Yöresel Tarif Ramazan Sofrası-Pilavların Kralı Büryan Pilavı -Trakya Birlik Biryağ Ayçiçek Yağı Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

Kakao ve Ben

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
13.528
15.850
Merhabalar..Güzel bir kategoride gene sizinleyim..Ramazan Oruç,Rahmet,Dostluk,Paylaşma,Nimetleri özleme..Gerçek oruç sadece yiyip içmeyi değil,boş ve hayasızca sözleride terk ederek tutulan oruçtur..Mevlam tutulan oruçları kabul etsin..

İftar Sofram,
Ezogelin çorbası,
Biber Dolgulu Milföy,
Közlenmiş Biber Turşusu,
İftar tabağı,
Yaz Salatası,
Tavuk Sarma,
Büryan Pilavı, ve
Gül Tatlısı,
Ben Yarışmaya Büryan Pilavı İle katılacağım..

Büryan Pilavı Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • İsteğe göre tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber

• Hazırlanışı:
    1. Etleri tencereye alın ve suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte tutun.
    2. Etler suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapayıp pişmeye bırakın.
    3. Etler yumuşayınca,yemeklik doğradığınız soğanları etin üzerine ekleyin.
    4. Sıvı yağı da ekleyip,soğanlarla birlikte eti kavurun.Bu aşamada isteğinize göre tuz ve kara biber ile tereyağ ekleyip karıştırın.
    5. Soğanlı karışımın üzerine rendelenmiş havuçları örtün ve onun üzerine iyice yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.

6. Pirinçleri güzelce yaydırın ve üzerini basacak kadar sıcak su ekleyip,kaşıkla aradan boşluklar oluşturup,etin tuzu ve yağının pirinçlerin üzerine de gelmesini sağlayın.

7. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin.
    8. Pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edip,pirinçler pişince pilavı kapatın.
    9. Pişen pilavı 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip servis yapın.
    10. Veee.Sunum

Naptin sen kakoşum yaaaaaaaaaaaa harikasin...

O sofrada neler var oyleeeeeeeeee

Ellerine saglik canim basarilar dilerimmmm

Pilavin tadini merak ettim.pilav yapiminda acemiyim halaaaa

Naptin sen kakoşum yaaaaaaaaaaaa harikasin...

O sofrada neler var oyleeeeeeeeee

Ellerine saglik canim basarilar dilerimmmm

Pilavin tadini merak ettim.pilav yapiminda acemiyim halaaaa
Margammmm.. teşekkür ederimm.. pilavın tadına gelincee harika bir lezzett Ana yemek niyetinede yenilebilir canımm tek özelliği çok kısık ateşte pişicek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…