- 28 Ekim 2022
- 6.386
- 16.098
- 28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Trakya bölgesinde ki kapama derler o tarife benzer olmuş sanırım farkı bu daha iç pilav gibi ellerinize sağlık baharatlı lezzetli görünüyorMerhaba hepinize Arabistan mutfağından kepse pilavı tarifi ile sizlerleyim. Arap pilavı da deniyor. Pratik ve lezzetli baharatlı tatları sevenler denesin derim
Malzemeler
Eki Görüntüle 3507183
Tavuk için;
Pilav için ;
- 1 paket tavuk baget
- yarım tencere su
- 2 yk domates salçası
- 1 sogan ( aroma için kaynarken tencereye atılacak)
- 2 yk kepse baharatı ( aktarda hazır halde satılıyor, isterseniz tüm baharatları tek tek alıp kendinizde karıatırabilirsiniz)
- tuz
Yapılış
- 1,5 kase kepse pirinci yada yesemin pirinci
- 2 büyük soğan
- 4 domates
- 2 biber
- 4 yk kepse baharatı
- 1 paket kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- tuz
Tavuk için
Tavuklar yukanıp tencereye koyuluyor, tavukların uzerını gececek kadar su koyuluyor. Eki Görüntüle 3507186
İçine soğanı, kepse baharatını tuz ekleyıp 40 dk pişmeye bırakıyoruz.
Tavuklar pişince maşa yardımıyla alıp fırın tepsısıne diziyoruz. Eki Görüntüle 3507187
Üzerlerine zeytın yagı gezdırıp 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tavukları kenara alıyoruz.
Pilav için
Pirinci tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz Eki Görüntüle 3507188
Tencereye zeytın yagı koyup dogradıgımız soğanları alıyoruz. Eki Görüntüle 3507189
Pembeleşmeye yakın biberi ve domatesi de atıyoruz.
İçine 1 yk salcayıda atıp pişmeye bırakıyoruz.Eki Görüntüle 3507190 Eki Görüntüle 3507191
Suyunu ceken sosumuza kepse baharatı kuş üzümleri ve fıstıgı eklıyoruz.
Pirincimizi de ekleyip karıstırıyoruz.Eki Görüntüle 3507193
Daha sonra tavuk suyundan 5 kase pilava ilave edıyoruz. Tuzu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pişen pilavı biraz dinlendırıp sunum yapacağımız tabaga alıp servıs edıyoruz uzerıne tavukları koyup.
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 3507194
Eki Görüntüle 3507195
Eki Görüntüle 3507196
Eki Görüntüle 3507198
Eki Görüntüle 3507199
Eki Görüntüle 3507200
Eki Görüntüle 3507201
Cok tesekkürleerEline sağlık sunumu çok beğendim.
Başarılar.
Elle yiyorlar mı bilmiyorum gercekten bende ilk kez yaptım ama lezzetını begendım cok guzel oldu baharatından dolayı yiyemezmiyiz acaba demıstım ama oyle olmadı örtümü irana gezi içşn gittiğimizde almıştım bnde sevıyorum cokEllerine sağlık. Elle yemek meşhur yemek mi acaba bu? Dünya mutfağını aratınca listelerde olan tarifti sanki bu.
Bulgur pilavının pirinç versiyonunu hiç denemedim. Tadı fark ediyor mu? Orada bulgur pilavı tükanı açsak satar mıyız acaba? Aklımda deli sorular.
Yazmadan edemeyeceğim. Örtünü çok beğendim
Tesekkür ederiimElinize emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Başarılar diliyorum
Baharatlı ancak hıc rahatsız etmıyor buz begendık evet kapamaya benzıyor teşekkür ederimmTrakya bölgesinde ki kapama derler o tarife benzer olmuş sanırım farkı bu daha iç pilav gibi ellerinize sağlık baharatlı lezzetli görünüyor
Ay bilmiyrdum habiiiibiii bilsem yazardım hemenOriana bana yazsaydın ya sana püf noktaları verirdim eline sağlık canım Arabistan’da 7 yıl yaşayan ben sana yardımcı olurdum