Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Herkese hayırlı ramazanlar,
Maşallah hepinizin eline emeğine sağlık rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin.Ben bu ramazan sağlık problemlerinden dolayi hiç hazırlık yapamadım.Günlük artık Allah ne verdi ise onları yapıp yiyeceğiz.
Eşim iftarda işte olduğu için,bende akşama kayinvalideme kendimi misafir ettim çok da hoşuna gitti.
Menüde, yoğurtlu kesme çorbası,mantar sote, kara lahana sarması,salata ve sütlaç vardı.Bende ıspanak yemeği yapmıştım onu çıkardım.

Rabbim bağışlasın hayırlı evlat eylesin kıyamam
Benim oğlumda geçen yıl ramazanda tam gün tutu 2-3 gün.... yine tutmak istiyor bakalım okul tatilinde birgün hevesini alsın diyorum. 9 yaşında
Amin cümlemizinkini İnşaallah
Maşaallah yavrunuza ne mutlu Rabbim muvaffak eylesin, bir anne-baba için gönülden ibadet eden sağlıklı evlattan güzel birşey varmı ya
Benim sıpam susuzluğa dayanamaz tüm gün, erken kalkıyor, alerjisi var çok su içiyor, şimdi tam da alerji mevsimi, ben de çok istiyorum o günleri görmeyi İnşaallah nasip olur
Bu sene sohbet ediyoruz sizlerle ne güzel

Maşaallah şifa olsun
Ben de gerçekten yakın olduğum gittiğimde sıkıntı etmeyeceğini bildiğim insanlara tam iftar vakti bir kap yemek bir tatlıyla gitmeyi çok severim
Ne ev sahibi bir gün önceden misafirim gelecek sıkıntısına giriyor, ne çeşit çeşit yemek yapıyor, en lezzetlisi nasipteki oluyor
Bu olay bende eskiden kaldı, çocukluğumda gençliğimde annemle yemek yapardık, babam tatlı alırdı, ezana 15dk kala çat kapı babaanneme, halama giderdik, bizi gördüklerine öyle sevinirlerdi ki. Onların nesi varsa o gün koyardık sofraya bizim götürdüğümüzü de koyardık, yer içer bulaşıkları yıkar sahura kadar çay keyfi yapar muhabbet ederdik. Sahurumuzu da orada yapar eve dönerdik
3-5 gün sonra onlar gelirdi çat kapı….
Şimdiki gibi değildi ilişkiler, misafir gelecek etli olacak sütlü olacak kırk çeşit olacak diye kasmazdı insanlar, ay bir zerre toz kalmış sehpada ne laf edilecek arkamdan diye kimsenin aklına gelmezdi, gittiğin evin yemeği yoksa ev sahibi ne mahcup olurdu ne surat asardı kırılırdı iki yumurta, bir tava patates kızartılır, kahvaltılık çay tadına doyulmazdı
Ben o günleri yaşatabileceğim insanlar tutuyorum hayatımda, babaannem rahmetli oldu ama halam hayatta, ben de çat kapı gelindiğinde surat asmayacak iftar sofram şenlendi diye şükredecek yapıda biriyim
Ramazan kalan 11 aydan çok farklı bende

Rabbim şifa versin İnşaAllah ❤
Kesinlikle öyle Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin,evladı olanları da hayırlı evlat eylesin İnşaAllah

Benimkine sofra kurma görevi verdim, suları bardaklara doldururken dikti kafasına içti benim orucum 5 dakikalık oldu bugün dedi iftara 5dk vardı
Bayılıyorum bu hallerine ya
Sizinkiler ikiz galiba?
5 dakikalık oruç

Evet 8 yaşa yaklaşan ikiz kızlarım var
Bir de 2,5yaşında oğlum.

Benim de kızlar gelip gidip "anne parmağını da mı yalayamazsın, keşke bir damla su içsen, yine de olmaz mı?" diyip durdular Halbuki ben de baya hareketli bir gün geçirdim, açlığı hissetmedim bile
Bu yıl baya heyecanlı geçiyor ramazan hamdolsun

Bende her daim nazımın geçtiği insanlara bu şekilde gider gelirim.Kayınvalidem
üst katta oturuyor,o yüzden rahatlıkla misafir oluyorum.Normaldee çat kapı kimseye gitmem,çat kapı herkesinde gelmesini de istemem,başka misafirim varsa ya da bir yere söz vermişse gitmem gerekiyorsa nazımın geçtiği insana bunu söylerim .Aynı şekilde gittiğim insanında bunu söylemesini isterim.Malesef hiç birşey eskisi gibi değil, eskiden büyüklerin geçmişe özlem duymaları garip gelirdi ama şuan onların ne demek istediğini daha iyi anlıyorum.
Bu arada ben bu sene sahur tabaklarımı yatsıdan sonra hazırlama kararı aldım.Bende mikroadenom olduğu için çok sık baş ağrım oluyor dün gece sahuru eşim hazırladı.10 günde bir ilaç alıyorum ve o ilaç beni 2 gün yatırıyor.Böylelikle sahuru daha rahat yaparız.Tavsiye ederim arkadaşlar zaten hazırladığım kahvaltı tabağı ekstra yanına çay ve kahvaltılık sos koyuyorum.

Allah bağışlasın benimde ikiz kardeşlerim var, biri kız biri erkek ama onlar baya büyük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…