Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Nevreste Nevreste merhaba.
karnıyarığı yağlayarak fırına atıyorum demiştin. kızartma gibi lezzetli oluyor mu? Bir de yağı bolca mı sürüyorsun yoksa fırçayla sadece üstünden bir kere geçerek mi. çıkıştıktan sonra peçeteyle bir daha yağını almaya gerek kalıyor mu?
selam şekerim .
arkadaşlarım hep öyle yapıyor . ve aynı lezzet diyor . ben geçen seneden beri biliyorum ama yapmadım . üşendim .
çok kişiden de duydum . harika oluyormuş .
yap sen de.
bolca değil de fırça ile sürmek yeterliymiş . ben de çok araştırdım da :KK70: :KK70:

Nevreste Nevreste merhaba.
karnıyarığı yağlayarak fırına atıyorum demiştin. kızartma gibi lezzetli oluyor mu? Bir de yağı bolca mı sürüyorsun yoksa fırçayla sadece üstünden bir kere geçerek mi. çıkıştıktan sonra peçeteyle bir daha yağını almaya gerek kalıyor mu?
Bolca sürüyorum canım. Yok silecek kadar bol olmuyor.O yüzden silmiyorum.
Alışkanlık belki ama biz böyle seviyoruz.Denemeden bilemezsin:KK66:

selam şekerim .
arkadaşlarım hep öyle yapıyor . ve aynı lezzet diyor . ben geçen seneden beri biliyorum ama yapmadım . üşendim .
yap sen de.
bolca değil de fırça ile sürmek yeterliymiş . ben de çok araştırdım da :KK70: :KK70:
Yani benim boldan kastım öyle her yeri yaglansın üstünde belli olsun.

S.A. Hanımlar :)

Sahur Menüm;
Bende dünden kalan yemekleri yedim, eşim tereyağlı yumurta, kahvaltılık...

İftar menüm;

Yayla çorbası
zeytinyağlı taze fasülye
bulgur pilavı
çiğer kavurma (eşim için)
Revani
karpuz+çoban salata+ cacık

afiyet olsun iyi iftarlar...:dua:

Kizlar bugun oruclu olacagimi saniyordum ama dun oglen kesilen regl bugun sahuru yedikten sonra devam edince bugun de orucsuzum. Hayir madem devam edeceksin sahur yemeden devam et dimi :KK43:

Sahurda dunden kalan sarma ve dolmadan yedik. Esime yogurt ve cay vardi. Benim ikisiyle de aram olmadigindan soda ictim. Soda da benim zaafim sanirim.

3 tane biber dolmasi ve biraz sarma artti ama hem iftar hem sahurda yedigimiz icin bugun yenmez diyorum. Yarina biraksam dolapta bir sey olmaz sanirim degil mi? Pisirilmis halde dondurmak istemiyorum o sekilde sevmedigimden.

BBu arada iftar menumu kararlastirdim. Insan ne yapacagina karar verdikten sonra ustunden bir yuk kalkiyor. Mesele pisirmekten ziyade ne pisirecegine karar vermek gercekten.

Nasip olursa iftar menumuz:
Ezogelin corbasi
Firinda sebzeli kofte
Yogurt
Domates salatasi

Eger usenmezsem nescafe ile islatilmis kek yapicam.

ayy benim hala akşamki menüm belli değil. Balık istiyorum ama taze bulamazsam alamayacağım alternatif hafif pratik bişey olsun istiyorum eşimle 3 gündür tıka basa yiyoruz maalesef oyüzden bugün hafif bişey olsun istiyorm ama bulamadım hadi menülerinizi paylaşın belki fikir olur banada :KK70:

Merhaba hanımmlar
İftara
ımam bayıldı
Pirinc pilavı
cacık
Zahmet olcak ama artk bi tatlı yapmam lazım:)
Ramazan bitcek,sofra daha tatlı görmediio_O
Sahura
baklava yufkam var difrzde.onu unutmaz çıkarırsam
Peynirli gözleme yepcam ondan.
Yumurta haslarım.
Kahvaltılık yeter:)

47
selam şekerim .
yap sen de.
bende bu şekilde yapıyorum.yazın bolca yapıp atmıştım dolaba.fırçayla sürüyorsun

15574017153774001838895111173344.jpg
Nevreste Nevreste kızarana kadar tahta gibi oluyor dunde böyle oldu son derecede pişirdim

Hatta kızarsij diye bugün üzerine pekmez yumurta sarısı ve yoğurt karıştırdım :KK42:

15574018767901916513549502085708.jpg
balbocuuu balbocuuu ince oldu ama içi böyle :KK45:

Merhaba kızlaar🤗
İftara yeşil fasulye yapacaktım günlerdir çok sık yaptınız sonunda ben de karar vermiştim :KK70: amaaa kv aradı karnıyarık ve tepsi kadayıf yapmış yani oraya davetliyiz ben de pilav yapıp götürcem, çorba da muhtemelen aş otlu yoğurt çorbası olur :KK66: ,yoğurtlu mezeler de olur büyük ihtimal, gidince görcem:KK45:

Merhaba kızlaar🤗
İftara yeşil fasulye yapacaktım günlerdir çok sık yaptınız sonunda ben de karar vermiştim :KK70: amaaa kv aradı karnıyarık ve tepsi kadayıf yapmış yani oraya davetliyiz ben de pilav yapıp götürcem, çorba da muhtemelen aş otlu yoğurt çorbası olur :KK66: ,yoğurtlu mezeler de olur büyük ihtimal, gidince görcem:KK45:
Düşünmesi bile güzel :confused:

Hepimize kolay gelsin,bereketli olsun sofralarımız inşallah.
Gecikmeli de olsa gelebildim.:KK3:
Bugün çok yoğundum,konuş konuş öyle susadım ki. Biraz dinleneyim diye kaçtım buraya.:temizlik:

Hepimize mutluluk dolu perşembe olur inşallah.

Sahur menümüz;
2 haşlanmış yumurta:hamarat:
2 dilim peynir
Kocama domates,salatalık
Bana sadece salatalık
3 ceviz
3 badem
3 fındık
3 hurma
Kocama bol bol çay
Bol su:temizlik:
Bana 1 büyük su bardağı limonata.:sampiyon:

Yumurtaları akşamdan haşlayıp dolaba kaldırıyoruz amma bir kaç gündür havanın soğukluğundan mıdır nedir yumurta yedikten sonra çok üşüyorum ben ne yapmalıyım acaba? :KK8:
Hani hem tok tutsun hem de seviyoruz diye yiyoruz ama üşümek hiç hoşuma gitmedi. Bir çözüm arıyoruz kendimize.

Bu akşam nasip olursa hazırlıklara başlayalım diyoruz. Yarın iki anneleri iftara davet ettik,bir kaç yemeği yapalım bari. Nasıl olsa iftar bayaa geç oluyor,sofraya oturana kadar bayaa iş olur.

Bizim bu akşamki iftar menümüz ise;
Sağolsun dün komşumuz bayaa yemek verdi,eee bizde de vardı, o yüzden bu akşamki iftarımız dün komuşunun verdikleri olacak inşallah. :KK60:

Tarhana çorbası. Bu benim çorbam
Ezo gelin çorbası. Bu komşu çorbası.
Patlıcanlı,etli bir yemek. Kocam yer,ben sevmem. :KK43:
Makarna. İkimiz de yiyebiliriz.
Dünden az biraz enginar kaldı,onunla da ilgilenebiliriz.:KK51:
Tatlı olarak da yine komşu keki.:KK31:

Hepimizin ellerine,kollarına sağlık.:KK74:
Allahım tüm oruçlarımızı,dualarımızı,namazlarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.:KK36:
Evimizin neşesi,bereketi hep artsın inşallah.
Allahım olmayanlara da versin inşallah!:KK60:

X