• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Canlarim kabak corbasi yapiyorum, iftar yaklasti. Z.yagli fasulye ve mercimek koftesi var dunden de.

Odul olarak gurkan kubilay haftada bir odul veriyor mesela. Ama o gun guzel spor yapmak şartiyla olabilir =))

en büyük ödül kilo kaybi miz zaten tatlim.
Kadınların kaybettikce tek mutlu oldukları şey kilolariymis :KK66:
canım bence ödül işini bayram a bırakalım biz zaten bayramda ister istemez kaçamaklarımiz olacak . o yüzden ramazan da ne kadar sıksak kardir diye düşünüyorum .:KK73:tabi yine sen bilirsin tatlim ..
Haklısın cnm ama benim regl de yaklaşıyo ya korkuyorum valla. Ama sütlü tatlıdan yana yaparım kaçamagımıı :kk77:

Iyi akşamlar kizlar ilk menümü yaziyim bugün biraz çok oldu ama siz yarın daha düzgün olcak reglim bugün bitti Allah in izniyle yarın bende başliyorum oruca :)

Sabah
4 kaşık karabuğday
1 haşlanmış yumurta
1 2 çatal peynir
domates salatalik
yeşil çay

Öğle
4 kaşık karabuğday
3 kaşık yogurt
1 elma
1 dilim nektari

Ara ( çok oldu :( )
1 avuç ceviz
biraz kuru üzüm
1 kase nesquik
4 5 tane tuzlu bisküvi

Akşam
1 kase tarhana çorbası
coban salata
avuc ici kadar ramazan pidesi

Ara
1 dilim ev yapimi kadayıf tatlisi :KK23:

İftarda 1 kase kabak corbasi (cok guzel oldu, ilk defa denedim, merak eden olursa tarifi: http://www.kevserinmutfagi.com/havuclu-kabak-corbasi.html?sayfa=tarif )

1adet mercimek koftesi,
2 yk makarna
Kucuk kutu ton baligi
Biraz z.yagli fasulye
Salata, yogurt yedim.
Yazinca fazla geliyor sanki ama karbonhidratlari azar azar tukettim, yogurt bir kase, salata bir kase. İftar sonrasi şişmedim. Çayla 3 küçük hurma yedim.
Suyu da 1,5 lt.lik şişeden ölçerek içiyorum merak ettim ne kadar içtigimi :KK48::KK50:

Az sonra Leslie yapmayi dusunuyorum :KK49:

İftarda 1 kase kabak corbasi (cok guzel oldu, ilk defa denedim, merak eden olursa tarifi: http://www.kevserinmutfagi.com/havuclu-kabak-corbasi.html?sayfa=tarif )

1adet mercimek koftesi,
2 yk makarna
Kucuk kutu ton baligi
Biraz z.yagli fasulye
Salata, yogurt yedim.
Yazinca fazla geliyor sanki ama karbonhidratlari azar azar tukettim, yogurt bir kase, salata bir kase. İftar sonrasi şişmedim. Çayla 3 küçük hurma yedim.
Suyu da 1,5 lt.lik şişeden ölçerek içiyorum merak ettim ne kadar içtigimi :KK48::KK50:

Az sonra Leslie yapmayi dusunuyorum :KK49:
yok canim cok değil çeşit olarak fazla ama miktar olarak hepsinden az yediğim için çok değil merak etme.. saatlerce aç kalıyoruz hem çok değil merak etme..

insallh canım ya peşini bırakmazsak göreceğiz insallh .. Perşembe yi merakla bekliyorum.. insallh vermiş oluruz o güne kadar .. acayip moral olur o zaman bize..
hadi kızlar biz SÜPERiz birbirimizi destekleyip kilolara :KK24: yapıcaz hepbirlikte ...:KK9::KK9:
Kilolara :KK54: deme işini çok sevdim :KK48:
Menümdee et suyuyla tarhana çorbası, zeytinyaglı diyet kabak yemği (bayılıırıımm ), 1kase kadar yogurt(ki bi kase yiyebilcegmi sanmıyorum) vee 2dilimm çavdar ekmeğii :KK5:
Cok guzel canim :KK76:

Selam kızlariftar menüm 1/2 kase cacık bulgur pilavı ve haşlanmış et küçük kasede corba içtim bulgur oldugu için ekmek yok
Ne kadar bulgur pilavi acaba kuzum o_O boyle bir menude cacığı arttirmani, pilavi ne kadar yedigini bilmemekle beraber pilavi az yemeni tavsiye ederim, 4 yemek kasigi kadar mesela :KK52:

Kızlar ekstra olarak yarım bardak kadar naneli limonata içtim şekersiz almamışlar canım çekti napimm artıkk :110:
Neyse ki yarim bardakta kalmişsin canim. Belki eskiden olsa bir bardak icerdin? Boyle boyle azaltacagiz kalorili besinleri :KK52:

Şuanda şekersiz türk kahvesi içiyorum ve erkek arkadasımı bekliyorum cafedee. Vee tabikii sütümü ve kirazımı yanıma aldım ara ögün olarak bi ara hüpletirim sahura kadar :KK59:
Afiyet olsun canim. Ara ogununu de yanina almişsin, cok cok guzel, ornek bir tutum :KK9:
İftar menum
1 kase mercimek corbasi
1 tabak kabak yemegi
1 kasede havuclu yogurt_ havucu fazla olmustu ama :KK43:
Ha bide yarim kucuk kuru sogan nedense canim cok istedi
Afiyet olsun canim. Yogurt havucun glisemik indeksini dusurur merak etme ;)

kızlar allah kabul etsin oruçlarınımızı:)bu akşam menüde 1 kepçe tarhana çorbası, sultan kebabı(yufkayla ve tavuklu yaptım)o yüzden ekmek yemedim,az yağlı çoban salata.
Amin canim. Guzel menu, afiyet olsun

Haklısın cnm ama benim regl de yaklaşıyo ya korkuyorum valla. Ama sütlü tatlıdan yana yaparım kaçamagımıı :kk77:
Canim tatli krizine hurmayla kuru kayisiyla savaş açabilirsin. Bol kalorili abur cubursuz atlatabilirsek cok iyi olur. Kadinlarin tatliyla imtihani ahhh :KK51:
Iyi akşamlar kizlar ilk menümü yaziyim bugün biraz çok oldu ama siz yarın daha düzgün olcak reglim bugün bitti Allah in izniyle yarın bende başliyorum oruca :)

Sabah
4 kaşık karabuğday
1 haşlanmış yumurta
1 2 çatal peynir
domates salatalik
yeşil çay

Öğle
4 kaşık karabuğday
3 kaşık yogurt
1 elma
1 dilim nektari

Ara ( çok oldu :KK43: )
1 avuç ceviz
biraz kuru üzüm
1 kase nesquik
4 5 tane tuzlu bisküvi

Akşam
1 kase tarhana çorbası
coban salata
avuc ici kadar ramazan pidesi

Ara
1 dilim ev yapimi kadayıf tatlisi :KK23:
Tatlim ben bugunku menune yorum yapmayayim, yarin oruca baslayinca gelsin yorumum, zaten insan oruc tutarken daha az yiyor her sekilde :kk77:

kızlar benim yediklerimi gelince yarım kase tarhana çorbası kalmıştı onu yedim. 8 kaşık türlü yemeği 3 kaşık makarna salata ve avuç içinden küçük pide. yoğurt da koymuştur ama yiyemedim onu.
az önce Türk kehvesi yanında 2 küçük browni... işte şu aburcuburlari birakamiyom .. hadi onlari da tüm gün kaldığım açlık kan şekeri vs ye vereyim de kendimi rahatlatayim ;)

Back