Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar sizden umut dolu şeyler duymak istiyorum kimse yok mu yazabilecek
Selam canım, herkesin durumu farklı olduğu için yanlış yönlendirme yapmak istemem. Benin 21. hafta detaylı ultrason sırasında rahim ağzı uzunluğu 30 mm ölçüldü ama hafif basıyla 17 mm oluyordu. Kendi doktorum bakınca açılma var ama hunileşme yok diye progestan verdi ama 2 gün sonra açılma hunileşme gördü üstüne rahim ağzı en kısa 12 mm ölçüldü. Aynı gün serklaj oldum 22+2de. Burada serklaj olmadan bekleyenler de var. Doktoruna güven sıkı takip edecektir. Hafta ilerledikçe serklaj yapılması riskli oluyor doğru ama 24 hatta 25. Hafta olan bile duydum.
Önce Allah’a sonra doktora güven ve ilaçları düzenli kullan. İnşallah güzel haberlerini alırız😌

Selam canım, herkesin durumu farklı olduğu için yanlış yönlendirme yapmak istemem. Benin 21. hafta detaylı ultrason sırasında rahim ağzı uzunluğu 30 mm ölçüldü ama hafif basıyla 17 mm oluyordu. Kendi doktorum bakınca açılma var ama hunileşme yok diye progestan verdi ama 2 gün sonra açılma hunileşme gördü üstüne rahim ağzı en kısa 12 mm ölçüldü. Aynı gün serklaj oldum 22+2de. Burada serklaj olmadan bekleyenler de var. Doktoruna güven sıkı takip edecektir. Hafta ilerledikçe serklaj yapılması riskli oluyor doğru ama 24 hatta 25. Hafta olan bile duydum.
Önce Allah’a sonra doktora güven ve ilaçları düzenli kullan. İnşallah güzel haberlerini alırız😌
Teşekkür ederim canım benim 22+3 te doktorum gerek acil bir durum yok şuan 44mm dedi sanırım 24 altına yapılıyormuş serklaj magnezyum ve kalsiyum alıyorum işte canım şimdi. İnşallah sapkınla kavuşuruz ikimizde aynı aynı haftadayız sanırım canım

Teşekkür ederim canım benim 22+3 te doktorum gerek acil bir durum yok şuan 44mm dedi sanırım 24 altına yapılıyormuş serklaj magnezyum ve kalsiyum alıyorum işte canım şimdi. İnşallah sapkınla kavuşuruz ikimizde aynı aynı haftadayız sanırım canım
İnşallah bekleyen hepimiz sağlıkla kucağımıza zamanında alırız bebeklerimizi. Ben şimdi Allah’a çok şükür 32.haftaya geldim, sen de Allah’ın izniyle göreceksin 30lu haftaları🥰

İnşallah bekleyen hepimiz sağlıkla kucağımıza zamanında alırız bebeklerimizi. Ben şimdi Allah’a çok şükür 32.haftaya geldim, sen de Allah’ın izniyle göreceksin 30lu haftaları🥰
Aaa sen tehlikeli haftalarını atlatmışsın çok şükür olsun canım çok sevindim inşalah ben de seninle aynı haftaları mı görebilirim canım benim 🙏

Kızlar bu arada yazdım mı hatırlayamadım son muayenemde sordum doktorum 36+0 olana kadar (bu pazar günü oluyor) fitile devam dedi. Bu haftada son proluton iğnemi olacakmışım. Magnezyuma devam dedi.
Sonuna gelmissiniz neredeyse ne güzel 😊 varlığınız da bize umut. Insallah bizimde böyle paylasimlar yapacağımız zamanlar gelsin Leedong Leedong 🌅

Kızlar bu arada yazdım mı hatırlayamadım son muayenemde sordum doktorum 36+0 olana kadar (bu pazar günü oluyor) fitile devam dedi. Bu haftada son proluton iğnemi olacakmışım. Magnezyuma devam dedi.
Maşallah canım 36 ya geldin darısı bizim başımıza 2 hafta geriden takip ediyorum seni🤭 magnezyum neyse de keşke Demir ilacını kesse doktorlar 😂

Progestan neyse de, proluton haberine sevindim. O nasıl bi iğne ya 🙈🙈 can dayanmıyor 😂😂
Hadi az kaldı inş 🥰

arkadaslar bende rahim agzı yetmezliği vardı
13. haftamda dikiş uygulandı
benimle aynı seyleri yaşayıp erken dogum yasayan var mı
ben simdi rahim kasılmalarını engelleyici ilac kullanıyorum
ve ayda bir penisilin vuruluyorumsenağlama
Canım 16. haftamda kanamam oldu dikiş atıldı.
35+2 de hafif kanamam oldu dikiş atmış. 2 tane ciğer geliştirici iğne yapıldı. iğnelerin süresini bekledik 1 gün sonra doğum yaptım. Oğlumun ciğerlerinde sorun vardı yoğun bakıma alıncaktı ama anne bebek teması sayesinde izledik onuda yendi.

Maşallah canım 36 ya geldin darısı bizim başımıza 2 hafta geriden takip ediyorum seni🤭 magnezyum neyse de keşke Demir ilacını kesse doktorlar 😂
Canım senin de maşallahın var 2 hafta ne ki su gibi geçecek.
Ben ufaktan hareketlenmeye başladım ya. Çünkü resmen aç kalıyordum evde annemler var sözde. Kalkıp yapıyorum artık pratik şeyler. Allah kimseye muhtaç etmesin hakikaten. Evde insan olsun diye dayanıyoruz birbirimize sadece. Acil durum olursa oğlumu bırakacak birisi olsun diye. Neyse ki sayılı günüm kaldı.
Demir beni baştan mahvetti ben de sidefer'e geçmiştim o sıkıntı yapmadı. Ama dişlerim lekelendi :KK43:

Progestan neyse de, proluton haberine sevindim. O nasıl bi iğne ya 🙈🙈 can dayanmıyor 😂😂
Hadi az kaldı inş 🥰
Evet gerçekten iğnenin bitmesine çok seviniyorum . Ama fitil de artık yara bere içinde bıraktı beni perişanım. Onun bitmesine çok seviniyorum bu sebeple. Bir de ıslaklık hissinin bitecek olmasına inşallah.

Demir’i ben değil de oğlum içiyor, hakikat zor ilaç o da 🙈 senin de az kaldı daha inş🙏🏻
Tuvalet olayı işkence o yüzden dört gözle bekliyorum biteceği günü ama az kaldı tabi bu gece 33+0 oluyorum son 1 ay artık 🥰
Ben ufaktan hareketlenmeye başladım ya. Çünkü resmen aç kalıyordum evde annemler var sözde. Kalkıp yapıyorum artık pratik şeyler. Allah kimseye muhtaç etmesin hakikaten. Evde insan olsun diye dayanıyoruz birbirimize sadece. Acil durum olursa oğlumu bırakacak birisi olsun diye. Neyse ki sayılı günüm kaldı.
Demir beni baştan mahvetti ben de sidefer'e geçmiştim o sıkıntı yapmadı. Ama dişlerim lekelendi :KK43:
İnşallah ya geçiyor ama vakit bir şekilde haftaya 8 ay bitiyor kaldı son 1 ay 😍
Son haftaların artık bir şey olmaz o kadar kalkmaktan bence zaten sonra yine uzanıp dinleniyorsundur kayınvalide olsa anlayacağım ama kendi annelerimiz de böyle yapınca insanın canı sıkılıyor gerçekten ama sayılı gün geçiyor bir şekilde bebeğini kucağına al ondan sonra yine hareketlenip her şeyin üstesinden gelirsin 💙

Dişçilerde rengi düzeltiyorlar canım sakın merak etme 😊
Aile konusu da zor gerçekten. Allah yardımcın olsun.
Benim annem de, babamdan havada sudan dert yandı bana telefonda konuşurken. Sonrasında kız kardeşime, babamı benim yanıma 1 aylığına göndermeyi düşündüğünü söylemiş. Güya neymiş, babam oğlumla ilgilensinmişmiş 😄😄 Güler misin ağlar mısın ya
Defalarca telefonla konuşurken anneme su an agrım var, sancım var dedim. Hiç umurunda olmadım. Kendisi sırf babamdan bi süre ayrı kalsın diye, su halimle yemek yaptığıma ve çamaşır serdiğime şükrederken, bana misafir göndermeye çalışıyor. Evimin müsait olmadığını biliyor. Bi de gelen babam da olsa bir erkek yani bana yardımı dokunamaz. Sırf kendi rahat etsin diye , üstüme basmayı tercih etti. De ki bana , renkli hamile olduğun içim hassas bakıyorsun olaya

Dişçilerde rengi düzeltiyorlar canım sakın merak etme 😊
Aile konusu da zor gerçekten. Allah yardımcın olsun.
Benim annem de, babamdan havada sudan dert yandı bana telefonda konuşurken. Sonrasında kız kardeşime, babamı benim yanıma 1 aylığına göndermeyi düşündüğünü söylemiş. Güya neymiş, babam oğlumla ilgilensinmişmiş 😄😄 Güler misin ağlar mısın ya
Defalarca telefonla konuşurken anneme su an agrım var, sancım var dedim. Hiç umurunda olmadım. Kendisi sırf babamdan bi süre ayrı kalsın diye, su halimle yemek yaptığıma ve çamaşır serdiğime şükrederken, bana misafir göndermeye çalışıyor. Evimin müsait olmadığını biliyor. Bi de gelen babam da olsa bir erkek yani bana yardımı dokunamaz. Sırf kendi rahat etsin diye , üstüme basmayı tercih etti. De ki bana , renkli hamile olduğun içim hassas bakıyorsun olaya
Canım babanla ilişkini bilmiyorum ama anlattığın kadarıyla öyle sana çok da yardımı dokunacak gibi görünmüyor. Bu da tabi sana ekstra yük demek bu dönemde. Biraz daha düşünceli davranabilirmiş annen. Haklısın ne diyeyim. Ama yabancın değil durumu açıkça söylersin gelirse babana. Belki hakikaten oğlunla zaman geçirirse seni bir nebze rahatlatmış olur.

Ne güzel ya hadi gözün Aydın, külotlar daha mutlu olacak 😅 inşallah o günlere gelirim de ben de buradan duyururum no more progestan diye 🥰

Arkadaşlar serklajdan sonra enfeksiyon olan var mı aranızda? Nasıl anladınız enfeksiyon olduğunu?
Ben çok sonra hafif bir şdrar yolu enfeksiyonu geçirdim ama operasyon sonrası geçirenler de oluyormuş. Akıntıda kötü koku, idrara çıkınca yanma ve batma gibi belirtileri var sanırım. Benimki çok hafifti o yüzden çok bir şey hissetmedim.

X