Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Koltukta sızıp kalınca eşim birey hazırlamış sofrayı
Benim için haşlanmış yumurta, kendisi için tavada yumurta
Şehriye çorbası yapmış
Kahvaltılık
Yeşillik, domates, salatalık
Çay
Alerji ilacı
Su
Kapanış

Allah olmayana da versin, cümleten hayırlı bereketli sahurlar 🍀🌺
Cık cık cık. Ne biçim koca O, eşi uyurken sofra hazırlıyor. Kalk lan karı sahur geliyor diye çağırması lazımdı :KK53: Çok pis kınadım. (Kınayayım da başıma gelsin 🤣)

Cık cık cık. Ne biçim koca O, eşi uyurken sofra hazırlıyor. Kalk lan karı sahur geliyor diye çağırması lazımdı :KK53: Çok pis kınadım. (Kınayayım da başıma gelsin 🤣)
💕 Sofrayı da bırak, uykun açılmadan yat ben toplar yatarım dedi. Ben elimde telefon yataktayım, o da mutfakta ☺️

Hayırlı sahurlar. Çay suyunu kısığa koydum dolaptan yumurta çıkardım biraz ılısın diye haşlayacağım. Yanına ünlü dünkü dolmadan koyarım Domates, salatalık kahvaltılık lar, pide. Sahur için hoşaf yapayım diyorum unutuyorum hep. Annem hep yapardı canımız birşey istemese de gece tatlı gelirdi bize hoşaf, Ramazan pidesi gibi sahurda hoşaf gelenekti.Ramazan öncesi komşularla toplanıp makarna, erişte, yufka yapardık sırasıyla geceye hem tok tutsun, hem kolaylık olsun diye. 😍

💕 Sofrayı da bırak, uykun açılmadan yat ben toplar yatarım dedi. Ben elimde telefon yataktayım, o da mutfakta ☺️
:nazar: Maşallah. Eşim yemek için soğan doğrasa, veya kızartma ya yardım etse icat bulmuş gibi havaya giriyor🤣Ama ileride oğlumdan aynı performansı eşi için bekliyorum bana çok yardımı oluyor😍

:nazar: Maşallah. Eşim yemek için soğan doğrasa, veya kızartma ya yardım etse icat bulmuş gibi havaya giriyor🤣Ama ileride oğlumda aynı performansı eşi için bekliyorum bana çok yardımı oluyor😍
Maşallah, Allah gönlünüze göre versin. 🌺🍀💕 Kayınvalidemden kaynaklandığını düşünüyorum ben de büyük oranda. Eşime her işi yaptırmış evde, evlendikten sonra da devam ediyor. ☺️😍

Tost yaptım
Domates, salatalık ve çay
Biraz az gibi oldu ama yetti çok şükür 🤭
Ben birkaç senedir iftarda ve sahurda az yemeğin daha bereketli olduğunu farkediyorum
Eskiden çok çeşitle kurardım iftar sofrasını, birkaç yıldır iki çeşit yemek salata cacık turşu vs ile kuruyorum kurufasülye pilav turşu gibi mesela daha sıcak daha bereketli daha huzurlu yiyip doyuyoruz sanki….çok çeşitli sofralar ramazanın manevi havasına ve amacına çok uymuyor sanki. Sahurda da tok tutacak yapımı pratik şeylerden yanayım
Sizin sahur menünüz tam benlik, bence bu kadarı yeterli, en fazla ekstradan haşlanmış yumurta olabilirdi belki
Rabbim bereketinizi arttırsın

Sarımsaklı acılı tarhana çorbası
Patlıcan kebabı
Sebzeli salçalı bulgur pilavı
Mevsim salata ve cacık
Portakal suyu
Turşu
Fıstıklı baklava
Patlıcan kebabıni nasıl yapıyorsunuz bende bugün yapicam ama sizin tarifi merak ettim. Benim tarif maydanozsuz köfte hazırlıyorum sonra patlıcanı doğrayıp acı suda bekletip köfte patlıcan domates olarak sise dizip airfraya atıyorum. Sizin tarif nasil

Mutlu hafta sonu olsun inşallah hepimize!!! :spor:

Kocam ben rahatsızım diye işe geç gitti bugün. Yavruyu besleyip uyuttu. Erken gelirse kayınvalidelere gideceğiz, bebeği gösterip geleceğiz. İftar geç oluyor,bebeğin uyku saati bozulmasın.:anne:

Biraz iyileşiyorum ama uçuklar geldi,acıtıyor dudağımı… Neyse buna da şükür…:KK66:

İftar menümüzü de gene kayınvalide verecekmiş. Menü belli olduğu için hemen paylaşayım.

Yayla çorbası bana
Kelle paça çorbası kocama
Karışık kızartma :KK31:
Sarımsaklı yoğurt. Çoooook severiz!!!
Bol su :temizlik:
Tulumba tatlısı dün kocam getirmiş.

Çok az güllaç kalmıştı,onu da kayınvalideye paket yaptım,biz de onu götürelim.:KK55:

Sahur menümüz de belli;
Göz yumurta bana
Sucuklu omlet kocama
Kahvaltılıklar :sampiyon:
Greyfurt suyu bana
Çay kocama
Gevrek,boyoz. Akşamüstü alıp koyarız.:cool:

Herkesin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK19:
Allahım hepimizin dualarımızı, namazlarımızı, oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK36:

Son düzenleme:
X