Dosya yükle ile mi ekliyorsunuzAkşamdan beri fotoğraf ekleyemiyorum neden acaba
Nevrestecim orucun ilk günü bu tatlıyı yaptım arasına kakaolu büsküvi dizdim,en üste krem şanti sürdüm tadını ne kadar değiştirdi çok güzel oldu,normalde sütlü irmik tatlısını pek yiyemezdimBu olabilir mi?
Malzemeler :
9 kasık şeker
9 kaşık irmik
1 kilo süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
Tarçın(isteğe bağlı)
Yapılışı
irmik,süt,şeker,yağ kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır, içine vanilya karıştırılır.
Pişen muhallebi önceden hafif ıslattığımız borcam tepsiye dökülür.
Üzerine tarçın serpilir.
Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
üzerine dekrem şanti sürdüm ilk defa çok hoşuma gitti benim yoksadiğer türlü yiyemiyordumBen yaptıydım sütlü irmik tatlısı tarif vereyim mi? Üzerine hindistan cevizi daha lezzetli oluyor. Ve margarin yerine tereyağı daha iyi. Bir buçuk bardak irmiğe 1 bardak şeker koyuyorum. Tatlı olmuyor çok fazla tam kıvamında oluyor.
Ustune portakal suyunu nisasta sekerle pisirip portakal sosu yapabilirsin ustune dok soguyunca jöle gibi oluyor visne suyuylada guzel oluyorüzerine dekrem şanti sürdüm ilk defa çok hosuma gitti benim yoksadiğer türlü yiyemiyordum
Teşekkür ederim canımNevreste krepler mutiss gorunuyo
Ellerine saglık
Sahur;
Sigara böregi
Kiraz
Karpuz
(Cok da az yedim pazarada cıkıcam bugun zor gcmez umarım)
Ellerine sağlık canım tabi öyle harika olurNevrestecim orucun ilk günü bu tatlıyı yaptım arasına kakaolu büsküvi dizdim,en üste krem şanti sürdüm tadını ne kadar değiştirdi çok güzel oldu,normalde sütlü irmik tatlısını pek yiyemezdim
Ben birde çikolata sos döküyorum o zamanda çok güzel oluyorüzerine dekrem şanti sürdüm ilk defa çok hoşuma gitti benim yoksadiğer türlü yiyemiyordum
Eline sağlık