Ellerine sağlık canım.Karışık dolma ocağa girmeye hazır. Eki Görüntüle 3222951
Ellerine sağlık arkadaşım.Eki Görüntüle 3222993 dunku pidem. Bugün beyti var yanına dünden biseylerde var tamamdır.
Gerçekten mi?Resulallah ın en sevdiği sebzedir
O mübarek sever de güzel olmaz mı hiç
Ruhumuza bedenimize ömrümüze şifa olsun İnşaallah
Merhaba gerçeğinde kıymanın için de birşey yok aslında ama ben soğan, sarımsak ve maydanoz koydum bu sefer içine baharat,salça,tuz ekleyip köfte yaptım şuan sadece köftesini yaptım dinlensin diyePatlıcan kebabıni nasıl yapıyorsunuz bende bugün yapicam ama sizin tarifi merak ettim. Benim tarif maydanozsuz köfte hazırlıyorum sonra patlıcanı doğrayıp acı suda bekletip köfte patlıcan domates olarak sise dizip airfraya atıyorum. Sizin tarif nasil
Benim vereceğim tarif Mersin -Adana usulü.kızlar selam sarma tarifi verir misiniz? :))) 2 kişiyiz tarif ona göre olursa sevinirim :)) Bu arada bezelyeyi yaptım çok sağolun çok güzel oldu :)
Ellerinize sağlık. Mahalle fırınında enfes olurMerhaba gerçeğinde kıymanın için de birşey yok aslında ama ben soğan, sarımsak ve maydanoz koydum bu sefer içine baharat,salça,tuz ekleyip köfte yaptım şuan sadece köftesini yaptım dinlensin diye
Tepsiye bir patlıcan ve bir köfte olarak diziyorum sonra üzerine domates dilimleri ve biber ekliyorum çok az yağ, salçalı su biraz tuz ekleyip üzerine ekleyip fırında pişiriyorum yada mahalle fırınında.
Teşekkür ederim burada yaygın mahalle firini odun ateşinde lahmacun, pide iç harcı bize ait olur hamuru onlara ait aslında evde fırında ne piserse hepsini pisiriyorlar.Ellerinize sağlık. Mahalle fırınında enfes olurbizim olduğumuz yerde pek öyle bir kultur yok ondan dolayı goturemiyorum ama böyle şansı olan için kaçırılmaz
Çiriş otuymus Google dan baktım burada çiriş adı altında satılır çok lezzetli oluyor ama henüz göremedim tezgahlarda.Akşama menü
Tarhana çorbası
Sebzeli bulgur pilavı
Köfte
Gulik(Türkçe adını bilmiyorum)
Ek yapımı pide
Salata
Acı biber turşusu
Komposto
Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah
off anlatışı bile çok lezzetli teşekkürler:)Benim vereceğim tarif Mersin -Adana usulü.
Pirinc içine,kuru soğan,sarımsak, maydanoz, domates ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayın.Tuz,kuru nane,pulbiber,karabiber,sumak kimyon,salça(domates ve biber salçası karışık) biraz limon suyu yada nar ekşisi ekleyin zeytinyağlı ile karıştırıp sarmada-dolmada kullanabilirsiniz.
Üzerine ayrı bir tavada zeytinyağında salça kavurun,kuru nane sarımsak ve az tuz ekleyip kavurun içine 1 çay bardağı kadar su ekleyip sarmanin üzerine ekleyip pişirin.
Sade pirinç sevmiyorsanız biraz pilavlık bulgurda ekleyebilirsiniz karışık öylede lezzetli oluyor
Ben çok seviyorum yumurtalı yapıyoruz efsane oluyorÇiriş otuymus Google dan baktım burada çiriş adı altında satılır çok lezzetli oluyor ama henüz göremedim tezgahlarda.
Elinize sağlık.
Antep kebabıMerhaba gerçeğinde kıymanın için de birşey yok aslında ama ben soğan, sarımsak ve maydanoz koydum bu sefer içine baharat,salça,tuz ekleyip köfte yaptım şuan sadece köftesini yaptım dinlensin diye
Tepsiye bir patlıcan ve bir köfte olarak diziyorum sonra üzerine domates dilimleri ve biber ekliyorum çok az yağ, salçalı su biraz tuz ekleyip üzerine ekleyip fırında pişiriyorum yada mahalle fırınında.
İftar menümü tam belirleyemedim hala sizlerden kopya çekme niyetim var :)
Eşim semizotu salatası istedi, semizotu alıcam. Evde mantar var onla da çorba yaparım belki. Ana yemek konusunda fikrim yok :/