Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Aman canım hedef kilolarımıza ulaşmaya çalışalım bu ramazan inş. Ramazan sonunda da bi topik açalım kızlar devam edelim düşe kalka saglıklı beslenmenin sonu yok

Aman canım hedef kilolarımıza ulaşmaya çalışalım bu ramazan inş. Ramazan sonunda da bi topik açalım kızlar devam edelim düşe kalka saglıklı beslenmenin sonu yok
Dogru soyluyorsun canim, çifte bayram yapariz insallahhhh

Kızlar sahur menüm
Ekmeğimm bitmişş ne yicegimi bilemiyorum o yüzden ekmeği es geçicem bu sahurda mecburen onun yerine avuç içi kadar köy ekmeği yiyebilirim ama,

1haşlanmış yumurta
1dilim süzme peynir
Bol domates-salatalık-yeşillil (yagsız, tuzsuz)

Yarım saat sonrada,
1bardak köy sütü,
1küçük şeftali ve 1tane hurma(bu aralar canım cok hurma çekiyo iftar açarken 1tanr yiyorum ama zor durduruyorum kendimi)

Sarjım bitiyo yarın okurum yorumları
Sahur
1 kk peynir
4 zeytin
1 yumurta
1 dilim tb ekmek
1 bardak yesil cay
Cok guzel kirmizim. Tamam canim, yarin gorusuruz.
Guzel menu canim. Birkac tane hurma yiyebilirsin bir sey olmaz kuzum.
Hayirli sahurlar canimm, guzel su içmişsin, benim de 1,5 lt su oldu, biraz da sahurda icerim.
Miden yanmaz insallah canim, yanarsa yaninda bir dilim ekmek yiyebilirsin yarin sahurda.
Allah rahatlik versin

Ne güzel sahur bildirimlerimiz gelmiş
Ben de maydanoz, biber, lor peyniri ve domatesli omlet yapacagim birazdan.
Baya doyurucu olur o yuzden ekmegi az tutarim.
Süt vazgeçilmezim
Biraz da peynir yerim, tamammm

Ben bugün menemen yapıcaktım ama soğan suyumu geç içtim, midem kötüydü bu sebeple normal kahvaltı yaptım. Peynir, zeytin, domates, biber ve 1 avuç pide.. Şimdi dersim bitti kızlar, yatıyorum, iyi sabahlarr

Canım meraba,
Herkese merabalar

İnternette sıkıntı var kızlar, yakınlara Yıldırım düştüğü için birçok bağlantıda sıkıntı oluşmuş. Tel. Internetim de kısıtlı.
Henüz Oruç tutmaya başlayamadım. Tam gün verememekle birlikte en kısa zamanda aranıza daha aktif bi şekilde dönmek istiyorum. Umarım perşembeye yetişirim. Öpüyorum sizleri. Hayırlı Ramazan'lar...

Günaydıııın
Kilom dün akşam 18.15 itibariyle 71.00 Dün fazla mı yedim sizce bana mı öyle geldi (
Söz bu akşam bi çorba, ve salata olsun bol su olsun

İftarda
1 Kase Tarhana Çorba
Doyana kadar kısır
Bir porsiyon fırında yağsız pişmik tavuk
1 su bardağı kola ((
Yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası

Ara
Şekersiz Türk Kahvesi yanına 2 adet bitter çikolata (kare kare oluyo ya o minik karelerden iki tane)

Saat:22.00 de bir kase puding

SAHURDA
Beyaz Peynirli tost ekmeğinden yapılmış tost + çay + 6 adet zeytin

1 lt. de su içildi akşamdan sahura..

Kısırı ben çok seviyorum canim afiyet olsun ama doyana kadar degilde 3 4 kaşikla sinirlayip kola da icmeseydin iyiymiş ben kısırı çok sevdiğim için yaptığımda hep çok yerim ama karnibahar kısırını keşfettikten sonra korkmadan yiyorum kısırı isterseniz dukan karnibahar kısırı diye bakabilirsiniz tarife hiç ayirt edilmiyo tadı ayni oluyo

Kısırlar pudingler cikolatalar kolalar biraz fazlamı olmuş ne

İyi sahurlar canlarbugünkü menüm 1 dilim tam buğday ekmeği,domates salatalık,1 yumurta,Lor peyniri ve 2 tane vişne.hepinize iyi sabahlar
Cok guzel canim, afiyet olsun
Ben bugün menemen yapıcaktım ama soğan suyumu geç içtim, midem kötüydü bu sebeple normal kahvaltı yaptım. Peynir, zeytin, domates, biber ve 1 avuç pide.. Şimdi dersim bitti kızlar, yatıyorum, iyi sabahlarr
İyi yapmişsin canim. Gecmis olsun, insallah tez zamanda geçer kistin. Masallah dersini de calismissin
Günaydın kizlar sahur menüm
1 muz
1 bardak tarçınlı süt
3 parmak pide
1 zeytin
1 çay kaşığı tahin pekmez
yeşil çay
Menun guzel canim, tahin pekmeze bayilirim 1 yemek kasigi pekmezi 1 meyve yerine, 1 yk tahini 1 tatli kasigi yag yerine kullanabiliriz
Bekliyoruz canim. Ozledik seni

Canim, saglikli beslenmek sadece corba salata yemekten ziyade, corbayi da salatayi da ayni zamanda et urunu az miktarda ekmek veya pilav makarna (2yemek kasigi kadar) yogurdu da soframizdan eksik etmemekle olur. Ara ogunde meyveyi de unutmayalim.
Menune gelince, dun cok acikmişsin demek ki. Corba içip yemeye ara verebilirsin, doygunluk hissi beynimize 20 dk.da ulastigi icin bu sureye daha kolay ulasmis olursun.
Ya da iftara cok cesitli yemek yapmazsin.

Ayrica makarna pilav bulgur turu yiyecekleri pişirirken cok az miktarda pisirirsek, kendimize az alip evde kim varsa ona istedigi kadar verebiliriz, mesela ben dun neredeyse 100 gr makarna haşladim, çogunu eşime azini kendime koydum. Benim dunku menum de çeşit olarak fazlaydi canim ama miktar olarak salatasi sebzesi bol, karbonhidrati kısıtli olursa kilo vermemiz daha kolay olur.

buarada bunu senin vesilenle herkese soylemek istiyorum, asitli içecek, hazir veya evde sıkılmış meyve suları bunlarin hepsi karaciğerimize zarar verir arkadaslar. Meyvenin posasini almadigimiz icin tazesini evde sıkmak da dahil. Lütfen bu içeceklerin bir faydasi olmadigi gibi, içlerinde bulunan tuzu saklamak icin oldukca sekerlidirler. Bu faydasiz hatta zararli içecekleri kendi sagligimiz için bilinçli olarak tercih etmeyelim, evimize sokmayalim. 7 yildir hicbirini icmedim, eksikligini de hissetmiyorum. Çaya şeker atan varsa da inanin şekersiz çayin tadi bambaska, seker cayi da cay olmaktan cikariyor, deneyin gorun

Hadi bakalim bugun yeni bir gun...

Bir de abur cubur cikolata gofret yerken ne yediginizin farkinda olmak icin muhakkak kalorisine bakin. Ve bunun kac dilim ekmege tekabul ettigini mukakkak hesaplayip oyle karar verin yiyip yememeye.
Ornegin bir gofret 140 kalori ise, bir dilim ekmek yaklasik 70 kalori oldugu icin, yarim gofret yerseniz bir dilim ekmek daha az yiyin ki menunuz dengelensin.
Kaçamak yaparsaniz muhakkak spor yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…