Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

tarif isterim ozman
Benim standart bir tarifim yok yalnız
Mayayi aktif Edip biraz tuz ve su ile yoğurdum sadece maya su tuz un yani bayağı yoğurdum

En son hamuru bırakırken elime uapisiyordu biraz mayalanmasini bekledim

Kabarmaya başlarken biraz un ile toparlayıp tepsiye yerleştirdim üzerine şekil verip yumurta sarısı surebilirsin sadece

Benimkiler sadece yumurta oldu mu kokuyor diyorlar o yüzden yoğurt vs sürdüm üzerine

tesekkur cnm deniycem

Merhaba herkese, bugün pazarım vardı dikişte diktim, ev falan derken epey yoğun bir gün geçirdim. İftar menümüz:

Domates çorbası
Fasulyeli kıymalı patates yemeği (bu uydurduğum bir yemek:) )
Bulgur pilavı
Cacık

Gece için fırında peynirli ekmek dilimleri yapmayı planlıyorum, yanına yumurta, kahvaltılık falan, birazdanda oturduğum yerde sigara böreği saracağım buzluk için.

Valla senin bu pozitif halin bana çok iyi geliyor:) sağlığım konusunda daha iyiyim haklısın ama boş vakit hiç yoookkk:)))) kentsel dönüşüme vermiştik evimi, inşaat bitti taşındım geçen hafta, kardeşimle aynı sitedeyiz, çocuklar, koşturma evde işler akşamı zor ediyorum:) televizyon izleme alışkanlığım hiç yok, onun yerine okuyorum ve bu bana çok iyi geldi. 24 yıl hiç aralıksız çalıştığım için aile aktivitelerine uzak kalmışımdır hep, kardeşlerimi çok özlemişim onu fark ettim, bugün belki 20 yıl sonra ilk defa birlikte pazara gittik, çok şükrettim Rabbime bugünleri görebildik, yeğenler bir oraya bir buraya çekeledi beni pek hoşuma gitti, böyle basit ama mutlu şeyleri yapmayalı çok zaman olmuştu. Verimli bir hayatım oldu şimdiye dek, bundan sonra da öyle olsun istiyorum, okuyarak, yazarak, beynimi geliştirerek faydalı yaşamak istiyorum. Çalışmayı özledim diyebilirim , geçen hafta işsizlik maaşına başvuru yaptım, çok koydu bana iki gün ağladım ama alışacağım inş. Eşim sağolsun çok destek ama benim içimde aşmam gereken bir süreç var sanırım, çok daralırsam kk dan yardım isteyeceğim artık:) güzel mesajın bana çok moral verdi inan, Allah razı olsun

Günaydın hanımlar. Nasılsınız bakalim?
Bugun sonunda ilk orucumu tutuyorum. Sahurdan beri desol boslugum agriyor. Sebebini bilmiyorum ara ara hep oluyor bende.

Sahurda esime dunku sebzeli kofteyi ve dolmayi isittim. Kendime aksamdan peynirli zarf böreği yaptım. Esime yogurt ve cay bana soda vardı. Allah hepimizin orucunu kabul etsin insallah.

Iftar menum de nasipse:
Ezogelin corbasi (Dunden)
Karniyarik
Pirinc pilavi
Salata
Yogurt
Tatli esim alir insallah

Dun israrla karniyarik dedi esim. Yapayim bugun. Kendim yemiyorum patlican ama. Icini fazla yapar icinden yerim ben de artik.

Afiyet olsun .Dun alt komşum karniyarik yapıyordu sanirim.Oyle canim cekti ki bugun yapmaya niyetlenmistim .Ama evdeki kiyma yetersiz gelir.Hava da buz gibi bebeyle çıkıp karniyarik sevdasina hasta etmeyim .Yarina kaldi .Size afiyet olsun :))

Hava soguk mu hala? Ben eve yeni geldim pazara markete gittik oglumla ama baya terledim.

Cikmisken tatliyi da kendim aldim. Kaymakli ekmek kadayifi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…