Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

Nevoss bu revaninin kakaolusu dolasiyordu gecen sene buralarda. Bulamadim. Sende var mi tarifi?

Harika olmuş
Tarif alalım
Sağol Nevoş.Yarın başka bir tarif daha deneyeceğim.Bu nasıl oldu bilmiyorum.

1,5 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1\3 yaş maya
Un

Ilık suyun içine mayayı,şekeri,tuzu koyup erittim.Un ilave ederek cıvık bir hamur yaptım.Hamur ele yapışacak.Bir saat üzerini örtüp mayalandırdım.Bir saatin sonunda biraz daha un katarak tekrar yoğurdum.Tepsiyi yağlayıp hamuru yayıp elimle şekil verdim.Bu aşamada elinizi yağlıyorsunuz.Ne çok ince ne çok kalın olacak.Benimki biraz ince oldu.(Tepsiye yağlı kağıt serilse iyi olur kolay çıkması açısından.)Üstü kapalı yarım saat daha dinlendirdim.Üzerine çok az suyla açılmış yumurta sarısı sürdüm.Susam ve çörek otu serpip pişirdim.

Teşekkür ederim canım tarif için çok güzel görünüyor

bugün eşim iftara davetli
o nedenle ben de niyetli olmadığım için çocuklarla menümüz

mercimek çorbası
tavuk baget
yoğurt
vişne kompostosu
tulumba tatlısı -şöbiyet baklava ( dün güllaç yapmadım eşim tulumba ve baklava şöbiyet aldı)

Sütlü irmik tatlısıydı ama bunu da mutlaka deneyeceğim bu sefer not edicem unutmamak için

Şu an gene iyiyim önceden hiç kalkamıyordum bile... Eşim oruç tutmuyor. Güvenemiyor kendine. Ben çok isterdim tutsun ama işte ısrarda edemiyorum..
Bu akşam köfte, barbunya, pilav var..

İftar menümüz
Mercimek Çorbası
Fırında patates oturtması
Bulgur pilavı
Ev yapımı limonata
Tavuk Göğsü
Karpuz
Afiyet olsun herkese
Masamı da paylaşırım inşallah

Ben sahur hazırlıgındayım
Sigara börekleri sarılsın bakalım.

Eki Görüntüle 1561383

Cok sagolun kızlar bereketli olsun sofralarımız
Tv de hep yemek tarifi hep yemek tarifi
İftar dolmamda pisti.

(Patlıcan,kabak,biber) etli dolma

Eki Görüntüle 1561424

Eki Görüntüle 1561492 Tatlım oldu oruçlu olmadığım için tadına baktım enfessss Beğeniceklerine eminim

patlıcan dizmemin fotoğrafıı

abovvvvvv.netmissiniz. hanimlarrrr.. Ellerinize sağlık.. Afiyet olsun hepinize.. Benim menüm.. Mercimek çorbası. Patates kızartması ve kuru köfte.. Sebzeli bulgur pilavı..cacık.. Karpuz..fırında sütlaç ve mısır.. Veeee.. Cayyyyyyy...

Sütlü irmik tatlısıydı ama bunu da mutlaka deneyeceğim bu sefer not edicem unutmamak için
Bu olabilir mi?
Malzemeler :
9 kasık şeker
9 kaşık irmik
1 kilo süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
Tarçın(isteğe bağlı)

Yapılışı

irmik,süt,şeker,yağ kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır, içine vanilya karıştırılır.
Pişen muhallebi önceden hafif ıslattığımız borcam tepsiye dökülür.
Üzerine tarçın serpilir.
Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…