• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Randomlife 25 Kg Verdi,Devam Ediyor

buldum baska bi forumda yazmistim bunu.

Diyet yapinca ve kilo
kaybedince bir muddet sonra metabolizma biraz
yavasliyor.
Ayrica bu kismi prof dr metin ozata nin naturel
sayiflama kitabindan alinti yapiyorum "
vucut kilo verince kendini koruma mekanizmalari
uretir. Bunlardan biri azalan kalori ile birlikte tiroid
hormonu t4 un t3e donusumunu saglayan 5
deiyodinaz enziminin calismasinin yavaslamasidir,
t4ten t3 az olustugu icin metabolizma iraz yavaslar. T3 un azalmasinin bir nedeni de insulin direncinin
duzelmemis olmasidir, insulin kanda yuksekse ve
hucrelere sekeri sokamiyor ise ins direnci olusur.
Bu sendroma sahip kisilerde kan sekeri duser ve
bu insani sekerli seyler yemeye yoneltir. Bu kisiler
insulin direncini azaltan ilaclari doktor kontrolunde kullanabilirler.
Kilo verdirmeyen diger bir hormon mideden
salgilanan ve yemek yemeye yonelten ghrelin hormonudur. Kilo verince ghrelin artar. Ayrica leptin kilo verince duser ve bu beyni uyarip
yemeyi artirir.
" yani vucut bir muddet sonra diyet durumuna
adapte olmaya calistigi icin kilo verme azalir veya
durur.
Egzersiz artirilmali ve diyete devam edilmelidir. Yani umutsuzluga kapilmayip diyetinize aynen
devam etmelisiniz. kacamaklar varsa azaltilmali.

avrasyacım teşekkür ederim yazı için. bi şeyler oldu valla durdu resmen. 1 haftayı geçti hala 72 kiloyum :50::50:

egzersizi artır demiş de valla 25+25 50 dk crosstrainer yapıyorum zaten, üstüne bi de 20 dk bisiklet. daha fazlasını nasıl yapabilirim bilmiyorum. kaslarım çok yoruluyo şu durumda bile..

merhabalar okuyan herkese:3::3:

bugün burada bir diyet başarı öyküsü okudum. çok etkilendim her zaman olduğu gibi :9::9:

bahsettiğim kişi 93 kilodan 51 kiloya düşmüş. tam da olmak istediğim kilo diye düşündüm okurken. başlangıç kilomuz da aynı hemen hemen.. ben de 89 ile başlamıştım.

"diyet" kelimesini hayatımdan çıkardım demiş. düşündüm de benim 3 aydır hayatımın her alanını kaplıyor diyet kelimesi. diyetteyim.. diyeti bozdum.. bu diyete uygun değil yiyemem... oraya gidersem diyetim bozulur... oraya gitmeyelim orada diyete uygun bir şey yok... resmen hayatımı işgal etmiş durumda...

kendimi rahatlatmam lazım. bu yazı biraz o amaçlı yazılıyor buraya.

başlarken kendime 6 ay süre vermiştim. 6 ayda 30 kilo verecektim... hep bunun için sıktım kendimi.. ayda 5 kilo ayda 5 kilo deyip durdum... ama işler benim planladığım gibi gitmedi ki.. şu an kilom durdu. veremiyorum. 4. ayımda sadece 3 kilo vermiş olacağım sanırım ve kendime verdiğim süre uzamış olacak... o başarı öyküsünü okuduğumda gördüm ki o bayan 1 yıl gibi bir sürede düşmüş o kiloya. ben neden kendimi sıkıyorum ki diye düşündüm... zaten şu an baya rahatlamış durumdayım. 17 kilo verdim.

önceden hayal olan bir kilo miktarıydı benim için. ben hiç zayıf olmamıştım ki... şimdi 72 kiloyum ve 72 kilo gibi de durmuyorum. bence yeterince zayıflamışsın yeter artık zayıflama diyenler bile çıkmaya başladı... elbette dinlemeyeceğim kimseyi ve devam edeceğim. kendime söz verdiğim 55 kiloya düşeceğim.. ama bu 1 senede olur 2 senede olur orasını bilemem.

bundan sonra diyet kelimesiyle beynimi meşgul etmiycem. yolun yarısına geldim. bu kadarını yaptım, bi bu kadarını daha yapacağım. kendime inanmak zorundayım. ben kendime inanmazsam kimse bana inanmaz. yıldığım her dk da bu söylediklerimi hatırlamaya çalışacağım.

ve süre meselesi... 6 ay olayını sildim kafamdan. öyle bi süre yok artık benim için. geri saymıyorum ve kendimi sıkmıyorum. eğer bi gün tartıda 55 kiloyu göreceksem bunun 1 sene sonra olacağı ya da olmayacağı önemli değil... zaten yıllarca kilolu yaşamadım mı ben? şu an içinde bulunduğum durumun tadını çıkaracağım. zayıfladım ve pantolonlarımı giyemiyorum artık. 46 bedenden 42 bedene düştüm. benim için artık mağazalara girmek işkence değil... bunu yapan daha fazlasını da yapar diyeceğim ve keyifle aldığım her kıyafeti giyerken bunları tekrar edeceğim...

bu bir motivasyon yazısı arkadaşlar... mini başarı öyküsü de sayılabilir aslında...

BUNDAN SONRA DİYET YOK.

SÜRE YOK.

BEN KENDİME İNANMAZSAM KİMSE BANA İNANMAZ.

KENDİM İÇİN ZAYIFLIYORUM.

canim kendini sıkma. Zaten diyetin ve sporun senin gunluk aldigin kaloriden cok fazlasini harciyorsundur.
6 ay diye de dedigin gibi kendini zorlamana gerek yok. Hem cok hizli kilo vermenin baska yan etkileri var safra kesesi tasi, karaciger yaglanmasi, sac dokulmesi, elektrolit dengesizlikleri sonucu kalp krizi vb riski, bunyenin adapte olamadan vermesi ile sarkmalar, bitirince hizla geri almalar....

Ayda 5 kg hedefi ilk basta hiphizli verildigi icin cok kolay geliyor insana. Ama isin asli oyle olmuyor. 90 ken ayda 5 veriyorsun da giderek azaliyor sonra.
Benim mesela 122 ile 10 aralikta baslamisken simdi 116. Ayda 6 kg halbuki seninkiyle oranlarsak daha hizli olmasi lazimdi. Ama beim uykum duzensiz vb vb... Illa ki etkileyen faktorler oluyor.
Ben cok iyi biliyorum ki %100 diyet spor uyku bozmadan devam etsem bile iki ay daha belki 5 5 gidecek, 105 ten sonra ayda 4 e inecek, 90 lara yaklasinca 3 e inecek... 80 den sonrasi eger oraya gelirsem cook acikli olucak, cunku 17 yasindayken o kisi tecrube etmistim 4 5 ayda spor diyeti eksiksiz uygulayarak 72 ye inmisti. Ama simdi 26 yasindayim daha bile yavas olacak.

70 kg ile baslayan gunluklere baksak yine ayda 5 kg a asla ulasamadiklarini gorucez.

Bu yuzden moralini bozma. Ben de 5 ten hesaplasam teoride 55 kg civarini 1 senede vermem lazim ama ben biliyorum ki bu kesinlikle mumkun degil pratikte. En azindan saglikli olmaz.

Yani cok dogru kararlar almissin. Sen spora diyete devam et, sporunu degistirme diyetini modifiye et ve adina diyet degil saglikli beslenme diyelim, zaten bu duzen omur boyu surdurulmesi gereken bir duzen. Diyet degil, diyet deyince hem insan kendini cok kasiyor hem de "diyeti" kilo verince biraktigi icin geri almaya basliyor.

Ben de dusunuyorum en ufak takilmamda duraklamamda kacamagimda biraksam 1 sene sonra 130 olucam, 2 seneye belki 150. Sirf bi senede 65 olamayacagima bozulup 2012yi 130la bitirrmektense, yavas olsun ama devam edeyim 80 le 90 la bitireyim. 2. Seneye 150 degil 65 olurum belki ;)

canim kendini sıkma. Zaten diyetin ve sporun senin gunluk aldigin kaloriden cok fazlasini harciyorsundur.
6 ay diye de dedigin gibi kendini zorlamana gerek yok. Hem cok hizli kilo vermenin baska yan etkileri var safra kesesi tasi, karaciger yaglanmasi, sac dokulmesi, elektrolit dengesizlikleri sonucu kalp krizi vb riski, bunyenin adapte olamadan vermesi ile sarkmalar, bitirince hizla geri almalar....

Ayda 5 kg hedefi ilk basta hiphizli verildigi icin cok kolay geliyor insana. Ama isin asli oyle olmuyor. 90 ken ayda 5 veriyorsun da giderek azaliyor sonra.
Benim mesela 122 ile 10 aralikta baslamisken simdi 116. Ayda 6 kg halbuki seninkiyle oranlarsak daha hizli olmasi lazimdi. Ama beim uykum duzensiz vb vb... Illa ki etkileyen faktorler oluyor.
Ben cok iyi biliyorum ki %100 diyet spor uyku bozmadan devam etsem bile iki ay daha belki 5 5 gidecek, 105 ten sonra ayda 4 e inecek, 90 lara yaklasinca 3 e inecek... 80 den sonrasi eger oraya gelirsem cook acikli olucak, cunku 17 yasindayken o kisi tecrube etmistim 4 5 ayda spor diyeti eksiksiz uygulayarak 72 ye inmisti. Ama simdi 26 yasindayim daha bile yavas olacak.

70 kg ile baslayan gunluklere baksak yine ayda 5 kg a asla ulasamadiklarini gorucez.

Bu yuzden moralini bozma. Ben de 5 ten hesaplasam teoride 55 kg civarini 1 senede vermem lazim ama ben biliyorum ki bu kesinlikle mumkun degil pratikte. En azindan saglikli olmaz.

Yani cok dogru kararlar almissin. Sen spora diyete devam et, sporunu degistirme diyetini modifiye et ve adina diyet degil saglikli beslenme diyelim, zaten bu duzen omur boyu surdurulmesi gereken bir duzen. Diyet degil, diyet deyince hem insan kendini cok kasiyor hem de "diyeti" kilo verince biraktigi icin geri almaya basliyor.

Ben de dusunuyorum en ufak takilmamda duraklamamda kacamagimda biraksam 1 sene sonra 130 olucam, 2 seneye belki 150. Sirf bi senede 65 olamayacagima bozulup 2012yi 130la bitirrmektense, yavas olsun ama devam edeyim 80 le 90 la bitireyim. 2. Seneye 150 degil 65 olurum belki ;)

canım mantığın çok doğru inan ki..

ben de dikkat etmeye başlamasaydım şu an belki 100 kg olucaktım. ama 72 kiloyum çok şükür...
bundan vazgeçersem ne olucak 3-4 ayı bulmadan bütün verdiğim kilolar geri gelcek.. ve bu benim için büyük bi yıkım olur..
ama şimdi pes etmez ve beynimi bu sıkıntıdan uzak tutarsam belki 3 ay sonra 60 kilo olucam kimbilir...

gerçekten kafam çok rahatladı ya.. ne yaptıysam kendime yapmışım..
mesela bugun arkadaş lahmacun yiyelim dedi, diyetteyim demek yerine ben yemesem iyi olur ya zaten çok aç değilim dedim..
yani amaann diyette olduğum için yiyemiyorum diye düşünmedim. beynime kodlamadım onu ve gerçekten canım da istemedi..
aç değildim o an ve onu yemem gereksiz olcaktı.
diyette olduğum için değil mantıksız olduğu için yemedim...

15 ocak 2012

bugün kaçamak yapmadım çok şükür.

sabah: 2.5 dl çavdar ekmeği, peynir, 5 ya da 6 zeytin, az maydanozlu omlet, havuç, turp, çeri domates, yeşil çay.

ara: 1 fincan ıhlamur(elmalı ve limonlu)

öğlen: 5 ya da 6 tane köfte, domates, soğan salatası, ayran, 2 dl çavdar ekmeği.

ara: kafe latte(şekersiz), 1 greyfurt.

akşam: çorba ve kuru fasülye.

*suyun hesabını tutamadım kızlar. dışardaydım. 1.5 lt falan ancak olmuştur.
*bugün spor salonu kapalıydı. spor yapmadım. gece leslie yapabilirim 2 ya da 3 mil.
*klasik yeşil çay da içerim. mujuksss

isyerinde bir kiz vardi disarda bi yerde 7 8 kisi oturup hamburger patates fln yemistik bu salata yemis ve aslaaa patates yemedigini soylemisti.
Simdi dusunuyorum da patates tatli falan boyle seyler anca nefis koreltecek miktar yenmeli OMUR BOYUNCA. 50 kg kadin da oturup midesi buyuk ve gozu ac birinin yedigi miktar boyle seyler yese kilo alacak. Hayat boyu saglikli beslenip lahmacunmus yagli pideymis kebapmis bunlardan uzak durmak lazim. 1 lokma tadina bakip devam etmek lazim :)

kilo verenler buyuk yuzdesi ilk 1 sene icinde geri aliyormus, neden? Verirken kendilerini su an pasta yemiyorum cunku diyetteyim mantiigiyla kisitladiklari icin.istenen rakama ulastiktan sonra artik diyette degilim ve pastayi soyle uc dort koca dilim yiyebilirim! Deyip yiyorlar sonra. Halbuki kilo verirken de kendini korkutmasa zamani fazla kisitlamasa, cok dayanamayinca 1 catal yese ve bunu diyette oldugu icin degil pasta cok gereksiz zararli bir besin oldugu icin yapsa, hem yapmasi daha kolay olucak hem kilolari bitince geri almayacak o duzeni oturtmus olacak.
Bu dedigimin tek kotu yani kendini tamamen kisitlayarak diyet yapsa daha kisa surede verecek fazla kilolarini. Baska yan etkisi yok.
Gerci su ornek var hzili araba surmekle ilgili cok severim. 240 km uzaga gideceksen 80le gidince 3, 120 yle gidersen 2 saatte variyorsun. Aradaki fark 1 saatcik, artirdigin olum kaza riski 10 kat.

Yavas olsun bizim olsun saglikli olsun :)

merhabalar akşam yemeğini yemedim ama ne yiyceğim belli. o yüzden menümü veriyorum.

sabah spordan önce: 2-3 yemek kaşığı çilekli nesfit.

kahvaltı: 3 dl çavdar, 4 zeytin, peynir, turp, 1 haşlanmış yumurta, az salça, yeşil çay.

ara: 3 hurma.

öğlen: rezillik :(( 2 tane gözleme(allahtan yağsız), yanında ayran ve peynir.

ara: yok.

akşam: çorba ve köfteli patates.(öğlen rezilliğini kapatmak için az yemeye çalışacağım)

*sabah sporu tamamdır.
*su: 2 lt.
*yeşil çay: sabah 2 tene içtim + 2 tane de içerim. mujukk...

merbaha kızlar

regl olucam, sapıtmış durumdayım menümü yazayım şimdi.

sabah spor öncesi: 2-3 yk nesfit+süt, keten tohumu.

kahvaltı: haşlanmış yumurta, peynir, 4 zeytin, turp, sivri biber, salça, yeşil çay, 3 dl çavdar.

ara: 2 mandalina

öğlen: köfteli patates, 2 dl çavdar ekmeği, ayran.

ara: 1 greyfurt

tatlı krizine girdim bu saatlerde. hurma yedim deli gibi 5-6 tane yemişimdir bilmiyorum. belki de daha fazla.

akşam: 1 kepçe çorba, 1 kepçe mercimek yemeği.

*su: 2 lt.
*spor: sabah yapıldı.
*yeşil çay: 2 + 2 fincan içilecek.

saygılar

TARİH 17 OCAK
SABAH TARTILDIM. SANIRIM SONUNDA 71 OLMUŞUM. BUNU DA GÖZÜME ÇARPSIN DİYE YAZIYORUM. İSTEDİĞİM KİLOYA DÜŞÜNCE TARİH TARİH YAZICAM NE ZAMAN KAÇA DÜŞTÜĞÜMÜ

benim tez zamanda ıslah olmam gerek. tabir-i caizse löpür löpür yedim bugün. bu regl neler açtı başıma yaaaa

sabah spordan önce: 3 yk nesfit+süt.

kahvaltı:
-3 dl çavdar ekmeği
-peynir
-5-6 zeytin
-1 yumurtadan omlet
-yeşil çay
-salça
-azcık pekmez

ara: yapmadım ama 2. arada maşallahım olduğundan yapmadığım iyi olduu

öğlen:
-köfteli patates(bizim evde yemekler 3 gün yeniyo pohahah)
-2 dlm ekmek
-az yoğurt

ara: bakın neler neler götürdüm şimdi
-1 muz
-1 greyfurt
-1 avuç kadar çikolatalı nesfit
-az şekerli türk kahvesi (hepsini üst üste götürmedim elbet ama bi şekilde girdiler boğazımdan içeri)

akşam:
-1 kepçe çorba
-mercimek yimeee

**su: 1.5-2 lt civarı.
**spor: sabah gittim ama her zamanki gibi yapamadım. çok ağrım vardı dayanamadım. terleyince de iyice ağrı oturdu karnıma.
**yeşil çay: 2 tane içildi, 2 tane daha içerim gece.

bu kadar

yaz yaz bitmedi..
kızın bana tamam mı? kendime gelmeliyimm...
cuma artıda görürsem kendimi çok fena olucam

ben de yazayım menümü..

sabah:
-3 dl çavdar ekmeği
-peynir
-5 zeytin
-omlet
-salça
-turp
-yeşil çay

ara:
-2,5 mandalina (buçuk da nesi derseniz... pazara gittik de, orda pazarcı verdi tadımlık olsun diye. ben evde 2 tane yemiştim zaten)

öğlen:
-1 tabak mercimek yemeği
-1 bardak ayran

ara:
-yarımdan az muz(ufacıktı annem yiyodu, bana da verdi bi yudum)
-1 greyfurt

akşam:
-1 tabak lahana sarması
-1 kepçe çorba
-yoğurtlu havuç salatası

**su: 2 lt
**spor: leslie yapıcam. 2 ya da 3 mil olur. salona gitmedim bugün..
**yeşil çay: 2 fincan içtim, 2 daha içerim.

menümü yazıyorum kızlar.

sabah spora gitmeden önce: 2 yk nesfit+süt, keten tohumu.

kahvaltı:
-2 dl çavdar ekmeği
-maydanozlu peynirli omlet
-peynir
-5 zeytin
-salça
-yeşil çay

ara: 3 mandalina

öğlen:
-1 dl çavdar ekmeği
-brokoli salatası(yoğurt+sarımsak+az yağ ile yapılmış salçalı sos ile+pulbiber+kekik)

akşam:
-1 tabak lahana sarması
-1 kepçe çorba

**spor: sabah yaptım her zamanki gibi.
**su: 2 lt den fazla olmuştur. baya su içtim bugün.
**yeşil çay: her zamanki gibi 2+2 olacak.

saygılar :)

merhaba kızlar... bugün çok yedim sanki. bir de siz bakın bakalım

sabah spor öncesi: 2 yk nesfit+süt, keten tohumu.

kahvaltı:
-2.5 dl çavdar ekmek
-1 haşlanmış yumurta
-peynir
-5 zeytin
-turp, sivri biber
-yeşil çay(2)
-salça

ara: meyve salatası yapmış annem. içinde kivi, elma, portakal ve mandalina vardı. açıkçası miktar veremiycem ama sanırım biraz fazla yedim ama saydığım meyveler bütün halinde değildi. az az koymuş annem hepsinden. tabağın resmini çekseydim keşke, pek anlatamadım :)

dışarı çıkıcaktım, meyvenin üstüne ayran içtim bir bardak.
öğlen:
-1 kase çorba
-1 dl kepek ekmeği

akşam:
-3 parça tavuk göğsü
-brokoli salatası
-1 kepçe çorba
-1 kaç parça çeri domates
-1 sivri biber

**spor: sabah yaptım.
**su: 2 lt olmuştur. olmadıysa da içicem, içim yanıyo
**yeşil çay: birazdan demlerim.

merhaba kızlar... bugün çok yedim sanki. bir de siz bakın bakalım

sabah spor öncesi: 2 yk nesfit+süt, keten tohumu.

kahvaltı:
-2.5 dl çavdar ekmek
-1 haşlanmış yumurta
-peynir
-5 zeytin
-turp, sivri biber
-yeşil çay(2)
-salça

ara: meyve salatası yapmış annem. içinde kivi, elma, portakal ve mandalina vardı. açıkçası miktar veremiycem ama sanırım biraz fazla yedim ama saydığım meyveler bütün halinde değildi. az az koymuş annem hepsinden. tabağın resmini çekseydim keşke, pek anlatamadım :)

dışarı çıkıcaktım, meyvenin üstüne ayran içtim bir bardak.
öğlen:
-1 kase çorba
-1 dl kepek ekmeği

akşam:
-3 parça tavuk göğsü
-brokoli salatası
-1 kepçe çorba
-1 kaç parça çeri domates
-1 sivri biber

**spor: sabah yaptım.
**su: 2 lt olmuştur. olmadıysa da içicem, içim yanıyo
**yeşil çay: birazdan demlerim.

random kac gundur girnenissin nerelerdesin?

Goruyorum ki 16 olmus :) harikasin her zamanki gibi.

random kac gundur girnenissin nerelerdesin?

Goruyorum ki 16 olmus :) harikasin her zamanki gibi.

aa cnm hoşgeldin :)) 16 idi ama çok şükür 15 kaldı.. ya yazmıyorum bi kaç gündür. günlüklere pek kimse uğramıyo :D kilo bildirimlerimi yapıcam artk buraya. zaten baya düzeni oturttum ya yeme konusunda.

harikasın valla, böyle başaranları görünce benim de hevesim artıyor. listelerine baktım, gayet doyurucu görünüyor.

devamını diliyorum canım, inşallah hedeflediğin kiloyu görürsün...

harikasın valla, böyle başaranları görünce benim de hevesim artıyor. listelerine baktım, gayet doyurucu görünüyor.

devamını diliyorum canım, inşallah hedeflediğin kiloyu görürsün...

tesekkür ederim canım allah sana da kolaylık versin.
evet listelerim doyurucu ve diyet menüsü gibi değil.
tatlı haricinde bi çok şeyi yiyorum ben.
bi 13 kilom daha var.
onu da veriyim biticek bu işkence :))

Back