Herkes dün fazla yemek yapmış galiba benimde arttı ekstra sinitzel almış esim onu kizarticamBizde evde 2 kişiyiz eşim ve ben ramazanda çok dikkat ederim normalde günlük yemek yapmaya çalışırım ama dün biraz fazla yapmışım sanırım dünkü menü var bende de
Mercimek çorbası
Sulu köfte
Nohutlu pilav
Salata &turşu
Fırın sütlaç
Ve fıstıklı baklava aldım bugün sadece
Evet ilk gün ya bir kaç güne elim alışır diye düşünüyorumHerkes dün fazla yemek yapmış galiba benimde arttı ekstra sinitzel almış esim onu kizarticam
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorEki Görüntüle 3222993 dunku pidem. Bugün beyti var yanına dünden biseylerde var tamamdır.
Bahçemiz de var evin arka tarafında. Ama benim hiç bahçe işlerine hevesim yok pek.Eşim kendisi ekmişti. Geçen sene de domates, salatalık, biber vs ekmişti ama sulamaya fazla uğraşmayın a fazla verim alamadıkyok biz de pazardan karalahana alıp yemeğini, sarmasını yaparız ama eşim topladı deyince merak ettim
Ellerine sağlıkEki Görüntüle 3222993 dunku pidem. Bugün beyti var yanına dünden biseylerde var tamamdır.
Ama kimsenin canı çekmesin diye çiğ halini atmıştım dolmanın.Bende her güne ayrı bir fikir olur diye gırdım gruba ama yapılanları görünce canım çekiyor benim gibi hamiş annelerde var burda sizinde canınız çekiyor mu yoksa sadece ben mi böyleyim ya
Tablo mu buKarışık dolma ocağa girmeye hazır. Eki Görüntüle 3222951
Bizde şaşkınız deseydinKızım başucuma gelmiş Kadınlar Kulübü neden sararmış diyor, şaşırdı bayağı
bugünkü iftar menüsü;
Tarhana çorbası (dünden)
Tire köfte (tereyağda domatesli biberli yapılıyor)
makarna
salata
cevizli tahinli kabak tatlısı
şu an acıkmış olabilirim
Anlık çekiyor ya sonra geçiyor sıkıntı yokBahçemiz de var evin arka tarafında. Ama benim hiç bahçe işlerine hevesim yok pek.Eşim kendisi ekmişti. Geçen sene de domates, salatalık, biber vs ekmişti ama sulamaya fazla uğraşmayın a fazla verim alamadıkSu faturası çok geliyor bahçe ekince. Ağaçlar da var sulanıyor, geçen sene bayağı kabarık gelmişti fatura.
Ellerine sağlık
Ama kimsenin canı çekmesin diye çiğ halini atmıştım dolmanın.
Aklıma getirdiniz nasipse bende semizotlu birşeyler yapayım çok faydalıMercimek çorbası (dünden kaldı)
Fırında soslu tavuk, patates ve mantar
Şehriyeli tavuk suyuna bulgur pilavı
Semizotu salatası (domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli)
Meyveli yaş pasta
Resulallah ın en sevdiği sebzedirAh canım benim
Ellerine sağlık düşünmen yeter!
Mücverlik kabak nasıl oluyor bilmiyorum da biz hep yapıyoruz.
Ben fırında kocam tavada yapıyor.
Nasıl güzel bir nimettir şu kabak! Şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime!
Ben de hamileyim canım aynı durumda sayılırız ama çok şükür daha öyle aşerme gibi değil de olsa fena olmazdı moduyla okuyorum yorumlarıBende her güne ayrı bir fikir olur diye gırdım gruba ama yapılanları görünce canım çekiyor benim gibi hamiş annelerde var burda sizinde canınız çekiyor mu yoksa sadece ben mi böyleyim ya
Benim de çok şükür aşermeler geçtiBen de hamileyim canım aynı durumda sayılırız ama çok şükür daha öyle aşerme gibi değil de olsa fena olmazdı moduyla okuyorum yorumları
oyyyyy eviniz bahçeli miBahçemiz de var evin arka tarafında. Ama benim hiç bahçe işlerine hevesim yok pek.Eşim kendisi ekmişti. Geçen sene de domates, salatalık, biber vs ekmişti ama sulamaya fazla uğraşmayın a fazla verim alamadıkSu faturası çok geliyor bahçe ekince. Ağaçlar da var sulanıyor, geçen sene bayağı kabarık gelmişti fatura.
Ellerine sağlık
Ama kimsenin canı çekmesin diye çiğ halini atmıştım dolmanın.
tabi kiTire köftenin tarifini alabilir miyim :)
tabi ki
Tire Köftenin köftesinin yapılışı;
1 kg orta yağlı köftelik kıyma (kıyma çok yağlı veya yağsız olmayacak)
tuz
karabiber
köfte, sadece bu üç malzemeden oluşuyor. kıymayı tuz ve karabiberle birlikte 15-20 dk yoğuruyoruz. bu püf noktası. sakız gibi olacak kıvamı. en az 6-7 saat dolapta dinlenecek.
daha sonra şişlere silindir şeklinde uzunca yayıyoruz. 10 cm falan olacak uzunluğu. sonra fırında 5-6 dk çevirerek pişiriyoruz. yarı pişmiş olacak.
biz fazla yapıp kalanını derin dondurucuya atıyoruz. istediğimiz zaman elimizin altında olsun diye. mesela bugün derin dondurucudan çıkarttık.
yapılışı;
ince uzun yeşil biberleri ve iri doğranmış domatesleri ayrı ayrı az zeytinyağında pişiriyoruz. kenara alıyoruz. daha sonra istediğimiz kadar köfteyi tereyağında çeviriyoruz. zaten yarı pişmiş olduğunda çabuk pişecek. sonra tavaya kenarda duran biber ve domatesleri de ekleyip bu şekilde servis ediyoruz. restorantlarda tırnak pide üzerine servis ediliyor. yanına çırpılmış yoğurt veriliyor, hatta üstüne döküyorlar.
Bana da fikir oldu. Nasip olursa bende yarın yoğurtlu semizotu salatası yapmayı düşünüyorumAklıma getirdiniz nasipse bende semizotlu birşeyler yapayım çok faydalı
Afiyet şifa olsunBana da fikir oldu. Nasip olursa bende yarın yoğurtlu semizotu salatası yapmayı düşünüyorum