Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar ben dünden beri bütün formları okuyorum. Siz tecrübelisiniz bana yardımcı olur musunuz?
22+3 günlük gebeyim. Bebeğimi hep kasıklarımda hissediyordum ama 2 gündür affedersiniz vajinamın üzerinde toplanıp sertleşiyordu sık sık olmaya başladı 2 günde akşama kadar gece de belki okuyordur. Bu da sancılı oldu adet sancısı gibi hem bel hem kasık. Doktorumla görüştüm çağırdı baştan rahim uzunluğuna baktı 44mm hafif açılma gözüküyor ama yapısı mı böyle yoksa bebekle mi alakalı bilemiyorum haftaya belli olur kontrol etmem lazım deidm. Bebeğinde başı Rahime dayanıyor dedi. Zaten sürekli aşağıda bebeğim hiç yukarılara çıkmıyor çok moralim bozuldu eşimde bende İster istemez stres yapmaya başladık. Aynı durumda olanlar var mı arkadaşlar? Bebeğin aşağıda baskı yapması beni zorluyor biraz ya rahimi zorlarsa diye. Bilmiyorum

Maşallah ne güzel kilosu 2,5 kg geçtiğine göre artık endişe edecek hiçbir şey yok 20 günden az kalmış doğuma sağlıkla bebeğini kucağına al canım darısı bizlerin başına

Geçmiş olsun. Tıbbi bir yorum yapamam ama bence bir an önce bir perinatologa gidin derim.

Arkadaşlar sizden umut dolu şeyler duymak istiyorum kimse yok mu yazabilecek

Geçmiş olsun. Tıbbi bir yorum yapamam ama bence bir an önce bir perinatologa gidin derim.
Geçen hafta gitmiştim perinatoloji uzmanına o zaman da bebek aşağıdaydı hiç bir sıkıntı yok demişti ama. Kendş doktorumda alanında en iyilerden riskli gebelikleri takip ediyor zaten.çok hafif dedi panik yapma stres olma acil bir durum yok dedi. Belki rahim yapısıyla alakalıdır haftaya bakacağız dedi magnezyum ve kalsiyum takviyesi verdi. Burada bakıyorum böyle rahim ölçülerini yazmış arkadaşlar ona göre tedavi olmuşlar be kadar sitemle açılmalar olmuş ya da açılması başlayıp kaç hafta böyle devam etmiş çok merak ediyorum uyuyamıyorum 2 gündür

Serklajsiz bekleyen var mı arkadaşlar?Benim sancim 21.haftada oldu nstde sanci yüksek cıktı ama devlet acilde de , detaylı girdigim ultrasondaki perinatologa açıklık göremediler. Rahim ağzı uzunluğuna iyi dediler. Icime sinmedi yorumlarını güzel beğenilen bir perinatolog prof buldum ona gittim bir hafta geçmişti aradan. Doktorum acilma yani hunilesme olsugunu gordu ve pruloton iğne antibiyotik ve progestaran ile bir hafta beklememiz gerektiğini söyledi. Bir hafta sonra açılma ilerlemedigi ve az olduğu için serklaja gerek yok riskli bu haftalarda dedi yapmadi. Güvenmek durumunda kaldım açıkçası. Rahim ağzı uzunluğum da 30mm. Üç kez gittim şimdiye kadar bu doktora ve aynı kaldı uzunluk. Hunilesme kapanmamış ama artmamista. Istirahat verip progestarana devam ettiriyor doktorum. Su an 24+1 deyim.

Benim ilk hamileliğimde 21. Haftada rahim ağzı birden açılınca bebeğimi kaybettim ondan bu hamileliğimde hep rahim ağzı uzunluğu ölçüldü ama doktorum kısalma olmadığı için serklaja gerek görmedi 22. Haftada detaylı ultrasonda 30 mm ölçüldü uzunluk ve hunileşme de yoktu ondan sonra vajinal değil karından ölçtü kendi doktorum 33-34 mm çıktı uzunluk 32+3 oldum günde 2 defa progestan kullanıyorum 20li haftalarda sürekli yatmıştım ama 2-3 haftadır doktorum da yürüyüş yap dediğinden beri epey aktif oldum öğretmenim rapor aldım 13. Haftadan beri evdeyim çalışmıyorum bu haftaya geldik 3-4 hafta daha dayansak ne isterim

Kaybiniz icin üzüldüm Rabbim sabır versin ne kadar benzer durumdaymışız mesajiniz beni cok rahatlatti☺☺konuyu çok geriye gidip okumaya başlamıştım ama genelde serklajli arkadaşlar var ve dikiş tutuyor bebeği diye yazınca ileriki haftalarım için endişe ettim. Doktoruma da guvendim zaten bu haftadan sonra atamaz dikiş artık riskler arttı sanırım.
Peki sizde sanci kasılma var mı? Bende kasilmalar çok sık oluyor sancim da arada bir oluyor ama olduğu zaman canımı yakıyor. Inşallah bende sizin haftalarınızı görürüm ☺ ve sizde daha fazlasini❣ 28'i geçsem ilk rahat nefesimi alicam sonra hedef 32. Bana da heyet raporu verdi doktorum bende öğretmenim yatıyorum evde sürekli. Bazen oturuyorum özellikle yemek sonraları. Ayaklarımı uzatarak oturmak inşallah zararlı değildir. Bir de çatlak için bio oil kullanıyordum korkup bıraktım kasılma artırırsa diye. Siz kullandınız mi? Benim sürekli vajinal ölçüyor bu daha doğru diyor. Perinatologa gideli üç muayene geçti hep 30mm cıktı. Ama bende hunilesme var. Kisalmadigi için korkma diyor doktorum bana da. Muayeneden dönünce çok rahatım sonra yine endişeler başlıyor

Son düzenleme:
Benim sancım yok ama çok ayakta kaldıysam karın sertleşmesi yaşıyorum kasılmalarım olabiliyor magnezyum kullanıyorum onun için epey iyi geliyor aynı haftalar hedefti inşallah sizde göreceksiniz 30lara gelince bir rahatlık geliyor insana zaten ben son zamanlarda biraz cıvıttım zaten evde sürekli ayaktayım temizlik yapıyorum bebeğe alışveriş diye geziyorum ama doktorum muhakkak yürüyüş yapmalısın dediği için ona güvenerek yapıyorum eğer doktorun sürekli uzan demediyse sorun olmaz ama uzanman gerekliyse hiç oturma canım ben kullandım bio oil başlarda sonra aklıma geldikçe sürdüm ama öyle düzenli kullanmadım bebeğimi kaybettiğim süreçte bu sayfayı çok takip ettim yarısı serklajlıysa yarısı da değildi ve hepsi vaktinde doğurdu ilaç tedavisi dinlenmek de en az serklaj kadar etkili içiniz rahat olsun 37 yi göreceğiz hepimiz

Inşallah çok teşekkür ederim. Benim maalesef kasilmalarim çok sık . Sancilarim da oluyor. Karnım hep sert doktor bile şaşırdı sertliğine. Magnezyumu sordum doktoruma ama kendisi ağızdan alınca çok etkin olmadığını düşünüyor ama istersen al dedi. Bende aldım kullanıyorum. Progestaran günde bir kez verdi doktorum. Hunilesme olmasa daha rahat edeceğim çünkü kısalma 30mm şu an fena bi değer değilmiş çok iyi olmasa da sanırım. Doktorum özellikle yat demedi ama dinlen dedi, yürüyüş bile yasak eğilmeyeceksin dinleniceksin dedi.
Inşallah son haftaları hepimiz görelim. benden öndesiniz güzel haberlerinizi okumak için buralarda olcam

magnezyum kullan canım ben günde 2 defa kullanıyordum 28 de doktor 1 defa kullan deyince azalttım 30 mm gayet iyi bir uzunluk benim de genelde 30-34 arası ölçüldü hep ama yine de elinden geldiğince yat uzan eğilip kalkmak merdiven çıkmak sıkıntı zaten inşallah hepimiz vakitlice doğuracağız

Merhaba arkadaşlar ben 12 haftalık gebeyim.gecen sene Haziran ayında 22 haftalık erken doğum yaptım servikal yetmezlik tanısı konuldu ama tabi hamile olmadan net biseyde belli olmuyordu Çarşamba günü ikili tarama testi için doktora gittim çok şükür ultrason temiz çıktı kan verdim pazartesi kan sonucu cikicak ona göre serklaj atilcak. servikal yetmezlik olduğumda kesinleşti 8 haftalık iken gittiğimde rahim ağzı uzunluğu 35mmdi 12.haftada 30a düşmüş doktor sınırda dedi istihrat et dedi.simdi daha dikkat ediyorum.serklajli anneler serklaj sonrası nasıl geçti neler yaptınız nelere dikkat ettiniz.yardimci olurmusunuz

Tamam inşallah kullanacağım. Evet uzunluk fena değilmiş ama hunilesme kapanmadi maalesef canım. Inşallah vaktinde gelsin evlatlarimiz

Canım umut vermek isterim elbette ama doktor bile belki rahminin yapısı ile alakalıdır diye kesin olmayan bir yorum yapmış. Ne diyeceğimi bilemedim kötü manada değil ama sadece bildiğim duyduğum bir onu değil. İçerden açılma falan ne demektir bilemiyorum. ama stres olacak birşey olmadığını da söylemiş. ilaçlarını düzenli al dinlen bakalım canım haftaya ne söyleyecek.

Öyle yapacağım canım zaten açılma varsa hemen yarın doğum olacak değil dedi o açılma 2/3 ay bile sürebiliyormuş yine de ister istemez insan endişe ediyor maalesef ben de bilmediğimden bu topiğe yazmak istedim başlık tam benimle ilgili konular ama herhalde şu an böyle sıkıntı yaşayan kimde yol galiba

Cevap verdiğin için de çok teşekkür ederim canım.

Canım ne demek elimden daha fazlası gelsin isterdim. Farklı tecrübeleri ve bilgisi olan arkadaşlar vardır mutlaka. Umarım onlar da dönüş yaparlar.
Ben de bu durumu yaşayan torpiklere yazıyorum artık cevap yazan olursa ne diyim için rahatlıyor güzel şeyler yazılınca canın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…