Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Karışık dolma ocağa girmeye hazır. Eki Görüntüle 3222951
Ellerine sağlık canım.
Muhteşem olmuş!

Eki Görüntüle 3222993 dunku pidem. Bugün beyti var yanına dünden biseylerde var tamamdır.
Ellerine sağlık arkadaşım.
Harika olmuş!

Resulallah ın en sevdiği sebzedir
O mübarek sever de güzel olmaz mı hiç
Ruhumuza bedenimize ömrümüze şifa olsun İnşaallah
Gerçekten mi?

İlk defa duydum.

Şimdi kabağı daha da çok sevmeye başladım.

Allahım hepimize yediklerimizi şifa versin inşallah.

Merhaba gerçeğinde kıymanın için de birşey yok aslında ama ben soğan, sarımsak ve maydanoz koydum bu sefer içine baharat,salça,tuz ekleyip köfte yaptım şuan sadece köftesini yaptım dinlensin diye

Tepsiye bir patlıcan ve bir köfte olarak diziyorum sonra üzerine domates dilimleri ve biber ekliyorum çok az yağ, salçalı su biraz tuz ekleyip üzerine ekleyip fırında pişiriyorum yada mahalle fırınında.

kızlar selam sarma tarifi verir misiniz? :))) 2 kişiyiz tarif ona göre olursa sevinirim :)) Bu arada bezelyeyi yaptım çok sağolun çok güzel oldu :)
Benim vereceğim tarif Mersin -Adana usulü.

Pirinc içine,kuru soğan,sarımsak, maydanoz, domates ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayın.Tuz,kuru nane,pulbiber,karabiber,sumak kimyon,salça(domates ve biber salçası karışık) biraz limon suyu yada nar ekşisi ekleyin zeytinyağlı ile karıştırıp sarmada-dolmada kullanabilirsiniz.

Üzerine ayrı bir tavada zeytinyağında salça kavurun,kuru nane sarımsak ve az tuz ekleyip kavurun içine 1 çay bardağı kadar su ekleyip sarmanin üzerine ekleyip pişirin.

Sade pirinç sevmiyorsanız biraz pilavlık bulgurda ekleyebilirsiniz karışık öylede lezzetli oluyor

Ellerinize sağlık. Mahalle fırınında enfes olur bizim olduğumuz yerde pek öyle bir kultur yok ondan dolayı goturemiyorum ama böyle şansı olan için kaçırılmaz

Ellerinize sağlık. Mahalle fırınında enfes olur bizim olduğumuz yerde pek öyle bir kultur yok ondan dolayı goturemiyorum ama böyle şansı olan için kaçırılmaz
Teşekkür ederim burada yaygın mahalle firini odun ateşinde lahmacun, pide iç harcı bize ait olur hamuru onlara ait aslında evde fırında ne piserse hepsini pisiriyorlar.

Akşama menü

Tarhana çorbası
Sebzeli bulgur pilavı
Köfte
Gulik(Türkçe adını bilmiyorum)
Ek yapımı pide
Salata
Acı biber turşusu
Komposto

Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah
Çiriş otuymus Google dan baktım burada çiriş adı altında satılır çok lezzetli oluyor ama henüz göremedim tezgahlarda.

Elinize sağlık.

off anlatışı bile çok lezzetli teşekkürler:)

İftar menümü tam belirleyemedim hala sizlerden kopya çekme niyetim var :)

Eşim semizotu salatası istedi, semizotu alıcam. Evde mantar var onla da çorba yaparım belki. Ana yemek konusunda fikrim yok :/

Antep kebabı

İftar menümü tam belirleyemedim hala sizlerden kopya çekme niyetim var :)

Eşim semizotu salatası istedi, semizotu alıcam. Evde mantar var onla da çorba yaparım belki. Ana yemek konusunda fikrim yok :/

Belirledim :)

Domates çorbası üstüne kruton (kalan ekmeklerden)
Fırında soslu kanat ve elma dilim patates
Birkaç tane kaşarlı mantar atıcam fırına (tüketim tarihi geçmeden o mantarlar bitmeli)
Yoğurtlu semizotu salatası
Yetiştirebilirsem güllaç yapıcam bir de.

Herkese şimdiden hayırlı iftarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…