- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.713
Allahım acil şifalar versin inşallah.Ben bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkekaldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Ben birşey yiyemedim malesef şimdi çay içiyorum
Bende bunun kıymalı garnitürlüsünü yapıyorum çok lezzetli oluyorSelam kizlar. Ancak eve gelebildim. Bugun pestil oldum. Biraz dinlenip girerim mutfaga
Menüm
Tarhana çorbası
Fırında tavuklu, garniturlu milföy
Arpa şehriye pilavı
Salata
Limonata
Antep fıstıklı atom
Bu milfoylu yemek şahane oluyor. Tavuk göğüslerini minik minik doğuyorum. Salça ve baharatlarla kavuruyorum en son garnitur ekliyorum ve harç tamamdir.
Sonra bir kare milfoyu elimle hafif büyütüyorum ve bir kasenin içine yerlestiriyorum, kenarlarını sarkitiyorum.
Icine bu harctan koyup milfoyu uzerine katlayip birlestirip kapatıyorum.
Sonra kaseden cikarip ustunu hafif duzluyorum. Yagli kagida yerleştirip üstlerine yumurta sarısı sürüyorum. Çörek otu da serpip kızarana kadar firina.
Cok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim kizlar
Köfteci yusufta da öyleymis üsenmedim baktm200 tl de çok fazla ama hadi koftenin kilosu 100 olsun ki sonuçta çoğunluğu kiyma değildir kuru soğan,ekmek yada un, bulgur vs dir.
Gel canım yapalım bende çok severimKankaaağğğ canım çok sütlaç istiyor kardeşine yapıversen
Canımsın, ne diyeceğim sana çilekler dolapta şaftı kaymak üzere. Ne yapsam acaba ? Hoşaf falan olurmu ? Ya da blenderda falan mı çeksem ? Ama çekince ne yapacağım.Gel canım yapalım bende çok severim