- 8 Ağustos 2022
- 873
- 808
Malesef ben de önceleri cocuga kızardım halıya bişey dokunce falan ama gercekten ne önemi varmıs cocugu kırmanın bir halı için. Ya memleketi o halde görmek can kayıplarımzdan sonra oyle acı geliyor ki eşimle tanıstıgım cadde ilk oturdugumjz kafe ve mahallemiz biz aksamları evin yanında kanal gibi bişey vardı onun da koprusu vardı arac gecmez komsularla aksam yere hasır atardık bizde cay demlerdik çary çerez yspar orda cocuklar biz oturur gece 11 e kadar sohbet eder ısıran sineklere söverdik ve heraksam bidaha burda oturmayalm ya dere kenarı sinekler cok oluyor derdik ama oturmadanda durmazdık. Evime dönmeden önce o an geldi aklıma nisan gibi baslardık orada oturmaya şimdi oturacak komsj kalmadı insanın aklı almıyor inanamıyosun tanıdıklarının bir gecede ölmesine. Güler abla vardı telefondan anlamıyor diye ha bire edevletten bişrye baktırırdı valla yeter bıktım derdim keske yasasa da ögretseydim diyorum. Ve nicesi . Ve sadece hatayda 27 bin kayıp var. Tek basına ölm tablosunu karsılıyor . Biz ilk deprem oldugunda gece herkes sokta herkes kosusturuyor mahser yeri resmen cıglıklar bagırtılar ayılanlar bayılanlar mesela senin enkazın bakıyorsun umut yok napsan vıkaramazsın kendi enkazınj bırakıp daha umutlu olana kosuyorsun korkunc bir geceydi ya sokakta o sogukta sortlu insanlar atletli insanlar sadece baksırla cıkanlar ayakları vıplak cocuklar incecik pijamayla kacmıs cocuklar tesetturlu olupta kafasına bir yaglık alamadan incecik pijamayla cıkmıs kadınlar arabası olanlar sanslıydı yine yatacak viryerlerş vardı ama yardımlar gelene kadar oyle ayakları kolları cıplak bekleyen insanlar oldu. Annemlerin evi cokmustu ama son 3 katı ayaktaydı içi beter tabi. Komsu bir abi balkondan cıkarak evin birinden battaniyeler yorganlar attı camdan buldugu ceketi yorganı battaniyeyi fırlattı insanlar niraz oyle ısındı. Evlere girmek te mumkun degl artcılar siddetli. Tanımadıgınız insanların yanına gecen bile oldu sırf cocuklrı biraz ısınsın diye gördügü mustakil eve girip bekleyenler vs ... ya allah yasatmasınGözyaşı günahları eksikleri siler mi? İnşaallah siliyordur
Kısacık ömrümüzde neler gördük değil mi?
Bölgeyi karış karış gezdim, adeta aşık oldum, hayalimdi Kahramanmaraş ta yaşamak….. oğlum hiçbir zaman benim gördüklerimi göremeyecek….kaç nesil yaşadı o topraklarda, şimdi hayali bile yok….bir devir kapandı silindi gitti. Hani antik kentleri gezerizya yazar orada şu kadar medeniyet yaşadı bu kentte diye, hani yazarya bilmem kaç kez yıkılmış aynı yere kurulmuş yüzyıllar sonra diye, hah işte onu yaşadık, gözümüzün önünde yok oldu kentler….analar evlatlarının bir parmağını bile bulup defnedemedi, evlatlar kundaklarında kimsesiz kaldı….biter mi bu acı, asla!
Ne kadar azmışız, ne kadar haddi aşmışız, ne kadar zulmetmişiz, ne kadar günaha bulamışız kara toprağı, ne kadar öfkelendirmişiz Yaradanı, dağları yerle bir etti yine de akıllanmadık tövbe etmedik. O ki tek merhametli O ki tek rızık sahibi O bize bunu reva gördüyse ve hala doğru yola gelmediysek cehennem işte bunun için var. Rabbim muhafaza eylesin affını lütfetsin bizlere.
Evime gerekli eşyalar var, bazı nedenlerden dolayı neredeyse üzerime olan hiçbir kıyafetim yok, alışveriş yapmam lazım ama hani Darüşşafaka’nın reklamında bir müzik varya o çalıp duruyor kulaklarımda “olmasa da olur”. Oluyor hakikaten biliyor musun dostum, insan nelersiz yaşayabiliyor…..
Nefret ettim “hayat devam ediyor” lafından. Öyle öfkeleniyorum ki duyunca. Elbette devam ediyor nefes aldığımız sürece ama bu zevkü sefa devam etmez böyle, diyet ödeme vakti hepimiz için gelecek….
Benimle aynı dili konuşan bir yürekle karşılaşmak anlaşıldığımı bilmek beni ziyadesiyle memnun etti, iyi ki varsınız, varlığınız için çok teşekkür ederim
Bu gerçekten çok lezzetli oluyor, yanına sıcak ramazan pidesi, demli bir çay tamamdırGranit veya dökümde yapıyorum.
Hafif yağladığım tencerenin tabanına halka halka ince soğanları diziyorum. Yani yağ içinde olmasın ama azcık da olmasın, anlayın orasını
Soğanların üstüne ince yuvarlak patatesleri diziyorum. Yerden tasarruf etmek için bir kısmı üstüste denk gelebilir patateslerin, pişiyor
Tuzunu verip sonra kapağını kapatıyorum.
Saçla baharat yok.
En fazla karabiber ekerim sonrasında.
Soğanlar karamelize oluyor. Patatesler de çabuk pişiyor.
Böyle, soğan kokan bir haşlama patates gibi birşey oluyor
Beğenirsiniz umarım.kahvaltıya da yakışır
Geçmiş olsun canım benimHastane menüsüydü bugün benim iftar yemeği.
Yayla çorbası
Patates köfte yemeği
Bu kadar
Çay içemedim şu saat oldu
Araba çoğu insanda vardı ama günlerce kimse benzin bulamadıMalesef ben de önceleri cocuga kızardım halıya bişey dokunce falan ama gercekten ne önemi varmıs cocugu kırmanın bir halı için. Ya memleketi o halde görmek can kayıplarımzdan sonra oyle acı geliyor ki eşimle tanıstıgım cadde ilk oturdugumjz kafe ve mahallemiz biz aksamları evin yanında kanal gibi bişey vardı onun da koprusu vardı arac gecmez komsularla aksam yere hasır atardık bizde cay demlerdik çary çerez yspar orda cocuklar biz oturur gece 11 e kadar sohbet eder ısıran sineklere söverdik ve heraksam bidaha burda oturmayalm ya dere kenarı sinekler cok oluyor derdik ama oturmadanda durmazdık. Evime dönmeden önce o an geldi aklıma nisan gibi baslardık orada oturmaya şimdi oturacak komsj kalmadı insanın aklı almıyor inanamıyosun tanıdıklarının bir gecede ölmesine. Güler abla vardı telefondan anlamıyor diye ha bire edevletten bişrye baktırırdı valla yeter bıktım derdim keske yasasa da ögretseydim diyorum. Ve nicesi . Ve sadece hatayda 27 bin kayıp var. Tek basına ölm tablosunu karsılıyor . Biz ilk deprem oldugunda gece herkes sokta herkes kosusturuyor mahser yeri resmen cıglıklar bagırtılar ayılanlar bayılanlar mesela senin enkazın bakıyorsun umut yok napsan vıkaramazsın kendi enkazınj bırakıp daha umutlu olana kosuyorsun korkunc bir geceydi ya sokakta o sogukta sortlu insanlar atletli insanlar sadece baksırla cıkanlar ayakları vıplak cocuklar incecik pijamayla kacmıs cocuklar tesetturlu olupta kafasına bir yaglık alamadan incecik pijamayla cıkmıs kadınlar arabası olanlar sanslıydı yine yatacak viryerlerş vardı ama yardımlar gelene kadar oyle ayakları kolları cıplak bekleyen insanlar oldu. Annemlerin evi cokmustu ama son 3 katı ayaktaydı içi beter tabi. Komsu bir abi balkondan cıkarak evin birinden battaniyeler yorganlar attı camdan buldugu ceketi yorganı battaniyeyi fırlattı insanlar niraz oyle ısındı. Evlere girmek te mumkun degl artcılar siddetli. Tanımadıgınız insanların yanına gecen bile oldu sırf cocuklrı biraz ısınsın diye gördügü mustakil eve girip bekleyenler vs ... ya allah yasatmasın
çaresiz hissetmek çok kötüAraba çoğu insanda vardı ama günlerce kimse benzin bulamadı
Benzin olmayınca hareket edemedik, klimayı açamadık. Zaten ilk gün doğalgaz, elektrik ve su yoktu. Çoğu yerde ikinci, üçüncü günü geldi
Ondan günlerce herkes üşüdü, aç ve susuz kaldı. Giyecek çorap bulamadık
Yazmayayım diyorum dayanamıyorumçaresiz hissetmek çok kötü
istediğini yaz canım sorun yok. bizimle paylaş ki en azından az da olsa rahatla. yoksa kendi kendine düşün düşün daha çok hırpalanırsın.Yazmayayım diyorum dayanamıyorum
Ahhh keşkeistediğini yaz canım sorun yok. bizimle paylaş ki en azından az da olsa rahatla. yoksa kendi kendine düşün düşün daha çok hırpalanırsın.
buralarda yemek muhabbeti yapıyoruz, şakalaşıyoruz ama elbetteki bu felaketi yaşayan arkadaşlarımızın da durumlarının farkındayız. keşke bir mucize olsa da geriye dönülebilse, bunlar hiç yaşanmamış olsa
asla. hiç aklına bile getirme öyle birşeyi.Ahhh keşke
Sağ olunKimse yanlış anlasın istemem
kesinlikle çok doğruSelam kizlarrr
Bu sene topige gecikmeli geldim herkese hayirli ramazanlar dilerim .
Ramazanda ozellikle az az yemek yapiyorum hergune degisik olsun diye hemde yeterli oluyor doyuluyor .
Hayırlı geceler canımherkese iyi geceleryatalım da sahura kalkalım
maleseff ya saniyeler içinde insan 5 kurussuz dımdızlak muhtac kalabiliyormuş. 6 subat ve 20 subat takvim yapragıda cok manidardı ogun. İnsan oglu işte. Evime döndüm ben buralarda kafa dagıtıyorum acıkcası cocugumda baya etkilendi durup durup anne ben büyüyünce enkazda kaldım diyor 3 yasında virde magazada sagda solda böyle diyor millet bizi enkazdan cıktık sanıyor üzülen gözlerle bakıyolar onun kafasını dagıtmaha calısıyorum mecbur...çok gecmş olsun size de dediginiz gibi arabası olanlar yatmak için sanslıydı ama klima calısmadıktan sonra ha kaldırımda yatmıssın he arabada.Araba çoğu insanda vardı ama günlerce kimse benzin bulamadı
Benzin olmayınca hareket edemedik, klimayı açamadık. Zaten ilk gün doğalgaz, elektrik ve su yoktu. Çoğu yerde ikinci, üçüncü günü geldi
Ondan günlerce herkes üşüdü, aç ve susuz kaldı. Giyecek çorap bulamadık
Sizede çok geçmiş olsunmaleseff ya saniyeler içinde insan 5 kurussuz dımdızlak muhtac kalabiliyormuş. 6 subat ve 20 subat takvim yapragıda cok manidardı ogun. İnsan oglu işte. Evime döndüm ben buralarda kafa dagıtıyorum acıkcası cocugumda baya etkilendi durup durup anne ben büyüyünce enkazda kaldım diyor 3 yasında virde magazada sagda solda böyle diyor millet bizi enkazdan cıktık sanıyor üzülen gözlerle bakıyolar onun kafasını dagıtmaha calısıyorum mecbur...çok gecmş olsun size de dediginiz gibi arabası olanlar yatmak için sanslıydı ama klima calısmadıktan sonra ha kaldırımda yatmıssın he arabada.
Bugun iftarda barbunya yaptım üzerine sarımsaklı yogurt.bulgur pilavı. Kasık salata yapmıstım
Sahurda da tekim ekmek arası peynir közlenmiş biber domates salatalık dograyıp yer yatarım üşeniyorum valla tekken sofra hazırlamaya. Esim varken yardım ederse özeniyorum . etmezse bastan sagmabugunde o yok bulasık cıkarmayım