Yöresel Tarif Ramazan Sofrası-Pilavların Kralı Büryan Pilavı -Trakya Birlik Biryağ Ayçiçek Yağı Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
cok severım ben bu pilavıı:) adını bılmıyodum anneme etli pilavdan yap dedim gecen gun hatta :)
ellerine sağlık kakaocum başarılar dılıyorum

cok severım ben bu pilavıı:) adını bılmıyodum anneme etli pilavdan yap dedim gecen gun hatta :)
ellerine sağlık kakaocum başarılar dılıyorum
teşekkür ederim tatlım..Tadı müthiş bir tarif yanındada ayran oh misss. aslında bunu yapınca önden bir çorba yetiyor etli olduğu için ana yemek gibi yiyebiliyorsun..

Ben havuçları minik minik doğruyorum rendelemek yerine, nohutta ya da bezelyede ekliyorum katlardan birine.. Çok lezzetlidir , miss.. Kaburgada güzel oluyor.
Maklubede diyebilir sanki bu yemeğe.
Sofranız çok güzel görünüyor gerçekten. Bu saatte bakmayaydım iyiydi :)
Biber dolgulu milföyde sadece biber mi var ? Tadı nasıl ?

Başarılar dilerim ..

Ben havuçları minik minik doğruyorum rendelemek yerine, nohutta ya da bezelyede ekliyorum katlardan birine.. Çok lezzetlidir , miss..
Sofranız çok güzel görünüyor.. Bu saatte bakmayaydım iyiydi :)
Biber dolgulu milföyde sadece biber mi var ? Tadı nasıl ?

Başarılar dilerim ..
Teşekkür ederim.. sizin eklemelerinizde güzel görünüyor .nohutu severim nohut eklemeyi bir dahaki yaptığımda eklicem .. biber dolguluda ise biberi yarıyorsun uzunlamasına ve içine beyaz peynir dolduruyorsun ve milföye sarıp yumurta sarısı sürüp hop fırına . ben ilk denedim ve aparatiflerimin arasına girdi kendilerii..

Ellerıne saglık kakao yıne hersey harıka:kk77:
Bıberlı mılfoyu bende gormustum denıyceklerım arasında, pılavını da denıycem bı ara:kk77:
Basarılar cnm:KK200:

Teşekkür ederim.. sizin eklemelerinizde güzel görünüyor .nohutu severim nohut eklemeyi bir dahaki yaptığımda eklicem .. biber dolguluda ise biberi yarıyorsun uzunlamasına ve içine beyaz peynir dolduruyorsun ve milföye sarıp yumurta sarısı sürüp hop fırına . ben ilk denedim ve aparatiflerimin arasına girdi kendilerii..

Biber dolgulu deyince, milföyün içine doğranmış , soslanmış dolduruluyor diye hayal etmiştim.
Kırmızı biberle yapmıştım bir defasında peynirli dolma ama milföye sarılı olanı hiç denemedim . En yakın zamanda denerim nasipse.
Ellerinize sağlık :)

pilav harika görünüyor ellerinize sağlık tadıda enfes olur ama canım çekti şimdi:kk77::kk77: bu arada gül tatlısı çok güzel olmuş gıda boyasıyla mı renklendirdiniz acaba birde biber dolgulu milföylerde harika göründü gözüme yarışmada başarılar dilerim sofranızda çok güzel:KK68:

Merhabalar..:KK68::KK68:Güzel bir kategoride gene sizinleyim..Ramazan Oruç,Rahmet,Dostluk,Paylaşma,Nimetleri özleme:kk77::kk77:..Gerçek oruç sadece yiyip içmeyi değil,boş ve hayasızca sözleride terk ederek tutulan oruçtur..Mevlam tutulan oruçları kabul etsin..:KK200::KK200:

İftar Sofram,
Ezogelin çorbası,
Biber Dolgulu Milföy,
Közlenmiş Biber Turşusu,
İftar tabağı,
Yaz Salatası,
Tavuk Sarma,
Büryan Pilavı, ve
Gül Tatlısı,
Ben Yarışmaya Büryan Pilavı İle katılacağım..

Büryan Pilavı Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • İsteğe göre tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Eki Görüntüle 1569733

• Hazırlanışı:
    1. Etleri tencereye alın ve suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte tutun.
    2. Etler suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapayıp pişmeye bırakın.
    3. Etler yumuşayınca,yemeklik doğradığınız soğanları etin üzerine ekleyin.
    4. Sıvı yağı da ekleyip,soğanlarla birlikte eti kavurun.Bu aşamada isteğinize göre tuz ve kara biber ile tereyağ ekleyip karıştırın.
    5. Soğanlı karışımın üzerine rendelenmiş havuçları örtün ve onun üzerine iyice yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.
    6. Eki Görüntüle 1569735
    7. Eki Görüntüle 1569738
    8. Pirinçleri güzelce yaydırın ve üzerini basacak kadar sıcak su ekleyip,kaşıkla aradan boşluklar oluşturup,etin tuzu ve yağının pirinçlerin üzerine de gelmesini sağlayın.
    9. Eki Görüntüle 1569740
    10. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin.
    11. Pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edip,pirinçler pişince pilavı kapatın.
    12. Pişen pilavı 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip servis yapın.
    13. be992541da340f93577adc77dac4fd1d.jpg
    14. Veee.Sunum:KK22::KK22::KK22:
    15. Eki Görüntüle 1569741
    16. Eki Görüntüle 1569742
    17. Eki Görüntüle 1569743
    18. Eki Görüntüle 1569744
    19. Eki Görüntüle 1569745
    20. Eki Görüntüle 1569746
    21. Eki Görüntüle 1569747
    22. Eki Görüntüle 1569750
    23. Eki Görüntüle 1569751
    24. Eki Görüntüle 1569753
Çok güzel bir lezzettirr.. ellerine sağlık sofranda harika olmuş başarılar..

pilav harika görünüyor ellerinize sağlık tadıda enfes olur ama canım çekti şimdi:kk77::kk77: bu arada gül tatlısı çok güzel olmuş gıda boyasıyla mı renklendirdiniz acaba birde biber dolgulu milföylerde harika göründü gözüme yarışmada başarılar dilerim sofranızda çok güzel:KK68:
Teşekkür ederim deadline..evet gül tatlısında çay kaşığı ucu kadar gıda boyası kullandım..biber dolgulu milföy de harika bir aparatif canımm..

X