- 24 Aralık 2021
- 2.805
- 14.286
Hoş geldin arkadaşım.Selam kizlarrr
Bu sene topige gecikmeli geldim herkese hayirli ramazanlar dilerim .
Ramazanda ozellikle az az yemek yapiyorum hergune degisik olsun diye hemde yeterli oluyor doyuluyor .
Çok çok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.Hastane menüsüydü bugün benim iftar yemeği.
Yayla çorbası
Patates köfte yemeği
Bu kadar
Çay içemedim şu saat oldu
Ahhh keşke
Sağ olunKimse yanlış anlasın istemem
maleseff ya saniyeler içinde insan 5 kurussuz dımdızlak muhtac kalabiliyormuş. 6 subat ve 20 subat takvim yapragıda cok manidardı ogun. İnsan oglu işte. Evime döndüm ben buralarda kafa dagıtıyorum acıkcası cocugumda baya etkilendi durup durup anne ben büyüyünce enkazda kaldım diyor 3 yasında virde magazada sagda solda böyle diyor millet bizi enkazdan cıktık sanıyor üzülen gözlerle bakıyolar onun kafasını dagıtmaha calısıyorum mecbur...çok gecmş olsun size de dediginiz gibi arabası olanlar yatmak için sanslıydı ama klima calısmadıktan sonra ha kaldırımda yatmıssın he arabada.
Bugun iftarda barbunya yaptım üzerine sarımsaklı yogurt.bulgur pilavı. Kasık salata yapmıstım
Sahurda da tekim ekmek arası peynir közlenmiş biber domates salatalık dograyıp yer yatarım üşeniyorum valla tekken sofra hazırlamaya. Esim varken yardım ederse özeniyorum . etmezse bastan sagmabugunde o yok bulasık cıkarmayım
annem fizik tedavi için yatis yaptik hastaneye şükür ciddi bir şey değilÇok çok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.
İnşallah önemli bir durum yoktur.
Allahım acil şifalar versin inşallah.
Rica ederim Parecim. Allahım dermansız dert vermesin inşallah.annem fizik tedavi için yatis yaptik hastaneye şükür ciddi bir şey değil
Amin çok teşekkür ederim lalecim
Ramazan bereketi maşallah rabbim artırıyor.Burada biri paylaşmıştı, Ramazan'ın ilk günü mercimek çorbası yaptım, on beş gündür onu yiyoruz paylaşımı gibiyimHer yemeğim fazla oluyor, nasıl oluyor anlamıyorum
Allah tekrar yaşatmasın. sahurda bunu düşündüm. yaşamadan bilemeyiz. ama kalben acınızı paylaşıyoruz. Allah bilir gördüğünüz ve artık alışageldiğiniz ne çok acı yaşadınız. Allahım sabırlar ve dayanma gücü versin her bir kardeşimize. gidenlere de rahmet eylesin.Malesef ben de önceleri cocuga kızardım halıya bişey dokunce falan ama gercekten ne önemi varmıs cocugu kırmanın bir halı için. Ya memleketi o halde görmek can kayıplarımzdan sonra oyle acı geliyor ki eşimle tanıstıgım cadde ilk oturdugumjz kafe ve mahallemiz biz aksamları evin yanında kanal gibi bişey vardı onun da koprusu vardı arac gecmez komsularla aksam yere hasır atardık bizde cay demlerdik çary çerez yspar orda cocuklar biz oturur gece 11 e kadar sohbet eder ısıran sineklere söverdik ve heraksam bidaha burda oturmayalm ya dere kenarı sinekler cok oluyor derdik ama oturmadanda durmazdık. Evime dönmeden önce o an geldi aklıma nisan gibi baslardık orada oturmaya şimdi oturacak komsj kalmadı insanın aklı almıyor inanamıyosun tanıdıklarının bir gecede ölmesine. Güler abla vardı telefondan anlamıyor diye ha bire edevletten bişrye baktırırdı valla yeter bıktım derdim keske yasasa da ögretseydim diyorum. Ve nicesi . Ve sadece hatayda 27 bin kayıp var. Tek basına ölm tablosunu karsılıyor . Biz ilk deprem oldugunda gece herkes sokta herkes kosusturuyor mahser yeri resmen cıglıklar bagırtılar ayılanlar bayılanlar mesela senin enkazın bakıyorsun umut yok napsan vıkaramazsın kendi enkazınj bırakıp daha umutlu olana kosuyorsun korkunc bir geceydi ya sokakta o sogukta sortlu insanlar atletli insanlar sadece baksırla cıkanlar ayakları vıplak cocuklar incecik pijamayla kacmıs cocuklar tesetturlu olupta kafasına bir yaglık alamadan incecik pijamayla cıkmıs kadınlar arabası olanlar sanslıydı yine yatacak viryerlerş vardı ama yardımlar gelene kadar oyle ayakları kolları cıplak bekleyen insanlar oldu. Annemlerin evi cokmustu ama son 3 katı ayaktaydı içi beter tabi. Komsu bir abi balkondan cıkarak evin birinden battaniyeler yorganlar attı camdan buldugu ceketi yorganı battaniyeyi fırlattı insanlar niraz oyle ısındı. Evlere girmek te mumkun degl artcılar siddetli. Tanımadıgınız insanların yanına gecen bile oldu sırf cocuklrı biraz ısınsın diye gördügü mustakil eve girip bekleyenler vs ... ya allah yasatmasın
yazmadan olur mu nasıl geçecek bu kalp acısı bu sızı. Her zaman ve her durumda yazacaklarını anlatacaklarını dinlemek isterim. sağlıcakla kal arkadaşım.Yazmayayım diyorum dayanamıyorum
Ramazan da yoğunluk yok tenha dedi dr yatıralım daha iyi olur dediRica ederim Parecim. Allahım dermansız dert vermesin inşallah.
Evet evet geçen de duydum, birinden.
Fizik tedavi için hastaneye yatırmışlar.
Benim de fizik tedaviye gitmem gerekiyor,randevu verdiler,acaba beni de yatırırlar hastaneye?
Zor tabii…Ramazan da yoğunluk yok tenha dedi dr yatıralım daha iyi olur dedi
Dün yattık 10 gun yatiş var
Inşallah iyi olur bana zor olucak biraz
Yapacak birşey yok
Rabbim şifa versin herkese ağır imtihanlar hastalıklar vermesin
Bilmiyorum ama sanki senide yatırırlar bazende günlük git gel yapıyorlar yani sadece fizik için hastaneye gelip tadeva olup evine gidiyorsun
Çocugun olduğu için öyle de yapabilirler
amin.. inşallahBen depremzede değilim-şimdilik-İnşaallah da olmam
Anlamak saygı duymak birşeyler yapmak için illa o durumda olmaya gerek yok insan olan için
Neden yazmayasın ki?Yazmayayım diyorum dayanamıyorum
Pişi çok çok severim.Merhabalar
Dünden yoğurtlu tarhana çorbası(İlk kez yaptım, Arda'nın Mutfağında gördüm)
Dünden kıymalı patates yemeği var.
Yine yanına birşey düşünmeliyim, az çünkü
Belki makarna olabilir.
Ya da pişi mi yapsam şöyle çoluk çocuk kahvaltı gibi yapalım, çocuklarla kahvaltı edemiyoruz diye.
Bilemedim kararsızım şuan.
Bakalım biraz geçsin bulurum bir fikir.