- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi demlicaykeyfi
-
Bugun guzel canim, motivasyonunu arttirmaya calisabilirsin, boylece canin daha fazla yemek istediginde kendini durduracak sebepler bulmuş olursunKızlar haftasonu o kadar çok kaçırdım ki yemegi yazamadım bile bugünkü ıftar menum yarım kase mercimek çorbası iki köfte üç kaşık barbunya yemegi. Midem ramazan düzenine alıştı galiba tekrar çok yemeye başladım
Cok tesekkur ederiiimmmmm
Sag ol canim, evet ya corbasi sebzesi k.hidrati derken... Ama zaten bir iftar bir sahur şansimiz var, gereken besinleri de almamiz lazim.yok canim cok değil çeşit olarak fazla ama miktar olarak hepsinden az yediğim için çok değil merak etme.. saatlerce aç kalıyoruz hem çok değil merak etme..
Canim motivasyonunu arttirmaya calis. Hemen pes etme. Duşe kalka da olsa ilerlemeye calis, hele biraz kilo ver o seni daha da motive ederarkadaşlar ben bu diyet işlerini beceremiyorum
sofrayı görünce herşey kayboluyo sonra büyük pişmanlık başlıyor
Canim browni haricinde guzel. O brownilerin kalorisine bir bak istersen, 1 dilim ekmek 70 kaloridir, browninin 1 tanesi kac kalori mesela? Abur cuburu bu sekilde hesapliyoruz. Ornegin bir browni 70 kaloriyse 1 dilim daha ekmek yemiş olursun.kızlar benim yediklerimi gelince yarım kase tarhana çorbası kalmıştı onu yedim. 8 kaşık türlü yemeği 3 kaşık makarna salata ve avuç içinden küçük pide. yoğurt da koymuştur ama yiyemedim onu.
az önce Türk kehvesi yanında 2 küçük browni... işte şu aburcuburlari birakamiyom .. hadi onlari da tüm gün kaldığım açlık kan şekeri vs ye vereyim de kendimi rahatlatayim
canım inan bakmak istemiyorum kaç cl olduklarınaCanim browni haricinde guzel. O brownilerin kalorisine bir bak istersen, 1 dilim ekmek 70 kaloridir, browninin 1 tanesi kac kalori mesela? Abur cuburu bu sekilde hesapliyoruz. Ornegin bir browni 70 kaloriyse 1 dilim daha ekmek yemiş olursun.
oğlumu uyutabilirsem ben de yapacam az sonra leslie ama bakalım uyursaTum bildirimler gayet guzel kizlar
Hepiniz harikasiniz, masallah
Perşembe gunu tartiya cikinca yuzunuzde harika bir gulumseme olacak insallah
Elimizden geldigi kadar zor da olsa spor yapmaya calisalim canlarim
Ben simdi leslie'ye basliyorum.
Sonrasinda gorusmek uzere
Aynen ya, doğru beslenme alışkanlığı çok önemli.. Aslında benim annem 56 yaşında 50 kilo bir kadın. Çok düzenli beslenir, her gün yürüyüş yapar , hamur işinde aşırıya kaçmaz. Keza babam da öyle.. Ben hep çevrem yüzünden böyle oldum, bir de 18 yaşında üniversiteye gidip evden ayrılınca homili gırtlak hamur işi.. Yiyemediklerimin acısını çıkardımHamur işlerini bizim toplumumuz cok seviyoreh annelerimiz de guzel yapinca, yemiş yemiş durmuşuz hele eşimi annesi öyle alistirmis ki dedigin gibi nadiren ve az yemeye alismaliyiz.
Yemek ogrenilmis bir davranistir, insallah kendi cocuklarimizi dogru beslenme aliskanliklariyla yetistiririz.
Benim iftarda çok yiyesim gelmiyor, ama kahvaltıya dayanamıyorum, iftardan sonra yürüyüşü tavsiye ederim, çok iyi geliyorcanım bence menum çok güzel sahurda kahvaltı türünü gayet dengeli yemissin.sonuçta hepsi hafif Seyler.
ben de senin gibi yapabilmeyi isterim iftarda daha ağır olan yemeklerden az yemissin sahurda hafiflerden daha fazla. bence çok da doğru yapmışsın..
Aynen insan sıkıntıya düşmeye görsün. Hemen kilo alıyor, hep beraber ulaşıca hedeflerinizedeğil mi ama hepimizin hikayesi neredeyse aynıbende bir zamanlar 49 kiloydum üniversitede bikaç kilo aldım 52 53 lerde gittim geldim .. Bu arada bu kilolardan ken çok sık rahatsizlaniyordum. sonra atandim ki sorun nereye Şırnak Beytüşşebap a .. orası tam bir kapalı ceza evi can sıkıntısından yedik de yedik .sonra ben oldun 55 ve evlendim ben oldum 60 ve hamilelik sonra oldum 72... aman allahimmmmm bi ara 65lere kadar dusmustum .. bakalim perşembe kaç olacak . Hedefim 60 yada 59 filan ahh ahhhh bi görsem ..
tamam sustum artık
Benim de şıan yok, amacım da dit hamil olmakevet evlilik ve çocuk kadılar için büyük değişimhenüz çocuğum yok benim ama geleceğimi gördüm sanki
Aynen, atrıca yeme alışkanlığımızı diyet bitince de sağlıklı şekilde devam ettirmekiyizKilo verme surecinde kilo alma sebeplerimizi bulmak onemli. Cunku onlarin farkinda olursak bu surecte işimiz kolaylaşir. İlk haftamiz dolup tartildigimizda da iki haftanin arasindaki farkin analizini yapacagiz
insallh canım ya peşini bırakmazsak göreceğiz insallh .. Perşembe yi merakla bekliyorum.. insallh vermiş oluruz o güne kadar .. acayip moral olur o zaman bize..
hadi kızlar biz SÜPERiz birbirimizi destekleyip kilolarayapıcaz hepbirlikte ...
Aynennnn ben de evlendikten sonra sebze yemeywn eşim yüzünden et obur oldum, tereyağına geçiş yaptım, o da çok etkili, alıştığımız düzenin değilmesicanım ya benim yeme alışkanlıklarım değişti malesef evlenince.. daha çok sebze ağırlıklı besleniyordum. Ege mutfağı hakimdi evimizde ama eşim Adana li olunca allahhhh gelsin yağlı etli baharatlı yemekler e mutfak kültürü değişime işte o zaman aldım bi 10 kilo .. daha da veremiyorum işte... ama napıyoruz hepbirlikte veriyoruz
yok canim ya dikkat edersen almadin bakma sen banaben hamilelikte almadım zaten toplam 12 kilo aldım . 60 tan 72 ye çıktım . doğumdan 15 gün sonra tekrar 63 oldum . ama işte sonra emzirurjen dikkat etmedim almadım da taaa kii emzirmeyi bırakan kadar . aynı şekilde yedim ama metabolizma hızı emz.bırakınca düştüğü için işte o zaman başladım geri almaya 70 i görünce bi dur dedim artık ..
şimdi de sizlerle hepberaber 60 i görürüm insallh..
Bu arada bi arkadaşım hamile kalmadan 10 kilo verdi kesinlikle çok iyi yaptı şimdi bebisine oldu ve tekrar çıtır haline döndü . kesinlikle iyi yapıyorsunuz benim aklıma hiç gelmemisti ...[/QUA
Umarım biz de arkadaşın givi başarırız kilo vermeyi
bence arada sütlü tatlı kaçamağı yapabiliriz, hepten de kesmemek gerek yaaen büyük ödül kilo kaybi miz zaten tatlim.
Kadınların kaybettikce tek mutlu oldukları şey kilolariymis
canım bence ödül işini bayram a bırakalım biz zaten bayramda ister istemez kaçamaklarımiz olacak . o yüzden ramazan da ne kadar sıksak kardir diye düşünüyorum .tabi yine sen bilirsin tatlim ..
Makarnayı yağ koymadan da deneyebilirsin çok lezzetli oluyor, yanına yoğurt missskızlar hadi menüleri bekliyorum . hepimize fikir oluyor . benim dünden yemeklerim kaldı yine menu aynı ek olarak canım makarna istedi . az yağlı bi makarna yapcm. sutlu corba - türlu - az yağlı makarna - yoğurt -salata hepinize afiyet olsun allh kabul etsin....
Sütlü tatlı candır bence deHaklısın cnm ama benim regl de yaklaşıyo ya korkuyorum valla. Ama sütlü tatlıdan yana yaparım kaçamagımıı
Kara buğdayı diyetlerin bşr numarası diyorlar, amam tatlı hakkını süylüden yanan kullan benceIyi akşamlar kizlar ilk menümü yaziyim bugün biraz çok oldu ama siz yarın daha düzgün olcak reglim bugün bitti Allah in izniyle yarın bende başliyorum oruca :)
Sabah
4 kaşık karabuğday
1 haşlanmış yumurta
1 2 çatal peynir
domates salatalik
yeşil çay
Öğle
4 kaşık karabuğday
3 kaşık yogurt
1 elma
1 dilim nektari
Ara ( çok oldu)
1 avuç ceviz
biraz kuru üzüm
1 kase nesquik
4 5 tane tuzlu bisküvi
Akşam
1 kase tarhana çorbası
coban salata
avuc ici kadar ramazan pidesi
Ara
1 dilim ev yapimi kadayıf tatlisi
Soğan çok yararlı iyi yapmışsın, ben de kistlerim erisin diye suyunu içiyorum hergün ve doktorum şok oldu 1 ayda 4cm küçüldü, tabi ilaçlarımı ihmal etmedim ama , soğan suyu çok işe yaradıİftar menum
1 kase mercimek corbasi
1 tabak kabak yemegi
1 kasede havuclu yogurt_ havucu fazla olmustu ama
Ha bide yarim kucuk kuru sogan nedense canim cok istedi
Sultan kebabını ben de misafirim gelince yapıcam. Haftaya. Ben yufkasını yemem diyordum ama senin givi de tapabilirim.kızlar allah kabul etsin oruçlarınımızı:)bu akşam menüde 1 kepçe tarhana çorbası, sultan kebabı(yufkayla ve tavuklu yaptım)o yüzden ekmek yemedim,az yağlı çoban salata.
Mercimek çorbası hem tok tutar hem de müthiş vştaminli, alışırsımn düznene de arkadaşım, sıkıntı yapma, daha yokun başındayızKızlar haftasonu o kadar çok kaçırdım ki yemegi yazamadım bile bugünkü ıftar menum yarım kase mercimek çorbası iki köfte üç kaşık barbunya yemegi. Midem ramazan düzenine alıştı galiba tekrar çok yemeye başladım
İftarda 1 kase kabak corbasi (cok guzel oldu, ilk defa denedim, merak eden olursa tarifi: http://www.kevserinmutfagi.com/havuclu-kabak-corbasi.html?sayfa=tarif )
1adet mercimek koftesi,
2 yk makarna
Kucuk kutu ton baligi
Biraz z.yagli fasulye
Salata, yogurt yedim.
Yazinca fazla geliyor sanki ama karbonhidratlari azar azar tukettim, yogurt bir kase, salata bir kase. İftar sonrasi şişmedim. Çayla 3 küçük hurma yedim.
Suyu da 1,5 lt.lik şişeden ölçerek içiyorum merak ettim ne kadar içtigimi
Çorbayı ben denşycem, elim sebze yemez benim, ancak çorbayla kasıyorum resmen
Az sonra Leslie yapmayi dusunuyorum
süpersinnn kocamamn tebrikler canımmmBuarada eşim gozumun onunde dondurma yedi ben canim istemiyor dedim ve yemedim
Agzimdan cikabilecek en mucize soz herhalde tatli bir seye canim istemiyor demektir
Ama alacagim sonuç yemedigime değecek, inaniyorum
O zaman ne yap biliyor musun, sofradaki her şeyden ttat, ana kalorisi. Fazla olandan az ye. En azından başlangIç olurarkadaşlar ben bu diyet işlerini beceremiyorum
sofrayı görünce herşey kayboluyo sonra büyük pişmanlık başlıyor
Ahhh şu pis hamur işi ve aburcuburlar, azalt tatlımm, zayıf olma yokunda en büyük engelimiz onşarkızlar benim yediklerimi gelince yarım kase tarhana çorbası kalmıştı onu yedim. 8 kaşık türlü yemeği 3 kaşık makarna salata ve avuç içinden küçük pide. yoğurt da koymuştur ama yiyemedim onu.
az önce Türk kehvesi yanında 2 küçük browni... işte şu aburcuburlari birakamiyom .. hadi onlari da tüm gün kaldığım açlık kan şekeri vs ye vereyim de kendimi rahatlatayim
Estagfirullah canim, herkesi düşünmüş tek tek cevap vermişsinAnaaaam Alıntılar bi tuhaf olmuş, kusura bakmayın kızlar yaa
Vaayy cok guzell kirmizimAra ögün 18 kiraz=1.5 porsiyon
25 dk leslie+60 mekik
Sayende topik koçum :)Vaayy cok guzell kirmizim
Süper valla yaaa ramazandan sonrada devam edelim sizVee leslie ile yaklasik 35 dk ve 3,2 km yurudum cok şukür. Simdi de bir kase yogurt ve maden suyu var sirada. Hergun bu kadar bile yapsak baya fark eder yaa.
Tabi canim karamsarlik yok bizim sayfamizda. Ee peki tarti ne mesaj veriyor, merak ederiz biz simdi tatlimcanım inan bakmak istemiyorum kaç cl olduklarınaişte bu kacamaklarim olmasa ben coktannnn 50li kilolara dusmustum :) olsun napalım oldu artık bu aksam lik. karamsarlık yol
bu arada kızlar ben hergün tartiliyorum pek doğru değil biliyorum ama tartilmazam yapmıyorum diyet hergün kendimi kontrol altında tutmak için bana iyi geliyor ..
Hadi bakalim, uyur insallah canim. Allah bagişlasin yavrunu kuzum.oğlumu uyutabilirsem ben de yapacam az sonra leslie ama bakalım uyursa
Menun gayet guzel tatlim, o kadarcik da pide olsun artik ne yapalim, hepimiz bir sekilde ordan burdan dengelemeye calisiyoruz. Sahura ekmek veya pide ustune biber peynir domates vs koyarak firinda pisirebilirsin pizza gibi oluyor.Kızlar herkese reker teker yazmay çlıştım, arada gözümden kaçan olduysa affola.. Ayrıca telden girdiğim için harf hatası yapmış olabilirim;( ben tarhana çorbası, 2 ızgara köfte, yapsız tavada domates ve biber közlemesi yedim. Avuç içi kadae da pide.. Sanırım pideden vazgeçeniyorum, eşim pide yerken ahıllı ekmek yiyesim gelmiyoreee sahura napcaz kızlaaaarrr... Değişik bir şey istiyor canım, ama bulamadım
Bilmukabele ben de sizler sayesinde dikkat ediyorum kendime canim.Sayende topik koçum :)
Ramazani firsata ceviriyoruz, sonrasinda oruc yok diye bir rehavet olur genelde, o zaman da burayi firsat bilip birbirimize mukayyet olalim gercekten. O zaman da duzenimizi kurariz insallah.Süper valla yaaa ramazandan sonrada devam edelim sizolana kadar
Canım bol domatesli biberli acılı menemen süper oluyo tavsiye ederimKızlar herkese reker teker yazmay çlıştım, arada gözümden kaçan olduysa affola.. Ayrıca telden girdiğim için harf hatası yapmış olabilirim;( ben tarhana çorbası, 2 ızgara köfte, yapsız tavada domates ve biber közlemesi yedim. Avuç içi kadae da pide.. Sanırım pideden vazgeçeniyorum, eşim pide yerken ahıllı ekmek yiyesim gelmiyoreee sahura napcaz kızlaaaarrr... Değişik bir şey istiyor canım, ama bulamadım
Sag ol kuzucum afiyet olsunAyyy evet menemen yapıcammm, yarın da o domatesli ek ekten yaparım.. Sağolun güzel topicğn güzel kızları
Bu arada spor yapan arkadaşları tebrik ediyoruuummm
Ayyy aynen. İyi ki varsiniz kizlar ya. Yalniz birakmadiniz beni. Sizinle bu ortam olmasa ne leslie yapardim ne diyet. İcimden bir ses yeme derdi ben obur sese uyar ne varsa yerdim, bir de şerbetli tatlilari yapardimCanım bol domatesli biberli acılı menemen süper oluyo tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?