• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

benim canım da çok sıkkın kızlar , moralim çok bozuk :(( tatlı bi şeyler yememek için zor tuttum kendimi bu akşam. ama beni daha da mutsuz edicekti.. yemedim bi şey. 3 kaşık yağsız kabak yemeği ,2 kaşık yoğurt yedim iftarda sadece. spor yapıcak ne enerjim ne şevkim , moralim var... bugün de böyle geçsin bakalım ....

Oglen ve aksam menulerimi yazmaya geldim kizlar.

Oglen:
1 dilim tam cavdar ekmegi
2-3 kasik zeytinyagli fasulye

Aksam:
Pul biberli ve limonlu mercimek corbasi

Aralarda da ceviz ve findik yedim. Su an 3 buyuk dilim karpuz yiyorum. Karpuzun kalorisi cok diye cekinirim normalde ama bu aksam cok hafif yedigim icin rahatim. Bu arada aksam tartildim ve 81.3 ciktim. Aksam boyle ciktiysa sabah ac karnina birkac gram daha eksik cikarim. Bundan sonra sabah tartilmayi unutmayayim. :) Bir de regl oldugum icin tartida kilomda oynama olur mu?

Bir de kendinizi ac hissettiginiz zaman meyve yemenizi oneriyorum. Elma, uzum, kayisi vs. yerseniz buyuk ihtimalle yemek yemeye ya da tatliya ihtiyaciniz kalmayacaktir.

yaa bugün ben sahurdaki yediğimin acısını çıkardım resmen :) gittim eeen uzun yolları kullanarak markete etimek aldım şu tuzsuz olanlardan 36 kaloriye mi ne denk geliyor bitanesi sonra iftarda 4 parça karpuz yedim light kola içtim yarım bardak 3 bardak zooorrrla yeşilçay içtim (maksat 70 kalori verdirmesi) :):) sonra bir dilim etimek yedim onunda bi parçasını babama verdim hatta yeterki daha az kalori alayım :):) sonra iftar bittiği gibi herryerimi streç filmle sardım mumyaya döndüm göbek bacak falan.lessie 2mil yaptım hemen sonra zumba yaptım ve duş hohh rahatlıııııık 3 gün boyunda bunu uygulıycam sahurun acısının çıkması lazım belim tutmuyo o ayrı ruhum 19 bedenim 59 yaşında şuan ölüyoruuum :):):)

tatlım diyetisyen bi öğünde 4 kaşık nesfit 1 bardak yarım yağlı süt yazmıştı.kim doyarki 4 kaşık nesfitle dimi :)

mutlaka bak canım.8 dklık o videolar baya etkili.hatta forumda egzersizler başlığında bi topik vardi.basen ve göbeğimden 1.5 ayda kurtuldum diye.o kişi bu 8 dklık videoları ve bi iki başka videoları uygulamış ;)

iftar menüm;
1 hurma
yarım kase mahluta çorbası
5 küçük boy haşlanmış kuru kırmızı biber
1 yemek tabağı yağsız salata
3 parça karpuz

şu anda da metobolizma hızlandırıcı çayımı içiyorum.

biraz canım sıkkın müzik dinlemek istiyorum kaçtım kızlar..

kessinlikle bende o hatayı yapıp nesfit yiyip durdum tüm yıl boyunca yurtta 2 günde 250 gr paket bitiyodu sabah akşam yiyince :) ayrıca bozma moralini hiçbişey insanın kendisinden daha değerli değil ::)

Oglen ve aksam menulerimi yazmaya geldim kizlar.

Oglen:
1 dilim tam cavdar ekmegi
2-3 kasik zeytinyagli fasulye

Aksam:
Pul biberli ve limonlu mercimek corbasi

Aralarda da ceviz ve findik yedim. Su an 3 buyuk dilim karpuz yiyorum. Karpuzun kalorisi cok diye cekinirim normalde ama bu aksam cok hafif yedigim icin rahatim. Bu arada aksam tartildim ve 81.3 ciktim. Aksam boyle ciktiysa sabah ac karnina birkac gram daha eksik cikarim. Bundan sonra sabah tartilmayi unutmayayim. :) Bir de regl oldugum icin tartida kilomda oynama olur mu?

Bir de kendinizi ac hissettiginiz zaman meyve yemenizi oneriyorum. Elma, uzum, kayisi vs. yerseniz buyuk ihtimalle yemek yemeye ya da tatliya ihtiyaciniz kalmayacaktir.
canım regl olunca tartıda pek oynamaz aradan bir kaç gün geçince o dönem boyunca ne kadar verdiyse tartıda o zaman çıkıyo :)unutma unutma sabah tartılmak kadar iyisi yok moralmanda iyi oluyosun :)

kessinlikle bende o hatayı yapıp nesfit yiyip durdum tüm yıl boyunca yurtta 2 günde 250 gr paket bitiyodu sabah akşam yiyince :) ayrıca bozma moralini hiçbişey insanın kendisinden daha değerli değil ::)

teşekkür ederim canım.öyle aslında hiçbirşey hatta hiçkimse kendimizden önemli değil.geçicek inşallah sıkıntım.

benim canım da çok sıkkın kızlar , moralim çok bozuk :(( tatlı bi şeyler yememek için zor tuttum kendimi bu akşam. ama beni daha da mutsuz edicekti.. yemedim bi şey. 3 kaşık yağsız kabak yemeği ,2 kaşık yoğurt yedim iftarda sadece. spor yapıcak ne enerjim ne şevkim , moralim var... bugün de böyle geçsin bakalım ....

evet petunia beden spor yapmadım henüz ve yapacak şevki bende bulamıyorum kendimde moral ne önemli şey ya :( meyve yemeyi özlemiştim 2 gündür şimdi 1 siyah incir ve 1 erik yedim.iftardan beri de baya su içtim.bi 10 dk daha oyalanıp yatıcam.callanetcisi de yarın sabah yapıcam sanırım.yarın musmutluyken görüşmek dileğiyle inşallah. görüşürüz kızlar...

canım regl olunca tartıda pek oynamaz aradan bir kaç gün geçince o dönem boyunca ne kadar verdiyse tartıda o zaman çıkıyo :)unutma unutma sabah tartılmak kadar iyisi yok moralmanda iyi oluyosun :)
Anladim canim, reglim bittikten sonra tartilirim o zaman :-)

+ Bu arada karpuz cok fazla geldi, yiyemedim. 1 dilimden az daha fazla yiyebildim sadece.

Son düzenleme:
Buralar sakin kalmıs bu saatte :)
Sahur menümü paylaşıyorum kızlar...
1 domates+ 1 salatalık hepsi bu kadar:21:
Herkese iyi geceler:54:

evet petunia beden spor yapmadım henüz ve yapacak şevki bende bulamıyorum kendimde moral ne önemli şey ya :( meyve yemeyi özlemiştim 2 gündür şimdi 1 siyah incir ve 1 erik yedim.iftardan beri de baya su içtim.bi 10 dk daha oyalanıp yatıcam.callanetcisi de yarın sabah yapıcam sanırım.yarın musmutluyken görüşmek dileğiyle inşallah. görüşürüz kızlar...

evet cnm moral önemli , ben eşofmanları giymişken , strecimi sarmışken yapamadım. 3-4 dk leslie yaptım baktım gitmiyo ,hakeretleri takip bile edemiyorm. bugün de yapmadım daha bi şey. öyle yatıyorum işte :(
sahurda yarımın yarısı dilim ekmek , 1 yoğurtlu yumurta , 4-5 çatal domates yedim. bir brdak da ballı süt içtim ama zorla ,yarıdan sonrası fazla geldi ,içtim yine de.zatn az yiyorum , biraz da ağlayp zırlayınca halsiz kaldım çok , toparlayayım istedim biraz.

Sabah kahvaltim:
Az yagla pisirilmis 1 yumurtali omlet
1 biber
3 zeytin
1 salatalik

Oglen:
1 tabak mercimekli kabak
1 kase yogurt

Simdiye kadar 1.5 litre su ictim. Aksama kadar 3 litreyi bulur. Bugun yuruyuse cikamayacagim, hava kotu. Bir an once bitse de reglim dansa baslasam :-(

yanına etimek yesen bile yeterli :)) oruçluyken spor mu yapıyosuun :) vallahi bravo benim yattığım yerden kalkmaya mecalim olmuyoo :)
Veee MYDMR nefsine yeniden mağlup oldu:ssz:bugün yine diyeti mındar ettim kızlar:14: Gece ya meyve salatası yada domates+ salatalık yicem:47:
60 kilo hayal gibi görünüyor dostlar artık o kadar sıkıldım ki 166 cm boyum var 66 kg olsam boyuma da denk diye kendimi teselli etcem..Yaklaşık 12-13 kiloyu 2 buçuk ay gibi bi sürede verdim,okula gitmeden 65 olayım geri kalanını da (60-55 kiloya inme olayını) uzun bi sürece yaymayı düşünüyorum çünkü galiba artık hem beden hem ruh sağlığım kötüye gidiyor:5: Son zamanlarda burayı iyice ağlama duvarı yaptım ama artık pes etmeye başlıyorum:17:

Son düzenleme:
evet cnm moral önemli , ben eşofmanları giymişken , strecimi sarmışken yapamadım. 3-4 dk leslie yaptım baktım gitmiyo ,hakeretleri takip bile edemiyorm. bugün de yapmadım daha bi şey. öyle yatıyorum işte :(
sahurda yarımın yarısı dilim ekmek , 1 yoğurtlu yumurta , 4-5 çatal domates yedim. bir brdak da ballı süt içtim ama zorla ,yarıdan sonrası fazla geldi ,içtim yine de.zatn az yiyorum , biraz da ağlayp zırlayınca halsiz kaldım çok , toparlayayım istedim biraz.

aynen bende halsiz kaldım.neysse bugün biraz toparladım.
sahur menüm;
3 etimek
1 domates
1 küçük parça peynir
1 bardak şeftalili ice tea

iftar menüm;
1 hurma
1 kepçe yayla çorbası
7-8 kaşık menemen
3 parmak büyüklüğünde bazlama :( menemenin yanında yedim malesef tutamadım kendimi sıcak sıcak yedim.
5 parça kavun

birazdan callentcis yapıcam.hareketleri 2 katı yapmam lazım dün yapmadım çünkü.

Veee MYDMR nefsine yeniden mağlup oldu:ssz:bugün yine diyeti mındar ettim kızlar:14: Gece ya meyve salatası yada domates+ salatalık yicem:47:
60 kilo hayal gibi görünüyor dostlar artık o kadar sıkıldım ki 166 cm boyum var 66 kg olsam boyuma da denk diye kendimi teselli etcem..Yaklaşık 12-13 kiloyu 2 buçuk ay gibi bi sürede verdim,okula gitmeden 65 olayım geri kalanını da (60-55 kiloya inme olayını) uzun bi sürece yaymayı düşünüyorum çünkü galiba artık hem beden hem ruh sağlığım kötüye gidiyor:5: Son zamanlarda burayı iyice ağlama duvarı yaptım ama artık pes etmeye başlıyorum:17:

canım pes etme sanırım az yemekten artık doymama durumuna gelmişsin. şöyle tıka basa doyayım istiyosun.baya kısa bir sürede gayte iyi kilo vermişsin bence artık öyle cezalar verme kendine.normal beslen kilo koruma programı yap ve sporla ver kalan kilolarını.normalde 1 ayda en fazla 4-5 kilo vermek gerekir sen daha fazlasını vermişssin o yüzden geri almamak için koruma programı yap bence.hakikaten pes edicen yoksa.bıktırma kendini canım.

bende bugün gün içinde yarım saat yürüyüş yaptım.şimdide callanetics yapıcam inşallah.canım artık sende spora yüklen sadece daha fazla vücüdunla inatlaşma zorlama ;)

evet kesinlikle pes etmee.buraya kadar gelmişsin kaaç kilolardan.sakın moralinide bozma 2 kere kaçtı diye pes edilir mi hiç ya.3 gün boyunca her zaman yaptığının 2 katı spor yap zaten tamamdır iş.neden böyle oldu çünkü sahurda çokkk az yiyosun şaşırdım okuyunca salatalık domatesi yanına 1 dilim ekmek ye çay iç biraz peynir de ye o kadar sınırlama kendini :)

ayrıca iftarda çok az döner ve 1 etimek yedim yine yarım bardak kola içtim 1 kepçede sebze çorbası içtim. 3mil leslie yaptım. sahurdada karpuz la etimek bir adette salata yemeyi düşünüyorum ama belli olmaz tabi :)

Kizlar ben geldim :)) Bugun sitedeki aletlerle 1 saat spor yaptim, yarim saat de hizli tempoda yurudum. Ama oyle kan ter icinde kalmadim :( Sadece bacaklarim kasinmaya basladi biraz, uyustu. Yarin daha cok efor sarfedip feci ter atmak istiyorum :)) Bu arada aksam yemegi niyetine 1 borek yedim. Boregi gorunce onu yedim, aksam yemegini iptal ettim :) Biraz az oldu ama napalim artik midemi alistirmam lazim.

Canim kendini cok sIktigin zaman maalesef kacamak yapiyorsun:( Ben de bu yuzden kendimi cok sIkmak istemiyorum, kahvaltimi saglam yapmaya calisiyorum. Ama ruh sagligin kotuye gidiyorsa kendini cok zorlama derim. Acil gitmesi gerekenleri kisa bir surede vermissin zaten. Simdi de kendini iyi hissettigin bi zamanda baslayarak ve uzun bi zamana yayarak rahat rahat verirsin geri kalanini.

Back