eline sağlık. sen karadenizde miydin?Eşim bahçeden kara lahana toplamış. Ne yapacaksın bunlarla kartlaşmasın diye topladım, sarma güzel olur amaa dedi. Harç yaptım, lahanayı haşladım. Mukabeleye gideceğim gelince sararım. Çocuklar da sevmiyor kara lahana sarmasınıKarışık yapacağım bir tencerede lahana, biber, patates vs. Çorba olarak ta dünden mercimek çorbası var. Ayran da yaparım, sonradan ilave birşey olur mu bilmem.
canımı istettiniz bak şimdiBirebir diğer mücver ile aynı şekilde yapıyorum. Tek fark kabak bal kabağı
Havuç tarator yada yoğurtlu bir meze olabilir. Humus olabilir.Merhabalar
Hem menü yazmaya hem fikir almaya geldim
Mercimek çorbası
Soğan dolması
Salata
Tatlı kalburabastı
(Soğan dolmasının yanına 2. bir yemek olarak veya meze olarak ne gider? Daha önce hiç yapmadım da)
Fırında diyet mücver de güzel oluyorcanımı istettiniz bak şimdi
yarın pazara uğrayacağız Allahın izniyle. bakayım olmazsaFırında diyet mücver de güzel oluyor
İstanbuldayım. Daha önce de lahana çorbası yaptım diye aynı soru sorulmuştu. Kara lahana normalde çoğu kişi alıp yemiyor galibaeline sağlık. sen karadenizde miydin?
yok biz de pazardan karalahana alıp yemeğini, sarmasını yaparız ama eşim topladı deyince merak ettimİstanbuldayım. Daha önce de lahana çorbası yaptım diye aynı soru sorulmuştu. Kara lahana normalde çoğu kişi alıp yemiyor galiba
Tokatlıyım.Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine girse de kendimi hiç Karadenizli gibi hissetmiyorum.
Allah'ım Șu mubarek günler hürmetine, üşenmeden 4 cesitten dolma yapanKarışık dolma ocağa girmeye hazır. Eki Görüntüle 3222951
valla dolmaya hayır demem
Keşke çocuklar da aynı şeyi deseydi.Allah'ım Șu mubarek günler hürmetine, üşenmeden 4 cesitten dolma yapandeynepnaz kulunun hamaratligindan, enerjisinden, herneyse ondan istiyorum
Kereviz vardı onu çorbaya çevirdim şimdi birde pilav yaptım dolapta tavuk snitzel vardı onlarida kızartirim. Dünden poğaça pide filan vardı çayın yanınaMesela dünden hangi yemek kaldı? Yemeğin yanına
Meze yapabilirsiniz havuç tarator gibi
Salata yapabilirsiniz semizotu, arpa şehriye salatası gibi
Kara lahana dolmasına bayılırim çok severim canım annem ve rahmetli ananem hep bana yapardı bahçede olunca tadı daha bir başka oluyorİstanbuldayım. Daha önce de lahana çorbası yaptım diye aynı soru sorulmuştu. Kara lahana normalde çoğu kişi alıp yemiyor galiba
Tokatlıyım.Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine girse de kendimi hiç Karadenizli gibi hissetmiyorum.