- 3 Haziran 2015
- 2.653
- 4.146
- 83
- Konu Sahibi demlicaykeyfi
-
Canim, saglikli beslenmek sadece corba salata yemekten ziyade, corbayi da salatayi da ayni zamanda et urunu az miktarda ekmek veya pilav makarna (2yemek kasigi kadar) yogurdu da soframizdan eksik etmemekle olur. Ara ogunde meyveyi de unutmayalim.
Menune gelince, dun cok acikmişsin demek ki. Corba içip yemeye ara verebilirsin, doygunluk hissi beynimize 20 dk.da ulastigi icin bu sureye daha kolay ulasmis olursun.
Ya da iftara cok cesitli yemek yapmazsin.
Ayrica makarna pilav bulgur turu yiyecekleri pişirirken cok az miktarda pisirirsek, kendimize az alip evde kim varsa ona istedigi kadar verebiliriz, mesela ben dun neredeyse 100 gr makarna haşladim, çogunu eşime azini kendime koydum. Benim dunku menum de çeşit olarak fazlaydi canim ama miktar olarak salatasi sebzesi bol, karbonhidrati kısıtli olursa kilo vermemiz daha kolay olur.
buarada bunu senin vesilenle herkese soylemek istiyorum, asitli içecek, hazir veya evde sıkılmış meyve suları bunlarin hepsi karaciğerimize zarar verir arkadaslar. Meyvenin posasini almadigimiz icin tazesini evde sıkmak da dahil. Lütfen bu içeceklerin bir faydasi olmadigi gibi, içlerinde bulunan tuzu saklamak icin oldukca sekerlidirler. Bu faydasiz hatta zararli içecekleri kendi sagligimiz için bilinçli olarak tercih etmeyelim, evimize sokmayalim. 7 yildir hicbirini icmedim, eksikligini de hissetmiyorum. Çaya şeker atan varsa da inanin şekersiz çayin tadi bambaska, seker cayi da cay olmaktan cikariyor, deneyin gorun
Hadi bakalim bugun yeni bir gun...
Çok haklısın canım kalorilere bakmak insanı gerçekten vazgeçiriyor ya da bu tür şeyleri az yemeye itiyor ama bazen dayanamayıp yiyebiliyoruz tabiBir de abur cubur cikolata gofret yerken ne yediginizin farkinda olmak icin muhakkak kalorisine bakin. Ve bunun kac dilim ekmege tekabul ettigini mukakkak hesaplayip oyle karar verin yiyip yememeye.
Ornegin bir gofret 140 kalori ise, bir dilim ekmek yaklasik 70 kalori oldugu icin, yarim gofret yerseniz bir dilim ekmek daha az yiyin ki menunuz dengelensin.
Kaçamak yaparsaniz muhakkak spor yapin.
Benim dunden kabak corbasi var, yanina firinda patates ve tavuk yapacagim, salata ve yogurt ile tabi ki.Bugun yemek derdim yok cok şükür dünden yememklerim var sizler neler yapıyorsunuz
Tamam canim, sana guveniyoruz.kızlar bugün ailecek dişarda yiycez dikkat etmeye çalışıcam
Türlü olabilir, z.yagli fasulye olabilir, evde ne varsa bir sebze çeşidi yapabilirsin.Dünden kalan tarhanam var, yanına ne yapsam karar vermedim daha, sulu yemek yapmak istiyorum ama bakalım eşim mırın kırın edecek mi
10 kere niyetlensek 8inde vazgecip yemesek kârdir tatlim, her canimiz istediginde yememek bile guzel.Çok haklısın canım kalorilere bakmak insanı gerçekten vazgeçiriyor ya da bu tür şeyleri az yemeye itiyor ama bazen dayanamayıp yiyebiliyoruz tabi
Tamam canim, sana da guveniyoruz.Kızlar iftar menüm hala belli değil çünki akşam iftara davetliyiz komsuya, aynı şekilde diyete devam herşeyden ölçülü az
Evet canim, ya da şekersiz hoşaf yapilabilir mesela kuru kayisi cok az incirle veya elma hoşafi. Şekersiz olursa meyvenin kendisini de yemiş oldugumuz icin tercih edilebilir.Tamamdır! Yoğurt, ayran ve cacık da güzel oluyooo diğer sağlıksız içecekleri hiç aratmıyo, ama dün ma aile kola içinceNeyse olsun varsın bu akşam ve gerisindeki menülerim iyi olacak sayenizde.. desteklerinizle.. Bu kola muhabbeti de haftasonu misafirler getirmişti bize onu açmıştık inanın asla marketten kola alan, her gün içen biri diilim, çocuklar da iki haftada bir kola içebilir o da tesadüfen dışarda hamburger vs. yiyorlarsa çünkü yasak koymak istemiyorum, ama evde tüketilmiyor çünkü satın alınmıyor.
Ooo menün süpermiş canım umarım kendini frenleyebilirsinkızlar benim iftar menum de fırında Kıymalı patates , biber dolma + sarma , salata , yogurt...
herkese afiyet olsun şimdiden ...Allah kabul etsin oruclarimızı..
aman dikkat perşembe ye ne kaldı şurda
Afiyet olsun canimkızlar benim iftar menum de fırında Kıymalı patates , biber dolma + sarma , salata , yogurt...
herkese afiyet olsun şimdiden ...Allah kabul etsin oruclarimızı..
aman dikkat perşembe ye ne kaldı şurda
Sana güveniyoruzkızlar bugün ailecek dişarda yiycez dikkat etmeye çalışıcam
Kesinlikle canım diyeti bırakıp yemeğe devam edersek hiç bir anlamı yok bu yaptıklarımızın sağlıklı yaşam tarzımız haline getirmeliyizAman canım hedef kilolarımıza ulaşmaya çalışalım bu ramazan inş. Ramazan sonunda da bi topik açalım kızlar devam edelim düşe kalka saglıklı beslenmenin sonu yok
Ramazandan sonraki konumuzun adi ne olsa acaba, 'saglikli yaşam tarzimiz' guzelmisKesinlikle canım diyeti bırakıp yemeğe devam edersek hiç bir anlamı yok bu yaptıklarımızın sağlıklı yaşam tarzımız haline getirmeliyiz
Ooo menün süpermiş canım umarım kendini frenleyebilirsin
Evet kızlar kesinlikle ramazanda sonra da devam etmeliyiz:) bugün yarım kase mercimek çorbası iki kaşık barbunya iki kaşık mantı dört dilim sucuk yedim bi dilim de pide halbuki hiç gerek yoktu ona ama neyse artık :)
frenleyebildim canım ben bile inanamıyorum kendimë ama artık az yiyebiliyorum . hem midem daha rahat oluyor..
Bende 1 kepçe Şehriyeli domates çorbası,5 kaşık taze fasulye,salata,3 kaşık yoğurt,tarım dilim tam buğday ekmeği.
Kizlar hepiniz harikasiniz, kendinizi super frenlemişsiniz, tebrik ediyorum ayri ayri.Bugün iftarda yedıklerım - 5 kaşık Kıymalı patates - 1 biber dolması - 5 yada 6 tane sarma - 4 kaşık yogurt -4 ince dilim karpuz ve yarım litre su hemen şimdi yarım litre daha içip 1 e tamamlıyorum ...
ooo canım masallh sana oldukça az yemissin.. TebriklerKizlar hepiniz harikasiniz, kendinizi super frenlemişsiniz, tebrik ediyorum ayri ayri.
Ben de 1 kase kabak corbasi, firinda tavuk, 1,5 küçük patates (firinda), yogurt yedim.
Bugun kafam sersem, sahura kadar uyumayi deneyecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?