Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kelebek canım benim ne kadar zorlandığını yazılarından hissediyorum.allah kolaylık ve sabır versin güzelim.az kaldı sayılı gün cabuk gececektir.emin olki kızın doğuştan mücadeleci ve güçlü olacaktır.adı da güzelmiş.
eda doktor kontrolüne gittinmi nasıl gecti canım rapor alabildinmi.

Canım kontrolün saat 6'da. Rapor konusunda kendisi diyordu gebeliğinde yatman gerekebilir diye sebebimde oluştu artık gerisi ona kalmış. Ama rapor almadan gelmem çünkü işyerinde diken üstündeyim. Çok şükür dün sabahtan sonra lekelenmem de olmadı. Ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerek.

ben daha dr gıtmedım ama bıdahakı hamılelıkte 3 .ayda atılcak dıkıs teshıs koymak ıcın ne yapıldı sana bende dıkıs vardı zaten ona ragmen tutmadı

canım senin sadece acıklık nedeniylemi attılar dikişi açıklık varsa rahim agzı boyunuda ölçmüş olmaları gerekmezmi.bende 22. haftada kaybettim kızımı ama 1 gün önce gittiğim dotor bile farketmedi birsey.:eek:klava:yani doktor ihmali biraz.daha sonra bir cok kez gittim doktorlara. ama kesin konusmuyorlar hamilelikte kesin teşhisi koyacaklarmış.

saliha06 beyza nasıl annelik nasıl gidiyor.
melek tiwiks ve nery nasılsınız sıkmayın canınızı tiwiksin dediği gibi devran döner elbet.

melekcim işimiz zor ne yapalım üzüle üzüle bir hal olacaz kayınvaliden de süpermiş yani gidecek zamanı bulmuş Allahım gör diyorum başka ne diyeyim gün olur devran döner en azından bir kap yemeği nasip olmuş sana boşverelim canım bu saatten sonra bizim için çırpınsalar da duygularımız değişmez inan ben herşeyi bıraktım hiç birşey düşünmüyorum düşün düşün kafayı yiyeceğim alıp çantamı gideceğim doğuma tabii çanta hazırlayabilirsem eşlerimiz sağolsun herşeyi hallediyor önemli olan eşler seni üzmek istemem ama herkesin kendi annesi diyeceğim inan anne varrrrrrrrrr anne var oda yalanmış beni 9 ay yatırıp bakarım diyenlere gülüyorum şimdi görümceminde 9 ay kanamalı geçen bir hamileliği olmuş kaynanam çırpınmış onun için benim farkım ne şimdi 2 ay kalmış doğuma geleyimde örgü örelim diyor yardım edecekmişim ben oturamıyorum birde insan bunu der mi kimbilir ne düşünüyor rahat olduğumu falan herhalde bende istemedim gelmesini ister kırılsın ister darılsın siz yine şanslısınız bana bir ihtiyacın varmı diyen bile olmadı şu nasıl gidiyor hamilelik kelimesinden sıkıldım ilerde burnumuzun ucuna koyacak bir emekleri yok bize sende unut herkesi bebeklerimizi düşünelim vicdan yoksa insanlarda biz ne yapsakta boşuna:kızgın::1no2:

Ah canım yaa çok dertli yazmışsın. Kendi yaşadıklarımı hatırladım. önceki gebeliğimde kanamam olmuştu evde yatak istirahatindeydim. İşyerinde beraber çalıştığım bir abla gelip gemeklerimi yapıyordu kaynanam geldi 3-4 gün kaldı o arada yemeksiz de günümüz oldu. Bu ne yapar birde çocuğum var 6 yaşında kim ilgilenir demeden bastı gitti. Ben 5 aylık düşük yapınca birde telefon etmiş soruyor doktor ne dedi bebek niye düşmüş? Tırnağın varsa başını kaşı kuldan bişey istememeyi çok oldu öğreneli. Ben hep şöyle dua ediyorum. Allahın beni senden başka kimseye muhtaç etme. Bana yardım edebileceklerin kalbine merhamet ver...

Son düzenleme:
Salihascım çok şükür diyelim..Bu günleri de gördük..Bir tek doktor sıkıntımız var, Kelebek ve Ssaslan arkadaşlarımızınki gibi tecrübeli ve cesur bir doktor bulamadım..Serviks boyun kısaldığı an dikişi alırım diyor doktorum..O dikiş neden atıldı o zaman, ben onu anlayamadım..Allahtan serviks boyum kısalmıyor da, bu doktorların eline düşmüyorum..Valla o dakika doğurtcak beni..Kelebek arkadaşımızın doktorunu taktir etmek lazım..6 cm açılma ile bekletiyor, düşünün benim ki serviks boyu kısalmasıyla dikişi alıcakmış..Allahım bebişimi kucağıma alayım da hayırlısıyla, bir daha doktor yüzü görmek istemiyorum..Bu arada benim kızımın adı da Nehir Duru olcak..Duru benim kızlık soyadım aynı zamanda, hem benim hem de eşimin soyadını almış gibi olacak :teytey:

ayyyyyyyyyyy taze anne gelmiş hoşgelmiş demek yalnızsın bende doğum yapayım herkes gitsin istiyorum demi ama her kafadan ses çıkmasın yorulsakta uyumasakta razıyız çok sevindim mutlu oldum hala burdasın arkadaşım beyzamızı öp bizim için

yanlız kalmak gerçekten güzel.ayrıca her işini yapabilmek,baskı hissinden kurtulmak, tuvaletten kurtulmak, evden dışarı korkmadan çıkabilmek ...yorulmayı özlemişim.
30 lara başlayınca her günüm kar diyerek vakitbiraz daha çabuk geçiyor.kimseyi kafana takma, bizim yaşadıklarımızı kimse anayamaz.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.ama nasıl olsa geçecek.benim yanımda sağolsun annem kaldı.sıkıntı yaşamadım .senin durumun daha zor fakat unutma geçecek,bende geçmeyecek sanıyordum ama geçti.sonuç güzel olunca yaşanılanlar unutululuyor.
bebeğin kucağına alıp yapacaklarının hayalini kur.30 lara gelmeden bebeğimi doğuracağıma inanmıyordum,bağlanmamak için fazla hayal kurmadım.ama sonra hep onunla yapacaklarımı düşündüm.sıkıntılarını hafifletir.

canım senin sadece acıklık nedeniylemi attılar dikişi açıklık varsa rahim agzı boyunuda ölçmüş olmaları gerekmezmi.bende 22. haftada kaybettim kızımı ama 1 gün önce gittiğim dotor bile farketmedi birsey.:eek:klava:yani doktor ihmali biraz.daha sonra bir cok kez gittim doktorlara. ama kesin konusmuyorlar hamilelikte kesin teşhisi koyacaklarmış.

saliha06 beyza nasıl annelik nasıl gidiyor.
melek tiwiks ve nery nasılsınız sıkmayın canınızı tiwiksin dediği gibi devran döner elbet.

evet dıkıs atılmadan once bana dr um 4 cntm acıklık oldugunu soledı ve ogun dıkıs atıldı
bılmıyorum bırazda bızım cahıllıgımızden galıba sımdı bu ne oluyor hıc aklıma gelmemıstı:1shok:

off ya sormayın sımdı yemek hazırlamam lazım kendıme hala kalkamadım bakın yerımden ogle yemegı ıcın en ıyısı kalkayım.. zaten kayınvalıdeme bısey olsa yanına kosacak benden baska kım var.. gelıp de Izmırde kı oglu gelını bakacak degıl ya.. Herseyıne az kosturmadım yınede boyle ıste.. Bı de aradı dun donus bıletını sımdıden al kı ucuz olsun aldık.. Hayır bırde kendı kayınvalıdesınden cektıklerını anlatır.. Gecen de gelmıs bana ay kayınvalıdem bır orgu orerdı sorma cok ıyı oluyor bılmem neee.. eeee ben zaten dertlıyım yapamıyorsan anlatma barıı..

nery cok guzelmıs ısmı.. Bız tam karar veremedık ama Ali Tuna dusunuyoruz..

Ah canım yaa çok dertli yazmışsın. Kendi yaşadıklarımı hatırladım. önceki gebeliğimde kanamam olmuştu evde yatak istirahatindeydim. İşyerinde beraber çalıştığım bir abla gelip gemeklerimi yapıyordu kaynanam geldi 3-4 gün kaldı o arada yemeksiz de günümüz oldu. Bu ne yapar birde çocuğum var 6 yaşında kim ilgilenir demeden bastı gitti. Ben 5 aylık düşük yapınca birde telefon etmiş soruyor doktor ne dedi bebek niye düşmüş? Tırnağın varsa başını kaşı kuldan bişey istememeyi çok oldu öğreneli. Ben hep şöyle dua ediyorum. Allahın beni senden başka kimseye muhtaç etme. Bana yardım edebileceklerin kalbine merhamet ver...

canım dertliydim şimdi sadece kızgınım anneme dedimki (annem çalışıyor benim doğuma gelecek) hastanede sadece sen kal dedim o da merak etme zaten kimse o halinle kalmak istemez yanında kimseyede bırakmam zaten dedi kendisi 2 ay önce iş arkadaşının doğumuna gitmişte ordan biliyor doğru yani herkes bebek kapma telaşında olur bizi kim ne yapsın Allah kimseye muhtaç etmedi şükür etmesin de hem onlara da güvenerek hamile kalmadım hazırlıklıydım yani el bile acıyor bize

bebegını doya doya kokla canım
ne guzel kavustun ona artık
emzırırken sorun yasıyormusun

sağol canım
seninde az kaldı.bu arada kızının ismi çok güzelmiş.kızımı emzirebiliyorum.fakat sanırım fazla sütüm yok.şu an ancak yetiyor.
senin rahim ağzında yoktu sanırım.şimdi sorun yaşıyormusun.daha önce suyunun geldiğini söylemiştin sanırım.sıkıntın devam ediyormu

off ya sormayın sımdı yemek hazırlamam lazım kendıme hala kalkamadım bakın yerımden ogle yemegı ıcın en ıyısı kalkayım.. zaten kayınvalıdeme bısey olsa yanına kosacak benden baska kım var.. gelıp de Izmırde kı oglu gelını bakacak degıl ya.. Herseyıne az kosturmadım yınede boyle ıste.. Bı de aradı dun donus bıletını sımdıden al kı ucuz olsun aldık.. Hayır bırde kendı kayınvalıdesınden cektıklerını anlatır.. Gecen de gelmıs bana ay kayınvalıdem bır orgu orerdı sorma cok ıyı oluyor bılmem neee.. eeee ben zaten dertlıyım yapamıyorsan anlatma barıı..

nery cok guzelmıs ısmı.. Bız tam karar veremedık ama Ali Tuna dusunuyoruz..
sana çorba göndereyim mi canım çok üzülüyom ya bizeeeeeeeeesenağlamaaynı eve toplansakta bir kadın bulsak yemek yapsa bize

Kelebek kızının ısmı guzelmıs.. Ilk defa duydum.. Adıyla yasasın canım
Bu arada nerede yatagın hazırlıkları ben goremedım.. Bende albumume eklemıstım bı kac sey baska da hıcbıseyım yok. Hazırlıklara ben baslamamıstım 30 lu haftaları goreyım dıyordum artık bu hafta netten alacam bı kac sey.Alamadıklarımı da hala bır umut 36 haftayı gorup ayaga kalkarsam 1 gunde hallederım dıyorum..Yanı ne hastane cantamız ne pıjamamız hıc bısey yok .. Acıllerı bu hafta halledecem artık.

Bu arada o şikayetlerini okudukca benımde sabrım azalıyor sankı kendım yasıyormusum gıbı..Neysekı Cuma gunu belırlersınız dogum tarıhını artık.. gercı normal dogum bakarsın acılman artar..

Tıwıks sabır dıyorum baska bısey demıyorum.. Dogunca ben bakarım bebegınıze dıyordu bakalım o zaman ne olacak? Valla bakmak zorunda bende calısmak zorundayım ev kredım var sonucta.. of offf ucretsız ızın gıbı bır luksum bıle yok

bakar herhalde söz veren çok kaynana gördüm duydum ama kaçanda oldu sen yine de çok güvenme

yanlız kalmak gerçekten güzel.ayrıca her işini yapabilmek,baskı hissinden kurtulmak, tuvaletten kurtulmak, evden dışarı korkmadan çıkabilmek ...yorulmayı özlemişim.
30 lara başlayınca her günüm kar diyerek vakitbiraz daha çabuk geçiyor.kimseyi kafana takma, bizim yaşadıklarımızı kimse anayamaz.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.ama nasıl olsa geçecek.benim yanımda sağolsun annem kaldı.sıkıntı yaşamadım .senin durumun daha zor fakat unutma geçecek,bende geçmeyecek sanıyordum ama geçti.sonuç güzel olunca yaşanılanlar unutululuyor.
bebeğin kucağına alıp yapacaklarının hayalini kur.30 lara gelmeden bebeğimi doğuracağıma inanmıyordum,bağlanmamak için fazla hayal kurmadım.ama sonra hep onunla yapacaklarımı düşündüm.sıkıntılarını hafifletir.

SALİHACIM GÖZÜN AYDIN ÇOK SEVİNDİMhihoyyytKOKLA KIZINI BENİM İÇİN...GERÇEKTEN YALNIZ OLMAK ÇOK GÜZEL MUHTAÇ OLMAMAK VE YORULMAK...KENDİ İŞİNİ KENDİN YAPMAK...BENİMDE İLK İŞİM SÜRGÜYÜ ATMAK OLDU NEFRET ETMİŞTİM ARTIK ...NEYSE MUTLU SON OLDU...ÇOK GÜZEL BİR DUYGU ANNELİK DARISI BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZA OLSUN.a.s.

oy tiwiks saol yemiş kadar oldum... gelde kalkma ufacık bişi hazırlayayım dedim nerdeyse yarım saattir ayaktayım nerdeyse..ve bel ağrım bastırdı yine baskıyı sormayın zaten..

Neyse yarınki yemeğimi akşama eşim yapacak.

Kayınvalidemi anne yerine niye koyamadığım belli oldu.. Annem olsaydı farklı olurdu herhalde..

nery bu arada sana niye dikiş atılmıştı senin serviks boyun gayet iyi kısalma da yok.. Kısalma olunca atmıyorlar mı dikiş?

Ya bende dikiş de olmadığı için daha çok korkuyorum arkadaşlar. Ay bizde 36. haftamızı bir görsek.. :Saruboceq:

merhaba yeniyim ben
hamileliğim de yeni daha 12 haftalık(11-2) ama benim rahim ağzım 1cm açılmış doktor bu hafta tekrar incelicez dedi bu hafta evde istirahat ediyorum. cumrtesi hem 11-14 testim hem de kontrolüm var.gerekirse dikiş atılabilirmiş.. baştan ço ktakmadım ama okudukça stres yapmaya başladım:1no2:

nery bu arada sana niye dikiş atılmıştı senin serviks boyun gayet iyi kısalma da yok.. Kısalma olunca atmıyorlar mı dikiş?

:Saruboceq:

Canım 25. haftaya kadar 5 cm'di serviks boyum..25. haftada 3,5 cm'e düştüğünü söyledi doktorum..1,5 cm kısalma olmuştu yani..O yüzden dikiş atıldı.Kısalmanın devam edeceği düşünülüp önlem alındı yani..Ama dikişten sonra kısalma devam etmedi..Şimdi kontrol ediliyor muayenelerde..Hala bi kısalma yok çok şükür..Sadece batma hissi oluyordu, o da serklajlı hamilelerde sık görülüyormuş..Allahtan kısalmam devam etmiyor melekcim yoksa bu doktor doğurtcak beni..Kısalma gördüğüm anda, dikişler alınır diyor..Ben de doktorumu değiştirmeye karar verdim..Zaten 36. haftada alırım demişti dikişi..Bence buradaki hamilelerden de gördüğümüz üzre, biraz daha kalabilir..Yeni bir doktor bulup ona da danışacağım inşallah..Hakkımızda hayırlısı artık..

merhaba yeniyim ben
hamileliğim de yeni daha 12 haftalık(11-2) ama benim rahim ağzım 1cm açılmış doktor bu hafta tekrar incelicez dedi bu hafta evde istirahat ediyorum. cumrtesi hem 11-14 testim hem de kontrolüm var.gerekirse dikiş atılabilirmiş.. baştan ço ktakmadım ama okudukça stres yapmaya başladım:1no2:

Canım stres yapma hiç..Evet olumsuzluklar insanı strese sürüklüyor ama, burda senin yaşadıklarını yaşamış olup da, kucaklarına sağlıkla bebişlerini alan anneler de var..Evet zor biliyorum ama, stresin şu durumda sana zarar vereceğini unutma..Olumlu düşün, umarım doktorun da güzel şeyler söyler..Bir de şu yönden bak, serklaj için geç kalmış değilsin..Serklajla hamileliğini son haftalara kadar sürdürmem mümkün, hatta Kelebek arkadaşımız serklaj olmadan, 6 cm açıklıkla 36. haftasına geldi :-)nazar:)..Umarım senin de güzel haberlerini burdan okuruz..

Canım 25. haftaya kadar 5 cm'di serviks boyum..25. haftada 3,5 cm'e düştüğünü söyledi doktorum..1,5 cm kısalma olmuştu yani..O yüzden dikiş atıldı.Kısalmanın devam edeceği düşünülüp önlem alındı yani..Ama dikişten sonra kısalma devam etmedi..Şimdi kontrol ediliyor muayenelerde..Hala bi kısalma yok çok şükür..Sadece batma hissi oluyordu, o da serklajlı hamilelerde sık görülüyormuş..Allahtan kısalmam devam etmiyor melekcim yoksa bu doktor doğurtcak beni..Kısalma gördüğüm anda, dikişler alınır diyor..Ben de doktorumu değiştirmeye karar verdim..Zaten 36. haftada alırım demişti dikişi..Bence buradaki hamilelerden de gördüğümüz üzre, biraz daha kalabilir..Yeni bir doktor bulup ona da danışacağım inşallah..Hakkımızda hayırlısı artık..

nery cim druna bence güven başarılı ve profesyonel bir dr bence problemini farketmiş ve senin buralara gelmene vesile olmuş yinede sen bilirsin

merhaba yeniyim ben
canım öncelikle stres yapmamanı tavsiye ederim ki drun erkenden farkederek önlemini almaya odaklanmış ikili test yapılmadan dikiş atılmaz bebeğin sağlıklı olduğunun kesinlik kazanması gerekir 3cm açıklığa kadar serklaj başarılı oluyor bunu biliyorum içini rahat tut 2 hafta daha süren var

nery cim druna bence güven başarılı ve profesyonel bir dr bence problemini farketmiş ve senin buralara gelmene vesile olmuş yinede sen bilirsin

Canım maalesef şu anki doktorum, dikişi atan doktorum değil..Onun öğrencisi..O doktorumu benden kaynaklanmayan nedenlerle bırakmak zorunda kaldım..

Canım maalesef şu anki doktorum, dikişi atan doktorum değil..Onun öğrencisi..O doktorumu benden kaynaklanmayan nedenlerle bırakmak zorunda kaldım..

anladım canım hayırlısı olsn o zaman iyi bir uzman Ankara da kolay bulursun benimde bir ayağım ankarada inşallah tanışmak nasip olur

X