Aynen canımDüşünmesi bile güzel
Amin ablaHepimize kolay gelsin,bereketli olsun sofralarımız inşallah.
Gecikmeli de olsa gelebildim.
Bugün çok yoğundum,konuş konuş öyle susadım ki. Biraz dinleneyim diye kaçtım buraya.
Hepimize mutluluk dolu perşembe olur inşallah.
Sahur menümüz;
2 haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
Kocama domates,salatalık
Bana sadece salatalık
3 ceviz
3 badem
3 fındık
3 hurma
Kocama bol bol çay
Bol su
Bana 1 büyük su bardağı limonata.
Yumurtaları akşamdan haşlayıp dolaba kaldırıyoruz amma bir kaç gündür havanın soğukluğundan mıdır nedir yumurta yedikten sonra çok üşüyorum ben ne yapmalıyım acaba?
Hani hem tok tutsun hem de seviyoruz diye yiyoruz ama üşümek hiç hoşuma gitmedi. Bir çözüm arıyoruz kendimize.
Bu akşam nasip olursa hazırlıklara başlayalım diyoruz. Yarın iki anneleri iftara davet ettik,bir kaç yemeği yapalım bari. Nasıl olsa iftar bayaa geç oluyor,sofraya oturana kadar bayaa iş olur.
Bizim bu akşamki iftar menümüz ise;
Sağolsun dün komşumuz bayaa yemek verdi,eee bizde de vardı, o yüzden bu akşamki iftarımız dün komuşunun verdikleri olacak inşallah.
Tarhana çorbası. Bu benim çorbam
Ezo gelin çorbası. Bu komşu çorbası.
Patlıcanlı,etli bir yemek. Kocam yer,ben sevmem.
Makarna. İkimiz de yiyebiliriz.
Dünden az biraz enginar kaldı,onunla da ilgilenebiliriz.
Tatlı olarak da yine komşu keki.
Hepimizin ellerine,kollarına sağlık.
Allahım tüm oruçlarımızı,dualarımızı,namazlarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Evimizin neşesi,bereketi hep artsın inşallah.
Allahım olmayanlara da versin inşallah!
Ohhh afiyet olsun!Yarısını yedi bile çocuklar okuldan gelincesağol ablam
Amin canım cümlemize inşallah.Amin abla ❤ Size de şimdiden hayırlı iftarlar
selam şekerim .
arkadaşlarım hep öyle yapıyor . ve aynı lezzet diyor . ben geçen seneden beri biliyorum ama yapmadım . üşendim .
çok kişiden de duydum . harika oluyormuş .
yap sen de.
bolca değil de fırça ile sürmek yeterliymiş . ben de çok araştırdım da
k belki ama biz böyle seviyoruz.Denemeden bilemezs
Rica ederim arkadaşım.Çok teşekkür ederim güzel dileklerin içinaslında emekli olmadım, eyt lilerdenim ben 12 yıl daha beklemem gerek emeklilik için ancak şu var ki çok çok yoruldum, ithalatçı bir firmada satış sonrası hizmet sorumlusu olarak çalışıyordum, aynı şirkette 17 yıl ve her gün bağırıp çağırıp sızlanan kurumsal müşteriler. Geçen yıl başıma bela olan ileri derecede alerjik niritimde beni epey zorladı ssh epey tozlu ve kimyasal içeren bir yer, son zamanlarda hayli zorlandım. Eşim çok destek oldu bırakmam için ama kolay olmadı bir yıl sürdü bu kararı vermem. Yine de ayrılık zor oldu, iş yerim ve arkadaşlarım ailem gibiydi. Şu an 3. Haftadayım, çok tuhaf hissediyorum , evde güzel bir kitaplığım ve küçük bir dikiş atölyem var ama işe gitmek başka bir şey. Yılların alışkanlığı ile çok erken uyanıyorum ve gün bitmiyor gibi. Biraz dinleneyim sonra ufak tefek diktiklerimi satıp uğraşa çevirmek istiyorum, hiç çalışmadan yaşayamam gibi geliyor. Ama her şeyi istediğin gibi planlamakta büyük keyif. Allahım sanada nasip etsin güzel günler inş
Canım sen 87limisin merak ettim .bende 87liyimde.ekonomi topiği nden okuyorum seni.yazıların güzel.Merhaba hanımmlar
İftara
ımam bayıldı
Pirinc pilavı
cacık
Zahmet olcak ama artk bi tatlı yapmam lazım:)
Ramazan bitcek,sofra daha tatlı görmedii
Sahura
baklava yufkam var difrzde.onu unutmaz çıkarırsam
Peynirli gözleme yepcam ondan.
Yumurta haslarım.
Kahvaltılık yeter:)
Evet 87liyim:)Canım sen 87limisin merak ettim .bende 87liyimde.ekonomi topiği nden okuyorum seni.yazıların güzel.
Her fırın farklı pişiriyor canım benim fırın çok hızlı pişiriyor.Eki Görüntüle 2266987Nevreste kızarana kadar tahta gibi oluyor dunde böyle oldu son derecede pişirdim
Hatta kızarsij diye bugün üzerine pekmez yumurta sarısı ve yoğurt karıştırdım
Eki Görüntüle 2266990balbocuuu ince oldu ama içi böyle
Aynen bende hala onları yiyorum.Karnıyarık yapamasam doğrayıp fıırında kuşbaşı et ile pişiriyorum:)Bazen kıymalı yapıyorum:)
Evet 87liyim:)
Yaa saolasın
Çok yavaş pişiriyor abla kızarana kadar sert oluyor bu seferHer fırın farklı pişiriyor canım benim fırın çok hızlı pişiriyor.
İftara
Tavuk Çorbası
Patatesli ve peynirli börek
Sütlü irmik tatlısı
Hayırlı iftarlar
iste merak ettigim icinin yumusak olup olmamasiydi gayet ii gözükyo ellerne saglik:)Eki Görüntüle 2266987Nevreste kızarana kadar tahta gibi oluyor dunde böyle oldu son derecede pişirdim
Hatta kızarsij diye bugün üzerine pekmez yumurta sarısı ve yoğurt karıştırdım
Eki Görüntüle 2266990balbocuuu ince oldu ama içi böyle