- Konu Sahibi randomlife
-
canim kendini sıkma. Zaten diyetin ve sporun senin gunluk aldigin kaloriden cok fazlasini harciyorsundur.
6 ay diye de dedigin gibi kendini zorlamana gerek yok. Hem cok hizli kilo vermenin baska yan etkileri var safra kesesi tasi, karaciger yaglanmasi, sac dokulmesi, elektrolit dengesizlikleri sonucu kalp krizi vb riski, bunyenin adapte olamadan vermesi ile sarkmalar, bitirince hizla geri almalar....
Ayda 5 kg hedefi ilk basta hiphizli verildigi icin cok kolay geliyor insana. Ama isin asli oyle olmuyor. 90 ken ayda 5 veriyorsun da giderek azaliyor sonra.
Benim mesela 122 ile 10 aralikta baslamisken simdi 116. Ayda 6 kg halbuki seninkiyle oranlarsak daha hizli olmasi lazimdi. Ama beim uykum duzensiz vb vb... Illa ki etkileyen faktorler oluyor.
Ben cok iyi biliyorum ki %100 diyet spor uyku bozmadan devam etsem bile iki ay daha belki 5 5 gidecek, 105 ten sonra ayda 4 e inecek, 90 lara yaklasinca 3 e inecek... 80 den sonrasi eger oraya gelirsem cook acikli olucak, cunku 17 yasindayken o kisi tecrube etmistim 4 5 ayda spor diyeti eksiksiz uygulayarak 72 ye inmisti. Ama simdi 26 yasindayim daha bile yavas olacak.
70 kg ile baslayan gunluklere baksak yine ayda 5 kg a asla ulasamadiklarini gorucez.
Bu yuzden moralini bozma. Ben de 5 ten hesaplasam teoride 55 kg civarini 1 senede vermem lazim ama ben biliyorum ki bu kesinlikle mumkun degil pratikte. En azindan saglikli olmaz.
Yani cok dogru kararlar almissin. Sen spora diyete devam et, sporunu degistirme diyetini modifiye et ve adina diyet degil saglikli beslenme diyelim, zaten bu duzen omur boyu surdurulmesi gereken bir duzen. Diyet degil, diyet deyince hem insan kendini cok kasiyor hem de "diyeti" kilo verince biraktigi icin geri almaya basliyor.
Ben de dusunuyorum en ufak takilmamda duraklamamda kacamagimda biraksam 1 sene sonra 130 olucam, 2 seneye belki 150. Sirf bi senede 65 olamayacagima bozulup 2012yi 130la bitirrmektense, yavas olsun ama devam edeyim 80 le 90 la bitireyim. 2. Seneye 150 degil 65 olurum belki
merhaba kızlar... bugün çok yedim sanki. bir de siz bakın bakalım
sabah spor öncesi: 2 yk nesfit+süt, keten tohumu.
kahvaltı:
-2.5 dl çavdar ekmek
-1 haşlanmış yumurta
-peynir
-5 zeytin
-turp, sivri biber
-yeşil çay(2)
-salça
ara: meyve salatası yapmış annem. içinde kivi, elma, portakal ve mandalina vardı. açıkçası miktar veremiycem ama sanırım biraz fazla yedim ama saydığım meyveler bütün halinde değildi. az az koymuş annem hepsinden. tabağın resmini çekseydim keşke, pek anlatamadım :)
dışarı çıkıcaktım, meyvenin üstüne ayran içtim bir bardak.
öğlen:
-1 kase çorba
-1 dl kepek ekmeği
ara: 1 greyfurt
akşam:
-3 parça tavuk göğsü
-brokoli salatası
-1 kepçe çorba
-1 kaç parça çeri domates
-1 sivri biber
**spor: sabah yaptım.
**su: 2 lt olmuştur. olmadıysa da içicem, içim yanıyo
**yeşil çay: birazdan demlerim.
random kac gundur girnenissin nerelerdesin?
Goruyorum ki 16 olmus :) harikasin her zamanki gibi.
harikasın valla, böyle başaranları görünce benim de hevesim artıyor. listelerine baktım, gayet doyurucu görünüyor.
devamını diliyorum canım, inşallah hedeflediğin kiloyu görürsün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?