Merhabalar..
Yaklaşık 20 gündür devam eden öksürük ve ses kısıklığı,boğazda yanma problemleri ile uğraşıyorum..Bu süre zarfında KBB uzmanına birkaç defa gittim...Ses telimde ödem olduğunu söyledi ve tek kullanımlık bir kortizon iğnesi yazdı...Tabi ki faydası olmadı...İğneyi de anlamsız yere olmuş oldum..Sonra başka bir Kbb uzmanına gittim..İyi de bir doktordur..Öksürük için asist yazdı...Ses telimde hafif bir tahriş olduğunu fakat bu ses kısıklığını yapacak boytta olmadığını söyledi..Öksürük geçmeyince beni Göğüs hastalıklarına yönlendirdi..Gögüs hastalıkları uzmanı film istedi..Sorun yok dedi...Bunu KBB uzmanına belirttim...Tamam dedi ilaçları kullan geçmezse gel..Tabi ki öksürük arttı geçmedi...Tekrar gittim...Bir anlam veremedi..Bu arada ben reflü olabilir mi dedim..Sanmıyorum dedi..Yine bir tane mide ilacı yazıyorum sabahları al dedi..Almama rağmen öksürük düzelmedi.sesim biraz açıldı...Bu arada geniz akıntısı,gıcık oluyordu...
Tekrar gittim ve anlaşılmaz bir durum dedi..Sinüzit tomoğrafisi yazdı..Çektirdim..Sonucu aldım ama salı günü göstereceğim...Neyse bu arada bende KBB hastanesinden ses hastalıkları uzmanı olan bir doçente randevu aldım...Ayrıntılı endoskopik incelemede,boğaz reflüsü olduğumu söyledi...Nexium yazdı..Sabah akşam aç karnına alıyorum iki gündür...Ayrıca ses telimde kist olduğunu söyledi,sesi yanlış kullanmadan dolayı..Bu arada ben öğretmenim ve bu sene 1. sınıfları okutuyorum,sesimde zorlandı epey..Çözüm ameliyat dedi ve sonrasında ses terapisi,eğitimi almam gerekiyormuş!!! Neyse ben ameliyat olmayı düşünmüyorum ameliyat dedi diye.İnşallahda mecbur kalmam...Sesim şuanda daha iyi..Konuşmuyorum,15 gün tatildeyiz şuan..Sesimi dinlendiriyorum ve bol su içiyorum..
Kısacası boğaz reflüsü de ses kısıklığını tetiklemiş.Kesilmeyen özellikle geceleri beni uyutmayan gıcık öksürüğün ve geniz akıntısı,boğazımda yapışıp kalmış balgam hissi ,boğazımı temizleme isteği bu rahatsızlıktan kaynaklıymış...İLacı en az 1 ay kullanın dedi..
Salı günü KBB uzmanına gidip doktorun teşhisini söyleyeceğim...Boğaz reflüsünü pekçok doktorun bilmediğine eminim...
İnşallah ilaç iyi gelirde boğazımdaki rahatsızlık hissinden kurtulurum..Öksürük hafifledi biraz...Geniz akıntısı ve boğazda birikme hisside geçer inşallah....
Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar...