Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

iftar yapmıyoruz. Oruç tutmuyorum bu sene malumunuz ama örnek olması için bu akşam yemeği listesini yazayım.

Domates çorbası
Patates püresi
Salçalı makarna
Çoban salata
Şeftalili, vişneli kek.

Canım bugün pişir yarın öğleden sonra şerbetini dök hiç sorun olmaz

nevoş ya bişey sorabilrmiyim sana... hep sana geliyorum ama hakkını helal et
dolma biberini kış için tuzlu suya salamurasını yapıyorlardı, görmüştüm birkaç yerde...
şimdi bulamıyorum nette,.. genelde dolma biberin içine lahana havuç doldurup turşu kuruluyor ya hep o var nette.. ben onu istemiyorum...ben sadece dolma biberini tuzlu suya salamura gibi yapılışını arıyorum ama bulamadım kışın çıkarıp normal dolma doldurmak için...
varmı bi bilgin?

Canım ben onu hiç duymadımsen kış hazırlıkları topiğinde yazmıştın bende senden tarif bekliyordum
Ama araştırayım belki bulurum

Canım ben onu hiç duymadımsen kış hazırlıkları topiğinde yazmıştın bende senden tarif bekliyordum
Ama araştırayım belki bulurum

yok nevom o değil.. baskı biberine diyorsun sen dün gece konuşmuştuk hani.. onu yapıcam zaten onu senelerdir yaparım biliyorum onu... ama bu dediğim dolma biber.. dolma biberin ölçüsü biraz farklı.. o yüzden aradım bulamadım..
dolma biberi salamura yapıp kışın çıkarıp normal dolma yaptığımız gibi yapıyorsun.. daha önce denk gelmiştim şimdi bulamıyorum.. neyse azcık daha arıyım..

Ben kışın kış dolmasını daha çok seviyorum o yüzden taze biber hiç koymadım dolma yapmak için
Bulursan paylaş belki yapmak isteyen olur

Ben kışın kış dolmasını daha çok seviyorum o yüzden taze biber hiç koymadım dolma yapmak için
Bulursan paylaş belki yapmak isteyen olur

kışın ben sebze almıyorum hormondan ötürü...
genelde buzluğa atardım dolma biberleri.. bu sefer böyle yapayım dedim ama bualamadım.. bi ara çok görüyordum yahu

kışın ben sebze almıyorum hormondan ötürü...
genelde buzluğa atardım dolma biberleri.. bu sefer böyle yapayım dedim ama bualamadım.. bi ara çok görüyordum yahu
Ben de almıyorum canımSadece yemekler için dondurucuya atıyorumÇok güzel oluyorDolma kuru ile yapıyorum yemeklere dondurucudan

Cnm çok aşırı şerbetli değil :)hafifti birde şerbeti çektikçe üstüne ekledim kalan şerbetide içi. Bayagı çekmişti :)

Gazel naber nasılsın canım?

Biz dolma biberi hafif haşlayıp poşetlere koyuyoruz.Kışın etli biber dolması yapıyoruz.Güzel oluyor.

Gazel naber nasılsın canım?

Biz dolma biberi hafif haşlayıp poşetlere koyuyoruz.Kışın etli biber dolması yapıyoruz.Güzel oluyor.

iyiyim canım sen nasılsın
dolma bibri bende genelde buzlua koyarım, ama buzluğum üç ondan beş bundan derken doluyor.. kurbanda yer kalmıyor bu sefer...
daha önce çok kez denk gelmiştim dolma biber salamurasına ama şuan bulamıyorum
dolma biber bu hafta baya ucuzladı pazarda bir iki kilo alıp yapayım diyordum

Ben de iyiyim canım.Ehliyeti aldın mı?

Salamura nasıl oluyormuş.Bizde iki dolap olduğu için sorun olmuyor.Daha erken dolma bibere.Yaz sonuna kadar olur.

şimdiden yapıp koyacam canım... yaz sonu pek evimde olamayacağım için..
evet aldım ehliyeti canım
şükür tek girişte aldım...
Evde olmayacaksan şimdiden alman mantıklı tabi.

Tebrik ederim canım.Benim gibi alıp hevesin geçmesin kullan arada.

Evde olmayacaksan şimdiden alman mantıklı tabi.

Tebrik ederim canım.Benim gibi alıp hevesin geçmesin kullan arada.

yok kullanıyorum canım :) hatta eşim pek dertli :) karıya ehliyet aldık, arabayı vermez oldu diye

yaz sonu evde olamayacam canım, nasipse kardeşim evleniyor düğünümüz var... annemlerde olacağım...kış hazırlığını biraz çabuk tutmam lazım.. düğün telaşesinden kış için hazırlıklara fırsat bulamam

O zaman sana da bir tane araba alsın dimi.
Hayırlı olsun şimdiden düğününüz.Senin o zaman elini çabuk tutman lazım.Domates,vişne zamanı.Vişne bitti belki de.Bir tane vişne ağacımız var her sene yanıyor vişnesi. Tepelerden bir kilo çıkar ama toplanmıyor çok yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…