Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Eşim bahçeden kara lahana toplamış. Ne yapacaksın bunlarla kartlaşmasın diye topladım, sarma güzel olur amaa dedi. Harç yaptım, lahanayı haşladım. Mukabeleye gideceğim gelince sararım. Çocuklar da sevmiyor kara lahana sarmasını🤦🏻‍♀️ Karışık yapacağım bir tencerede lahana, biber, patates vs. Çorba olarak ta dünden mercimek çorbası var. Ayran da yaparım, sonradan ilave birşey olur mu bilmem.
eline sağlık. sen karadenizde miydin?

Karışık dolma ocağa girmeye hazır.
IMG_20230324_170842.jpg

İstanbuldayım. Daha önce de lahana çorbası yaptım diye aynı soru sorulmuştu. Kara lahana normalde çoğu kişi alıp yemiyor galiba 🤭
Tokatlıyım.Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine girse de kendimi hiç Karadenizli gibi hissetmiyorum. 🙃
yok biz de pazardan karalahana alıp yemeğini, sarmasını yaparız ama eşim topladı deyince merak ettim 🥰

valla dolmaya hayır demem 😍😍😍

Allah'ım Șu mubarek günler hürmetine, üşenmeden 4 cesitten dolma yapan deynepnaz deynepnaz kulunun hamaratligindan, enerjisinden, herneyse ondan istiyorum😜
Keşke çocuklar da aynı şeyi deseydi. :deli:
Kızım geldi, lahana sarması mı diye burun kıvırdı (yaprak sarmasını seviyor) 2 gündür oruç tutuyor, öyle deyince dayanamadım. Şinitzel yapmak için tavuk almaya gönderdim oğlanı. Bu seferde oğlum ben şinitzel fazla sevmiyorum bana da ayrı ya kızartma ya sote yap diyor:skandal:. Normal zamanda olsa uğraşmadım ama oruçlular yapacağız artık🙃

Mesela dünden hangi yemek kaldı? Yemeğin yanına
Meze yapabilirsiniz havuç tarator gibi
Salata yapabilirsiniz semizotu, arpa şehriye salatası gibi🤔
Kereviz vardı onu çorbaya çevirdim şimdi birde pilav yaptım dolapta tavuk snitzel vardı onlarida kızartirim. Dünden poğaça pide filan vardı çayın yanına

Bizde evde 2 kişiyiz eşim ve ben ramazanda çok dikkat ederim normalde günlük yemek yapmaya çalışırım ama dün biraz fazla yapmışım sanırım dünkü menü var bende de
Mercimek çorbası
Sulu köfte
Nohutlu pilav
Salata &turşu
Fırın sütlaç
Ve fıstıklı baklava aldım bugün sadece

İstanbuldayım. Daha önce de lahana çorbası yaptım diye aynı soru sorulmuştu. Kara lahana normalde çoğu kişi alıp yemiyor galiba 🤭
Tokatlıyım.Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine girse de kendimi hiç Karadenizli gibi hissetmiyorum. 🙃
Kara lahana dolmasına bayılırim çok severim canım annem ve rahmetli ananem hep bana yapardı bahçede olunca tadı daha bir başka oluyor ♥️

X