Yöresel Tarif Ramazan sofrası -Trileçe- Efsane un sponsorlugunda.

Yöresel Yemekler

aeben

Her daim üye :))
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
44.079
77.968
1.123
Merhabalar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu . Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım geçelim tarifimize ve soframıza .

Öncelikle menüm:

Ezo gelin çorba
Fırında tavuk but
Yaprak sarma
Salata
Yoğurt
Hoşaf
Trileçe

TRİLEÇE

MALZEMELERİMİZ.

KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya

SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker

SOSU İÇİN.

Tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )

YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .

Bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.

Yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim
Sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.

Sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
Meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.

Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ve Kazen beyin yarışma hediyesidir .Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
ah cimcimem çektim fakat pc bir onu kabul etmedi halbuki hep aynı tele çektim . nevoşa gönderiyim dedim onrada gitmedi .. bende ona uğraşıyordum bayadır ..

Anladım abla resim düzenleme programı varsa telefondan düzenle telden yukle

Resim eklenene kadar masaya yorum yapayım . Masan sicacik Abla . Rabbim masanizdan evinizden huzuru eksik etmesin inssssp

daha öncedemi onu seçmişdim deynep farkına bile değilim inan . kızıma sordum anne unu seç dedi
yorumun için teşekkür ederim canım

Ellerine saglik cnm sofran super gorunuyo.
Basarilar dilerim...

En sık yaptığım tatlı, çok severim
Bütün hali çok güzel görünüyor, keşke dilimlenmiş hali daha yakın çekim olsaymış, trileçenin özellikle kekin rengine bakıyorum Ellerine sağlık canım, sofran da harika görünüyor:) Başarılar dilerim

ekledim dilimli halinide vuslatım. nevran düzenler birazdan . ayak sesleri geldi :)
kekin rengi aslında açık resimde koyu çıkmış . normal kek gibi kızarmıyor ...

ekledim dilimli halinide vuslatım. nevran düzenler birazdan . ayak sesleri geldi :)
kekin rengi aslında açık resimde koyu çıkmış . normal kek gibi kızarmıyor ...
Süper görünüyor Trileçenin kekinde aradığım renk böyle beyaz olması:) Benim oyum belli, ne gelirse gelsin trileçeden vazgeçmem

Triliçe çok güzel olmuşAma sarmalara bayıldım Hele tencerede enfes görünüyor.Ne güzel dizilmiş
Sofrada harika olmuşYarışmada bol şans diliyorum
Sağolasın nevram .
yapragı yarışma için sarmadık benim kızlarla nasip yarışmayaymış yoksa daha ince sarardık
düzenleme içinde ayrıca teşekkürler

Offf sofra enfess Mash aebencim ,dokturmusun resmen Ellerine kollarina saglik ,harika gprunuyor canim ,basarilar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…