- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
Bende korktum şimdi hürremim canım bu işlemi eğer ben yaptırısamanesteziyle istiyorum yaa
Kızlar bende 1,5 ay önce çektirdim . Ben çok korkarım daha sedyeye yatmadan inanın ağlamaya başladım parayı peşin ödemesem geri üstümü giyip çıkacaktım odadan. Hele o aletleri görünce öldüm korkudan. Banada eski usul yaptılar. Aleti yerleştirip alttan canımın acımamsı için iğne yaptılar. Doktor daha işleme başlarken ben kendimi kasmışım o kasmayla cenım çok yandı. Doktor kendimi kasmamam için beni sürekli yumuşak bir şekilde telkin etti. Ve dediği gii kendimi bırakınca herşey çok kolay oldu sadece ilacı verdiğinde ağrı hissettim sadece bir kaç dakika sürüyor dayanılmayacak gibi değil. Ben çok korkak ve canı kıymetli bir insanım. Ben bile kolay atlattıysam szilerde atlatırsınız. SADECE KENDİNİZİ RAHAT BIRAKIN KASMAYIN
demek ki benim çektirdiğim cihazlar dijitaldi çünkü canım hiç acımadı ve doktorum ekrana bakıyordu,Medicana Bahçelievler'de çektirdim ve doktorum çok iyiydi,benimle ilgiliydi,rahim filmi çektirmek isteyenlere tavsiye ederim a.s.
rahim filmi çektirecek arkadaşlar, kimseyi kandırmaya gerek yok evet ağrı ,tansiyon düşmesi felan oluyor ama çok uzun süren bir olay değil adet sancısı ağır geçiren arkadaşlar o sancının en fazla 2-3 dak. olduğunu düşünün o kadar sonra ağrı kesici vuruyorlar korkmayın sakin olun Bende çektirdim emin olun çok uzun sürmüyora.s
kızlar merhaba
pazartesi için özel bir hastaneden randevu aldım
yani bir değişiklik yok pazartesi çekilecek inşallah bir aksilik olmazsa.
kameralı olan sistemden varmış onunla yapacaklar, kameralı sistemle enfeksiyon riski de daha azmış,
peki arkadaşlar film çekildikten sonra bir ilaç filan verir mi doktorlar? olası enfeksiyonları engellemek için?
ah hurremcim ahhhh
sen digital hsg çektirmemissin eski tarz biryerde cektirmissin. ben arastırırken israrla sordum fiyat sorarken tanı merkezlerinde digitalmi cihazınız diye digitel olmayan pek yok gibi artık istanbulda ozellikle. sen nerde cektirdin bari suraya isim yazda cektircek olanlara bilgi olsun.
olay sundan ibaret kameralı yani digital cekim olmayınca yerlestirdikleri pipet gibi ilacın verilceği aleti gormeden rastgele yerlestiriyor içeriye dolayısıyla ilacın geri çıkmamasını garantilemek için rahimin en derinlerine itmistir kateteri ondan canın yanmıstır.
soyle dusun rahim boynundan rahimin hemen içine birazcik ittirdiginde ilacı vermeye basladı bende ama ilac geri çıkmaya basladı dr ekranda bunu gordugu için tekrar ileri itti biraz daha o zaman biraz daha hissettim kuçuk caplı bir acıydı yine biraz geri kactı rahim boynun uzun daha ileri gitmem gerek dedi ben bunu goruyorum biryandan ekrandan son itiste daha bir hissettim ama saniyelik bir sızlama gibi idi acı. ve ilacı verdi geri gelmedi rahim içinde yayıldı ve tuplere ulastı vs . ama bunu gormeden yaptıgı zaman en derine yerlestirmeliki aleti sonuç kesin olsun film saglıklı cekilsin. bende internette once nası cekiliri hakkında okuduklarımdan çok urkmustum rahim maşa tarzi bir aletle tutulur sonra dısarı dogru çekilip sabitlenir falan tabirlerni okudum korkunç bu ya falan oldumdu. ama digitallerde boyle birsey yok rahimi tutmuyorlar dısarıda cekmiyorlar ekranda herseyi gordukleri için gorerek yapıyorular senin organların aynen içinde duruyor adam ekrandan gorerek ilacı veriyor. tek fark burda tek ve en onemli fark. cekilecek arkadaslar lutfen digitalmi diye sorun. bu çok çok onemli acı olayı için.
hurremcim sanada çok geçmis olsun umarım en kısa zamanda acıların diner
ne rahimi dışarı çıkarması ya ilk kez duydum iğne filan bende o masaya yattım beni yukarı kaldırdılar masayla içime ince ir hortum sokarak ilaç verdiler tamam ilaç hafif bir sancı veriyo ama senin gibi olmadım aynı adet olacağında sızlar ya kasıkların öle bişey 10 dakika bile sürmüyo çekmeleri ben rahim filimi çekildikten sonra odadan çıkıp pazarda alışveriş yaptım 1 saat sonra sonuçları alırsınız dediler gidip aldım sonuçları anlamadım senin niye bu kadar acıdığını çok geçmiş olsun cnm
selam arkadaşlar,
konuyla ilgili burdan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum hepinize. bende önümüzdeki hafta çekileceğim filmi. umarım acı çekmeyenlerden olurum. ağrı eşiğim yüksektir fakat yinede korkmuyorum desem yalan olur. benim doktorum filmin çekildiği ay bile hamile kalabileceğimi beklememe gerek olmadığını söyledi. (tabi olursa) sizin do torlarınız bu konuda birşey söyledimi.
bir konu daha sormak istiyorum. benim dotorum özellikle yağlı olan ilacı yazacağını bununla eğer varsa muhtemel ve hafif yapışıklıkların kolaylıkla açılabilecğini söyledi. sizin doktorlarınız hangi tür ilacı tercih etmişti. beni bilgilendirirseniz sevinirim.
slm arkadaşlar,
Bende önümüzdeki hafta perşembe günü çekileceğim rahim filmini. bir yıl içerisinde iki tane düşük yaşadım. son düşüğümden sonra 8 ay geçti ve 5 aydır istememe rağmen hamile kalamadım. bu arada adet kanamalarım belirgin azaldı. yapışıklık olup olmadığının değerlendirilmesi amacıyla çekilmem gerekiyor. inşallah herşey temiz çıkar. ve inşallah acı çekmeyenlerden olurum.
hürremcim canım
klasik röntgen cihazında ilacın heryere ulaşması için rahmi bir aletle tutup düzleştiriyorlarmış canım dayanılmaz ağrıyı veren o olmuş sende galiba.
kameralı olanlarda doktor ekranda ilacın nereye gidip nereye gitmediğini görüyormuş, hata payı daha azmış ve bildiğim kadarıyla rahmi düzleştirme olayı yokmuş.
aynen oyle asina bende boyle dusunuyorum mantıgımıda bu yatıyor ekranda gormessen duzgun yapılıp yapılmadıgını garanti iyi yapılsın diye tutup duzlestirme yada gerekli gereksiz en dibe kadar ilac vercek boruyu sokma gibi bir zorunluluk doguyordur . dolayısıyla digital artık pek çok yerde var ama hala eski cihazları olanlar var uç bes kurus fark verip mutlaka digitalde cekilmeli herkes degmez bu acıya yazık gunah.
bu aarda benim dr umda sonrasında antibiyotik vermedi bazı arkadaslara dusuk dozlu antibiyotik veren dr lar olmus cekim sonrası enfeksiyon kapılmaması için. benim dr um verilen kontraslı maddenin antibiyotik içerdigini enfeksiyon olmayacagını soyledi. ama bilemiyorum hangisi dogru ben içmedim antibiyoitk.
hürremcim canım
klasik röntgen cihazında ilacın heryere ulaşması için rahmi bir aletle tutup düzleştiriyorlarmış canım dayanılmaz ağrıyı veren o olmuş sende galiba.
kameralı olanlarda doktor ekranda ilacın nereye gidip nereye gitmediğini görüyormuş, hata payı daha azmış ve bildiğim kadarıyla rahmi düzleştirme olayı yokmuş.
ewet tatlım benim ağrım çok oldu ve tansiyonum çok düştü belkide ağrı eşiğimin düşük olmsından kaynaklanıdı bilemiyorum.... ama ilaç verilirken inanılmaz acı duydum....
ve benim ağrım çok az sürmedi.... ayrıca içim bir gün boyunca acıdı taaaaa ertesi güne kadar.... ve kanamam da oldu... acaba bana yalnış bişi mi yaptılar ne?:bbo:
inşallah canım inşallah.... rabbim kolaylıklar versin...
sor bakalım digitalmiymiş yoksa klasik sistemmi çeklieceğin yere....benim sanırım digital olmadığı için çok canım yandı....
umarım kolay geçer.... dualarım seninle....mutlaka sonucu bildir bekliyorum....
canım bugün aradım çekileceğim yeri ve sadece tv li sistem var dediler. yani yine ekrandan izliyorlarmış fakat dijital değilmiş. aradaki farkı tam anlamadım tabi. birkaç özel hasteneyi aradım ankarada ve hiçbiride dijital demedi. direkt röntgen çekiyoruz dediler. artık çok düşünmeyip perşembeyi atlatmayı düşünüyorum bende. çünkü bir ay daha beklemek istemiyorum. ankarada dijital çeken bir yer varmı bilmiyorum. bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim yinede. gelişmelerden haberdar ederim sizi. :bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?