• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Kızlar haftasonu o kadar çok kaçırdım ki yemegi yazamadım bile bugünkü ıftar menum yarım kase mercimek çorbası iki köfte üç kaşık barbunya yemegi. Midem ramazan düzenine alıştı galiba tekrar çok yemeye başladım :KK17:
Bugun guzel canim, motivasyonunu arttirmaya calisabilirsin, boylece canin daha fazla yemek istediginde kendini durduracak sebepler bulmuş olursun
Cok tesekkur ederiiimmmmm

yok canim cok değil çeşit olarak fazla ama miktar olarak hepsinden az yediğim için çok değil merak etme.. saatlerce aç kalıyoruz hem çok değil merak etme..
Sag ol canim, evet ya corbasi sebzesi k.hidrati derken... Ama zaten bir iftar bir sahur şansimiz var, gereken besinleri de almamiz lazim.
arkadaşlar ben bu diyet işlerini beceremiyorum
sofrayı görünce herşey kayboluyo sonra büyük pişmanlık başlıyor
Canim motivasyonunu arttirmaya calis. Hemen pes etme. Duşe kalka da olsa ilerlemeye calis, hele biraz kilo ver o seni daha da motive eder

kızlar benim yediklerimi gelince yarım kase tarhana çorbası kalmıştı onu yedim. 8 kaşık türlü yemeği 3 kaşık makarna salata ve avuç içinden küçük pide. yoğurt da koymuştur ama yiyemedim onu.
az önce Türk kehvesi yanında 2 küçük browni... işte şu aburcuburlari birakamiyom .. hadi onlari da tüm gün kaldığım açlık kan şekeri vs ye vereyim de kendimi rahatlatayim :KK66:
Canim browni haricinde guzel. O brownilerin kalorisine bir bak istersen, 1 dilim ekmek 70 kaloridir, browninin 1 tanesi kac kalori mesela? Abur cuburu bu sekilde hesapliyoruz. Ornegin bir browni 70 kaloriyse 1 dilim daha ekmek yemiş olursun.

Tum bildirimler gayet guzel kizlar :KK73::KK73:
Hepiniz harikasiniz, masallah :nazar:
Perşembe gunu tartiya cikinca yuzunuzde harika bir gulumseme olacak insallah :KK76:
Elimizden geldigi kadar zor da olsa spor yapmaya calisalim canlarim :KK49:
Ben simdi leslie'ye basliyorum.
Sonrasinda gorusmek uzere :KK25:

Canim browni haricinde guzel. O brownilerin kalorisine bir bak istersen, 1 dilim ekmek 70 kaloridir, browninin 1 tanesi kac kalori mesela? Abur cuburu bu sekilde hesapliyoruz. Ornegin bir browni 70 kaloriyse 1 dilim daha ekmek yemiş olursun.
canım inan bakmak istemiyorum kaç cl olduklarına ;) işte bu kacamaklarim olmasa ben coktannnn 50li kilolara dusmustum :) olsun napalım oldu artık bu aksam lik. karamsarlık yol ;)
bu arada kızlar ben hergün tartiliyorum pek doğru değil biliyorum ama tartilmazam yapmıyorum diyet hergün kendimi kontrol altında tutmak için bana iyi geliyor ..

Tum bildirimler gayet guzel kizlar :KK73::KK73:
Hepiniz harikasiniz, masallah :nazar:
Perşembe gunu tartiya cikinca yuzunuzde harika bir gulumseme olacak insallah :KK76:
Elimizden geldigi kadar zor da olsa spor yapmaya calisalim canlarim :KK49:
Ben simdi leslie'ye basliyorum.
Sonrasinda gorusmek uzere :KK25:
oğlumu uyutabilirsem ben de yapacam az sonra leslie ama bakalım uyursa ;)

:KK1::KK48:
Hamur işlerini bizim toplumumuz cok seviyor :KK48: eh annelerimiz de guzel yapinca, yemiş yemiş durmuşuz :kk77::kk77: hele eşimi annesi öyle alistirmis ki :KK12: dedigin gibi nadiren ve az yemeye alismaliyiz.
Yemek ogrenilmis bir davranistir, insallah kendi cocuklarimizi dogru beslenme aliskanliklariyla yetistiririz.
Aynen ya, doğru beslenme alışkanlığı çok önemli.. Aslında benim annem 56 yaşında 50 kilo bir kadın. Çok düzenli beslenir, her gün yürüyüş yapar , hamur işinde aşırıya kaçmaz. Keza babam da öyle.. Ben hep çevrem yüzünden böyle oldum, bir de 18 yaşında üniversiteye gidip evden ayrılınca homili gırtlak hamur işi.. Yiyemediklerimin acısını çıkardım:KK12:
canım bence menum çok güzel sahurda kahvaltı türünü gayet dengeli yemissin.sonuçta hepsi hafif Seyler.
ben de senin gibi yapabilmeyi isterim iftarda daha ağır olan yemeklerden az yemissin sahurda hafiflerden daha fazla. bence çok da doğru yapmışsın..
Benim iftarda çok yiyesim gelmiyor, ama kahvaltıya dayanamıyorum, iftardan sonra yürüyüşü tavsiye ederim, çok iyi geliyor;)
değil mi ama hepimizin hikayesi neredeyse aynı :KK66: bende bir zamanlar 49 kiloydum üniversitede bikaç kilo aldım 52 53 lerde gittim geldim .. Bu arada bu kilolardan ken çok sık rahatsizlaniyordum. sonra atandim ki sorun nereye Şırnak Beytüşşebap a .. orası tam bir kapalı ceza evi can sıkıntısından yedik de yedik .sonra ben oldun 55 ve evlendim ben oldum 60 ve hamilelik sonra oldum 72... aman allahimmmmm :KK66: bi ara 65lere kadar dusmustum .. bakalim perşembe kaç olacak . Hedefim 60 yada 59 filan ahh ahhhh bi görsem ..
tamam sustum artık :KK66:
Aynen insan sıkıntıya düşmeye görsün. Hemen kilo alıyor, hep beraber ulaşıca hedeflerinize;)
evet evlilik ve çocuk kadılar için büyük değişim :KK51::KK51:henüz çocuğum yok benim ama geleceğimi gördüm sanki :KK57::KK48::KK48:
Benim de şıan yok, amacım da dit hamil olmak:anneadayı:
Kilo verme surecinde kilo alma sebeplerimizi bulmak onemli. Cunku onlarin farkinda olursak bu surecte işimiz kolaylaşir. İlk haftamiz dolup tartildigimizda da iki haftanin arasindaki farkin analizini yapacagiz :KK5:
Aynen, atrıca yeme alışkanlığımızı diyet bitince de sağlıklı şekilde devam ettirmekiyiz;)
insallh canım ya peşini bırakmazsak göreceğiz insallh .. Perşembe yi merakla bekliyorum.. insallh vermiş oluruz o güne kadar .. acayip moral olur o zaman bize..
hadi kızlar biz SÜPERiz birbirimizi destekleyip kilolara :KK24: yapıcaz hepbirlikte ...:KK9::KK9:
:KK45:Evet canım innşallah çok güzel olacak
canım ya benim yeme alışkanlıklarım değişti malesef evlenince.. daha çok sebze ağırlıklı besleniyordum. Ege mutfağı hakimdi evimizde ama eşim Adana li olunca allahhhh gelsin yağlı etli baharatlı yemekler e mutfak kültürü değişime işte o zaman aldım bi 10 kilo .. daha da veremiyorum işte... ama napıyoruz hepbirlikte veriyoruz :KK66:
Aynennnn ben de evlendikten sonra sebze yemeywn eşim yüzünden et obur oldum, tereyağına geçiş yaptım, o da çok etkili, alıştığımız düzenin değilmesi:oops:
yok canim ya dikkat edersen almadin bakma sen bana :KK66: ben hamilelikte almadım zaten toplam 12 kilo aldım . 60 tan 72 ye çıktım . doğumdan 15 gün sonra tekrar 63 oldum . ama işte sonra emzirurjen dikkat etmedim almadım da taaa kii emzirmeyi bırakan kadar . aynı şekilde yedim ama metabolizma hızı emz.bırakınca düştüğü için işte o zaman başladım geri almaya 70 i görünce bi dur dedim artık ..
şimdi de sizlerle hepberaber 60 i görürüm insallh..
Bu arada bi arkadaşım hamile kalmadan 10 kilo verdi kesinlikle çok iyi yaptı şimdi bebisine oldu ve tekrar çıtır haline döndü . kesinlikle iyi yapıyorsunuz benim aklıma hiç gelmemisti ...[/QUA

Umarım biz de arkadaşın givi başarırız kilo vermeyi
en büyük ödül kilo kaybi miz zaten tatlim.
Kadınların kaybettikce tek mutlu oldukları şey kilolariymis :KK66:
canım bence ödül işini bayram a bırakalım biz zaten bayramda ister istemez kaçamaklarımiz olacak . o yüzden ramazan da ne kadar sıksak kardir diye düşünüyorum .:KK73:tabi yine sen bilirsin tatlim ..
bence arada sütlü tatlı kaçamağı yapabiliriz, hepten de kesmemek gerek yaa:21:
kızlar hadi menüleri bekliyorum . hepimize fikir oluyor . benim dünden yemeklerim kaldı yine menu aynı ek olarak canım makarna istedi . az yağlı bi makarna yapcm. sutlu corba - türlu - az yağlı makarna - yoğurt -salata hepinize afiyet olsun allh kabul etsin....
Makarnayı yağ koymadan da deneyebilirsin çok lezzetli oluyor, yanına yoğurt misss:KK50:
Haklısın cnm ama benim regl de yaklaşıyo ya korkuyorum valla. Ama sütlü tatlıdan yana yaparım kaçamagımıı :kk77:
Sütlü tatlı candır bence de:kk77:
Iyi akşamlar kizlar ilk menümü yaziyim bugün biraz çok oldu ama siz yarın daha düzgün olcak reglim bugün bitti Allah in izniyle yarın bende başliyorum oruca :)

Sabah
4 kaşık karabuğday
1 haşlanmış yumurta
1 2 çatal peynir
domates salatalik
yeşil çay

Öğle
4 kaşık karabuğday
3 kaşık yogurt
1 elma
1 dilim nektari

Ara ( çok oldu :KK43: )
1 avuç ceviz
biraz kuru üzüm
1 kase nesquik
4 5 tane tuzlu bisküvi

Akşam
1 kase tarhana çorbası
coban salata
avuc ici kadar ramazan pidesi

Ara
1 dilim ev yapimi kadayıf tatlisi :KK23:
Kara buğdayı diyetlerin bşr numarası diyorlar, amam tatlı hakkını süylüden yanan kullan bence;)
İftar menum
1 kase mercimek corbasi
1 tabak kabak yemegi
1 kasede havuclu yogurt_ havucu fazla olmustu ama :KK43:
Ha bide yarim kucuk kuru sogan nedense canim cok istedi
Soğan çok yararlı iyi yapmışsın, ben de kistlerim erisin diye suyunu içiyorum hergün ve doktorum şok oldu 1 ayda 4cm küçüldü, tabi ilaçlarımı ihmal etmedim ama , soğan suyu çok işe yaradı
kızlar allah kabul etsin oruçlarınımızı:)bu akşam menüde 1 kepçe tarhana çorbası, sultan kebabı(yufkayla ve tavuklu yaptım)o yüzden ekmek yemedim,az yağlı çoban salata.
Sultan kebabını ben de misafirim gelince yapıcam. Haftaya. Ben yufkasını yemem diyordum ama senin givi de tapabilirim.
Kızlar haftasonu o kadar çok kaçırdım ki yemegi yazamadım bile bugünkü ıftar menum yarım kase mercimek çorbası iki köfte üç kaşık barbunya yemegi. Midem ramazan düzenine alıştı galiba tekrar çok yemeye başladım :KK17:
Mercimek çorbası hem tok tutar hem de müthiş vştaminli, alışırsımn düznene de arkadaşım, sıkıntı yapma, daha yokun başındayız
İftarda 1 kase kabak corbasi (cok guzel oldu, ilk defa denedim, merak eden olursa tarifi: http://www.kevserinmutfagi.com/havuclu-kabak-corbasi.html?sayfa=tarif )

1adet mercimek koftesi,
2 yk makarna
Kucuk kutu ton baligi
Biraz z.yagli fasulye
Salata, yogurt yedim.
Yazinca fazla geliyor sanki ama karbonhidratlari azar azar tukettim, yogurt bir kase, salata bir kase. İftar sonrasi şişmedim. Çayla 3 küçük hurma yedim.
Suyu da 1,5 lt.lik şişeden ölçerek içiyorum merak ettim ne kadar içtigimi :KK48::KK50:
Çorbayı ben denşycem, elim sebze yemez benim, ancak çorbayla kasıyorum resmen
Az sonra Leslie yapmayi dusunuyorum :KK49:

Buarada eşim gozumun onunde dondurma yedi ben canim istemiyor dedim ve yemedim :KK9:
Agzimdan cikabilecek en mucize soz herhalde tatli bir seye canim istemiyor demektir :KK53:
Ama alacagim sonuç yemedigime değecek, inaniyorum :KK73:
süpersinnn kocamamn tebrikler canımmm
arkadaşlar ben bu diyet işlerini beceremiyorum
sofrayı görünce herşey kayboluyo sonra büyük pişmanlık başlıyor
O zaman ne yap biliyor musun, sofradaki her şeyden ttat, ana kalorisi. Fazla olandan az ye. En azından başlangIç olur;)

kızlar benim yediklerimi gelince yarım kase tarhana çorbası kalmıştı onu yedim. 8 kaşık türlü yemeği 3 kaşık makarna salata ve avuç içinden küçük pide. yoğurt da koymuştur ama yiyemedim onu.
az önce Türk kehvesi yanında 2 küçük browni... işte şu aburcuburlari birakamiyom .. hadi onlari da tüm gün kaldığım açlık kan şekeri vs ye vereyim de kendimi rahatlatayim :KK66:
Ahhh şu pis hamur işi ve aburcuburlar, azalt tatlımm, zayıf olma yokunda en büyük engelimiz onşar

Kızlar herkese reker teker yazmay çlıştım, arada gözümden kaçan olduysa affola.. Ayrıca telden girdiğim için harf hatası yapmış olabilirim;( ben tarhana çorbası, 2 ızgara köfte, yapsız tavada domates ve biber közlemesi yedim. Avuç içi kadae da pide.. Sanırım pideden vazgeçeniyorum, eşim pide yerken ahıllı ekmek yiyesim gelmiyor:( eee sahura napcaz kızlaaaarrr... Değişik bir şey istiyor canım, ama bulamadım

canım inan bakmak istemiyorum kaç cl olduklarına :KK66: işte bu kacamaklarim olmasa ben coktannnn 50li kilolara dusmustum :) olsun napalım oldu artık bu aksam lik. karamsarlık yol :KK66:
bu arada kızlar ben hergün tartiliyorum pek doğru değil biliyorum ama tartilmazam yapmıyorum diyet hergün kendimi kontrol altında tutmak için bana iyi geliyor ..
Tabi canim karamsarlik yok bizim sayfamizda. Ee peki tarti ne mesaj veriyor, merak ederiz biz simdi tatlim
oğlumu uyutabilirsem ben de yapacam az sonra leslie ama bakalım uyursa :KK66:
Hadi bakalim, uyur insallah canim. Allah bagişlasin yavrunu kuzum.

Kızlar herkese reker teker yazmay çlıştım, arada gözümden kaçan olduysa affola.. Ayrıca telden girdiğim için harf hatası yapmış olabilirim;( ben tarhana çorbası, 2 ızgara köfte, yapsız tavada domates ve biber közlemesi yedim. Avuç içi kadae da pide.. Sanırım pideden vazgeçeniyorum, eşim pide yerken ahıllı ekmek yiyesim gelmiyor:KK43: eee sahura napcaz kızlaaaarrr... Değişik bir şey istiyor canım, ama bulamadım
Menun gayet guzel tatlim, o kadarcik da pide olsun artik ne yapalim, hepimiz bir sekilde ordan burdan dengelemeye calisiyoruz. Sahura ekmek veya pide ustune biber peynir domates vs koyarak firinda pisirebilirsin pizza gibi oluyor.
Ben menemen yapacagim sanirim.

Sayende topik koçum :)
Bilmukabele ben de sizler sayesinde dikkat ediyorum kendime canim.
Süper valla yaaa ramazandan sonrada devam edelim siz :anneadayı: olana kadar
Ramazani firsata ceviriyoruz, sonrasinda oruc yok diye bir rehavet olur genelde, o zaman da burayi firsat bilip birbirimize mukayyet olalim gercekten. O zaman da duzenimizi kurariz insallah.

Kızlar herkese reker teker yazmay çlıştım, arada gözümden kaçan olduysa affola.. Ayrıca telden girdiğim için harf hatası yapmış olabilirim;( ben tarhana çorbası, 2 ızgara köfte, yapsız tavada domates ve biber közlemesi yedim. Avuç içi kadae da pide.. Sanırım pideden vazgeçeniyorum, eşim pide yerken ahıllı ekmek yiyesim gelmiyor:KK43: eee sahura napcaz kızlaaaarrr... Değişik bir şey istiyor canım, ama bulamadım
Canım bol domatesli biberli acılı menemen süper oluyo tavsiye ederim

Ayyy evet menemen yapıcammm, yarın da o domatesli ek ekten yaparım.. Sağolun güzel topicğn güzel kızları;)

Bu arada spor yapan arkadaşları tebrik ediyoruuummm:KK68:

Canım bol domatesli biberli acılı menemen süper oluyo tavsiye ederim
Ayyy aynen. İyi ki varsiniz kizlar ya. Yalniz birakmadiniz beni. Sizinle bu ortam olmasa ne leslie yapardim ne diyet. İcimden bir ses yeme derdi ben obur sese uyar ne varsa yerdim, bir de şerbetli tatlilari yapardim o_O ramazanda insanin cani orucluyken baya bir seyler isteyebiliyor o yuzden nefsimize hakim olmak onemli.

Back