Yöresel Tarif Ramazan sofrası -Trileçe- Efsane un sponsorlugunda.

Yöresel Yemekler
Tarif garanti diyorsun yani.O zaman mutlaka ramazan bitmeden deneyeceğim.Ben karamelli yaparım belki.Meyveli pek yenmiyor bizde.Denersem mutlaka sonucu bildiririm canım.Çok teşekkürler.

aeben tarifini denedim.Gerçekten güzel oldu.Ben üstüne dökülen süt miktarını biraz azaltıp karamelli yaptım.Teşekkür ederim canım tarif için.

Bu da resmi.

Adram kramelin tarifini alabilirmiyim canım ?
Bir buçuk çay bardağı şeker ve bir çay bardağı suyu ocağa kisik ateşe alıp karamel rengi olana kadar karistiriyorum. Sonra da bir tatlı kaşığı nişastayı bir su bardağı suyla açıp üzerine dikkatlice dokuyorum sıçrayabilir bu aşamada. Önce sertlesiyor ama sonra açılıyor. Soguyana kadar ara ara karistiriyorum. Sonra buzdolabına koyup dilimledigim trilece üzerine bu sostan gezdiriyorum. Komple sos yapınca ustune ağır olur gibi geliyor. Bir de krema vs. İle de bu sosu hazırlayanlar var.

Adram kramelin tarifini alabilirmiyim canım ?
Canım benim yaptığım biraz sulu oldu ben de Vuslat'tan yeni tarif aldım onu deneyeceğim.Dün gece benim sayfaya ekledi çok güzel görünüyordu.Bir su bardağı şekeri karamelize edip 1 paket kremayı ekleyip hızlı hızlı çırpıyormuşuz.

Ouuuu ablammmhamarat ablam benim elllerine sağlık

Bakıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…