merhaba canım hayırlı ramazanlar nasılsınAfiyet olsun .Dun alt komşum karniyarik yapıyordu sanirim.Oyle canim cekti ki bugun yapmaya niyetlenmistim .Ama evdeki kiyma yetersiz gelir.Hava da buz gibi bebeyle çıkıp karniyarik sevdasina hasta etmeyim .Yarina kaldi .Size afiyet olsun :))
Eksik olma canım çok teşekkür ediyorum.Valla senin bu pozitif halin bana çok iyi geliyor:) sağlığım konusunda daha iyiyim haklısın ama boş vakit hiç yoookkk:)))) kentsel dönüşüme vermiştik evimi, inşaat bitti taşındım geçen hafta, kardeşimle aynı sitedeyiz, çocuklar, koşturma evde işler akşamı zor ediyorum:) televizyon izleme alışkanlığım hiç yok, onun yerine okuyorum ve bu bana çok iyi geldi. 24 yıl hiç aralıksız çalıştığım için aile aktivitelerine uzak kalmışımdır hep, kardeşlerimi çok özlemişim onu fark ettim, bugün belki 20 yıl sonra ilk defa birlikte pazara gittik, çok şükrettim Rabbime bugünleri görebildik, yeğenler bir oraya bir buraya çekeledi beni pek hoşuma gitti, böyle basit ama mutlu şeyleri yapmayalı çok zaman olmuştu. Verimli bir hayatım oldu şimdiye dek, bundan sonra da öyle olsun istiyorum, okuyarak, yazarak, beynimi geliştirerek faydalı yaşamak istiyorum. Çalışmayı özledim diyebilirim , geçen hafta işsizlik maaşına başvuru yaptım, çok koydu bana iki gün ağladım ama alışacağım inş. Eşim sağolsun çok destek ama benim içimde aşmam gereken bir süreç var sanırım, çok daralırsam kk dan yardım isteyeceğim artık:) güzel mesajın bana çok moral verdi inan, Allah razı olsun
Günaydın hanımlar. Nasılsınız bakalim?
Bugun sonunda ilk orucumu tutuyorum. Sahurdan beri desol boslugum agriyor. Sebebini bilmiyorum ara ara hep oluyor bende.
Sahurda esime dunku sebzeli kofteyi ve dolmayi isittim. Kendime aksamdan peynirli zarf böreği yaptım. Esime yogurt ve cay bana soda vardı. Allah hepimizin orucunu kabul etsin insallah.
Iftar menum de nasipse:
Ezogelin corbasi (Dunden)
Karniyarik
Pirinc pilavi
Salata
Yogurt
Tatli esim alir insallah
Dun israrla karniyarik dedi esim. Yapayim bugun. Kendim yemiyorum patlican ama. Icini fazla yapar icinden yerim ben de artik.
Evet ya 3 gundur parka gidemiyoruz. Parki geçtim balkonda salincagimiz var ona da binemedi kuzum .Yarindan ümitliyim.Hava soguk mu hala? Ben eve yeni geldim pazara markete gittik oglumla ama baya terledim.
Merhaba .Nick mi degistirdiniz acaba taniyamadimmerhaba canım hayırlı ramazanlar nasılsın
bizde yeni geldik dışarıdan ve hava gayet normal soğuk değil yani parka bile gittik, tabiiki aynı yerde kalıyorsan ☺
Ellerine sağlık.domates çorbası
dünden az tepsi kebabı
mercimekli pilav
kabak kızartması üzeri sarımsaklı yoğurt
yeşil salata
nareksili köz biber salatası
ayran
muhallebili kemal paşa
ortaya karışık oldu.biraz biraz olacak.hepsinden canımız istedi
Amin abla Allah kabul etsinÇok şükür canım cumamıza kavuştuk.
Hepimizin cuması mübarek,dualarımız kabul,kabul olan her duamıza sonsuz şükürler olsun inşallah Büyük Allahım!
Canım arkadaşlarım,inşallah oruçlar kolay geçiyordur,hayırlısıyla 5. güne geldik bile! Allahım tamamlamayı nasip eder inşallah.
Sahurumuza gelince;
2 soğuk yumurta. Yumurtaya hala çözüm bulamadık.
2 dilim peynir.
10 siyah zeytin. Koca daha çok zeytin yemiştir bence.
Bana salatalık.
Kocaya domates,salatalık.
3 badem
3 ceviz
3 fındık
3 hurma
1 büyük bardak limonata tabii ki bana.
Kocaya bol çay.
Bol su.
İftarımıza gelince;
Aslında Ramazanın ilk günü aileyi toplayayım,bizde iftar yapalım demiştik amma arife günü pazar dışardaydı,çok yorulunca pazartesiye cesaret edemedik. O zaman dedik Ramazanın ilk cuması bizdeyiz,diye herkesi örgütledik.
Dün az az hazırlık yaptık,Allahım izin verirse bu akşam da tamamlarız, 20.00'de evimizin kapıları açılacak inşallah.
İftar menümüz;
Tarhana çorbası. Dün akşam yaptım bolca.
Fırın poşetinde tavuk,patates,biber,havuç. Koca ile beraber yaptık dün akşam.
Domatesli peynirli düdük makarnası. Benim canım çok istiyor,koca yapacak,eve gelince.
Salata. Koca yapacak.
Elma hoşafı. Dün gece onu da ben yaptım.
Peynirli,ıspanaklı,patatesli börekler. Superfresh sağolsun!
Çilekli, cevizli,kuru üzümlü güllaç. Bunu da dün ben yaptım heyyyyooo!!!
Bir de eve geçerken Ramazan pidesi alacağım,bu sene daha evimize hiç almadım, hep anneciğime aldım,kokusu burnumda tütüyor.
Komşumuzun tabakları da boş kalmayacak inşallah!
Ramazanın ilk haftası çok yorucu geçti,yalan değil. İşten çıkıp eve gelince hiç dinlenemedim. Hep bir iş çıktı,iftara hep koşa koşa girdik.
Allahım inşallah nasip eder de diğer günler daha sakin geçer. Şöyle uzun uzun dualı çorba başında beklemeyi çok özledim gerçekten.
Allahım hepimizin oruçlarını,dualarını,namazlarını kabul etsin inşallah.
Evimizin sağlığı,huzuru,bereketi eksik olmasın inşallah.
Hepimizin ellerine kollarına sağlık.
Allahım olmayanlara da versin inşallah!
Ellerine sağlık canım , bol bereketli bi menü olmuş afiyetle yiyindomates çorbası
dünden az tepsi kebabı
mercimekli pilav
kabak kızartması üzeri sarımsaklı yoğurt
yeşil salata
nareksili köz biber salatası
ayran
muhallebili kemal paşa
ortaya karışık oldu.biraz biraz olacak.hepsinden canımız istedi
bende çok seviyorummm.amin hepimizinkiniEllerine sağlık.
Kabak ve sarımsaklı yoğurt çok çok çok severiz biz de.
Allahım kabul etsin inşallah.
afiyetler olsun miafirleiniz bereketiyle gelsin inş..yumurta çabuk olur aslında diğerleri hazırlanana kadar çabucak haşlanırÇok şükür canım cumamıza kavuştuk.
Hepimizin cuması mübarek,dualarımız kabul,kabul olan her duamıza sonsuz şükürler olsun inşallah Büyük Allahım!
Canım arkadaşlarım,inşallah oruçlar kolay geçiyordur,hayırlısıyla 5. güne geldik bile! Allahım tamamlamayı nasip eder inşallah.
Sahurumuza gelince;
2 soğuk yumurta. Yumurtaya hala çözüm bulamadık.
2 dilim peynir.
10 siyah zeytin. Koca daha çok zeytin yemiştir bence.
Bana salatalık.
Kocaya domates,salatalık.
3 badem
3 ceviz
3 fındık
3 hurma
1 büyük bardak limonata tabii ki bana.
Kocaya bol çay.
Bol su.
İftarımıza gelince;
Aslında Ramazanın ilk günü aileyi toplayayım,bizde iftar yapalım demiştik amma arife günü pazar dışardaydı,çok yorulunca pazartesiye cesaret edemedik. O zaman dedik Ramazanın ilk cuması bizdeyiz,diye herkesi örgütledik.
Dün az az hazırlık yaptık,Allahım izin verirse bu akşam da tamamlarız, 20.00'de evimizin kapıları açılacak inşallah.
İftar menümüz;
Tarhana çorbası. Dün akşam yaptım bolca.
Fırın poşetinde tavuk,patates,biber,havuç. Koca ile beraber yaptık dün akşam.
Domatesli peynirli düdük makarnası. Benim canım çok istiyor,koca yapacak,eve gelince.
Salata. Koca yapacak.
Elma hoşafı. Dün gece onu da ben yaptım.
Peynirli,ıspanaklı,patatesli börekler. Superfresh sağolsun!
Çilekli, cevizli,kuru üzümlü güllaç. Bunu da dün ben yaptım heyyyyooo!!!
Bir de eve geçerken Ramazan pidesi alacağım,bu sene daha evimize hiç almadım, hep anneciğime aldım,kokusu burnumda tütüyor.
Komşumuzun tabakları da boş kalmayacak inşallah!
Ramazanın ilk haftası çok yorucu geçti,yalan değil. İşten çıkıp eve gelince hiç dinlenemedim. Hep bir iş çıktı,iftara hep koşa koşa girdik.
Allahım inşallah nasip eder de diğer günler daha sakin geçer. Şöyle uzun uzun dualı çorba başında beklemeyi çok özledim gerçekten.
Allahım hepimizin oruçlarını,dualarını,namazlarını kabul etsin inşallah.
Evimizin sağlığı,huzuru,bereketi eksik olmasın inşallah.
Hepimizin ellerine kollarına sağlık.
Allahım olmayanlara da versin inşallah!
afiyet olsun ben karnı yarığı sanırım pazar günü yapacağım.listemde var.afiyet olsun.kabul etsin AllahMerhaba hatunlar
Buranın canı isterse bildirim geliyor yoksa gelmiyor ☺ ,ilgiiinç
İftar menüm ;
🍽 arabaşı çorbası
🍽 karnıyarık
🍽 pilav
🍽 cacık
🍽 su böreği
🍽 salata
🍽 tepsi kadayıf
Herkese hayırlı iftarlar
tşk ederim sağolsaın..ayy acıktımEllerine sağlık canım , bol bereketli bi menü olmuş afiyetle yiyinbenim de canım acılı ezme istiyor akşama doğru büyük ihtimal onu da menüme eklerim
Amin canım hepimizin inşallah.Amin abla Allah kabul etsinneden yumurtayı önceden haşlayıp soğuk yiyosunuz ki merak ettim abla