Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

T
Tesekkur ederim

ozaman içine domates doğrayıp dolduruyorsunuz...ay çok güzelmiş bu az miktar yaparken hele çok daha pratik olur değil mi?

salça domates de koyuyo musun canımcım?

10 adet dolmaya 2 domates dogradim. Tarifte de oyle diyor. Nefis yemek tarifleri adli sitede ilk cikan tarif. Tepsim bile hic batmadi. Bulasik cikmiyor. Hem de cok lezzetli kendi buhariyla pistigi icin. Afiyet olsun.

afiyet olsun cnm, bu bayat ekmek böreğini nasıl yapıyosun?

sağol canım sanada afiyet olsun.

ekmekleri küp küp doğruyorum içine 2 yumurta kırıyorum,ekmekleri ıslatacak kadar süt döküyorum,maydonoz ve peynir doğrayıp güzelce karıştırıyorum sıvı yağla yağlanmış tavaya döküp düzleştiriyorum ters düz yaparak kızartıyorum.benim uydurduğum bir ekmek değerlendirme tarifi ama hem lezzetli hemde çok hafif

dünkü iftar menümüz:
tavuksuyuna şehriye çorbası
patlıcan musakka
pirinç pilavı
ortaya biraz yaprak sarma biraz mantı
yoğurt
hurma
her zaman ki gibi tatlımız yoktu :) torku bisküviye chokella sürdüm bende :)) hurma kesmiyo :))

aa nedir bu çok merak ettim anlatsana cicim

2 paket vanilyalı puding:1paketini sütle pişiriyorsun 2.paketi karışık meyve suyuyla (içinde ananas olan tercih edilirse daha iyi olur,birde burda 3 bardak meyve suyu olacak)

bir kapta ananas ve 1 çay bardağı cevizi karıştırıyoruz

kuplara önce sade vanilyalı pudingi koyup üzerine anasla ceviz koyuyoruz onun üzerinede renkli olan pudingi döküyoruz üzerinede hindistan cevizi.
Tatlıyı yiyenler puding olduğunu anlamıyorlar,lezzetli,hafif tam bir yaz tatlısı

Ellerinize sağlık

Resmi çevirip eklemeye çalıştım kabul etmedi O yüzden böyle kalacak

Teşekkür ederim,1 saat uğraştırıyor beni resmi yüklemek net burada çok yavaş.
sende uğraşmışsın teşekkürlerNapalım artık bakarken ekranı çevirip bakacağız

Patates Püreli Köfte Tarifi yapacağımmm:))
inşaallah :))

Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates püresi için

• 2 orta boy patates
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Köftesi için:

• 500 gr çekilmiş et
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz
Hazırlanışı
Köfteyi hazırlayalım. çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun. Daha
sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki gibi bardak şeklinde şekillendirin. 190 derede ısıtılmış fırında köfteler hafif kızarana kadar pişirin. Bu arada patates püresini hazırlayın.

Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek iyice harmanlayın.

Hafif kızaran köfteleri fırından aldıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun.

1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün. Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına tekrar sürülür. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

Dunden kalan salatayi nasil muhafaza ediyorsun? Bozulmuyor mu?
güzel kapaklı bir kap ile veya streç film ile buzdolabına koyuyorum, yok canım bozulmuyor, sadece biraz daha yumuşuyorlar içinde domatesi hiç olmayan veya az olan bi salata ise tadında da pek değişim olmuyor hatta ben kalma salatayı çok severim akşamdan kalan salatayı özellikle kahvaltıda yemeye bayılırım esasında sahurda yedik kalanını ama içine bereket girmiş mübarek yine çok az bi kalan olunca koymuştum iftar sofrasına
e misafire konmaz tabi

hmm güzel fikirmiş tabrik ederim, sağol cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…