Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

canım laleemm
çookk amiinnn ne güzel dualar bunlar , Allahım razı olsun ..

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah, mevlam neylerse güzel eyler
bende sana kocaman sarılıyorum canımm

sevindim iyi geçtiğine
haklarında en hayırlısı olsun :)

Oooo geldik Perşembeye ne tatlı!!!

Allahım hepimizin gönlümüzdeki anlatıp anlatamadığımız hayallerimizin gerçek olmasını nasip etsin inşallah.

Kaç gündür canım limonata istiyordu. Kocam da geliyor,yavruyu anca 1 saat görüyor,utanıyordum söylemeye. Hazır limonata da çok şekerli geldiği için de söylememiştim. Dün akşam kocam geç gelecekti,onu beklerken instagramda Pınar Altuğ Atacan’ın profilinde “ev yapımı limonata” tarifini gördüm. Kocamın tarifine göre çok daha kolay. Gece kocam gelince rica ettim. Hemen yaptı. Allahım razı olsun inşallah. Çok çok mutlu oldum tadı da harika oldu! Israrla tavsiye ediyorum!!!

Bugünkü iftar menümüz;
Tarhana çorbası. Yine,yeni,yeniden!!!
Köfte.
Patates,biber kızartması.
Sarımsaklı yoğurt.
Dileyen arkadaşlara ketçap mayonez.
Ben sarımsaklı yoğurt tercih ediyorum. Yoğurdu zaten sadece bu şekilde tüketebiliyorum.
Salata. İçine kayınvalide bahçesinden marul,taze soğan,roka koyayım da kocacım sevinsin!
Bol su!!!

Ramazan girdiğinden beri ilk defa köfte yiyeceğiz inşallah. Ben pide,lahmacun ve köfte dışında et,kıyma yiyemiyorum. İnşallah bu akşam yemek nasip olur.

Tatlı olarak da anne muhallebisi.
Belediyeden yavruya süt gelince ilk gelen sütleri dağıtıp kalan 1 paketle anneciğimin tarifi muhallebiyi pişirecektim. Nasip olmadı. Bugün kalktım yaptım çok şükür. Sanki biraz sıvı oldu,yoğunlaşır inşallah. Anneciğim bu muhallebinin içine limon kabuğu rendelerdi, ben de yaptım. Güzel olmuştur inşallah.

Sahur menümüz;
Mücver-komşumuz verdi,az önce.
Saç örgülü kurabiye-mücver veren komşumuz verdi gene.
Yumurtalı patates salatası-kocama.
Çay-kocama.
Limonata-tabii ki bana!!!
Kahvaltılıklar.
Kuruyemişler ve hurma.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin oruçlarımızı,dualarımızı,namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Günaydınlar iyi öğlenler daha doğrusu :)

oruçsuz olmama rağmen bugün aklıma sulu köfte düştü
koştur koştur gidiyorum eve 1 saatte yetişir mi ki canlar?
bide pilav ve tavuk suyum var çorba yapayım onla diyorum ama
biliyorum yine hayal kuruyorum

canım laleemm
çookk amiinnn ne güzel dualar bunlar , Allahım razı olsun ..

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah, mevlam neylerse güzel eyler
bende sana kocaman sarılıyorum canımm
Allahım hepimizden razı olsun inşallah canım arkadaşım.

Sen de kendine hep böyle dua et.

Biz kocamla ikimiz hep bu şekilde dua ederdik.

Seni bundan sonra dualarıma katıyorum,inşallah hayırlısıyla iyi haberlerini alalım.

Selamlar benimde bugünki menüm
Şehriye Çorbası
Karnıyarık
Pirinç pilavı
Cacık
Pastırmalı humus.

Karnıyarığın patlıcanları buzluktan yazın hazırlamıştım. Kıymasınıda dün akşamdan kavurup hazır ettim eve gidince çabucak hazırlayıp fırına vercem humusuda dün marketten almıştım

benim bugün sahurum yoktu
iftar vakti de kursta olacağım için çıkışta bi çorba içerim gelmeden çünkü 8.30 da bitiyor kurs. ilk 2 3 gün zor geçiyor benim sonra devam etse bile ben oruçlu gibi davranıyorum. Niyet etmiyorum sadece.

Allah herkesin orucunu ibadetini duasını kabul etsin. Amin

Bir de şöyle bir şeye denk geldim. paylaşmak istedim.

aminn canım beniimmm,
Allah razı olsun, evet hep duamdır tüm anne olmak isteyenlere Rabbim sağlıkla,hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah, yarım bırakmasın

amiiinnn, buradan hayırlı gebelik haberleride paylaşmak nasip olur inşallah ..

Merhabalar
Bugun instada gördüğüm bir pilavı yapıcam.
Sebzeli pirinç pilavıymış. Görseli çok hoşuma gitti.
Minik minik patlıcan, soğan, sarımsak, biber, domates kavurup pirinci de ekleyip pilav yapıcam bakalım.
Önüne de çorba olabilir.
Ayran

İrmik helvası yapasım var bir de. Muhtemelen üşenmem yaparım.

Herkese hayırlı iftarlar.
Millet ve ümmet olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde Allahım dualarımızı kabul etsin selamete çıkarsın inşallah.
Sevgiler.

Lale hanımcım, ailece tarhanaya düşkünsünüz diye dikkatimi çektiği için soruyorum.
Nasıl yaparsın tarhanayı?
Sebzeli midir tarhanan?
Sarımsak, kıyma, et-tavuk suyu vs katar mısın?

ben de ikindide oldum ama bozmadım. annem öğleni geçince bozmayın oruç gibi devam edin der. günün hürmetine.
Bende bozmadım zaten bozmayada vakit kalmadı
Ben hep ezana 5dk kala oluyorum son zamanlar. Kimi regl olunca bozun diyolar mesela öyle denk gelince ikilemde kaliyorum
Evet bozun oruçlu gibi davranmayın diyende var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…