Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Nasılsınız kızlar, epey oldu buraya bakamayalı, her gün buralardaydım. Şimdi iki aylık olduk bile, mok, gaz sancısı vs gidiyoruz bakalım. Sizlerin de süreci yolundadır herkesin ins.
Allah kolaylık versin. Şimdilik hepimiz iyiyiz cok şükür. Boşver buraları, boş vakit bulursan uyu

Kızlar bugün çok sıkıldım diye oğlum eşim ben bir cafeye gittik. Arabayı park ettiğimiz yer ile cafe arası 5 dakika. Ama yamuldum resmen ya eve geldim ağrılar ağrılar. Güçsüzlükten mi psikolojik mi neden bu kadar yorucu geldi bilemiyorum.

Hem Psikolojik hem vücut alışkın değil 25. Haftada ilk defa evden çıkmıştım sahile inmiştik dediğin gibi 5 dk yürümüşümdür en fazla ama ağrı sızı olmuştu şimdi artık sürekli ayaktayım yürüyorum iş yapıyorum hiç ağrım olmuyor

Maşallah canım ne güzel. Galiba hem hamlık var hem de çatı ağrısı bel ağrısı ağırlık da var. Bir yanım diyor artık rahatla bir yanım da az daha sabret garantiye al işini. Ama sabrımın sonlarındayım bu hareketsizlik beni yormaya başladı. Doğumdan sonra da tam toparlanacağım zaten doğum iznim bitecek üzülüyorum. Hem bebekten ayrılacağım hem de kendime vakit ayıramayacağım diye.
Bakıcı bulma, alışma ve bebeği ona bırakma stresi falan oraları zaten düşünmek bile istemiyorum :s

Doğum izni gerçekten sıkıntı 15 Şubatta başlamam lazım biraz rapor ile uzatmaya çalışacağım ama kafada soru işaretleri ilk çocuk olduğu için tecrübesizim zaten ne ile karşılaşacağım hiç bilmiyorum bakalım artık sağlıkla doğsunlar da az kaldı Allahtan son 1 ay canım

Benim de öyle yaklaşık başlangıç tarihi. Bir iki ay rapor alsam ancak mart sonu ediyor.

Benim de öyle yaklaşık başlangıç tarihi. Bir iki ay rapor alsam ancak mart sonu ediyor.
Aynı ya nisanda başlamam lazım artık biraz annem gelecek kalacak biraz kayınvalidem gelecek 15 hazirana kadar idare edeceğiz sonra yaz tatili geliyor eylülde ikili eğitim okulumuz sabah ben çalışacağım eşim bakacak öğlen geleceğim o işe gider sonra bütün gün bebekleyim

sen öğretmendin dimi canım. ben de memurum süt izni falan kullanacağım ben de. ama rapor onun içinden gidiyor tabi fazla bir ay kalmıyor. bakalım nasıl olacak?

Canım çok geçmiş olsun şimdiden. Allah şifa versin.
Amin. Daha girmedim. Bekliyorum. Dikiş sonrası progrstanı vajinal almaya ara mı veriliyor acaba? Doktora soracağım ama unutursam diye size de sorayım dedim. Üniversite hastanesinde yaptırıyorum. Doktora istediğim zaman ulaşamıyorum.

Canım 2 hafta önce ben de ilk kez çıkmıştım, eve dönüşte tansiyonum düştü soğuk soğuk terlemeye başladım vs. Sonra düşündüm doktora giderken de aslında dışarıda oluyorum ama böyle olmuyorum. Yani tamamen psikolojik. Az kaldı hanımlar inşallah burayı atlattık bebişi kucağımıza aldık haberleriyle süsleyeceğiz. :)

Ben vajinal almaya devam ettim, hatta ilk gün de vajinal verdi. Şifa olsun inşallah, serklajın için de şimdiden geçmiş olsun :)

Ertesi gün akşam vajinal alabilirsin demişti doktorum. Ben de öyle yaptım.

Amin canım inşallah :) Dediğin gibi hastanede de yok kan ver yok nst ye çık o kadar yürüyorum. Herhalde şuçluluk ve korkudan öyle hissettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…