Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

merhaba canım hayırlı ramazanlar nasılsın
bizde yeni geldik dışarıdan ve hava gayet normal soğuk değil yani parka bile gittik , tabiiki aynı yerde kalıyorsan

Akşama iftara misafirim var.
Menüm;
Mercimek çorbası
Sulu köfte
Sebzeli bulgur pilavı
Çoban salata
Lokma tatlısı
Oğluş fırsat verirse birde börek var aklımda ama zor..

Eksik olma canım çok teşekkür ediyorum.
Ah çok ayıp niye ağlıyorsun işsizlik maaşı için?
Sen o parayı işsiz olduğun için alıyor değilsin karşılanmamış da olsa yılların emeği var onlarda.
Aşk olsun,senin yerinde olmak isteyen emin ol milyonlarca kadın var.
Alışacaksın ve emin ol çok daha rahat edeceksin.
Allahımın izniyle kendine de eşine de çevrene de çok faydalı olmaya devam edeceğine inanıyorum. Herşey şu an çok yeni,bu şekilde hissetmen de çok normal. Zamanla,stresten arınıp sakinliğe alışınca hiç aramayacaksın iş hayatını.
En güzel tarafı da bir yerlere yetişme kaygısı yok.
Ben sürekli koşturmacadayım.
Annemi yemeğe götüreyim,kardeşim uğramış iş çıkışı,ben geç çıkıyorum,bari yemekle telafi edeyim,aaa kayınvalideme hak geçmesin haftaya onu da alalım gidelim,onun da gönlü olsun,ah koca ilgi,sevgi bekler,dur az da onu da seveyim.
Hep böyle yaşıyorum inan. Her gün bu düşüncelerle boğulup bir iş de beceremeyip yorgunluktan Survivor'ın karşısında sızıyorum,sabah yine işe gitmek için koşturma.
Ben de küçük şeylerden mutlu olabilen insanım. İsterim ki o küçük şeyleri biriktireyim hayatımda,gülümseyerek izleyeyim. Devamlı tüketiyormuşum da hiç bir şey üretemiyormuşum gibime geliyor.
Ah bir dokundun bin ahhh işittin di mi?
Allahım hepimizden razı olsun,aydınlık günler hepimizin olsun inşallah.

Allahım kabul etsin,güç kuvvet versin inşallah canım benim.
Regl,karın ağrısı vs. derken çok şükür katıldın aramıza.
Ellerine sağlık.

Hayirli cumalar arkadaslar gece sahurda yayla corbasi makarna kiymali borek vardi . Bu aksam icinse arkadasima iftara davetliyiz . Allah kabul etsin oruclarimizi, dualarimizi

Hava soguk mu hala? Ben eve yeni geldim pazara markete gittik oglumla ama baya terledim.
Evet ya 3 gundur parka gidemiyoruz. Parki geçtim balkonda salincagimiz var ona da binemedi kuzum .Yarindan ümitliyim.
merhaba canım hayırlı ramazanlar nasılsın
bizde yeni geldik dışarıdan ve hava gayet normal soğuk değil yani parka bile gittik , tabiiki aynı yerde kalıyorsan ☺
Merhaba .Nick mi degistirdiniz acaba taniyamadim

domates çorbası
dünden az tepsi kebabı
mercimekli pilav
kabak kızartması üzeri sarımsaklı yoğurt
yeşil salata
nareksili köz biber salatası
ayran
muhallebili kemal paşa

ortaya karışık oldu.biraz biraz olacak.hepsinden canımız istedi

Çok şükür canım cumamıza kavuştuk.
Hepimizin cuması mübarek,dualarımız kabul,kabul olan her duamıza sonsuz şükürler olsun inşallah Büyük Allahım!
Canım arkadaşlarım,inşallah oruçlar kolay geçiyordur,hayırlısıyla 5. güne geldik bile! Allahım tamamlamayı nasip eder inşallah.

Sahurumuza gelince;

2 soğuk yumurta. Yumurtaya hala çözüm bulamadık.
2 dilim peynir.
10 siyah zeytin. Koca daha çok zeytin yemiştir bence.
Bana salatalık.
Kocaya domates,salatalık.
3 badem
3 ceviz
3 fındık
3 hurma
1 büyük bardak limonata tabii ki bana.
Kocaya bol çay.
Bol su.

İftarımıza gelince;
Aslında Ramazanın ilk günü aileyi toplayayım,bizde iftar yapalım demiştik amma arife günü pazar dışardaydı,çok yorulunca pazartesiye cesaret edemedik. O zaman dedik Ramazanın ilk cuması bizdeyiz,diye herkesi örgütledik.
Dün az az hazırlık yaptık,Allahım izin verirse bu akşam da tamamlarız, 20.00'de evimizin kapıları açılacak inşallah.

İftar menümüz;

Tarhana çorbası. Dün akşam yaptım bolca.
Fırın poşetinde tavuk,patates,biber,havuç. Koca ile beraber yaptık dün akşam.
Domatesli peynirli düdük makarnası. Benim canım çok istiyor,koca yapacak,eve gelince.
Salata. Koca yapacak.
Elma hoşafı. Dün gece onu da ben yaptım.
Peynirli,ıspanaklı,patatesli börekler. Superfresh sağolsun!
Çilekli, cevizli,kuru üzümlü güllaç. Bunu da dün ben yaptım heyyyyooo!!!
Bir de eve geçerken Ramazan pidesi alacağım,bu sene daha evimize hiç almadım, hep anneciğime aldım,kokusu burnumda tütüyor.

Komşumuzun tabakları da boş kalmayacak inşallah!

Ramazanın ilk haftası çok yorucu geçti,yalan değil. İşten çıkıp eve gelince hiç dinlenemedim. Hep bir iş çıktı,iftara hep koşa koşa girdik.
Allahım inşallah nasip eder de diğer günler daha sakin geçer. Şöyle uzun uzun dualı çorba başında beklemeyi çok özledim gerçekten.

Allahım hepimizin oruçlarını,dualarını,namazlarını kabul etsin inşallah.
Evimizin sağlığı,huzuru,bereketi eksik olmasın inşallah.
Hepimizin ellerine kollarına sağlık.
Allahım olmayanlara da versin inşallah!

Ellerine sağlık.
Kabak ve sarımsaklı yoğurt çok çok çok severiz biz de.
Allahım kabul etsin inşallah.

Amin abla Allah kabul etsin neden yumurtayı önceden haşlayıp soğuk yiyosunuz ki merak ettim abla

Ellerine sağlık canım , bol bereketli bi menü olmuş afiyetle yiyin benim de canım acılı ezme istiyor akşama doğru büyük ihtimal onu da menüme eklerim

afiyetler olsun miafirleiniz bereketiyle gelsin inş..yumurta çabuk olur aslında diğerleri hazırlanana kadar çabucak haşlanır

afiyet olsun ben karnı yarığı sanırım pazar günü yapacağım.listemde var.afiyet olsun.kabul etsin Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…