süredir bende de bu sikayetler var. Yemek yedigimde cok sık olurdu ama bazen durup dururken midemde bir madde varmıs gibi hissederdim su icsem siskinlik yapardı bogazıma kadar suyla dolu olurdum sanki.

Yemeklerden sonra ne kadar az yersem yeyim yanmalar olurdu bogazıma kadar. Aynı zamanda asırı sekilde gazım olurdu. Doktora gittim gasrtit reflü ddedi. İlac kullandım ama hic etkisini görmedim endoskopi'den korkuyorum. Söyle birsey de var ne kadar midem bulansa da kusamıyorum ben. bilmiyorumkismile

tek nedeni stres sanırım, ne zaman gerilsem midem de bi tuhaf oluyo, ilaçlar kullandım baktım olmuyo bıraktım ara sıra rennie içiyorum... yediklerime dikkat etme şansım yok, hep dışarda yiyorum zaten, sinirli bi insanım ve stresli bi hayatım var... vel hasılı kelam kendime pek dikkat etmiyorum açıkçası... zaten 49 kiloyum daha fazla da yemek ayrımı yapamicam, yağlı yeme, asitli yeme onu yeme bunu yeme çok zayıfladım ve artık bıraktım her şeyi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede aynı sıkıntı var bir karışıma başlicam 24 ünde sonuç alırsam sizlerle paylaşacağım İnşallah faydası olur mafoldumben

Merhaba
Yaklasık 1 aydır öksürüyorum hiçbir şekilde sebebi bulunamadı..
Dönem dönem tıkanıyorum,10 15 dakikalık krizler oluyor
En son reflüden şüphelenmeye başladım,nette arastırdıgımda rastladım özellikle bir kaç gündür ilaç sprey kullanmama ragmen cok arttı,şimdi düşünüyorumda antibiyotik için gece yemek yedikten sonra hemen yatıyordum..
Gittigim 4 doktordan biri bile bana bahsetmedi,bir aydır psikolojim bozuldu resmen...!
Pazartesi günü bu konu için gidecegim tekrar..Bakalım ben söyleyince ne diyecekler,bana şimdilik tavsiye verebilirmisiz?

geçen yıl üç dört ay sürekli öksürdüm,geceleri uykusuz kaldım kaç doktora gittim (göğüs hastalıkları,dahiliye) genellikle astımdan şüphelendiler,astım testleri,akciğer tomografisi(ilaçlı) ve nerdeyse ölüyordum alerji yaptı:KK43:( verem tahlilleri bile yapıldı tabii bu arada ilaçlar kullandım ama geçmedi en son yeni doktor olan biri reflüm olduğunu farketti ve senin öksürüğünün sebebi bu olabilir dedi reflü tedavisine başladık ve geçti öksürüğüm

Ben 17 senedir reflü hastasıyım midemde ağrıyla başlayan ve hala devam eden kasılmalar ,yanma,acı,ekşime,şişkinlik vs.. hepsi var sülalede mide kanseri çok korktuğum için yada kabullenmediğim için doktora gidemedim senelerce hadi varsa düşüncesi beni huzursuz ediyordu 2006 senesinde çok sevdiğim aşırı düşkün olduğum dayımı kaybedince kanserden endoskopi olmaya karar verdim oldum korkacak hiç bir şey yok endoskopiden çekinen arkadaşım.endoskopi sonucunda vrüs olduğu tanısı kondu .3 antibiyotik tedavi ardında şuruplar haplar kullandım daha öncesindende kullandım hiç bir faydası yok ama karamsar değilim mideme marol ve havuç çok iyi geliyor ve az miktarda tereyağ ,süt bunlarda sakinleştiriyor birde bol bol su tüketin oda çok iyi geliyor ...

slm kızlar iki sene önce aşırı dereceden kulak agrısından kulak burun boğaza gittim devlet hastanesine kulağımın temiz olduğunu hiçbir sorunum olmadıgını söyledi boğazıma baktı aşırı derecede tahriş olduğunu ve kızarıklık olduğunu söyleyip reflü tehşisi koydu bir ilaç verdi ben bunu iki kutu kullandıktan sonra ağrılarım geçti bidaha olmadı ama geçen gün bir mide ağrısı yaşadımki anlatamam acile gittim ve serumla igneyle geçti ama o gece ve ertesi gün sürekli kustum doktor reflü ve gastirit dedi ki ayrı ilaç verdi şimdi biraz iim ama bir an önce endeskopi yaptırmam lazımmış bunu yaptıran varsa nasıl bişey anlatabilirmi biraz korkuyorum açıkcası ve bursada yaptıran varsa nerde yaptırdı tavsiye edebilirmi şimdiden teşekkür ederim :80:

Arkadaşlar reflünün ağrısı bir tutunca geçmek bilmiyor...
Ne yapmam lazım bilmiyorum...
Uzun süredir olmuyordu bugün yine oldu ve geçmek bilmedi...
Halen canım yanıyor ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

Inanılmaz ama gerçekten de reflü-gastrit-ülser-midede yara-midede mikrop-mide fıtığı-mide kanseri hepsini çözümü var allahın izni le... Bu hastalığı çekenler bilir. Tıpta çözümü yok, ömür boyu ilaç tedavisi, ilaç aldığın gün iyisin, ilacı 1 gün alma tekrar yanmalar sarı su gelmeler mide ekşimeleri baş gösteriyor. yani ilaç tedavisi günü kurtarıyor. hala bu konu başlığını takip eden varsa yardımcı olmaya çalışırım. tüm mide hastalıklarının reçetesi aynı. midede yanmadan kansere kadar olan mide rahatsızlıkları için bir karışım var. işin aslı bu hastalıkların kökeni zaten aynı. dercesi arttıkça adı değişiyor. bende de bu rahatsızlık vardı, ama iyileşti, çok şaşırdım inanamadım. Allaha şükrettim. çözüm şifalı bitkilerde, isteyen varsa karışımı yazarım...

dün yine bi sinir-stres bugün bulantılar ağrılar, off be bıktım...

Inanılmaz ama gerçekten de reflü-gastrit-ülser-midede yara-midede mikrop-mide fıtığı-mide kanseri hepsini çözümü var allahın izni le... Bu hastalığı çekenler bilir. Tıpta çözümü yok, ömür boyu ilaç tedavisi, ilaç aldığın gün iyisin, ilacı 1 gün alma tekrar yanmalar sarı su gelmeler mide ekşimeleri baş gösteriyor. yani ilaç tedavisi günü kurtarıyor. hala bu konu başlığını takip eden varsa yardımcı olmaya çalışırım. tüm mide hastalıklarının reçetesi aynı. midede yanmadan kansere kadar olan mide rahatsızlıkları için bir karışım var. işin aslı bu hastalıkların kökeni zaten aynı. dercesi arttıkça adı değişiyor. bende de bu rahatsızlık vardı, ama iyileşti, çok şaşırdım inanamadım. Allaha şükrettim. çözüm şifalı bitkilerde, isteyen varsa karışımı yazarım...
Canım ben de gastrit reflü ve mide fıtığı var.Bulantı ağrı ekşimee oluyor..Artık psikolojim de bozuldu bir çaresi varsa denerim

teşekkürler

Canım ben de gastrit reflü ve mide fıtığı var.Bulantı ağrı ekşimee oluyor..Artık psikolojim de bozuldu bir çaresi varsa denerim

teşekkürler

Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben de reflü-gastrit hastasıydım, midemde muhtemelen yara da vardı. Bi ara da midemde mikrop çıktı. Bir çok ilaç denedim, üzerinde güneş ve ay resmi olan ilaçlar kullandım, bağırsaklarımı bozdu mideme fayda etmedi. gaviskon kullandım bazen yanmayı bastırdı bazen bastırmadı, ismini hatırlamadığım 2 ilaç kullanmıştım, onları kullandığım süre içinde midem rahattı, yanma falan olmamıştı, ilaçlar bittikten sonra aynı şikayetlerim devam etti. Gelelim neticeye... En son ankarada bi aktara gittim. şikatlerimi söyledim, bu şikayetleri doktora söylediğimde bana 'senin hastalığın çağımızın hastalığı reflü' dediğini yani reflü olduğumu söyledim. ama endoskopi yaptırmadım hiç. Aktarın cevabı şu oldu '' endoskopi de yaptırsan bi şey farketmez, tüm mide hastalıklarının sebebi aynı, hastalığın derecesi veya şekli değiştiğinde adı değişiyor. Midede yanma - gastrit-mide fıtığı-midede mikrop-reflü-ülser - mide kanseri... hastalık ilerledikçe adı değişiyor dedi. Bunların tedavisinin de aynı macunla olduğunu söyledi. yani mide kanseri olan kişi de reflü olan da tüm mide hastaları için tek macun. Bana ilginç geldi. denemeye değer diye düşündüm; çünkü tıpta bunun tedavisi yoktu, doktorların verdiği haplar ömür boyu kullanılacaktı. Neticede macunu yaptırdım. macun 1 ayda bitti. ancak şikayetlerim geçmedi. tekrar aktarın yolunu tuttum. şikayetlerim geçmedi dedim. bana dedi ki: ''bir tane yetmeyebilir, biraz ileri düzeydeyse ard arda 2 kavanoz bitimelisin'' dedi. tamam dedim 1 kavanoz daha yapın. 2. kavanozu yedikten sonra şikayetlerim tamamen bitti. inanamadım, çok şaşırdım. demekki tıpta iyileşme imkanı olmayan bu hastalığın tedavisi mümkünmüş dedim.

yediğim içtiğim şeyler eskisi gibi dokunmuyordu. hafif yanma olursa oluyor o da kendiliğinden bi süre sonra geçiyor, 4-5 ay sonra tekrar hafif yanmalar başladı ama eskisi gibi beni rahatsız etmiyordu, ne olur ne olmaz diye 1 kavanoz daha yaptırdım. yani 3 kavanoz yemiş oldum. 90 TL civarı tutuyor.

Son düzenleme:
100 gr zerdeçal
50 gr ısırgan tohumu
50 gr damla sakızı
50 gr polen
2 adet kudret narı
1300 gr bal

bunlar karıştırılıp günde 5 öğün 1 tatlı kaşığı yenecek. bittikten sonra bi tane daha yaptırın en az 2 kavanoz yeyin. günde 1 kere kavanoz karıştırılacak yoksa otlar yukarı bal aşağı iner homojenlik bozulur. demir kaşık kesinlikle kullanılmayacak, tahta veya plastik kaşık ile yenecek ve karıştırılacak.

not: damla sakızı, limon tuzu gibi bi şey. un haline getirilecek ve bu şekilde karıştırılacak, diğer otlarla birlikte çektirin, hepsi un haline gelsin. en son olarak da kudret narlarını karışıma ekleyin. kudret narı zeytin yağı eklenmiş kavanozlarda muhafaza ediliyor .....

bu hastalığı çeken bilir, ben çektim ve daha sonra allahın izniyle kurtuldum

tek isteğim dualarınız, bunların hepsini Allah rızası için yazdım

100 gr zerdeçal
50 gr ısırgan tohumu
50 gr damla sakızı
50 gr polen
2 adet kudret narı
1300 gr bal

bunlar karıştırılıp günde 5 öğün 1 tatlı kaşığı yenecek. bittikten sonra bi tane daha yaptırın en az 2 kavanoz yeyin. günde 1 kere kavanoz karıştırılacak yoksa otlar yukarı bal aşağı iner homojenlik bozulur. demir kaşık kesinlikle kullanılmayacak, tahta veya plastik kaşık ile yenecek ve karıştırılacak.

not: damla sakızı, limon tuzu gibi bi şey. un haline getirilecek ve bu şekilde karıştırılacak, diğer otlarla birlikte çektirin, hepsi un haline gelsin. en son olarak da kudret narlarını karışıma ekleyin. kudret narı zeytin yağı eklenmiş kavanozlarda muhafaza ediliyor .....

bu hastalığı çeken bilir, ben çektim ve daha sonra allahın izniyle kurtuldum

tek isteğim dualarınız, bunların hepsini Allah rızası için yazdım
teşekkür ederiz canım :) ben de aktardan bi kavanoz içerisinde bahsettiğin karışımdan olan bir bal almıştım..biraz devam ettim sanki daha iyi olmuştum ama sonra düzenlği kullanamadım. ama ben içine normal çelik çay kaşığı ile karıştırıp günde 2 öğün alıyordum. Demek az oluyormuş. Devam edicem buna o zaman..

teşekkür ederiz canım :) ben de aktardan bi kavanoz içerisinde bahsettiğin karışımdan olan bir bal almıştım..biraz devam ettim sanki daha iyi olmuştum ama sonra düzenlği kullanamadım. ama ben içine normal çelik çay kaşığı ile karıştırıp günde 2 öğün alıyordum. Demek az oluyormuş. Devam edicem buna o zaman..

Allah razı olsun saol kardeşim paylaşımın için...Allah hepimize şifalar afiyetler versin...

bal ile karıştırılan tüm macunlar için geçerli olan 2 kural var: tahta kaşık kullanılması gerekir, tahta bulamazsan plastik. 2. si de her kullanımdan önce karıştırılmalıdır ( günde 1 kere de karıştırılsa yeterli olur diye düşünüyorum ben) bir de kavanoz oda sıcaklığında muhafaza edilecek, buzdolabına ya da çok sıcak bi yere konmayacak. mide macunu ile ilgili olarak da şunu söyleyim: her gün düzenli olarak yemelisiniz, aksatmadan ara vermeden, yoksa istenen sonucu alamayabilirsiniz. ben 1 gün bile aksatmadan yedim, çalışan varsa küçük bir kaba veya kavanoza bölüp iş yerine götürsün orda da yesin. günü 5 e bölün aynı saatlerde almaya çalışın. ben şu saatlerde almıştım. 06:00 - 10:00 - 14:00 - 19:00 - 00:00(gece 12) herkese acil şifalar...........

Son düzenleme:
karanfil şahsım adına çok teşekür ediyorum allah razı olsun en kısa zamanda alıcam hangi aktardan aldın bende ankaradayım

karanfil şahsım adına çok teşekür ediyorum allah razı olsun en kısa zamanda alıcam hangi aktardan aldın bende ankaradayım

ulus ' ta istanbul baharat. kime sorsan söylerler. onlar 1500 gr bal yazıyor ama 1275 gr veriyorlar. onların bal kavanozları 850 gr lık. yani 1,5 kavanoz bal kullanacaksın 850+425: 1275 gr.
zaten bana verilen benim tedavi olduğum karışım, ben kafamdan yazmadım karışımı, bana istanbul baharatçısı tarafından verilen, benim de Allahın izniyle iyileştiğim karışım

X